2023高考英语二轮复习阅读七选五解题技巧演练题专题5阅读七选五总分总类专项练习202303041237.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023 高考 英语 二轮 复习 阅读 七选五 解题 技巧 演练 专题 总分 专项 练习 202303041237
- 资源描述:
-
1、第三讲阅读七选五总分总类专项练习A(2020太原市高三阶段性测评)We all agree that we should recycle more at home, in the office or when out and about._1_ Consequently, they can be collected and taken to the right place for recycling.This is what the process of sorting allows us to do._2_ And the effective sorting needs to happen
2、first in our own home, and second in sorting plants to which waste is collected.When you put a plastic bottle in the right recycling bag or bin, you are helping sort recyclable things so that the right material can be fed into the right recycling process.If sorting does not happen, a lot of recyclab
3、le materials can end up in landfills (废物填埋地)It will lead to valuable resources lost from our economy._3_ For instance, in Brussels consumers put plastic packaging, cans and beverage cartons in blue bags designed for recyclable packaging; paper in yellow bags for recycling; and glass needs to be take
4、n to specific collection bins.Somewhat differently, in Vienna (Austria), citizens can expect their paper, metal, glass and plastic to be separately collected in different weeks of the year._4_Once recyclable materials are collected from your home, they are further sorted in specialised facilities wh
5、ich ensure the quality of the recycling process._5_ Traditionally, sorting has been done either manually with workers sorting what can be recycled and picking out the materials to be discarded or mechanically.Today, however, new sorting technologies are being developed in order to speed up the proce
6、ss of sorting but also to cause better results.Exciting technologies using magnets (磁铁) or optical systems are being used to effectively sort materials so more of them can be recycled.AFor effective recycling we need effective sorting.BPackaging is the first step towards recycling.CThis is where dif
7、ferent sorting techniques come into play.DSo citizens need to be aware of their local collection system.ECollection systems can be very different from country to country.FThe rest were landfilled or burned even though they could have been recycled or reused.GBut for materials to be recycled, they fi
8、rst need to find their way to the right waste bin.语篇解读:本文介绍了回收再利用时分类很重要,且各国收集废品的方法可能不同,因此居民需要了解当地的收集方法,这样有利于高效地保护环境,同时有利于节约资源。1选G根据空后的“Consequently”可知,空后讲“结果”,则空处应是讲“原因”,故G项“但是对于要回收利用的材料来说,首先它们需要找到方法来通往恰当的垃圾箱”符合语境,并与空后一句“因此它们才能被收集并被带到恰当的地方进行回收利用。”逻辑关系紧密。故选G项。2选A上段讲了回收再利用和垃圾分类,本段讲的是有效的垃圾分类,故此空应填一个过渡句
9、。A项中的“effective sorting”与空后的“the effective sorting”相呼应,故选A项。3选E本段通过列举比利时的首都布鲁塞尔和奥地利的首都维也纳这两个城市不同的收集废品的方法以表明各国收集废品的方法可能不同,故E项“(废品)收集方法在国与国之间可能非常不同”可概括本段。故选E项。4选D空处为段落尾句,该段讲的是(废品)收集方法在国与国之间可能非常不同,设空处与前文应为因果关系,因此,居民需要了解当地的收集方法。故选D项。5选C空前讲将可回收材料在专用的设备中进行分类,空后是说垃圾分类分人工分类和机器分类两种,故C项“这就是不同的分类技术开始起作用的地方”可以衔
10、接前后句。故选C项。B(2020江西省五校协作体高三考试)Over the past few months, COVID19 has caused great uncertainty around the world, affecting peoples lives in all aspects.Education is also greatly affected.With students all turning to online instruction, livestreamed classes have become popular among schools and universi
11、ties._1_In China, the use of elearning is unusual not only in size but also in depth._2_ For another, it proves how modern technology changes the way students are educated and encourages further research and development of educational technology to introduce virtual communities between students and
12、teachers.In fact, online instruction as an alternative teaching mode has been expanding rapidly in recent years.Many Chinese startups focus on AI applications in online courses, and various online educational platforms are set up._3_ The online education platform MOOC, where a wide variety of course
13、s is available, has attracted the worlds top universities to upload and share resources with students around the world.Compared with formal instruction, online courses save abundant costs and create a flexible teaching mode homeschooling, especially during a crisis._4_ For example, rural students wi
14、th no access to the Internet and television might be left behind in this new mode.When elearning becomes the only solution for delivering knowledge, the existing divide could be widened, further deepening education inequality.Also, the quality of teaching becomes heavily dependent on uncertain facto
15、rs, such as a stable connection to the Internet and technical skills._5_ Yet, the pandemic (流行病) has undoubtedly affected the teaching style in a sweeping manner and given educators around the world plenty of time and space to think about the alternative educational modes.AHowever, online teaching h
16、as its own disadvantages.BThe traditional facetoface teaching style has been challenged.CChinese colleges and universities started the spring term online.DMoreover, online education is fairly acceptable to college education.EOnline teaching provides a chance to reconsider the current education syste
17、m.FFor one thing, the impressive practice sets a good example to other countries.GSo, its early to predict how the future of the education system will look like.语篇解读:新冠肺炎疫情给全世界带来了巨大的不确定性,对人们生活的方方面面都产生了一定的影响。教育也受到了影响,网课暂时替代传统的面授方式开始流行起来。本文就疫情下网课的流行现象及教育方式进行了分析。1选B根据空前一句“With students all turning to o
18、nline instruction, livestreamed classes have become popular among schools and universities.”可推知,B项是上文产生的结果,传统的授课方式受到了挑战,所以选B项。2选F根据空后一句中的“For another”并结合语境可推知,此处应是列举网络化学习的影响,所以选F项,与下文相衔接。3选D根据空后一句中的“has attracted the worlds top universities”可推知,网上教育对大学教育来讲是能接受的,所以选D项。4选A根据空后一句“For example, rural stu
19、dents with no access to the Internet and television might be left behind in this new mode.”可推知,该空与上文形成转折关系,表示网上教育也有缺点,所以选A项。5选G结合空后一句中的“given educators around the world plenty of time and space to think about the alternative educational modes”可推知,该空应涉及教育系统的未来,G项承上启下,符合语境。C(2020山西省六校高三阶段性测试)We all kn
20、ow by now that exercise is great for you.But lets be honest, sometimes finding that motivation to work out can be a little difficult.Here I am going to share my top reasons for working out.Exercise can completely change your feeling.When you work out, your body produces endorphins, which will give y
21、ou a rush of happiness._1_ Next time youre having a bad day, try going for a fastpaced run or taking a spinning class, and the day wont seem so bad after all.Exercise helps you become sociable.Whenever I move to a new city to study or work, I look for exercise classes, where you can always meet like
22、minded people._2_ And you all share a collective feeling of happiness when the hard class finishes! _3_ We all know the physical effects of exercise on our bodies, but we dont always talk about the mental effects.Exercise might give you belief in yourself from being comfortable with your body and ap
23、pearance.This new feeling might even help in your work or social life.Exercise makes you feel strong and fit._4_ Its a great feeling doing something you couldnt do before and knowing its a result of your hard work.So, next time youre feeling down, put your trainers on and get sweating.It might not b
24、e easy in the beginning for most people._5_AExercise makes you feel confident.BExercise helps you reduce stress and anxiety.CYou can support each other during a difficult workout.DYou will feel better after a workout than you did before it.EYou can get to know each other well and make close friends.
25、FBut I promise you will feel much better once youve finished!GRunning 30 minutes every day helps you keep healthy and makes you feel a sense of achievement.语篇解读:众所周知,锻炼对人有益,然而还有很多人没有动力坚持这件事。本文讲述了锻炼身体在多个方面的益处以激励人们去运动。1选D本段的主题是“锻炼能完全改变你的心情”,因此本段的内容与心情有关。依据空处上一句可知,在锻炼时身体会产生内啡肽(endorphins),从而能使人感到心情愉悦。所
26、以D项锻炼之后与之前相比心情更好符合语境。2选C本段的主题是“锻炼有助于社交”,依据空处上下文中的“where you can always meet likeminded people”“you all share a collective feeling of happiness when the hard class finishes”可知,C项在艰苦的健身活动中你们能互相支持,衔接上下文,符合语境。3选A依据下文内容尤其是“Exercise might give you belief in yourself from being comfortable”可知,本段内容主要是锻炼能使人更
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429181.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
