分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型北京市崇文区2015高考英语阅读理解一轮基础训练(1)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:443891
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:211KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    北京市 崇文区 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 基础训练 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家北京市崇文区2015高考英语阅读理解一轮基础训练(1)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 People tend to become more personal and hide less of themselves when using email Researchers from Open University in Britain have found in a recent study that there are good reasons for this The team of researcher

    2、s asked 83 pairs of students, all strangers to each other, to solve a problemThey had to discuss this question: If only five people in the world could be saved from a world disaster, who should they be? The pairs of students had to talk over the problem either face to face or by computersDrJohnson s

    3、aid, “They told their partners four times as much about themselves when they talked over the Internet as when they talked face to faceWhen the computers were fitted with cameras so that students could see each other, this limited the personal side of the conversation” Generally the information was n

    4、ot extremely personalIt was mainly about things such as where they went to school, or where they used to liveBut some students discussed their love stories, and personal childhood experiencesDrJohnson believes that emailing encourages people to focus on themselvesAnd when they do this, they become m

    5、ore open , especially if there are no cameras“If you cannot see the other person, it becomes easier to talk about yourselfThis is because you are not thinking what the other person is thinking of youSo emailing has become the modern way of talking” said DrJohnsonHowever, this style of talking is not

    6、 entirely new“In the 19th century people started to use the telegraph to communicateNow the same kind of thing has happened and people ended up speaking more freely” DrJohnson thinks that e-mailers need to know about these effects of emailing, especially when they start work in a company“If you dont

    7、 know about it, you could find yourself saying more about yourself than you wanted to ”17The subject discussed in this passage is Ahow people open up when emailing Bhow people do research studies Chow to communicate at work Dhow to discuss and solve a problem 18The reason that some couples talked fr

    8、eely about themselves is that Athey didnt talk about very personal things Bthey couldnt see each other Cthe cameras on the computers were turned on Dthey had to discuss a question 19What do the underlined words (in para4) refer to?AThe telegraphBThe computerCEmailingDFace-to-face talk20In the writer

    9、s opinion, one should Afocus on oneself when emailing Btalk more freely in email than usual Cdiscuss any subject that one wants to Dconsider how one uses email at work 【参考答案】E) ABCD阅读理解Limit the use of private cars, improve public transport and encourage the use of bicycles to control traffic conges

    10、tion(拥挤) during the 2008 Olympics, experts from foreign countries advised Beijing on Friday. Professor Nigel Wilson, of the civil and environmental engineering department of Massachusetts Institute of Technology, said he was supportive to the limiting of private cars during the Olympic Games, saying

    11、 that in foreign countries, the method is also adopted during big events, but he was unsure about the approach. The government planned to keep an average of more than one million cars off the roads to improve traffic flow during the Olympics, said Liu Xiaoming, deputy director of the Beijing Traffic

    12、 Committee, at the China Planning Network First Urban Transportation Congress. Sharing Wilsons view, Dr. Yoshitsugu Hayashi, dean of the Graduate School of Environmental Studies of Nagoya University, believed the reduction in car use should be achieved not by banning, but through incentives. Drivers

    13、 who dont use their private cars could be given points, he said, and the points could be exchanged for goods from online shopping. Wetzel stressed limiting the use of company cars. Governmental officials should also be encouraged to use public transportation or ride bicycles, he said, adding that he

    14、 himself is a bicycle-rider in London. Matthew Martimo, director of Traffic Engineering with Citilabs, said the bicycle was Chinas advantage. Limiting private cars is an idea worth trying but it is just a temporary solution, he said. The real cause of congestion is high density of people in Beijing

    15、and many have cars. Beijing, with a population of 15 million, is home to more than three million automobiles, and the number is rising by 1,000 a day. Professor Wilson said the Olympic Games was a great opportunity for Beijing to think about traffic problems and develop transportation, adding that t

    16、he city had already been making public transport more efficient. Beijing has promised to stretch its 114-kilometer city railway to 200 kilometers before the opening of the Olympic Games. “We are looking forward to borrowing Beijings experiences and drawing from its lessons in preparation for the 201

    17、2 Olympics,” said Wetzel.16. The underlined word incentives in paragraph 4 means_. A. something that encourages people to tryB. online shopping C. points could be exchanged for goodsD. award17. It can be seen from the passage that _. A. the government planned to forbid over 1 million cars to run on

    18、the roads during the Olympics. B. banning private cars is the best way to solve traffic congestion in Beijing C. Beijing now has 200 kilometers of city railway D. the use of company cars will not be limited18. Why did Wetzel stress “ he himself is a bicycle-rider in London”? A. To limit the use of c

    19、ompany cars. B. To encourage governmental officials to use public transportation or ride bicycles. C. To show that riding bicycles is good for health. D. To show that he loves riding bicycles.19. Which of the following may be the reason for the traffic congestion in Beijing? A. The 2008 Beijing Olym

    20、pic games. B. The number of cars in Beijing is rising by 1,000 a day. C. The large population in Beijing and the large number of cars. D. Public transport in Beijing is not efficient.20. The purpose of the passage is _. A. to limit the use of private cars, improve public transport B. to encourage th

    21、e use of bicycles to control traffic congestion during the 2008 Olympics C. to borrow Beijings experiences and draw from its lessons in preparation for the 2012 Olympics D. to tell the advice given by foreign experts on traffic congestion during 2008 Beijing Olympics 全解全析本文报道了外国专家对解决2008北京奥运会交通拥挤问题所

    22、提出的一些建议。A 词义猜测题。由下面两行可知答案。A 细节理解题。由第三段第一句可知答案。B 推理判断题。他以自己为例子就是鼓励政府官员多用公共交通工具或多骑自行车。C 推理判断题。由文章倒数第三段可知答案。D 推理判断题。文章第一段就是文章的主旨。 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe British National Health Service (NHS) was set up in 1948 and was designed to provide equal basic health care, free of charge,

    23、for everybody in the country. Before this time health care had to be paid for by individuals.Nowadays central government is directly responsible for the NHS although it is administered by local health authorities. About 83 percent of the cost of the health service is paid for by general taxation and

    24、 the rest is met from the National Insurance contributions paid by those in work. There are charges for prescription and dental care but many people, such as children, pregnant women, pensioners, and those on Income Support, are exempt from payment.Most people are registered with a local doctor (a G

    25、P, or General Practitioner) who is increasingly likely to be part of a health centre which serves the community. As the population of Britain gets older, the hospital service now treats more patients than before, although patients spend less time in hospital. NHS hospitals many of which were built i

    26、n the nineteenth century provide nearly half a million beds and have over 480, 000 medical staff. The NHS is the biggest employer in Europe although Britain actually spends less per person on health care than most of her European neighbours.During the 1980s there was considerable restructuring of th

    27、e Health Service with an increased emphasis on managerial efficiency and the privatization of some services (for example, cleaning). At the end of the 1980s the government introduced proposals for further reform of the NHS, including allowing some hospitals to be self-governing, and encouraging GPs

    28、to compete for patients. Patients would be able to choose and change their family doctor more easily and GPs would have more financial responsibility. The political questions continue of how much money should be provided to support the NHS and where it should come from.1 We can know from the first p

    29、aragraph that _.A. the original aim of the NHS was to provide equal basic health care for everybodyB. people didnt have to pay for health care since the NHS was set upC. patients were charged for receiving health care before 1948D. the NHS was an organization which gave free advice to villagers2 Wha

    30、t do we know about the NHS?A. Its managed by the central government.B. Its cost is mainly paid for by the National Insurance contributions.C. It hires more people than any other unit in Europe.D. Fewer patients go to its hospitals than before because they spend less on health care.3. All the followi

    31、ng statements about GPs are true except that they _.A. take care of the local peoples healthB. often take part in competitions to see who is the bestC. work under high pressure nowadaysD. have more responsibilities than before4 What does the underlined word “exempt” probably mean?A. sufferingB. diff

    32、erent C. preventedD. free5. The biggest problem for the NHS is _.A. many hospitals are too old to be usedB. some services are in the charge of individualsC. more and more patients go to GPs for treatmentD. there is not enough money for further reform全解全析CCBDD国家保健中心由中央政府直接负责,但由地方当局管理。建立国家保健中心的最初目的是为农

    33、村居民提供免费的基本健康护理,尤其儿童、孕妇等可享受免费治疗。C。细节理解题。根据最后一自然段最后一句可知,建立国家保健中心的最初目的是为农村居民提供免费的基本健康护理,而不是针对所有的人,所以前两项错误。C。细节理解题。根据第4自然段“The NHS is the biggest employer in Europe”可知。从第二自然段第一句可以看出国家保健中心由中央政府直接负责,但由地方当局管理,所以A项错误。B。细节理解题。根据最后一自然段话“and encouraging GPs to compete for patients”可知政府鼓励全科医生之间相互竞争,而不是让他们进行竞赛,看

    34、谁的医术高明。D。猜测词义题。前面提到医生开药方及给病人治疗牙病需要收费,再结合but一词可推断儿童、孕妇等可享受免费治疗。D。细节理解题。根据最后一自然段最后一句可知。Safety and Security ProceduresYour safety and the security of your personal property are of the primary concern to those of us who welcome you as our guest. We urge you to take advantage of the following suggestions

    35、. YOUR VEHICLELock your vehicle and do not leave money or valuable items inside. We are not responsible for their loss. TRAVELINGBe observant (机警) when sightseeing or traveling. Stay in well-lit and heavily traveled areas. Dont display large amounts of cash. GUEST ROOM SECURITYFor additional securit

    36、y use the deadbolt (插锁) provided on your door and make sure the windows are locked. As an additional precaution (预防措施), please secure the secondary locks provided. Do not admit anyone to your room without first making identification. A one-way viewer is provided in your door to assist with identific

    37、ation. If there is any doubt about the persons identity, please contact the Front Desk. SAFETY BOXES Do not leave money or valuables in your room or vehicle. We provide free safety boxes for your use. Hotel is not responsible for items left in room valued over $200. KEYSSafeguard your key. Please do

    38、 not leave it in the door. Do not give your key to others or leave it unattended. Please leave your key at the Front Desk when you check out. REPORTING Please report any suspicious activity, or safety concerns to management.FIRE Please familiarize yourself with the nearest fire exits. Report fire or

    39、 smoke to the hotel operator. In the unlikely event of a fire, please move quickly and calmly to the nearest safe exit and leave the building. Avoid the use of elevator. 5. The suggestions are most probably from _. A. a hotel manager B. a police officer C. an experienced traveler D. a tour guide 6.

    40、Which of the following is TRUE? A. It is advised to travel to places where there are few people. B. The hotel is not responsible for anything you lose. C. Dont report to the manager unless you are sure something is going wrong. D. Youd better use the deadbolt and the secondary locks for safety.7. If

    41、 you feel doubtful about a stranger who knocks at the door, you should _. A. let the person in after you have got his/her name B. open the door to check the persons ID card C. call the Front Desk to make sure D. contact the local police for assistance8. What does the underlined part “In the unlikely

    42、 event of a fire” mean? A. In case a fire happens, though it is not very possible. B. If a fire happens when some big events are taking place. C. In case a fire happens in a public building. D. If a fire breaks out and it is getting out of control.参考答案 / ADCA 议论文的阅读阅读下列文章,按要求完成读写任务Healthy knees aren

    43、t the main consideration in choosing high heels,but new research says chunky heels are just as bad for the knees as spindly stilettos(细高跟鞋)“It takes a long time to feel the effects of knee osteoarthritis (骨关节炎)and once you do it,it is too late,” said Dr.Casey Kerrigan,leading researcher of the study

    44、 and associate professor at Harvard Medical Schools department of physical medicine.“I compare it to smokingone cigarette is not painful,but over a lifetime it is.Wideheeled shoes feel comfortable,so women wear them all day long,” Kerrigan said.“They are better for your feet than stiletto heels,but

    45、just as bad for your knees.”In the study,researchers had twenty women wear two pairs of shoes with threeinch heels,one with a narrow heel and the other with a thick one.The scientists compared how much pressure was put on the womens knees by both types of shoes.The women also walked barefoot to test

    46、 normal pressure.The scientists found that both types of shoes applied equal amounts of pressure to the knees.Compared with walking barefoot,the heels increased pressure on the inside of the knee by 26 percent.Increased pressure on the knee eventually leads to arthritis,experts say.The idea that hig

    47、h heels are bad for your health isnt newscientists have warned women for years that they contribute to problems ranging from corns to hammer toes,tendonitis,knee pain,sprained(扭伤)ankles and back problems.But in 1998,Kerrigan and a team of Harvard researchers were the first to link high heels and kne

    48、e osteoarthritis,a painful joint disease that destroys cartilage(软骨)surrounding the knee.The first study looked only at stiletto heels,and Kerrigan said she wanted to study the chunky highheeled shoes she noticed many women wearing.“This study confirms what we all intuitively(直觉地)know that highheele

    49、d shoes of any kind are not good for our health,” said Dr.Glem Pfeffer,a San Francisco doctor and member of the American Academy of Orthopaedic Surgeons who was not connected to the study.根据短文,写一篇30词左右的摘要_ _.根据所读短文,选择最佳选项1We learn from the passage that women choose chunky heels because _.Athey want

    50、to walk comfortably Bchunky heeled shoes are cheaper than stiletto heeled pairsCchunky heels do less harm to kneesDchunky heels are not painful at all2The study mentioned in the second paragraph found that _.Apressure on the foot is caused by high heelsBthe pressure is abnormal while walking barefoo

    51、tCarthritis is always caused by pressure on the kneesDboth types of shoes have the same harm to the knees3It can be inferred from the passage that _.Apeople got to know the high heels are bad for health recentlyBpeople have known the high heels are bad for health for yearsCpeople havent known the hi

    52、gh heels are bad for health yetDpeople will be warned that the high heels are bad for health soon4Kerrigans late study looked at the chunky highheeled shoes because _.Athey feel more comfortableBthey are related to knee osteoarthritisCthey are worn by many womenDthey are different from stiletto heel

    53、s5The best title for the passage may be _.ATalking Healthy Knees into ConsiderationBHighheels Do Harm to KneesCChunky Heels and Stiletto HeelsDWhen Wearing Highheels参考答案【三】The passage discusses the idea that high heels have bad effects on the knees by surveying and showing some facts and the reasons

    54、 for it,so when choosing high heels we should consider our healthy knees.1解析:细节理解题。根据第一段中的“Wide heeled shoes feel comfortable,so women wear them all day long”可知妇女选择粗高跟鞋是因为粗高跟鞋穿着舒服,A项与此意思相符。答案:A2解析:推理判断题。从第二段中的“The scientists found that both types of shoes applied equal amounts of pressure to the kne

    55、es.”可知,两种高跟鞋给膝关节带来的压力是等量的,所以它们对膝关节的伤害是一样的。答案:D3解析:细节理解题。根据第三段开头“The idea that high heels are bad for your health isnt newscientists have warned women for years that.”可知B项与此一致。答案:B4解析:细节理解题。根据第三段中的“The first study looked only at stiletto heels,and Kerrigan said she wanted to study the chunky high heeled shoes she noticed many women wearing.”可见,起初的研究对象只是细高跟鞋,Kerrigan后来对粗高跟鞋进行调查研究是因为她注意到许多妇女穿着粗高跟鞋。答案:C5解析:主旨大意题。本文主要论述了鞋跟粗厚的高跟鞋和鞋跟细高的高跟鞋一样,都对膝关节有损害。所以B选项“高跟鞋伤害膝关节”是最佳选项。答案:B- 11 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:北京市崇文区2015高考英语阅读理解一轮基础训练(1)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443891.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1