2021高考英语二轮复习 小综合训练23(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语二轮复习 小综合训练23含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 综合 训练 23 解析
- 资源描述:
-
1、小综合训练23对应学生用书P166.阅读理解Americans are worried about new technology. They are concerned that machines, including robots, will take over work now done by humans. These findings come from a new report by the Pew Research Center of Washington DC.About 75 percent of Americans questioned by Pew said automat
2、ion will increase income inequality between the rich and the middle class and the poor. And 64 percent of people expect automation to be so common in America that people will face difficulty finding things to do with their lives.Some of the concerns about technology come from a distrust about whethe
3、r machines will always make the right decision. Many Americans believe humans have better judgment in dealing with complex matters. One example is selecting a person for a job. Three quarters of Americans said they would not want to apply for a job that uses a computer program to choose the most qua
4、lified person.Most Americans want the government to limit automation. For example, 87 percent support a requirement that all driverless vehicles have a human in the drivers seat who can take control when needed. And 85 percent want to limit machines to mostly doing jobs that are dangerous or unhealt
5、hy for humans. And only 25 percent expect more jobs to come from automation, Pew said.Mark Zuckerberg, the cofounder of Facebook, spoke last May to graduating seniors from Harvard University in Massachusetts. His talk centered on the uncertain future facing young people, “Our generation will have to
6、 deal with tens of millions of jobs replaced by automation like selfdriving cars and trucks,”Zuckerberg told the graduates.Zuckerberg said young people will have to find projects that will bring both jobs and direct benefits to the people of the world. He said in his speech that 300, 000 people work
7、ed to put a man on the moon, and millions of people built the Hoover Dam as well as other great projects over the last 100 years.【语篇解读】本文是一篇说明文。美国人担心随着科技发展机器人会抢走工作岗位,增加富人、中产阶级和穷人之间的收入差距,主张政府限制自动化。1What do Americans think of technology?AUseful.BEffective.CDangerous.DUndependable.解析推理判断题。根据第一段中的“Ameri
8、cans are worried about new technology.”,第二段中的“About 75 percent of Americans questioned.the middle class and the poor.”,第三段中的“Some of the concerns.make the right decision.”及第四段中的“Most Americans want the government to limit automation.”等信息可知美国人对科技的态度,即他们担心新技术带来的变化,认为自动化将加大富人、中产阶级和穷人之间的收入差距,主张限制自动化。由以上
9、观点可以看出美国人认为科技是不可信赖的。故选D。答案D2Which of the following do the majority of Americans want the government to do?AUse machines to do dangerous and harmful jobs.BIncrease job chances by introducing machines.CSelect a person for a job by computer.DGet rid of all driverless vehicles.解析细节理解题。根据第四段中的“85 percent
10、 want to limit machines to mostly doing jobs that are dangerous or unhealthy for humans”可知,多数美国人希望政府让机器人从事一些危险或对人类不健康的工作。故选A。答案A3What did Zuckerberg encourage the students to do?ARefuse selfdriving vehicles.BCreate new job chances.CConsider large projects.DFight against robots.解析推理判断题。根据最后两段的内容尤其是最后
11、一段中的“young people will have to find projects that will bring both jobs and.”可知,Zuckerberg认为年轻人必须面对许多工作自动化的现实,并鼓励学生寻找一些能带来工作机会的项目。故选B。答案B4Which of the following can be the best title for the text?ANew Technology Creates More JobsBNew Technology Makes New UnfairnessCAmericans Worry Robots Will Take Jo
12、bsDRobots Make Work Easy to Do for Workers解析标题归纳题。根据第一段中的“Americans are worried about new technology.will take over work now done by humans.”和下面各段中心句可知,美国人担心随着科技发展机器人会抢走人类的工作岗位,增加富人、中产阶级和穷人之间的收入差距。Americans Worry Robots Will Take Jobs概括了全文内容,适合作为文章标题。故选C。答案C.完形填空I was out for my usual morning run an
13、d found myself in the latesummer heat, thirsty. If only I had taken a _1_ bottle. After I stopped under a bridge to shelter myself from the sun for a moment of _2_, I saw two young,_3_ men standing next to their sleeping bags. One smiled and gently _4_ his hand as if he were about to say hello, but
14、he didnt say a word. He wasnt asking for _5_. I smiled and raised my hand, too.As I started back on my _6_, I thought about how much we all _7_ to connect with other people. At that moment, this homeless man seemed to want to connect with someone else _8_ he wanted food or money.We have all had _9_
15、of feeling separate and lonely.I once felt lonely being in a relationship that _10_ an emotional connection. Feeling separated doesnt have anything to do with being alone, _11_ is about the human desire to feel _12_ by being seen and valued by another person.We all _13_ from connection. That homeles
16、s man affected my day. After meeting him, I felt more grateful and it made me _14_ all that I have. He made me feel concerned for him. I had the choice to move toward _15_or connection. Separation is looking at the homeless person and focusing on how _16_ he looks. Connection is understanding that h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
