2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 LIFE CHOICES Section Ⅱ LESSON 1 LIFESTYLES课时检测(含解析)北师大版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LIFE CHOICES Section LESSON LIFESTYLES课时检测含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、LESSON 1LIFESTYLES.阅读理解AI took a motor rickshaw to the train station in the city of Belapur. The driver didnt speak much English, but understood “Belapur Railway Station”. I had my tabla, a traditional drum from India, my suitcase with my clothes and other essentials. The feeling of flying by cars i
2、n this little machine is: as if you are inside a box with tiny wheels, dashing through disorderly traffic.I arrived at the station safely, and took a heavy breath as I unloaded my baggage before the ticket office. It was the first time that I had taken a local train to Tilak Nagar, where I was going
3、 to learn traditional vocal music. Standing in line, I counted at least 20 people staring at me. I bought my ticket, which was only 55 cents for a 20minute train ride. The_prices_still_blow_me_away.When the train came after 15 minutes or so, I got on with all speed, as the train only stops for a few
4、 seconds. The locals again stared at me. This was a train especially for local transport. After a while, a young man asked me if he could talk to me. He wanted to know if I was in a band. I stated no, but I love to play tabla. Through the conversation I knew he was a student of engineering with his
5、exams being tomorrow. I wished him good luck for the exams sincerely, as I knew what it means to Indian students to get good marks on their exams. If students do not get good enough scores, job opportunities will be few in a highlycompetitive environment.The student I met helped me unload my luggage
6、 as the train reached Tilak Nagar Station. He shook my hand strongly and looked into my eyes with marks of genuine care and friendship, despite us meeting for only 20 minutes.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者讲述了自己在印度乘火车的经历。1How did the author feel about the ride by a motor rickshaw?AWorthless.BCourageous.CCommon.DEx
7、pensive.解析:选B细节理解题。根据第一段作者描述乘motor rickshaw时使用的The feeling of flying .through disorderly traffic.和第二段首句中的I arrived at the station safely, and took a heavy breath可知,坐这样的车是需要勇气的,故选B。2What does the underlined part mean in the passage?AThe train ticket cost him too much.BIt was quite cheap to take the t
8、rain.CThe train was so convenient for him.DIt was unusual to take a train here.解析:选B句意理解题。上句which was only 55 cents for a 20minute train ride中的only说明了作者感到这里的票价太低了,故选B。3What do we know about the young man mentioned in the passage?AHe wanted to learn to play tabla from the author.BHe was a student on
9、the way to a university.CHe took his examinations seriously.DHe wished to find a job in Tilak Nagar.解析:选C推理判断题。根据第三段最后一句可知,印度学生大学期间的学习成绩和他们未来的工作有着很大的关系,因此这位在大学就读的年轻人应该很重视自己的考试,故选C。4What is the authors purpose of writing the passage?ATo tell readers he got to know an Indian young man.BTo imply it was
10、 unsafe to travel alone in India.CTo complain the messy and dirty Indian train.DTo share his first time on a train in India.解析:选D写作目的题。通读全文可知,这是作者第一次在印度乘火车,文中他讲述了在车站所看到的以及在火车上和一位年轻人的交谈,故选D。BFor most people, life is never easy. Thats especially true for high school students. Not only do you have the
11、stress and worry of schoolwork to deal with, you also have many problems of daily life to face. Take the relationship you have with your parents for example. When you were at primary school, your parents were probably your heroes. Whatever they did and whatever they said were always so interesting a
12、nd funny, but as you grew older, its likely that you and your parents began to grow apart from each other. Their jokes began to sound embarrassing, and the last thing youd want to do is to walk in the park holding hands with them. This is just one of the natural parts of growing older. Life has many
13、 difficult stages, but the teenage years are probably the ones that are filled with the most problems. As this is the time of life when we begin to turn into adults, lots of new issues arise. Now, you cant just rely on your parents to do everything for you you must take responsibility for yourself a
14、nd your own actions. At the same time, as your body begins to develop, problems arise that you never knew existed. Things like being worried about how you look in front of others soon become daily concerns. While all these are happening, you have to plan for your future. As you come to the end of yo
15、ur school years, you have to make some really big decisions. So yes being a teenager is really hard, and you probably have many questions that you need answers to. How do you decide whether you should follow the wishes of your parents, or your own? Which career is the most suited to you and your bac
16、kground? 语篇解读:本文是一篇说明文。文章说明了青少年时期将是一个全新的时期, 将是一个充满了挑战的时期。5Who is the passage written for? AParents. BTeachers. CHigh school students. DGraduates from university. 解析:选C细节理解题。根据首段中的high school students可知,本文是写给高中生的。6From the example of relationship between “you” and “your parents”, what can we know? AY
17、ou and your parents begin to grow apart. BYour parents couldnt tell interesting stories any longer. CYou only want to walk in the park with your friends. DYou are having many difficulties of daily life to deal with. 解析:选D细节理解题。根据第二段第一句可知,所举的例子是为了说明you also have many problems of daily life to face,故选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384526.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
