吉林省长春外国语学校2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春外国语学校2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春 外国语学校 2020 2021 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、长春外国语学校2020-2021学年第一学期期末考试高一年级英语试卷本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。注意事项:1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,将条形码准确粘贴在考生信息条形码粘贴区。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4.作图可先使用铅笔画出,确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。5.保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(
2、共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When did the man begin driving? A. At age 18. B. At age 20. C. At age 22.2. What does the man do every morning?A. He cleans the floor. B. He takes out the trash. C. He washes the dishes. 3. W
3、here are the speakers?A. At home. B. On a ship. C. On an airplane.4. What do the speakers mainly talk about?A. Having a class reunion. B. Purchasing a birthday gift.C. Visiting a family member.5. Why do the speakers want to drink more water?A. They are both sick.B. They often get thirsty.C. They don
4、t want to catch colds.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many hours will the man work every day?A. Three. B. Five. C. Six.7. What does the woman advise the man to do in the e
5、nd?A. Talk to his father.B. Borrow some money.C. Finish his homework at school.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where was the woman yesterday afternoon?A. In the lecture hall. B. In the library. C. In her dormitory.9. How many speeches were there in all?A. Three. B. Four. C. Five.10. What did the woman think of a
6、ll the speeches?A. They were long and boring.B. They were easy to understand.C. They were interesting and useful.听第8段材料,回答第11至13题。11. What can we know about Marks father?A. He doesnt like to talk.B. He likes to keep secrets.C. He often forgets about things.12. What will Alice do first after work tom
7、orrow?A. Go to her parents.B. Pick up her daughter.C. Return to her own house.13. Who might Sam be?A. Marks friend. B. Alices husband. C. Daisys teacher.听第9段材料,回答第14至16题。14. Why is the man reading a book about computer programming?A. Its out of his own interest.B. Its required by his teacher.C. Its
8、recommended by his friend.15. Which of the following is true about the man?A. He is poor in math.B. He majors in psychology.C. He is a high school student.16. What kind of novel does the man want to read?A. Romance novels. B. Detective novels. C. Science fiction. 听第10段材料,回答第17至20题。17. Whats the purp
9、ose of the activity?A. To plan a nice weekend.B. To celebrate the end of the school year.C. To welcome the newcomers of the club.18. What are all children required to do first?A. Eat some chocolate.B. Stay with their parents.C. Write their names on the paper.19. Who will go through the double doors?
10、A. The preschool children.B. The third grade children.C. The fourth grade children.20. What are the children going to do after the talk?A. Look for the hidden gifts.B. Have a group discussion.C. Hide around the building.第二部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。AVolunteer Opport
11、unitiesRing the bellsThe Salvation Army needs bell ringers for its annual Red Kettle Christmas Campaign. Two hour shifts begin on Nov.12 and run Mondays through Saturdays. Volunteers can contact Jim Evers at jimeversusc.salvationarmy.org or at 764-0962, or sign up online at ringbells.org.Read to chi
12、ldrenJoin the United Way and Child Care Aware in supporting the development and learning of young children. Volunteers are needed to spend 30 minutes a week reading to children and guiding related activities using literacy kits (识字工具包) provided by Childcare Aware of Eastern Kansas. A two-hour litera
13、cy training will be provided. To ensure continuity for the children in the program, we are asking that volunteers make a six-month commitment. Please contact Shelly at 865-5030, ext. 301 or at volunteer unitedwaydgco.org.Garden with a neighborDouglas Country Housing Inc. is looking for volunteers to
14、 assist a senior man in need of help with an overgrown garden before winter arrives. One to two hours of your time will make a huge difference in someones quality of life. No previous gardening experience is required. Please e-mail rsovistaldcha.org or call 842-1533.Feed your friendsJust Food fights
15、 hunger in our community. Help Just Food kick off the holiday season by packing Thanksgiving meal boxes for families in need. Every year Just Food provides Thanksgiving meals to families in Douglas Country that will otherwise go without. Your help is needed for distributing these meals in advance of
16、 Thanksgiving. Help is needed on the following days and times:9 a. m. 7 p. m. Monday, Nov. 21.9 a. m. 7 p. m. Tuesday, Nov. 22.The maximum number of volunteers is 15 at a time. To sign up, click here.1. What should people do if they choose to read to children?A. Make a plan.B. Phone 764-0962.C. Get
17、trained.D. Work 30 minutes a day.2. If you like to help with gardening, you can get in touch with _.A. Just FoodB. Douglas Country Housing Inc.C. The Salvation ArmyD. The United Way and Child Care Aware3. What do the four activities have in common?A. They need some experience.B. They take place on h
18、oliday.C. They can be reached by phone.D. They are seeking volunteers.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。本文主要介绍了四个志愿者的工作机会。并且详细的介绍了每项工作的具体内容,工作时间,联系方式等。【1题详解】细节理解题。由文中Read to children部分中的“A two-hour literacy training will be provided”(将提供两小时的读写训练)可知,如果选择给孩子们读书就要接受两小时的培训。故选C。【2题详解】细节理解题。由文Garden with a ne
19、ighbor部分中的“Douglas Country Housing Inc. is looking for volunteers to assist a senior man in need of help with an overgrown garden before winter arrives.”(Douglas Country Housing Inc.正在寻找志愿者,在冬天来临之前帮一位老人打理杂草丛生的花园)可知,如果你想在园艺方面做志愿者,可以联系Douglas Country Housing Inc.。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Ring the bells部分的“Vo
20、lunteers can contact Jim Evers at jimeversusc.salvationarmy.org or at 764-0962, or sign up online at ringbells.org.”(志愿者可以通过usc.salvationarmy.org或拨打746-0962和Jim Evers取得联系,或者在ringbells.org上在线报名),Read to children部分的“Volunteers are needed to spend 30 minutes a week reading to children ”(需要志愿者每周花30分钟给孩子
21、阅读),Garden with a neighbor部分中的“Douglas Country Housing Inc. is looking for volunteers to assist a senior man in need of help with an overgrown garden before winter arrives.”(Douglas Country Housing Inc.正在寻找志愿者,在冬天来临之前帮一位老人打理杂草丛生的花园)和Feed your friends部分的“The maximum number of volunteers is 15 at a ti
22、me. ”(每次最多需要15名志愿者)可知,这四个活动的共同之处是都在招募志愿者。故选D。BA large number of people want to grow their own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.The great thing about container gardening is that you can use a variety of different containers.
23、 You simply have to use your imagination. You could create a beautiful garden with things such as cement blocks, hanging baskets, clay pots, or window boxes. There are so many options when it comes to container gardening; it is only limited by your imagination.Of course, you will want to take the fo
24、llowing into consideration when you are ready to begin container gardening, in order for it to be successful.First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood. This could lead to the sudden death of your flowers and lead to the failure of your con
25、tainer gardening.With any container that you choose, you need to ensure that it allows the water in it to drain when necessary. So it may be important for you to create holes in the container to help this along. You should also make sure the containers are placed on a raised surface, not upon the fl
26、oor, to ensure the best possible drainage.Ensure that the containers you choose are appropriate (合适的) in size for the plants you choose. You need to prevent the roots from overgrowing the container.If you like fresh veggies, you could consider container gardening with vegetables. This requires a pro
27、cess that differs from that of flower gardening. Talk to an employee at a supply store in your area. They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.4. Which of the following may be improper materials for container gardening?A. Cement blocks.B. Treated wood.C
28、. Window boxes.D. Clay pots.5. What does the underlined word “drain” in Paragraph 5 mean?A. To pick up.B. To give up.C. To flow away.D. To gain popularity.6. Compared to flower gardening, what do we know about vegetable gardening?A. It needs special containers.B. It requires more time.C. It demands
29、more water.D. It seems much easier.7. Who may be interested in the text?A. People who have a big yard.B. Citizens who enjoy gardening.C. Farmers who are good at gardening.D. Children who like outdoor activities.【答案】4. B 5. C 6. A 7. B【解析】这是一篇说明文。本文作者针对没有空间,如何选用合适的容器进行园艺种植这一问题,给出了自己的一些建议。【4题详解】细节理解题。
30、根据文章第四段“First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood.”(首先,你应该避免使用任何用于储存化学品的容器,以及处理过的木材。)可知,处理过的木材不适合被当作园艺种植的容器。故选B。【5题详解】词句猜测题。根据下文“to create holes in the container to help this along.”(在容器上开一些洞来帮助这个过程。)可推知,划线词所在的句子意思是“对于任何你选择的容器,你都需要确保在必要的时候
31、能让里面的水排掉。”由此可知drain意为“排水”。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“This requires a process that differs from that of flower gardening. Talk to an employee at a supply store in your area. They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.”(这需要一个不同于园艺的过程。和你所在地区的供应商店的员工谈谈。他们可以帮助你为你
32、想要种植的蔬菜选择合适的容器。)可推知,和花园种植相比较,蔬菜种植需要特殊的容器。故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章第一段“A large number of people want to grow their own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.”(很多人想要种植自己的花园,但他们根本没有空间。不要担心。有一个解决办法。考虑集装箱园艺。)可推知,喜欢园艺种植的市民可能对这篇文章感兴趣。故选B。CW
33、ere you into skateboarding, surfing or snowboarding when you were a kid? We can remember our first (less than successful) go at skateboarding, as well as the first time we managed to stand up on surfboards.It was so much fun that we were hooked on extreme sports. However, not everyone thinks that in
34、troducing children to extreme sports is a good idea.Writer Jon Lackman considers whether sports like snowboarding, climbing and skateboarding could be dangerous to the growing bodies of young children. Lackman also looks for advice from medical professions.”“Kids arent mentally ready for these activ
35、ities,” says a doctor, Vani Sabesan. “They cannot realize the risks, and their parents cant always be trusted to stop them.”Sabesan is particularly worried about the influence of extreme sports on TV and the Internet on children. “What were seeing is that a lot of kids think they can do what the pro
36、fessional athletes can do.”If someone, who was encouraged to go surfing at the age of five, was presented with a surfboard when he/she was seven, I think these worries are a little overstated(夸大的), if not misplaced.Extreme sports can be dangerous, but theres as much chance of falling off your bike o
37、r your roller skates(四轮滑冰鞋鞋) as off a skateboard or surfboard.My own experience of extreme sports leads me to think that Ill allow my own kids to try them in the same way my parents allowed me.In sports such as surfing and snowboarding, theres a sense of adventure and courage. It is important to tel
38、l young children about it.Did I fall off my surfboard? All the time. Did I get back on? Every time.8. What is the purpose of the first paragraph?A. To introduce the topic of the text.B To tell us what are extreme sports.C. To encourage people to play sports.D. To tell us what kind of sports the auth
39、or liked.9 Which of the following can replace the underlined part “hooked on” in Paragraph 2?A. attracted byB. shocked atC. disappointed atD. worried about10. What do Vani sabesans words mean?A. Kids who are mentally ill should not play extreme sports.B. Parents are responsible for kids safety in ex
40、treme sports.C. Kids are too young to realize the danger of extreme sports.D. Kids should be encouraged to do what professional athletes do.11. Whats the authors attitude to kids playing extreme sports?A. He/She is against it.B. He/She supports it.C. He/She is doubtful about it.D. He/She is unconcer
41、ned about it.【答案】8. A 9. A 10. C 11. B【解析】本文介绍给孩子们带来乐趣的极限运动。但是,并不是所有人都认为把极限运动介绍给儿童是一个好主意。【8题详解】A目的意图题。第一段Were you into skateboarding, surfing or snowboarding when you were a kid?(当你还是个孩子的时候,你玩滑板、冲浪还是滑雪吗?) We can remember our first (less than successful) go at skateboarding, as well as the first time
42、 we managed to stand up on surfboards. (我们还记得我们第一次“不太成功”去玩滑板,也记得我们第一次在冲浪板上站起来的时候。)下文作者向儿童推荐极限运动,由此推知第一段是为了引出本文的话题,让孩子们对极限运动感兴趣。故选A。【9题详解】A词义猜测题。根据第二段It was so much fun that we were hooked on extreme sports. However, not everyone thinks that introducing children to, extreme sports is a good idea. (这太
43、有趣了以致于我们沉迷于极限运动。然而,并不是所有人都认为把极限运动介绍给儿童是一个好主意。)可知,极限运动是吸引人的。故答案为A。【10题详解】C推理判断题。根据第四段“Kids arent mentally ready for these activities,” says a doctor, Vani Sabesan. “They cannot realize the risks, and their parents cant always be trusted to stop them.”可知,Vani Sabesan.认为孩子们太小了,无法意识到极限运动的危险。故选C。【11题详解】B
44、推理判断题。根据倒数第三段My own experience of extreme sports leads me to think that Ill allow my own kids to try them in the same way my parents allowed me.可知,作者对极限运动是支持的。故选B。DOne day when some government officials were rebuilding a barn, they found a mouse hole in a corner and used smoke to force the mice insi
45、de the hole to come out. A while later they really saw mice running out, one after another. Then, everyone thought that all the mice had escaped. But just as they began to clean up, they saw two mice squeezing out at the mouth of the hole. With some efforts, the mice finally got out. However, after
46、they came out of the hole, they did not run away immediately. Instead, one chased after the other near the mouth of the hole. It seemed that one was trying to bite the tail of the other.Everyone was puzzled, so they stepped nearer to take a look. They realized that one of the mice was blind and coul
47、d not see anything, and the other was trying to allow the blind mouse to bite on his tail so that he could pull the blind one with him to escape.After seeing what happened, everyone was speechless and lost in thought. During the meal time, the group of people sat down in a circle and started to talk
48、 about what happened to the two mice.One serious American official said, “I think the relationship between those two mice was that of king and guard.” The others thought for a while and said, “That was why!”A clever French said, “I think the relationship between those two mice was that of husband an
49、d wife.” Again the others thought for a while, and all felt it made sense.A Japanese said, “I think the relationship between those two mice was that of mother and son.” Once again the others thought for a while, and felt this was more reasonable. So they expressed agreement another time.At that mome
50、nt, one Chinese asked, “Why did those two mice have to have a certain relationship?”Suddenly, the group looked back at the Chinese and remained speechless. The American official, the French and the Japanese who had spoken earlier all lowered their heads in shame, and did not dare to answer.In fact,
51、true love is not built on friendship, loyalty or blood relationship. Instead, it is built on no relationship.12. Neither of the two mice ran away immediately because _.A. one was biting the otherB. they were not afraid of smokeC. the mouth of the hole was too smallD. one was trying to help the blind
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-438911.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
