新教材2022版英语人教版(浙江专用)选择性必修二练习课件:单元素养提升UNIT 5 FIRST AID .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版浙江专用选择性必修二练习课件:单元素养提升UNIT FIRST AID 新教材 2022 英语 人教版 浙江 专用 选择性 必修 练习 课件 单元 素养 提升 UNIT
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(五)Unit 5.单词拼写1.Wear _(松的)clothes as theyre more comfortable.2.She was called away from the meeting to take an _(紧急的)phone call.3.I was so _(绝望的)on hearing that for I cannot wait that long.4.Through superior production _(技术)they were able to gain thecompetitive edge.5.I felt my mouth opening w
2、ide,ready to _(尖叫)as loud as possible.looseurgentdesperatetechniquesscream6.People looked out for one another and were concerned about the _(幸福)oftheir fellows.7.Several _(较轻的)accidents such as falling over an object have happened inthe park.8.She _(包裹)a handkerchief around her bleeding palm.9.Closi
3、ng his eyes tight,he trembled all over in a _(恐慌).10.Caring for the _(年纪较大的)is a traditional virtue,which will contributeto a harmonious society.welfareminorwrappedelderlypanic.单句语法填空1.Only a _(minor)of the natives survived the war.2.It is _(desperate)sad news and I am absolutely shattered to hear i
4、t.3.He was sent to the hospital,with his head _(swell).4.You couldnt help _(thrill)by the drama of the situation.5.The purpose is to develop our _(practice)abilities in listening andspeaking.minoritydesperatelyswollenbeing thrilledpractical6._(finish)all the homework,Im going to watch a little TV no
5、w.7.Rescuers found _(victim)trapped several feet underground.8.The universities have expanded,thus _(allow)many more people thechance of higher education.9._(grab)this chance is what you should do now.10.People kept nosing around the place,_(interrupt)my work.Having finishedvictimsallowingGrabbingin
6、terrupting.完成句子1._before they know each other.人们没有必要在认识之前就见面。2._,the patient can then visit his doctor for further advice.如有必要,病人可以上门咨询自己的医生以得到更多的建议。3.I wont _.我不会让你这么做的。There is no need for people to meet each otherIf necessaryhave you doing that/so4._very hard,he failed the examinations.因为没有努力学习功课
7、,他考试不及格。5.The blind men trusted their own _very much.这些盲人非常相信他们自己的触觉。Not having studied(his lessons)sense of touch.阅读理解Emergencies can happen anytime,so being prepared for a home first aid kit(成套工具)is important for your family.Having a proper one in your home is an easybut necessary part of good eme
8、rgency preparation.Pick a good container One good choice is a large translucent plastic container,which makes it easy tosee the materials inside.Lunchboxes are also another good choice.Basically,if itsbig enough,and at least somewhat water resistant,it can make a good container.Regardless of your co
9、ntainer choice,it should be easy to recognize,so write“FIRST AID”on it with a marker.Teach your family about the kitFor younger children who shouldnt use the items in the kit,teach them whereits located,so they could show a visitor,relative or babysitter.For older childrenand adults,instruct them on
10、 how to use the items in it.Use a first aid instructionbooklet,like those available from the American Red Cross for guidance and place abooklet in the kit for reference.Keep your kit up-to-dateNo one wants to fetch a first aid kit and find the bandage box empty or the painrelievers expired(过期了的).Kee
11、p track of supply amounts and expiration datesregularly.Create a checklist in the kitRecord every item on a sheet of paper and keep it in the kit.Besides,record theamounts of the items and expiration dates next to the listed items on the checklistthat you include in your kit.In this way,anyone who w
12、ants to reach the kit canimmediately know what it includes and doesnt include.Also,they can be clearwhether the items can be used.【文章大意】本文是一篇应用文。文章讲述了家中拥有急救箱是应对紧急情况的重要举措,对急救箱的选择、使用以及所放的位置进行了说明。1.Which is close to the meaning of the underlined word“translucent”?A.Wide.B.Advanced.C.Clear.D.Strong.【解析】
13、选C。词义猜测题。根据第二段画线词后面的定语从句which makes it easy to see the materials inside可知,它可以很容易让人看到里面的材料。这里的which指代的是先行词container,这里定语从句的内容可以解释container前面的修饰词语,因为人们很容易地看到里面的材料,因此它的意思是“透明的”。结合选项,故选C。2.What should the young children be told about the home first aid kit?A.How to use the items.B.What it contains.C.Whe
14、re it is placed.D.When to fetch it.【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句可知,对于不应该使用工具箱中物品的年幼儿童而言,家长应告诉他们工具箱所在的位置,以便他们能在有突发情况的时候告诉客人,亲戚或保姆。结合选项,故选C。3.Why should the home first aid kit be examined regularly?A.To make it clean and tidy.B.To make sure its available.C.To be familiar with the items.D.To learn to deal with
15、 emergencies.【解析】选B。细节理解题。根据第四段可知,没有人想在拿起急救箱时,发现绷带盒里是空的或者止痛药过期了。要定期查看还有多少可用的东西和有效日期。因此定期查看家庭急救箱的原因在于确保有可用的东西和物品没有失效。To make sure its available.意为“确保它可用”。故选B。.阅读填句Last week when I was reading at home,my younger sister rushed in and toldme an old man was lying on the ground in front of our building.I
16、immediately tookmy first-aid kit and ran downstairs.He was suffering a slight heart attack.And Iperformed CPR on him.Luckily,an ambulance came soon and he was taken tohospital.Later that day I was told by the hospital what I did helped rescue the oldmans life.I was happy to hear that.1There were man
17、y people who wanted tohelp around the old man then.Yet no one performed first aid on him as they hadntattended a first-aid course.2Here are my reasons.You can gain the knowledge,skills and confidence to act in an emergency.You never know when you might need themyou could be at home,at work,at school
18、 or on holiday.If you have the skills,you can act whenever youre needed.3For your family,your neighbors or the broader community,having more people with first-aid skills helps build a stronger and more harmonious community.You can stay safe at work.4With first-aid knowledge you can create a safe wor
19、k environment and help meet your workplaces safety requirements.Its helpful to your future career.The first-hand experience you gain through learning first aid and using your skills could help you decide if you want to pursue a career in the health profession.5.A.However at the same time I felt a bi
20、t sad.B.I received a phone call from the hospital.C.You can be a resource for your community.D.Illness and injury can happen anywhere,anytime.E.You can take first-aid courses in your community for free.F.I think everyone should learn at least some basic first-aid techniques,which can be very importa
21、nt.G.It also shows your commitment to a career in the health profession when it comes to applying for jobs.【文章大意】本文是一篇议论文。文章讲述了作者用急救知识救人的事件,从而引发了作者对于“每个人都应该掌握急救知识”的感慨并作了相关理由阐述。1.【解析】选A。根据后文以及空前句I was happy to hear that.可知,此处为转折关系,A项“然而与此同时,我感到有点难过”,承上启下。2.【解析】选F。设空在该段首句,根据上文内容Yet no one performed fi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439866.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
