云南省玉溪第二中学2020- 2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省玉溪第二中学2020- 2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 云南省 玉溪 第二 中学 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、玉溪第二中学2020一2021学年下学期期中考试高二英语 试卷(考试时间:120分钟;满分:150分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. What will the woman do first in the afternoon?A. Go to the bookstore. B. See the dentist. C. Meet the man.2. Why does the woman call the man?A. To book a table. B. To introduce a friend. C
2、. To change their dinner plans.3. How does the man usually go to work?A. By car. B. By bus. C. By train.4. What are the speakers talking about?A. Attending a concert B. Making a poster C. Visiting their friend.5. Where will the woman probably go to cash some traveler s checks?A. The post office. B.
3、The hotel. C.The bank.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。6. What is Amys grade this term?A. A. B. B. C. C.7. What is the probable relationship between the speakers?A Teacher and parent. B. Teacher and student. C. Husband and wife.请听第7段材料,回答第8、9题。8. What happened to Kitty?A.
4、 She got injured. B. She was missing. C. She damaged something.9. What does the woman suggest doing?A. Hiding the truth. B. Buying some flowers. C. Waking George up.请听第8段材料,回答第10至12题。10. Who taught history?A. Mr. Halsworth. B. Miss Matthews. C. Mrs. Sharp.11. What did the woman probably think of the
5、 physics teacher?A. Clever. B. Strict. C. Patient.12. What subject did Mr. Ford teach?A.Biology. B. Geography. C. Music.请听第9段材料,回答第13至16题。13. When will the woman have an interview?A. On Monday. B. On Tuesday. C. On Wednesday.14. Where will the woman have an interview?A. In the library. B. In Room 34
6、1. C. In the reception room.15. What does Howard Green do?A.A headmaster. B. A teacher. C. A librarian.16. What should the woman bring?A. Her application form. B. Her photograph. C. Her passport.请听第10段材料,回答第17至20题。17. From where did Steve set off on June 19th?A. Santiago. B. Sydney. C. Northam.18. W
7、hy was Steves balloon trip held up at first?A .Because of the wind. B. Because of the burner control. C. Because of the fire in the balloon.19. When did Steve compete in the Iditarod Trail Sled Dog Race?A. In 1985. B. In 1992. C. In 1996.20. What did Steve do in 2001?A. He sailed across the Atlantic
8、.B. He swam across the English Channel.C. He raced in the 24 Hours of Le Mans.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ALooking for something fun to do this summer? Ready to learn about leadership and make a difference in your community? Apply to volunteer! Volunt
9、eers assist with activities under the guidance of experienced staff.Summer Adventure Playgrounds ProgramHelp promote opportunities to play and lead playground participants in games, sports, arts & crafts, and make new friendships.Dates: June 14 August 12, Monday FridayTimes: 9 a.m. 3 p.m.Application
10、 Deadline: May 25The ViewHelp promote opportunities to take care of children in a social setting.This program includes trips to the Bloomington Family Aquatic Center.Dates: June 14 August 6, Monday FridayTimes: 9 a.m. 4 p.m.Application Deadline: April 24Adaptive SoftballSoftball Volunteers teach and
11、 encourage people with disabilities at weekly softball games at Tarnhill Park.Volunteers can choose to coach youth and/or adults on Tuesdays.Dates: Tuesdays, June 14 August 10Times: 6:15 8:15 p.m.Application Deadline: May 31Farmers Market VolunteerThe Farmers Market is looking for volunteers in thre
12、e types: Market Operations, Family Activities and Cooking display.Dates: Mondays & Saturdays, June 12 October 23Times: 7 a.m. 2 p.m. with varying shiftsApplication Deadline: April 16 To apply to volunteer, visit BloomingtonMN.gov. All volunteers must apply online and fill out the application form be
13、fore an interview. For more information, contact Parks and Recreation at 952-563-8877 or e-mail at parksrecBloomingtonMN.gov.1. Which program will you choose if you are not free on Mondays?A. Summer Adventure Playgrounds ProgramB. Adaptive SoftballC. Farmers Market VolunteerD. The View2. If you are
14、good at cooking, you may apply to the related program on_.A. April 15B. April 20C. May 24D. May 313. What should you do to gain the opportunity as a volunteer?A. Send the application form by e-mail.B. Go for an interview directly.C. Contact the organizers at 952-563-8877.D. Fill in an application fo
15、rm online.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个志愿者活动的情况,包括时间安排、活动内容等信息。【1题详解】细节理解题。根据Summer Adventure Playgrounds Program部分中“Dates: June 14 August 12, Monday Friday(日期:6月14日8月12日,星期一到星期五)”;The View部分中“Dates: June 14 August 6, Monday Friday(日期:6月14日8月6日,星期一到星期五)”;Adaptive Softball部分中“Dates: Tue
16、sdays, June 14 August 10(日期:星期二,6月14日到8月10日)”以及Farmers Market Volunteer部分中“Dates: Mondays & Saturdays, June 12 October 23(日期:星期一和星期六,6月12日10月23日)”可知,如果你周一没有时间,你可以选择Adaptive Softball项目。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Farmers Market Volunteer部分中“The Farmers Market is looking for volunteers in three types: Market Op
17、erations, Family Activities and Cooking display.(农贸市场正在招募三种类型的志愿者:市场运营、家庭活动和烹饪展示)”以及“Application Deadline: April 16(申请截止日期:4月16日)”可知,如果你擅长烹饪,可以在4月15日申请相关课程。故选A。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“All volunteers must apply online and fill out the application form before an interview.(所有志愿者必须在网上申请,并在面试前填写申请表)”可知,你应该在
18、网上填写申请表来获得作为志愿者的机会。故选D。BI stood behind the curtain, my hands shaking. As I listened to the crowd laugh at the hosts jokes, I thought about why I believed I could do that. Two months earlier, I had signed up for improv(即兴表演)classes at a local theater, along with four other graduate students.When I fi
19、rst heard about the improv classes, I was torn. I feared getting on stage and performing in front of strangers. However, I knew I wanted to work as a science communicator after finishing my Ph.D., so it seemed like a perfect opportunity to improve my communication ability and gain confidence thinkin
20、g on my feet.During our first class, we learned the key concept of improv: “yes, and”. If someone says that rhinos are librarians, for example, then rhinos are librarians. We dont question the logic; we say “yes” and continue with the scene as if nothing is wrong. To do this effectively, we have to
21、avoid second-guessing ourselves. Sometimes scenes go in unexpected directions. The best improv happens when performers stay open to different possibilities. Over time, I started to enjoy our classes. I also became better at listening and communicating clearly in the moment.That training came in hand
22、y 6 months ago, when I was giving a seminar about my science research. An audience member surprised me with a question that didnt grow out of the information I had presented. Instead of getting perplexed, I used that approach, and it helped me find an appropriate answer.Last year, I used that approa
23、ch when dealing with confusing data. Instead of getting discouraged, I kept exploring the data and ended up identifying a new type of cell one that wasnt behaving as expected. If I hadnt stayed open to the possibility that the results were real, I would have missed out on the most exciting finding o
24、f my Ph.D. program so far.4. The author expected that the improv classes could help him _.A. gain better skills in communicatingB. rid his fear of appearing on the stageC. recover from a mental illnessD. learn how to think independently5. What is the key to improv?A. Pretending to be clever.B. Under
25、standing different scenes.C. Accepting unexpected possibilities.D. Asking others some questions.6. What does the underlined word “perplexed” in paragraph 4 probably mean?A. Amused.B. Confused.C. Surprised.D. Disappointed.7. What can we infer about the author from the last paragraph?A. He failed in e
26、xploring the new cell.B. He got stuck after finding unexpected data.C. Science research made him more confident.D. The improve skill helped him a lot in his Ph.D. studies.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在即兴表演班所学以及表演班所教技能在他研究道路上的帮助。【4题详解】细节理解题。根据第二段“However, I knew I wanted to work as
27、a science communicator after finishing my Ph.D., so it seemed like a perfect opportunity to improve my communication ability and gain confidence thinking on my feet.(然而,我知道在完成我的博士学位后,我想成为一名科学传播者,所以这似乎是一个很好的机会来提高我的沟通能力和获得自信、才思敏捷。)”可知,作者希望即兴表演班能够帮助提高自己的沟通能力。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段“During our first class
28、, we learned the key concept of improv: “yes, and”. If someone says that rhinos are librarians, for example, then rhinos are librarians. We dont question the logic; we say “yes” and continue with the scene as if nothing is wrong. To do this effectively, we have to avoid second-guessing ourselves. So
29、metimes scenes go in unexpected directions. The best improve happens when performers stay open to different possibilities.(在我们的第一节课上,我们学习了即兴表演的关键概念:“yes, and”。例如,如果有人说犀牛是图书管理员,那么犀牛就是图书管理员。我们不质疑逻辑;我们说“好”,然后继续拍摄,就好像一切正常一样。为了有效地做到这一点,我们必须避免事后怀疑自己。有时场景会朝着意想不到的方向发展。最好的即兴表演是当表演者对不同的可能性保持开放的心态时。)”可知,即兴表演的关
30、键是对不同的可能性保持开放的心态。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据第四段划线词前句“An audience member surprised me with a question that didnt grow out of the information I had presented.(一位听众提出了一个让我惊讶的问题,而这个问题并不是基于我所提供的信息。)”和后句“I used that approach, and it helped me find an appropriate answer.(而是采用了这种方法,它帮助我找到了一个合适的答案。)”可知,作者没有因为听众以外的问题而
31、感到困惑。所以perplexed为“困惑的”之意,与confused同义。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第五段“If I hadnt stayed open to the possibility that the results were real, I would have missed out on the most exciting finding of my Ph.D. program so far.(如果我没有对这些结果是真实的可能性持开放态度,我就会错过我的博士项目迄今为止最令人兴奋的发现。)”可知,即兴表演课教会作者开放性的态度,而正是这种态度,作者的博士研究项目取得了成功
32、。由此推知,即兴表演技能在作者的博士研究上提供了很大帮助。故选D。CAmericans are now allowed to get a COVID-19 vaccine (疫苗). But the process in America is not going as smoothly as some had hoped. Many people are still facing a wait for their first shot. Moreover, the vaccines arent available to kids under 16 yet. Thats because scie
33、ntists have only tested if the vaccine works in adults.The good news is that there are two companies, Moderna and Pfizer, making COVID-19 vaccines. They are now running clinical trials (临床实验)to test their vaccines in teens and kids. Volunteers are given a treatment plan and then evaluated after.Clin
34、ical trials are designed with safety in mind and usually done in adults first. They work like this: volunteers get placed into one of two groups. One group receives the vaccine. The other group gets a placebo. This is a shot given in the same way as the vaccine but with no effect. Scientists can com
35、pare the effects of the real vaccine against the placebo to see if the vaccine works. Researchers want to know everything that a person experiences when they get the shot, so they can detect any harmful effects. If anything did happen, the trial would stop immediately.Some teens are eager to volunte
36、er because they want to help people. Maybe youre the right age to be part of a clinical trial for the COVID-19 vaccine. Why not volunteer For A Vaccine Trial? Interested kids should read about the trials because every trial has risks. They should talk to their doctor and weigh the benefits and risks
37、. Every vaccine has rare side effects in a few patients.If you want to participate in a trial, you can try to sign up online by just clicking here, clinical trials gov. which lists every clinical trial in the US, including COVID-19 vaccine trials.8. Why kids under 16 cant get a COVID-19 vaccine?A. B
38、ecause the vaccine is too hard to get.B. Because the vaccine is too expensive for them.C. Because they are not at the risk of getting COVID-19.D. Because the effectiveness of the vaccine for kids hasnt been tested .9. How do the clinical trials work?A. One group receives the vaccine and the other gr
39、oup gets a substance to comfort patients.B. One group receives the vaccine and the other group gets a pill to treat patients.C. One group receives the vaccine and the other group gets a prize to award patients.D. One group receives the vaccine and the other group gets a way to cure patients.10. What
40、s the purpose of this article?A. To tell American adults they can get a COVID-19 vaccine.B. To inform that American children cant get a COVID-19 vaccine.C. To give information about clinical trials of vaccines in teens and kids.D. To provide information for potential volunteers on trials.11. Where d
41、oes this passage probably come from?A. Newspapers.B. Magazines.C. Internet.D. Textbooks.【答案】8. D 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】本文属于说明文。介绍了美国目前只有成人的新冠疫苗接种,而未成年人的疫苗还处于临床测试,并向有意参加临床测试的志愿者提供相关信息和注意事项。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Moreover, the vaccines arent available to kids under 16 yet. Thats because scientists have o
42、nly tested if the vaccine works in adults.( 此外,16岁以下的儿童还不能接种疫苗。这是因为科学家只测试了疫苗是否对成年人有效。)”可知,16岁以下的儿童还没有疫苗可以接种,这是因为科学家只在成年人身上测试了疫苗的有效性;由此可知,疫苗在儿童身上的有效性还没有被测试,所以16岁以下的儿童无法接种COVID-19疫苗。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段“They work like this: volunteers get placed into one of two groups. One group receives the vaccine.
43、 The other group gets a placebo.( 他们是这样工作的:志愿者被分成两组。一组接受疫苗注射。另一组则服用安慰剂。)”可知,临床试验的工作流程是,一组注射疫苗,另一组注射安慰病人的药物。故选A。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Maybe youre the right age to be part of a clinical trial for the COVID-19 vaccine. Why not volunteer For A Vaccine Trial?( 也许你的年龄适合参与COVID-19疫苗的临床试验。为什么不自愿参加疫苗试验?)”以及最后
44、一段“If you want to participate in a trial, you can try to sign up online by just clicking here, clinical trials gov. which lists every clinical trial in the US, including COVID-19 vaccine trials. (如果你想参加试验,你可以尝试通过点击clinical trials gov.在线注册,临床试验政府,它列出了美国的所有临床试验,包括COVID-19疫苗试验。)”,可推知,本文主要告知有意愿接受疫苗临床测试的
45、志愿者相关信息,故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“If you want to participate in a trial, you can try to sign up online by just clicking here, clinical trials gov. which lists every clinical trial in the US, including COVID-19 vaccine trials. (如果你想参加试验,你可以尝试通过点击clinical trials gov.在线注册,临床试验政府,它列出了美国的所有临床试验,包括COVID-19疫
46、苗试验。)可知, 因为可以点击网站clinical trials gov.获取信息,由此可知,本文来自互联网,故选C。DDuring this years Spring Festival, Ma Rui made a meme(表情包)by collaging(拼贴)her portrait and images of firecrackers and golden coins. Ma sent it to relatives and friends on social media as her new years greeting. “Traditional text greetings a
47、re tedious. A meme sticker of myself is more creative and personal,” said Ma, a 38-year-old woman working in Yinchuan. As a regular meme maker, Ma also made her cat and dog the main characters of her creations. With her ever-increasing meme collection, she can deal with most online communications by
48、 sending memes without sending a text message On Chinas most popular social networking apps WeChat and QQ, many users have developed the habit of collecting memes in their accounts, including those featuring celebrities, animals,and cartoon characters. Ma has been using emojis and memes on Wechat fo
49、r about 10 years, but they were limited in the past.In recent years, meme-making has become a new trend, with the emergence of more designers and apps for making memes. With free apps, people can create their own memes and share them online. As an industry,meme-making can also bring decent incomes f
50、or meme designers, injecting vitality into related products and industries. “A good meme can accurately express what one means and reduce misunderstanding and embarrassment. This is why people need it,” said Luo Yalong, a 30-year-old meme designer.Luo created a cartoon character named “Little Chubby
51、 Inu.” With this image, he designed nearly one thousand memes with different expressions, which have been used billions of times on WeChat since it was first introduced in 2017.The image of Little Chubby Inu has also been printed on T-Shirts, mugs, and cosmetics and packages of popular drink brands.
52、 This year, Luo opened an online store for Little Chubby Inu-themed products.By drawing inspiration from popular websites young people like to visit, Luo has become a prolific meme-maker, creating a new series of memes every two or three months. “Attractive memes are emerging every day, while users
53、tastes are ever-changing. For us designers, it causes great pressure but also presents immense opportunities,” Luo said.12. What does the underlined word “tedious” in Paragraph 2 mean?A. Narrow.B. Dull.C. Ancient.D. Common.13. Why do more and more people like to make memes?To make us laugh happily.
54、To help us make good profit.To show designers character To help us communicate better.A. B. C. D. 14. What does Luos words in the last paragraph suggest?A. Designers should cater for users appetite.B. Memes cause great pressure to designers.C. New interesting memes are arising everyday.D. More and m
55、ore memes bring us opportunities.15. What is the main idea of the text?A. The stories about some famous meme-makers.B. Memes going viral on Chinese social networking.C. The difference between old and new greetings.D. Memes creating cartoon animals character.【答案】12. B 13. D 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435891.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋人教部编版语文九年级上册作业课件:课外古诗词诵读(一) (共14张PPT).ppt
