2018版高中英语北师大版必修4:模块综合测评2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版必修4:模块综合测评2 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 必修 模块 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合测评(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AIm sure youve asked this when traveling,“Can I drink the tap water?”It is easy to get confused about where its safe to drink and where its not,especially if youre planning a multidestination trip.Some countries like India and Mexico are well known for unsafe tap wat
2、er but where else is it a health risk?If you want a quick reference for where on the Earth the water is safe,weve got you covered with this helpful graph.It was created by Just the Flight.All of the information about water safety is based on data from the CDC.The graph also shows pricing for bottled
3、 water and beer for each country as well!So if you cant drink the water you know what youre looking at for costs to stay hydrated.Have plans to travel to a place where the tap water is deemed unsafe?Remember to skip ice in your drinks and avoid uncooked fruit and vegetables unless theyve been peeled
4、.Make sure to use bottled water when brushing your teeth as well.Please know,not all of the countries listed on the graphic have dirty or polluted water.I know from personal experience,tap water may be safe at different elevations and in different areas within a country shown as unsafe on the graph.
5、Ultimately,further research is required.Falling short of that,follow the advice on the graph to avoid an uncomfortable case of travelers illness.Its definitely better to be safe than sorry!【语篇解读】本文介绍了一个可以展示世界各地饮用水安全性的图表。1Which of the following is the best title?ADrinking Tap Water is Good for Our He
6、althBHow Can We Get Tap Water?CWhere on the Earth Can You Drink Safe Tap Water?DTap Water is Always Safe to Drink【解析】主旨大意题。本文介绍了一个可以展示世界各地饮用水安全性的图表。【答案】C2What can we learn from the graph?AIt only contains the information about water safety.BIt also shows pricing for some kinds of wine.CIt was create
7、d by the CDC.DIt is of great help when traveling.【解析】细节理解题。根据第二段If you want a quick reference for where on the Earth the water is safe,weve got you covered with this helpful graph.一句可知这个图表在旅行时很有帮助。【答案】D3The passage is most likely to be found in Aa tourist magazineBan academic essayCa news reportDa s
8、hortstory collection【解析】推理判断题。本文是关于世界各地饮用自来水的安全性,对旅行者有很大的帮助,故应出现在旅游杂志里。【答案】A4Whats the meaning of the last sentence?AIts better to be happy.BWe should take some measures to stay safe.CWe had better drink safe tap water.DThe author feels sorry not to get safe tap water.【解析】句意猜测题。本文主要介绍了世界各地的自来水是否安全,故
9、最后一句应建议大家喝安全的自来水。【答案】CB【导学号:78912044】One of the best things you can do for your health is to drop a few pounds.Or maybe more than a few pounds.Being overweight increases your danger of heart disease,high blood pressure,cancer,the list seems almost endless.Youd better find several simple things you c
10、an do on a daily basissuch as making rules of eating more vegetables and less fat and getting more physical activities.After breakfast,make water your primary drink.At breakfast,go ahead and drink orange juice.But throughout the rest of the day,focus on water instead of juice or soda.The average Ame
11、rican consumes (消耗)an extra 245 calories a day from soft drinks.Thats nearly 90,000 calories a year or 25 pounds! And research shows that neither the calories nor sugary drinks give you a sense of fullness the way that food does.People take only 2,000 to 3,000 steps a day.Adding 2,000 steps will hel
12、p you keep your present weight and stop gaining weight.Adding more than that will help you lose weight.Eat five or six small meals or snacks a day instead of three large meals.A 1999 South African study found that when men ate parts of their morning meal at intervals over five hours,they consumed al
13、most 20 percent fewer calories at lunch than when they ate a single breakfast.【语篇解读】主要描述了作者在减肥方面的一些建议。5Where is the passage probably taken from?AA travelling diary.BA story book.CA science magazine.DAn English dictionary.【解析】推理判断题。文章主要描述减肥方面的建议。diary(日记),日记类文章会有明确的写作时间,并且描述当天的生活故事,属记叙类文章,故不可选。story
14、book(故事书),也属记叙类文章。dictionary(字典),其中主要涉及单词释义,不可选。排除后选取magazine(杂志),其中主要是生活类文章。【答案】C6Which of the following should be avoided if you want to lose weight?AEating more vegetables.BGetting more exercise.CHaving less sugary drinks.DHaving three large meals.【解析】细节理解题。由题干关键词“if you want to lose weight”根据文章第
15、二段最后一句可知,A、B、C均与答案句形成同义替换。由文章最后一段第一句可知,该句说道“一天吃五六次小餐或零食,而不是吃三顿大餐”,由此可知D与文章不符。【答案】D7What is the best title of the passage?AHealthy Eating HabitsBTips on Losing WeightCDaily Diet and CaloriesDExercise Stops Diseases【解析】主旨大意题。由首尾两段可知,本篇文章围绕减肥话题展开,故选B。A、B、C都属于减肥的细节信息,属于以偏概全错误。【答案】B8Which of the followin
16、g is TRUE according to the passage?ALots of diseases are related to being overweight.BThose who have a single breakfast eat less at lunch time.CTaking 4,000 to 5,000 steps a day can help you lose weight.DAn average American consumes 25 pounds of soft drinks a year.【解析】细节理解题。根据文章第二段第一句可知A项正确。根据文章最后一段
17、最后一句,可知饮食习惯可以减少卡路里的摄入,跟吃多少东西并无关系,故B项不可选。根据文章第四段,“4,000 to 5,000 steps will help you keep your present weight,”C选项为lose weight,故排除。根据文章第三段倒数第二句“Thats nearly 90,000 calories a yearor 25 pounds”,可知D选项省去了nearly,故无法形成同义替换。【答案】ACYou may know the English letters A,B and CBut do you know there are people ca
18、lled ABC? You may like eating bananas.But did you know there is a “banana person”? How strange! Are these people from “another Earth”? No.They are just Chinese people like you and me.ABC means AmericanBorn Chinese.An ABC is a Chinese,but was born in the United States.Sometimes,people call an ABC a “
19、banana person”A banana is yellow outside and white inside.So,when a person is a banana,he or she is white insidethinking like a Westerner and yellow outsidelooking like a Chinese.Do you know why? Usually,ABCs know little about China or the Chinese language.Some of them dont speak Chinese.But if ABCs
20、 cannot speak Chinese,can we still call them Chinese people? Yes,of course.They are Chinese.They are overseas (海外) Chinese.These people may be citizens(公民) of another country like the US,Canada or Singapore.But they have Chinese blood.Their parents,grandparents or even greatgrandparents were from Ch
21、ina.They all have black eyes and black hair.But they are not Chinese citizens.They are not the people of the Peoples Republic of China.For example,we all know the famous scientistC.N.Yang(杨振宁)He got the Nobel Prize for Physics in 1957.The Chinese love him,but he is an American citizen.【语篇解读】文章主要介绍了“
22、ABC”的概念。ABC指的是在美国出生的中国人,即美籍华人。人们有时也叫他们“香蕉人”,因为他们有着黄色的皮肤,但却是用西方人的思维方式来思考问题。9“ABC” in this passage means “ ”Athree English lettersBa kind of bananaCChinese born in AmericaDAmericans born in China【解析】推理判断题。根据第二段的“ABC means AmericanBorn Chinese.An ABC is a Chinese,but was born in the United States.”可知,A
23、BC的意思是美籍华人,故选C。【答案】C10Whats the authors purpose in writing this passage?AHe wants to tell us something about “ABC”BHe wants to show that Chinese are well respected in America.CHe wants to tell us some knowledge about the English language.DHe wants to introduce the American culture to us.【解析】写作意图题。根据
24、第一段的“But do you know there are people called ABC?”和第二段的“ABC means AmericanBorn Chinese”第四段的“But if ABCs cannot speak Chinese”第五段的“But they are not Chinese citizens”可知,作者向大家介绍了一些有关“ABC”的知识,故选A【答案】A11Chinese in Western countries are called “banana persons” because Atheir bodies are white inside but ye
25、llow outsideBthey think like Westerners but look like ChineseCthey were born in China but go to study in AmericaDthey like to eat bananas【解析】推理判断题。根据第二段的“A banana is yellow outside and white inside.So,when a person is a banana,he or she is white inside.and yellow outside”可知,ABC也可以叫作“香蕉人”是因为香蕉外面是黄色的,
26、而里面是白色的,就像是美籍华人一样,他们有着黄色的皮肤,却用西方人的思维方式来思考,故选B。【答案】B12C.N.Yang is mentioned here to show that AAmerican Chinese are greatBwe love American ChineseCthe Chinese can win Nobel PrizesDAmerican Chinese are not Chinese citizens【解析】推理判断题。根据第五段的“But they are not Chinese citizens.”可知,ABC不是中国公民,为验证这一观点,作者举了杨振宁
27、的例子,根据“For example.but he is an American citizen”可知,杨振宁是美籍华人,故选D。【答案】DDThe Mattaponi ReservationThe Mattaponi Reservation sits on a bluff(峭壁)overlooking the Mattaponi River in Virginia,a state on the east coast of the US.The Mattaponi have worked hard to keep their ancient way of life and customs(风俗
28、)One purpose of their yearly powwow is to share these traditions with you.Mattaponi powwow and culture dayMay 1810:00 am.5:00 pm.Adults(12 years and older)$6.00ChildrenfreeCome to spend the day with us near the Mattaponi River for an educational experience showing the customs of the Mattaponi.During
29、 this special day,American Indians(First Americans) will dance and play drums while dressed in traditional clothing.This year visitors may join in the dancing and drumming.Visitors will be able to see artists show their basketmaking,potterymaking,and toolmaking skills.American Indian storytellers wi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
