江苏省泰州市2020-2021学年高二上学期期末调研测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省泰州市2020-2021学年高二上学期期末调研测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 泰州市 2020 2021 学年 高二上 学期 期末 调研 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度第一学期期末调研测试高二英语试题(考试时间:120分钟;总分:150分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需 改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题 . 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman want the man to do?A. Go shopping. B. Pick some flowers. C. Clean the kitchen floor.2. What are the speakers mainly talking about?A. A trip. B. A movie. C. The Internet.3. How much did the woman pay for the blue shirt?A. $25, B.
3、$50. C. $100.4. How does the mans leg feel?A It is sore. B. It aches a lot. C. It cant bend easily.5. Which teacher will be staying at the school?A. The history teacher. B. The English teacher. C. The geography teacher.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的
4、相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两 遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What is the boy eating?A. A burger. B. Salad. C. Nuts.7. Where does the conversation take place?A. In a shop. B. In a restaurant. C. In the school canteen.听第7段材料,回答第8至10题。8. Who took the diamond in the TV show?A. The
5、sister. B. The brother. C. The wife.9. What does the man say about the TV show?A. It is silly. B. It is on too late. C. It is badly made.10. How will the man see the TV show in the future?A. By recording it.B. By seeing it on the Internet.C. By watching a repeat on TV.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where did
6、the woman hear the man play?A. At a wedding. B. At a concert. C. At a party.12. When did the man start to play the piano?A. At 7 years old. B. At 12 years old. C. At 18 years old.13. What is the mans dream job?A. Being a pianist. B. Being a composer. C. Being a music teacher听第9段材料,回答第14至17题。14. What
7、 does the woman say about basketball?A. She only plays it indoors.B. She likes playing it casually.C. She wants to play on a team.15. Why does the woman want to try watercolors?A. Because she wants to teach art.B. Because she learned about it in college.C. Because she was inspired by some paintings.
8、16. How will the woman probably be able to have two extra activities?A. By volunteering at a museum.B. By getting free swimming lessons.C. By working at the community center.17. What is the probable relationship between the speakers?A. Coach and player. B. Father and daughter. C. Teacher and student
9、.听第10段材料,回答第18至20题。18. How has the weather been in the south since yesterday?A. Rainy. B. Sunny. C. Cloudy.19. What has moved into central and eastern parts of Europe?A. The warmth. B. The clouds. C. The cold.20. In which place has it rained?A. Southern England. B. Northern England. C. Northern Irel
10、and.第二部分阅读(共两节,满分42.5分)第一节(共12小题;每小题2. 5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWinter ClassesWinter Term: December 7, 2020 January 29, 2021Whether you are a current SUNY Corning Community College student or attending another college or university, you can take winter classes that can help you get
11、ahead and stay on track. in college.Available Classes:Financial Accounting Introduction to Human Biology Business Communications Principles of Business Professionalism Business Applications & Solution Environmental Chemistry Math for Nursing II College Composition I College Composition II The Solar
12、System American History I American History II Issues/Perspectives in Nursing Walking Click here: View the schedule of classesSchedule an appointment to meet with Admissions:607-962-9151 , admissionscorning-cc.eduCurrent SUNY CCC StudentsSchedule an appointment with an Enrollment Specialist if you wo
13、uld like assistance with scheduling classes.Non-CCC StudentsIf you are a visiting student who plans to transfer (转移) credits to another college or university, check with that institution to make sure the credits you take at SUNY CCC satisfy requirements there.Click here: Tuition and feesWhy take win
14、ter classes at SUNY CCC? SUNY CCC tuition and fees are low Transfer-friendly courses Online courses offer flexibility Take just one course and focus your attention on it Experience something new this winterApply online today!1. Which of the following statements is NOT TRUE according to the text?A. N
15、ursing students can choose to learn Math or Issues.B. Taking winter classes tends to help you take a step ahead.C. The winter classes are expected to last more than 50 days.D. The credits taken at SUNY CCC will surely meet your demands.2. Which of the following is the best slogan (口号) for the winter
16、 classes?A. Dont Put College On Ice!B. Lets Transfer the Credits At Will!C. Sign Up For Winter Term For Fun!D. Its Time To Schedule Classes At Ease!3. What is the purpose of this text?A. To introduce the winter classes of the college.B. To promote the winter courses of SUNY CCC.C. To inform students
17、 of different college enrollment choices.D. To explain the reasons for taking winter classes at SUNY CCC.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了纽约州立大学康宁社区学院开设的冬季课程。【1题详解】细节理解题。根据Non-CCC Students中“If you are a visiting student who plans to transfer (转移) credits to another college or university, check w
18、ith that institution to make sure the credits you take at SUNY CCC satisfy requirements there.(如果你是计划将学分转移到另一所学院或大学的访问学生,请与该机构联系,以确保你在SUNY CCC取得的学分满足那里的要求)”可知,在这里获得学分未必满足目标学院或大学的要求,需要与该机构进行确认。故选D项。【2题详解】推理判断题。根据第一段中“Whether you are a current SUNY Corning Community College student or attending anothe
19、r college or university, you can take winter classes that can help you get ahead and stay on track. in college.(无论你是纽约州立大学康宁分校社区学院的当前学生还是在另一所学院或大学就读,都可以参加冬季课程,以帮助你在大学学习顺利并保持良好的状态)”可知,开设冬季课程的目的是在假期学习,以助于在大学学习顺利并保持良好的状态。由此推知,A项“Dont Put College On Ice!(别让大学寒假时间荒废!)”切合语境。故选A项。【3题详解】推理判断题。根据第一段中“Whether
20、 you are a current SUNY Corning Community College student or attending another college or university, you can take winter classes that can help you get ahead and stay on track. in college.(无论你是纽约州立大学康宁分校社区学院的当前学生还是在另一所学院或大学就读,都可以参加冬季课程,以帮助你在大学学习顺利并保持良好的状态)”,再结合全文理解可知,这篇文章主要目的是推广纽约州立大学康宁分校社区学院的冬季课程。故
21、选B项。BMichael McFarlen, one Michigan chef and the Vice President of Food and Beverage at FireKeepers Casino Hotel, couldnt stand throwing away perfectly good food any more since he knew how many people in his community faced food insecurity. So he decided to do something.At one point, McFarlen decide
22、d to get involved with the South Central Food Bank of Michigan Inc. to help give back to those in need. After that, he knew he had to do more to help his community and reduce his food waste.McFarlen came up with a plan to open a restaurant in the community that would also help support a food pantry
23、(储藏室).After presenting the idea to FireKeepers leadership, they immediately approved the plan and agreed to help McFarlen realize his dream.In April of 2016, the owners of the FireKeepers Casino Hotel bought Fire Station No. 4, a historic firehouse near downtown that had been closed for years and wa
24、s due to be pulled down. The group started transforming the fire station into a restaurant and food pantry to help people struggling for their next meal.On April 19, 2017, the restaurant opened to the public for the first time. At the same time, the food pantry opened its door in the back of the bui
25、lding.Its really unique, Kathy George, an Officer of FireKeepers, told Second Wave Media. A number of casinos do outreach, but were not aware of anyone who actually created a restaurant and food pantry directly.”The first year of operation went beyond their expectations. Not only did the restaurant
26、attract customers, but the food pantry helped more people than they ever imagined.Apart from providing the typical pantry goods, McFarlen wanted to figure out a way to lower food waste at the Casino Hotel. We flash-freeze food from the buffet (自助餐)and make family trays out of them. Once packaged, th
27、e food is delivered to food pantries in the area.” George explained.4. Mcfarlen created a restaurant and food pantry.A. to expand the business of FireKeepers Casino HotelB. to realize his dream of creating his own restaurant industryC. to assist the country in fighting poverty together with other fo
28、od pantriesD to help people with food insecurity in his community and cut food waste5. Which words can be used to describe Mcfarlen?A. Smart and outgoing.B. Modest and warm-hearted.C. Caring and thoughtful.D. Cautious and quick-minded.6. What can we learn from the passage?A. Fire Station No. 4 was p
29、ulled down and rebuilt as a restaurant.B. The restaurant and the pantry went more successfully than expected.C. The South Central Food Bank only deals with food left in restaurants.D. Some leaders at FireKeepers Casino Hotel disapproved McFarlens plan.7. What can be concluded from Mcfarlens story?A.
30、 Actions speak louder than words.B. Achieve many things at one stroke.C. Theory should be combined with practice.D. All things are difficult before they are easy.【答案】4. D 5. C 6. B 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文,讲述了美国密歇根州的一名厨师,同时也担任FireKeepers Casino酒店的餐饮副总裁的Mcfarlen,利用废弃的消防站,在社区开了一家餐馆,同时也设置了食物储藏室。他的目的是减少食物的浪费
31、,同时也帮助了那些缺少食物的人们。【4题详解】细节理解题。由第一段的“couldnt stand throwing away perfectly good food any more since he knew how many people in his community faced food insecurity. So he decided to do something.” (他再也不能忍受扔掉这么好的食物了,因为他知道在社区里有多少人面临着食物不安全的问题,所以他决定做点什么。)和第二段最后一句“After that, he knew he had to do more to he
32、lp his community and reduce his food waste.”( 从那以后,他知道他必须做更多的事情来帮助他的社区,同时减少食物浪费。)可知,Mcfarlen创建餐厅和食品储藏室,是为了帮助他所在社区的食物缺乏保障的人们,同时减少食物浪费。故选D项。【5题详解】推理判断题。由第一段中,Mcfarlen知道在自己的社区有很多人存在着食物不安全的情况,可推测出,他非常关心他人,而为了解决这一问题,“McFarlen came up with a plan to open a restaurant in the community that would also help
33、support a food pantry”(Mcfarlen想出了一个计划,在社区里开一家餐厅,同时也会帮助建立一个食品储藏室。)可以推测出,他是一个思虑周全的人。故选C项。【6题详解】推理判断题。由倒数第二段“The first year of operation went beyond their expectations. Not only did the restaurant attract customers, but the food pantry helped more people than they ever imagined.” (第一年的运作超出了他们的预期。这家餐馆不
34、仅吸引了顾客,而且食品储藏室帮助了比想象中更多的人。)可知,餐馆和食物储藏室的经营比预期的要成功。故选B项。【7题详解】推理判断题。由倒数第二段“Not only did the restaurant attract customers, but the food pantry helped more people than they ever imagined.” (这家餐馆不仅吸引了顾客,而且食品储藏室帮助了比想象中更多的人。)可知,Mcfarlen的餐馆一举多得,不仅吸引顾客,还帮助了别人。从Mcfarlen的故事中可以得出“一举多得”的结论。故选B项。【点睛】阅读理解题的解题方法,首先
35、,宏观浏览,掌握大意。不要困扰在个别词汇的翻译上,偶有生词,走为上计。其次,读懂题干,带着问题再去微观细读。最后,分析句子,慎思明辨。阅读理解题之细节理解解题要注意:1.排除干扰项,突出主题。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关信息,预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将注意力放在寻找你所需要的细节上,快速浏览,一目十行。发现细节,十目一行,放慢速度,仔细核对比较,直到找到正确答案。CAs temperatures drop, leaves begin to turn for us to enjoy glorious autumnal colors. When temperature
36、s rise again in spring, the growing season for trees starts again. Throughout the warmer months, trees take carbon dioxide from the atmosphere and store it, releasing oxygen as a byproduct. This is the process of photosynthesis (光合作用). The more photosynthesis, the more carbon is locked away.Carbon d
37、ioxide is a major driver of climate change, so the more is taken out of the atmosphere by plants, the better. With the warmer climate leading to a longer growing season, some researchers have suggested more carbon dioxide would be absorbed by trees and other plants than in previous times. But a new
38、study has turned this theory on its head.The researchers, led by Deborah Zani at the Swiss Federal Institute of Technology, studied the degree to which the timing of colour changes in autumn tree leaves was determined by the growth of the plant in spring and summer.Traditionally, temperature and day
39、 length were accepted as the main factor determining when leaves changed colour and fell, leading some scientists to assume that warming temperatures would delay this process until later in the season. However, in a new study about deciduous (落叶的)European tree species, researchers recorded how much
40、carbon each tree absorbed per season and how that finally affected when the leaves fell. They found that as the rate of photosynthesis increased, leaves changed colour and fell earlier in the year.In a world with increasing levels of carbon in the atmosphere, these new findings imply that warmer wea
41、ther and longer growing seasons will not allow deciduous trees to take in more carbon dioxide. The studys predictive model suggests that by 2100, when tree growing seasons are expected to be between 22 and 34 days longer, leaves will fall from trees between three and six days earlier than they do no
42、w.8. In which column of a newspaper is the passage likely to appear?A. Education.B. Economy.C. Nature.D. Tourism.9. The underlined part “turned this theory on its head” in Paragraph 2 can be replaced byA. changed the theory completelyB. raised questions about this theoryC. stressed the significance
43、of the theoryD. provided some evidence for the theory10. Which of the following is TRUE according to the passage?A. There is a limit to the amount of carbon dioxide trees can take in.B. With the rate of photosynthesis increasing, less oxygen is produced.C. By the year 2100, trees will take in more c
44、arbon dioxide to grow stronger.D. The longer the spring and summer are, the later leaves change color and fall.11. The fourth paragraph is organized by.A. giving examplesB. listing some dataC. analyzing the causesD. making a comparison12. What is the main idea of the passage?A. Carbon dioxide tends
45、to help plants grow faster and stronger.B. The longer growing seasons are, the better effects trees bring.C. Warmer climate is making autumn leaves change color earlier.D. Photosynthesis plays an important part in leaves changing color.【答案】8. C 9. A 10. A 11. D 12. C【解析】这是一篇说明文。主要讲述了大气中二氧化碳对树木的影响,导致
46、树叶更早变色并更早掉落。【8题详解】推理判断题。根据最后一段中“In a world with increasing levels of carbon in the atmosphere, these new findings imply that warmer weather and longer growing seasons will not allow deciduous trees to take in more carbon dioxide.”(在一个大气中碳含量不断增加的世界中,这些新发现表明,温暖的天气和更长的生长季节将不允许落叶乔木吸收更多的二氧化碳。)结合文章主要讲述了大气
47、中二氧化碳对树木的影响,导致树叶更早变色并更早掉落,可推知这篇文章有可能出现在报纸的“自然”栏目中。故选C项。【9题详解】词句猜测题。根据第四段中“Traditionally, temperature and day length were accepted as the main factor determining when leaves changed colour and fell, leading some scientists to assume that warming temperatures would delay this process until later in th
48、e season. However, in a new study about deciduous (落叶的)European tree species, researchers recorded how much carbon each tree absorbed per season and how that finally affected when the leaves fell. They found that as the rate of photosynthesis increased, leaves changed colour and fell earlier in the
49、year.”(传统上,温度和天长被认为是决定叶子何时变色和掉落的主要因素,导致一些科学家认为变暖的过程会将这一过程推迟到季节的晚些时候。 但是,在一项有关落叶欧洲树种的新研究中,研究人员记录了每棵树每个季节吸收的碳量以及当落叶时最终对碳的影响。 他们发现,随着光合作用速率的提高,树叶变色并在一年中早些时候掉落。)可知,新研究的结论发现与之前的研究完全不同,由此可知划线句子的意思是“完全改变了之前的理论”。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中“In a world with increasing levels of carbon in the atmosphere, these n
50、ew findings imply that warmer weather and longer growing seasons will not allow deciduous trees to take in more carbon dioxide.”(在一个大气中碳含量不断增加的世界中,这些新发现表明,温暖的天气和更长的生长季节将不允许落叶乔木吸收更多的二氧化碳。)可推知,树数量吸收的二氧化碳量是有限的。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据第四段中“Traditionally, temperature and day length were accepted as the main
51、factor determining when leaves changed colour and fell, leading some scientists to assume that warming temperatures would delay this process until later in the season. However, in a new study about deciduous (落叶的)European tree species, researchers recorded how much carbon each tree absorbed per seas
52、on and how that finally affected when the leaves fell. They found that as the rate of photosynthesis increased, leaves changed colour and fell earlier in the year.”(传统上,温度和天长被认为是决定叶子何时变色和掉落的主要因素,导致一些科学家认为变暖的过程会将这一过程推迟到季节的晚些时候。 但是,在一项有关落叶欧洲树种的新研究中,研究人员记录了每棵树每个季节吸收的碳量以及当落叶时最终对碳的影响。 他们发现,随着光合作用速率的提高,树叶
53、变色并在一年中早些时候掉落。)可知however前后句构成对比结构,表示两项研究结论之间的比较关系,因此使用的是作比较的写作手法行文。故选D项。【12题详解】主旨大意题。根据倒数第二段中“However, in a new study about deciduous (落叶的)European tree species, researchers recorded how much carbon each tree absorbed per season and how that finally affected when the leaves fell. They found that as
54、the rate of photosynthesis increased, leaves changed colour and fell earlier in the year.”(但是,在一项有关落叶欧洲树种的新研究中,研究人员记录了每棵树每个季节吸收的碳量以及当落叶时最终对碳的影响。 他们发现,随着光合作用速率的提高,树叶变色并在一年中早些时候掉落。)再结合全文,可知这篇文章主要讲了温暖的气候使秋叶更早变色并更早掉落。故选C项。第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。Everybody ea
55、ts, and what you eat is getting more expensive all the time. Food prices have risen 15 percent in the past 3 years to about $240 a week. Can you really cut a grocery bill that size in half? _13_Its no surprise that cooking at home is a huge step in the right direction, and it may require less time t
56、han you think. _14_ It somewhat makes sense, whether you are growing a garden or investing some volunteer time with a community garden._15_ If you save your receipts (收据)from groceries and eating out for a few weeks, youll have all the data you need to start making plans. Make notes on your buying p
57、atterns, which is good for your wallet. When researchers from the University of Utah analyzed the food buying patterns of 10,000 Americans, they found many folks were spending nearly half of their food dollars on restaurants and fast food. _16_ About 7 percent spent over a third of their food budget
58、 on alcohol.Once you have known where you stand, you can start changes in your diets to reduce food costs. _17_ There are three paths to follow: develop a food-efficient diet, keep a food-efficient kitchen, and spend your food dollars as wisely as possible. And even better, you may find you truly en
59、joy some of these strategies, which are not only good for your wallet, but maximize flavor and nutrition.A. Growing some of your own food is a big help, too.B. You can get products directly from a farm at a low price.C. Remember that you dont need to change everything at once.D. They are good for yo
60、ur health, and can save you a lot of money.E. You must also take an honest look at where your food dollars are going.F. You bet you can, and you will also improve the quality of your food supply.G. Only about 30 percent of the people tended to buy fresh food to cook and eat at home.【答案】13. F 14. A 1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344244.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
