2021高考英语一轮复习 选修8 Unit 1 A land of diversity课时作业(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 选修8 Unit land of diversity课时作业含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 选修 diversity 课时 作业 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 1A land of diversity课时作业.阅读(2020云南省曲靖市第一中学高考复习质量监测(三)You may already know that more than a million years ago, glaciers, or vast blankets of moving ice, covered one third of the earth. You also may know tens of thousands of years ago, the glaciers started to melt, retreating to their current pos
2、ition in the Antarctic and Greenland. You may even know that glaciers also exist in all the worlds great mountain regions. But do you know that glaciers cover about 6 billion square miles of the earth and store about 75 percent of the earths fresh water?A glacier forms in a cold climate when a winte
3、rs snow does not completely melt during the following summer. Snow continues to accumulate and partially melt year after year. As the accumulated snow becomes heavier, the lower layers crushes under the weight and changes into ice. Over time, the mass of ice thickens and moves. The ice is either pul
4、led slowly downhill by gravityas in the valley glaciers found in the Alps, on the Alaskan coast, and in the Western United Statesor forced outward in all directions by its own weightas in the ice sheets and icecaps covering most of Greenland and Antarctica. During the glaciations (冰川作用), a glacier m
5、oves (usually about 3 feet per day). It picks up pieces of rock that cut and polish the land and carve out steepside valleys. During deglaciation (冰消作用), a glacier withdraws and often leaves large deposits of sand and stones. The process of glaciation and deglaciation formed the Great Lakes in North
6、 American during the Ice Ages.Some scientists believe that ice ages similar to those of the past will occur, but they disagree on when this will happen. Other scientists think that global warming will occur instead, melting the glaciers and flooding areas as sea levels rise. No one knows for certain
7、 which event will occur, but neither predicts well for mankind.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了冰川的一些情况。1What happens to a glacier during glaciation?AIt moves.BIt leaves stones.CIt leaves sand.DIt forms the Great Lakes.答案:A细节理解题。根据第二段倒数第四句“During the glaciations (冰川作用), a glacier moves (usually about 3 feet per
8、 day)”可知选A。2What will happen if global warming occurs instead of another ice age?AVast blankets of ice will cover the earth.BGlaciers in the Antarctic will increase in size.CPlant and animal life in many related areas will be destroyed.DA winters snow may not completely melt during the following sum
9、mer.答案:C推理判断题。根据第三段第二句“Other scientists think that global warming will occur instead, melting the glaciers and flooding areas as sea levels rise.”可推理出全球变暖导致冰川融化,致使海平面上升,将淹没很多地区,因此,相关的动植物将受到毁灭性的打击。故选 C。3What is the attitude of the writer towards the argument between scientists in the last paragraph?A
10、Optimistic.BObjective.CPessimistic.DIndifferent.答案:B推理判断题。根据第三段最后一句“No one knows for certain which event will occur, but neither predicts well for mankind.”可知作者的态度是客观的。故选B。4What is this passage mainly about?AThe Ice Age.BValley glaciers.CIce sheets and ice caps.DGlaciers.答案:D主旨大意题。本文介绍了冰川的各个相关方面。选项A
11、、B、C 太过片面,只有选项D 与文章内容相吻合。故选D。【词汇积累】retreat v. 退却;撤退accumulate v. 积累;积聚crush v. 压坏;挤压变形polish v. 擦光;磨光carve out 雕刻出【长难句分析】Some scientists believe that ice ages similar to those of the past will occur, but they disagree on when this will happen.一些科学家认为,类似过去的冰河时代将会发生,但他们对何时会发生意见不一。分析:此句是并列句。but连接两个分句,第
12、一个分句中that引导宾语从句,其中similar to those of the past为形容词短语作后置定语修饰ice ages;第二个分句中,when引导宾语从句,作介词on的宾语。.完形填空Tony Hawk was considered to be one of the most successful pioneers of modern skateboarding and we had _1_ him since we first saw him on television. Upon arriving there, we started to _2_, going over a
13、ll the questions we would ask Tony. Shortly after we _3_ and organized the most important questions, there was a knock at the door. I started to _4_. I could not get over the _5_ that I was about to meet the best skateboarder. Tony Hawk walked in and sat down. I was very nervous _6_ somehow was able
14、 to introduce myself. He was _7_ and gave us honest answers to all our questions. Throughout the interview I kept _8_, wow, he was so cool. Most people in his position might be proud but he was _9_ downtoearth (朴实的). He also told us if we never _10_ and worked hard, our dreams would come true. After
15、 the interview, he left. He was _11_ because he had to attend an important meeting. I was so happy to have had this _12_ to interview this great skateboarder, who had got so many _13_ in the world. I would never forget this _14_ and could not wait to get home and _15_ it with my family and friends.
16、篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者一次采访偶像Tony Hawk的难忘经历。1A.recognizedBadmiredCmissedDcalled答案:B根据上文中的“Tony Hawk was considered to be one of the most successful pioneers of modern skateboarding”以及下文内容可知,作者很崇拜(admire)他。2A.leaveBperformCworkDmove答案:C根据空格后的“going over all the questions we would ask Tony”可知他们开始工作(work
17、),重温需要问Tony的问题。3A.pickedBansweredCthrewDfaced答案:A根据空格后的“organized the most important questions”可知,他们在挑选(pick)和组织最重要的问题。4A.askBshoutClaughDshake答案:D根据下文中的“I was very nervous”可知,作者听到敲门声,意识到他崇拜的人来了,就紧张得发抖(shake)。5A.projectBsuggestionCfactDnews答案:C根据空格后的“that I was about to meet the best skateboarder”可知
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429715.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
