分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2018高考一轮(人教 通用版)英语 高考话题重组练 (二) 兴趣与爱好 .doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:432382
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:55.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2018高考一轮人教 通用版英语 高考话题重组练 二 兴趣与爱好 2018 高考 一轮 人教 通用版 英语 话题 重组 兴趣 爱好
    资源描述:

    1、高考话题重组练 (二)兴趣与爱好 & 节假日活动与购物.阅读理解A(2017潍坊高三统考)“Theres a mother in PICU (儿童重症监护病房) who wants to talk about a kit she received,” the nurse told me.“Something about it made her cry.”Ive been a childlife specialist at the Cleveland Clinic Childrens Hospital since 2000.I help families understand diagnoses

    2、 and treatment plans and manage the ups and downs that come with caring for a sick child.Tough talks with parents are part of the job,which still makes me feel nervous.The kits the nurse was talking about were something I had recently introduced to the hospital:Comfort Kits from Guideposts.They were

    3、 supposed to make a childs experience here easier,not upsetting.When I came across the kits at a conference,I fell in love with them.A treasure box of items designed not only to entertain kids,but to comfort and inspire them.Theres a coloring book,a stress ball,a CD of relaxing music,a hairy star na

    4、med Sparkle,a journal and much more.I really believed these kits would help kids.I wished I hadnt been mistaken.At the patients room in PICU I saw a little girl,sleeping soundly,surrounded by tubes and machines.My eyes met her mothers.The kit was open on her lap and tears were running down her cheek

    5、s.“Im Shannon.I manage the Child Life Department,”I said.“Im sorry if the kit upset you.Its a new item.”The mother shook her head.“This has been one of the worst days of my life.I felt so scared and alone.Then I was handed this box.I know its for my daughter,but its just the comfort I needed.I wante

    6、d to say thank you.”With that I knew Comfort Kits belonged here.Weve been using them for almost three years now.Each child whos admitted to the hospital receives one.Every day I see kids coloring,journaling,playing with Sparkle.But as this mom showed me Comfort Kits arent just for kids.The hope they

    7、 bring,which can be in short supply in hospitals sometimes,is felt by the whole family.【语篇解读】作为一名儿童医护专家,作者引进了一套设备,这套设备对患者及其家属产生了很大的影响。1The author introduced Comfort Kits to the hospital to Arelax nursesBbenefit sick kidsCcomfort parentsDcure kids of diseasesB细节理解题。根据第三段的最后一句“They were supposed to ma

    8、ke a childs experience here easier,not upsetting.”可知,作者引进那套设备是为了帮助患病的孩子们在医院里好过些,而且确实让孩子们受益不少,这与文章最后两段呼应。2Why was the girls mother crying?AShe was moved to tears.BShe felt alone and scared.CShe couldnt wake her kid.DShe worried about her kids illness.A推理判断题。根据倒数第三段的“I know its for my daughter,but its

    9、 just the comfort I needed.”可推知,文中所提到的母亲之所以哭是因为她被感动了。3The closest meaning to “which can be in short supply in hospitals sometimes” is Akits are in great need in hospitalsBthere may be lack of hope in hospitalsCparents are often in low spirits in hospitalsDmedical supplies are not enough in hospitals

    10、B推理判断题。short supplylack,表示供应不足或缺乏,再结合最后一段的最后一句可推知,此处表示医院中患者及其家庭可能缺乏希望。4Whats the authors attitude towards Comfort Kits?ADisappointed.BExcited.CNervous.DConfident.D观点态度题。根据第四段的最后两句“I really believed these kits would help kids.I wished I hadnt been mistaken.”并结合最后一段的整体内容可推知,作者对Comfort Kits充满信心。B(2017石

    11、家庄高三模拟)Those accustomed to browsing through thousands of books in large bookstores may find Japans Morioka Shoten a little strange.Thats because this tiny bookstore that is located in Ginza,Tokyo sells only a single book at a time.Opened in May 2015,Morioka Shoten is the brainchild of Yoshiyuki Mori

    12、oka.He began his career as a bookstore clerk in Tokyos Kanda district before branching out to open his own store.It was here while organizing book reading and signing that he realized that customers usually came into the store with one title in mind.Morioka began to wonder if a store could exist by

    13、selling multiple copies of just one single book.In November 2014,he partnered with Masamichi Toyama to establish a unique bookstore with the philosophy of “A Single Room with a Single Book”The selections that are picked by Morioka change weekly and vary widely to attract customers with different int

    14、erests.Recent choices include The True Deceiver,an awardwinning Swedish novel by Tove Jansson,Hans Andersens Fairy Tales,and a collection of Karl Blossfeldts photography of plants.Morioka has also selected books written by a famous Japanese author Mimei Ogawa.To highlight his only offering,Morioka o

    15、ften uses clever tricks.For example,when selling a book about flowers,the storekeeper decorated his shop with the ones that had been mentioned in the book.He also encourages authors to hold talks and discussions so they can connect with customers.Morioka says his goal is for the customers to experie

    16、nce being inside a book,not just a bookstore.Risky as the idea might seem,things appear to be going well.The storekeeper says he has sold over 2,100 books.Things can get better given that his bookstore is becoming increasingly popular not just among the locals but also visitors from other countries.

    17、【语篇解读】在日本你会发现一家名为“Morioka Shoten”的别致书店,这家书店因其独特的经营方式很快就吸引了众人的注意。5What inspired Morioka to open such a bookstore?AA Swedish novel.BHis present partner.CA bookstore clerk.DHis working experience.D细节理解题。依据第二段可知,在开办自己的书店之前Morioka当过书店的店员,正是在工作中,他开始想创办一家“一周只卖一本书”的书店,由此可知,他的工作经验给了他灵感。6Why is Morioka Shoten

    18、 unique?AIt is popular with foreigners.BIt sells books of different topics.CIt is decorated with colorful flowers.DIt sells various copies of a book in a week.D细节理解题。依据第一段的“sells only a single book at a time”可知,选项D正确。7Why does Morioka encourage authors to hold talks?ATo introduce his bookstore.BTo a

    19、dvocate his philosophy.CTo make books better understood.DTo help readers connect with each other.C推理判断题。依据第四段的第三句和第四句可知,Morioka鼓励作者举办会谈、讨论是为了与顾客接触,这样顾客便会更好地体会书中的内容,故选C。8Whats the authors opinion about the bookstores future?ARisky.BPromising.CUnpredictable.DHopeless.B观点态度题。依据文章最后一段的内容可知,这个书店会变得更好,它不仅

    20、在当地人中而且在其他国家的游客中也受欢迎,由此可知,作者认为这个书店很有发展前途。 【导学号:30892240】.阅读填句(2017重庆适应性测试)There are many ways to fame.Whatever your own recipe (秘诀) is,if you want to make it really big,dont follow in anyone elses footprints.1. 1Do something unusualCelebrity (成名) is all about standing out from the crowd.2. Charles B

    21、londin started it all off 150 years ago.He walked a tightrope (钢丝) across the Niagara Falls to the American side,in front of over 10,000 breathless viewers.After his success,Blondin crossed the Falls many more times in a variety of ways:in chains,on a bicycle,and once,blindfolded.2Discover something

    22、The bad news is that there are no countries left to discover.The good news is that in the rainforests of Brazil,there are about three million unnamed types of beetles.One of them could be yours.3. Though no one will enjoy hearing your name,you will be famous at least until someone comes along and di

    23、scovers a cure.3Appear on reality TV4 The growth of “reality TV” shows like Big Brother which star ordinary people,means that anyone can possibly become a star.5. While the show is being broadcast,youre the biggest star on earth,but once it is over,your glamour disappears,and the life of being a nob

    24、ody is waiting round the corner.AWhat will make someone remember you?BWhat really counts is to explore a unique path.COr discover a deadly disease and give it your name.DThey bring you fame at the speed of light,but it fades just as fast.EDo something out of the ordinary and youll get your piece of

    25、fame.FTry attending an event that addresses something you dont know much about.GThere have never been more chances for “regular” people to become famous.【语篇解读】本文主要介绍了三种成名的方法。1B由上句中的“dont follow in anyone elses footprints”可知,不要追随别人的步伐,应该去探索自己独一无二的成名之路。所以选B项。2E由上句“Celebrity (成名) is all about standing

    26、out from the crowd.”可知,要想成名,就需要做一些能够让你脱颖而出的事情,所以选E。3C由空后的“Though no one will enjoy hearing your name,you will be famous at least until someone comes along and discovers a cure.”可知,此处与疾病有关,因此选C。4G由下文中的“The growth of reality TV shows like Big Brother which star ordinary people,means that anyone can possibly become a star”可知,普通人也有机会成为明星,所以选G。5D根据下文中的“While the show is being broadcast,youre the biggest star on earth,but once it is over,your glamour disappears”可知,真人秀节目带给你的名声来得快去得也快,所以选D。 【导学号:30892241】

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2018高考一轮(人教 通用版)英语 高考话题重组练 (二) 兴趣与爱好 .doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432382.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1