2019-2020同步外研英语选修七新突破阶段综合检测4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020同步外研英语选修七新突破阶段综合检测4 WORD版含解析 2019 2020 同步 英语 选修 突破 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AIf you are travelling from one of Londons international airports to central London,dont take a taxi unless you are very rich!The minimum(最少的)fare from Heathrow,the airport nearest to central London,is about 25.If you are travelling in a group of four people and each
2、 of you has a lot of luggage,you may feel that it would be worth paying for a taxi.If you simply want to cross London from one railway station to another or from a station to your hotel,then a taxi may be a good idea.Although taxis may seem quite expensive,they make life a lot easier if you have a l
3、ot of luggage,or if you are not confident about finding your way around the Underground system.Here are some useful facts about using taxis:Licensed(有许可证的)taxis are large,and usually black,vehicles with a small white plate(牌照)on the back showing a license number and the words Hackney Carriages.The b
4、est place to find a taxi is at a railway station.Follow the signs for taxi and you will find what is called a taxi rank (a place in the road where a taxi can stop)Another good place to find a taxi is near a large hotel.If you are not at a station,you will have to stand in the street and wait for one
5、 to go past.Look for a taxi which has an orange light lit up over the drivers windowthis means that it is not being used by anyone else.When the taxi is quite close,raise your arm and wave the driver down.The taxi should stop for you.When you pay,it is usual to give the driver a tip of at least 10%.
6、【语篇解读】本文是应用文。文章介绍了在英国打出租车的一些技巧和注意事项。 1What does the author say about the taxi in London?AIt is hard to catch a taxi at the airport.BIt is a good choice to cross London.CIts service is far from satisfactory.DIts fare is not very high.B 细节理解题。根据第二段中的If you simply want to cross London from one railway
7、station to another or from a station to your hotel,then a taxi may be a good idea可知,如果你的行程在伦敦市内,坐出租车是一个不错的选择。 2Where can you find a taxi easily according to the author?AA bus stop.BA small hotel.CA large shopping centre.DA taxi rank near a railway station.D 细节理解题。根据第四段中的The best place to find a taxi
8、 .taxi rank(a place in the road where a taxi can stop)可知,在火车站的出租车候客区最容易打到出租车。 3What should you take note of if you want to stop a taxi?AWhether its light is on.BWhether the driver is waving.CWhether it is a white licensed taxi.DWhether the taxi stops at the right place.A 细节理解题。根据倒数第三段中的Look for a ta
9、xi which has an orange light lit up over the drivers window this means that it is not being used by anyone else可知,打出租车的时候要注意出租车顶部的橘色灯是否亮着,这样可以判断出车上是否有乘客。 BLike many people you may be dreaming of a career as a rock and roll star.There are two ways to go about getting one.First there is the traditiona
10、l way.Find some friends and form a group.Learn to play the guitar or the drums.Write your own songs.Spend hours arguing about the band name.Then go on the road.The next step is to spend a year or two touring.If you are any good,the crowds will get bigger.In the end an artist from a record company ma
11、y come to a show.If he or she likes you,there may be a deal.This is the route traditionally followed by bands in the music industry.Success means fame and wealth.And failure gives you some interesting stories to tell your children.Over the last few years a different path to success has become known.
12、Boy bands like Boyzone and girl bands like the Spice Girls dont come together on their own.They are created by managers and record companies.Their image is strictly controlled.Professional song writers usually write their music.This is a convenient arrangement and the public seems to love the result
13、.Though boy and girl bands have become very popular recently,there is a long tradition of making music in this way.In the early 1960s an American businessman called Berry Gordy founded Motown Records.Motown is short for “motor town”The record company was based in the city of Detroit,where thousands
14、of AfricanAmericans had moved to work in the car industry.They brought with them a cultural tradition of writing and performing music.This style later became known as “soul music”Berry Gordy was a diamond miner.He took raw talent from the street and polished it until it shone.Motown stars were not j
15、ust given songs to sing.They were also taught how to dress well and speak properly.【语篇解读】本文介绍了组建乐队的相关情况。4In the first paragraph the writer seems to tell us Ato form a band is very hardBthe name of the band is very importantCnewlybuilt bands can only perform by roadDto form a band is very simpleD推理判断
16、题。依据第一、二段中“First.”“The next step.”可看出组成一个乐队非常简单。5If a newborn band wants to succeed,as the writer tells,it must have the chance to Atravel in big citiesBperform before an artistCmake an agreement with a record companyDexperience failure again and againC细节理解题。根据第二段中“In the end an artist from a record
17、 company may come to a show.If he or she likes you,there may be a deal.”可知C项正确。6From the fourth paragraph,we can conclude that AMotown was only enjoyed by the workers in DetroitBMotown showed the style of the black AmericansCDetroit used to be famous for its music industryDDetroit was found by Afric
18、anAmericansB细节理解题。根据该段中“.where thousands of AfricanAmericans had moved to work in the car industry.”可知B项正确。7From the passage,we can learn that Motown stars Aused to be minersBused to dress poorlyCbecame perfect little by little Dcame from Berry Gordys hometownC推理判断题。根据最后一段中“He took raw talent from t
19、he street and polished it until it shone.”可知C项是最佳选项。CHeritage is our legacy (遗产) from the past,what we live with today,and what we pass on to future generations.Our cultural and natural heritage are both irreplaceable(无可取代的) sources of life and inspiration.Places as unique and diverse as the Pyramid
20、s of Egypt,the Great Barrier Reef in Australia and the Great Wall of China make up our worlds heritage.The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) seeks to encourage the identification,protection and preservation of cultural and natural heritage around the world con
21、sidered to be of outstanding value to humanity.This is embodied in an international treaty called the Convention Concerning the Protection of the World Cultural and Natural Heritage,adopted by UNESCO in 1972.How does a place become a World Heritage Site? It takes a lot of people to decide.1)If a cou
22、ntry wants one of its places to be on the World Heritage List,it has to ask UNESCO.The place must be important and special.UNESCO put the Great Wall on the list in 1987 because,it said,it was a great part of Chinese culture and beautifully made to go with the land.When a country asks,it must also ma
23、ke a plan for taking care of the place.2)The World Heritage Committee of UNESCO talks about different places and decides whether to put them on the list.The committee meets every June.Many experts help the committee to decide.3)After a new place goes on the list,UNESCO gives money to help keep it lo
24、oking good.If a place is in serious danger,it may be put on the List of World Heritage Sites in Danger.UNESCO gives special care and help to those places.4)Countries have to give UNESCO regular reports about places on the list.If UNESCO thinks a country isnt taking good enough care of a place,the si
25、te will be taken off the list.【语篇解读】文章告诉我们什么是遗产,如何申请遗产,并呼吁人们保护遗产。8What is the main purpose of Paragraph 1?ATo tell us what is heritage.BTo stress the importance of heritages.CTo explain the aims of protecting heritages.DTo introduce some places of interest in the world.A段落大意题。本段主要解释了什么是遗产及其大体分类,并列举了
26、几个世界遗产的例子,所以A项正确。9About cultural and natural heritage around the world,UNESCO encourages all the following EXCEPT AidentificationBapplicationCprotectionDconservationB细节理解题。根据第二段第一句可知,联合国教科文组织鼓励、认定和保护世界遗产,并没有提到利用世界遗产,所以选B项。10If a place successfully becomes a World Heritage Site,the country Acan ask U
27、NESCO for more money and helpBshould continue to take special care of itCwont take trouble of caring for itDwill try to put it on the List of World Heritage Sites in DangerB细节理解题。由短文的最后一段可知,申遗成功后,要对世界遗产继续加以保护,如果保护不善,该遗产可能会从名录上删除。11The purpose of putting a place on the World Heritage List is Ato attr
28、act more tourists from other countriesBto get more money and help from other countriesCto have it taken better care ofDto make it known to other countries C推理判断题。通过联合国对一个国家的要求可推知,认定世界遗产的目的是使遗产得到更好的保护。 DChristmas is a lovely time of year if you are lucky enough to be well,to have friends and family a
29、round you and to feel in control of your life.However,for many people it is a time that they are afraid of.As the nights draw in during the winter,many older people talk about how much more difficult it is to be on their own.In a recent interview,Jacqueline Wilson expressed her concerns about childr
30、en also feeling worried.But I was heartened by her suggestion in another interview that she hopes her books will reassure(使消除疑虑)children going through a difficult time and make them feel as if theyre not alone.If reading can,as Jacqueline suggests,provide reassurance and a sense of connection,it has
31、 never been more important.Reading could transform(转变)one in four adults who experience mental health issues in their lifetime,the 850,000 people in the UK living with dementia(痴呆症)and the one in ten older people who feel lonely.We always know that a book could be a great Christmas present,but can i
32、t also change our lives?Our research at The Reading Agency suggests that it can.We have found evidence to show that reading can benefit our wellbeing and help us make social connections.People who read regularly are more satisfied with life and more likely to feel that the things they do are worthwh
33、ile;reading for pleasure can aslo increase sympathy(同情),improve relationships,reduce symptoms of depression and improve wellbeing.We are developing a new programme,Reading Friends,which will use reading to connect weak older people.In researching the programme,we found that reading with others can h
34、elp older people build social networks.Read a book with your children,parents or grandparents over Christmas;make a new years resolution(决心)to start a reading group with friends,and introduce reading to your community.You could be giving them the gift they most want this year.【语篇解读】 本文是议论文。阅读有很多的益处,
35、能排解忧思与孤独,一本书不仅是一份很好的圣诞礼物,也可能是改变我们生活的无形的力量。 12What did Jacqueline Wilson worry about?AChildren feeling lonely.BOld people being given less care.CReading becoming less important than before.DMore and more people suffering from dementia.A细节理解题。根据第二段中的Jacqueline Wilson expressed her concerns about child
36、ren also feeling worried和she hopes her books will reassure children going through a difficult time and make them feel as if they re not alone可知,Jacqueline Wilson担心儿童感到孤独。 13Who is the programme Reading Friends designed for?AAdults.BChildren.CFriends.DOld people.D 细节理解题。根据倒数第二段中的We are developing a n
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下语文课件-司马迁发愤写史记_苏教版.ppt
