北京市朝阳区2021届高三年级下学期第二次模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市朝阳区2021届高三年级下学期第二次模拟英语试题 WORD版含解析 北京市 朝阳区 2021 三年级 下学 第二次 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、北京市朝阳区高三年级第二学期质量检测二英语本试卷共10页。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。第一部分:知识运用(共两节,30分)第一节 完形填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Making My Own BicycleIt was a Saturday morning. James and I were at the Bamboo Bicycle Club, ready for our bamboo bicycle building course.The first ste
2、p was setting up the structure for holding the frame (骨架) in place. After that we were told to _1_ the bamboo to be of use, which was a delicate job. There were several things to _2_. Of course, finding pieces that were the color we wanted was just as important.The rest of the afternoon was spent _3
3、_ each piece of the frame into the structure. Bamboo is fairly flexible, and this particular _4_ meant that some adjustments were really necessary. One problem lining up the two chains causes _5_ made our frame useless. Luckily, however, after some careful _6_, we confirmed that it was alright. Ther
4、e was just enough space to fit a wheel.On Sunday morning we returned to the workshop to complete the final _7_. We began to tightly wrap each joint on the frame, to keep it _8_ with natural fibers kept in special glue. All that was left now was for it to dry. In a few hours we would be official memb
5、ers of the Bamboo Bicycle Club.Finally we finished our job. I couldnt wait to _9_ our bicycle to find out what it was really like to ride a bamboo bicycle. It felt just as _10_ as any bicycle, but softer and more relaxed. Now, every time I get on our bicycle, I cant help smiling. It reminds me of wh
6、en James and I built it and makes me proud of myself.1. A. returnB. coverC. deliverD. select2. A. bring inB. watch forC. take overD. give away3. A. fixingB. changingC. leavingD. mixing4. A. angleB. positionC. qualityD. stage5. A. onlyB. almostC. seldomD. still6. A. checksB. requestsC. preparationsD.
7、 links7. A. reportB. commandC. judgementD. process8. A. smoothB. heavyC. firmD. slim9. A. chargeB. testC. seekD. equip10. A. complicatedB. accurateC. suitableD. capable【答案】1. D 2. B 3. A 4. C 5. B 6. A 7. D 8. C 9. B 10. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。一个星期六的早晨,作者和詹姆斯在竹制自行车俱乐部,准备他们的竹制自行车建造课程。文章讲述了制作过程和感受。【1题详解】考查动
8、词词义辨析。句意:在那之后,我们被告知要挑选可用的竹子,这是一项精细的工作。A. return返回;B. cover覆盖;C. deliver递送;D. select挑选。根据“to be of use”可知,此处是指挑选出可用的竹子。故选D。【2题详解】考查动词短语辨析。句意:有几件事需要注意。A. bring in引进;B. watch for注意;C. take over接管;D. give away赠送。根据“which was a delicate job”可知,因为这个工作很精细,所以有几件事需要注意。故选B。【3题详解】考查动词词义辨析。句意:下午剩下的时间都用来固定框架的每一块
9、到结构上。A. fixing固定;B. changing改变;C. leaving离开;D. mixing混合。根据“each piece of the frame”和“into the structure”可知,此处是指固定框架的每一块到结构上。故选A。【4题详解】考查名词词义辨析。句意:竹子是相当灵活的,这种特殊的质量意味着一些调整是非常必要的。A. angle角度;B. position位置;C. quality质量;D. stage舞台。根据“Bamboo is fairly flexible”可知,this是指竹子的特质。故选C。【5题详解】考查副词词义辨析。句意:连接这两条链子导致
10、的一个问题几乎让我们的框架无用。A. only只有;B. almost几乎;C. seldom很少;D. still仍然。根据“Luckily”可知,最后问题解决了,所以是几乎让我们的框架无用。故选B。【6题详解】考查名词词义辨析。句意:不过,幸运的是,经过一些仔细的检查,我们确认它没有问题。A. checks检查;B. requests要求;C. preparations准备;D. links连接。根据“confirmed”可知,此处是指通过仔细的检查确认没有问题。故选A。【7题详解】考查名词词义辨析。句意:周日上午,我们回到车间完成最后的工序。A. report报告;B. command命
11、令;C. judgement判断;D. process工艺流程。根据“we returned to the workshop”可知,此处是指完成最后的工序。故选D。【8题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们开始把每个连接处都紧紧地包裹在框架上,用天然纤维和特殊胶水粘合牢固。A. smooth光滑的;B. heavy沉重的;C. firm牢固的;D. slim苗条的。根据“We began to tightly wrap each joint on the frame”可知,此处是指把它粘牢。故选C。【9题详解】考查动词词义辨析。句意:我迫不及待地想试试我们的自行车,看看骑一辆竹制自行车到底是什
12、么感觉。A. charge充电;B. test测试;C. seek寻找;D. equip配备。根据“to find out what it was really like to ride a bamboo bicycle”可知,此处是指试试自行车。故选B。【10题详解】考查形容词词义辨析。句意:它感觉和任何自行车一样好用,但更柔软、更放松。A. complicated复杂的;B. accurate精确的;C. suitable适合的;D. capable有能力的。根据“as any bicycle”可知,这辆自行车虽然是竹子做的,但是和其它自行车一样好用。故选D。第二节 语法填空(共10小题;
13、每小题1.5分, 共15分)A阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Evan is a wildlife photographer. Once, two tigers _11_ (run) past him, stopped a meter away from his truck and began to fight. He was too afraid to photograph them. Another time in Namibia, one lion came even _12_ (close).
14、It went all the way round his truck. Then it got up on the back and looked at him _13_ the window, which was one of his happiest moments. Evans pictures make people think about animals in danger, which matters a great deal to him.【答案】11. ran 12. closer 13. through【解析】这是一篇记叙文。埃文是一名野生动物摄影师,他的照片能够让人们对濒
15、危动物进行反思,这对他意义重大。文章讲述了埃文的两次有趣的拍摄经历。【11题详解】考查一般过去时。句意:有一次,两只老虎从他身边跑过,停在离他的卡车一米远的地方,开始打架。根据once(曾经)可知,此处应用一般过去时,和下文的stopped以及began作为并列的谓语动词。故填ran。【12题详解】考查比较级。句意:还有一次在纳米比亚,一只狮子更靠近了。在even后应用比较级。故填closer。【13题详解】考查介词。句意:然后它爬上车后面,透过窗户看着他,这是他最快乐的时刻之一。根据“It went all the way round his truck”(它一直绕着他的卡车)可知,这只狮子
16、在车外面,所以此处是指透过窗户看着他,应用介词through。故填through。B阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Rubbish and litter is not just a problem in the countryside-our cities and towns also suffer. The Big Tidy Up was started in 2008 and volunteers in the UK _14_(collect) more than 50,000 bags of li
17、tter in streets and parks up to now. Many schools organise events in September _15_(tidy) up their areas. They get help with special jackets, so they are safe when they clean up. The project aims to get bigger each year and get more people to take responsibility for their _16_(community).【答案】14. hav
18、e collected 15. to tidy 16. communities【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了“大清洁”活动始于2008年,到目前为止,英国的志愿者已经在街道和公园里收集了5万多袋垃圾。许多学校在九月组织活动来整理他们的区域。 该项目旨在让更多的人为他们的社区承担责任。【14题详解】考查动词时态。句意:“大清洁”活动始于2008年,到目前为止,英国的志愿者已经在街道和公园里收集了5万多袋垃圾。根据后文“up to now”可知,应用现在完成时,主语为volunteers,助动词用have。故填have collected。【15题详解】考查非谓语动词。句意:许多学
19、校在九月组织活动来整理他们的区域。分析句子结构可知,tidy在句中应用非谓语动词形式,此处作目的状语,应用不定式。故填to tidy。【16题详解】考查名词的数。句意:该项目旨在每年扩大规模,让更多的人为他们的社区承担责任。 community为可数名词,根据上文their可知,数量大于一,应用复数形式。故填communities。C阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Parents these days seem to protect their children more than ever befor
20、e. And yet the truth is that children must _17_ (give) the opportunity to take risks in order to aid their development. By the time a child becomes an adult, he needs to learn _18_ they can deal with the success and failure connected with risk-taking. It is a real shame that nowadays there are many
21、children _19_ (miss) out on typical childhood activities such as tree climbing. That is mostly because of their parents fear of _20_ (injure), especially as many of those parents may have enjoyed such activities when they were growing up.【答案】17. be given 18. how 19. missing 20. injury【解析】这是一篇议论文。作者认
22、为如今的父母似乎比以往任何时候都更加保护自己的孩子,但事实是,为了帮助孩子们的发展,必须给他们冒险的机会。【17题详解】考查被动语态和情态动词用法。句意:然而,事实是,为了帮助孩子们的发展,必须给他们冒险的机会。动词give和主语children构成被动关系,在情态动词must后应用动词原形。故填be given。【18题详解】考查宾语从句。句意:当一个孩子长大成人后,他需要学习如何处理与冒险有关的成功和失败。在宾语从句中,不缺少主语、宾语或表语,根据learn可知,此处是指如何处理与冒险有关的成功和失败,应用连接副词how表示“如何”。故填how。【19题详解】考查现在分词。句意:现在有许多
23、孩子错过了像爬树这样典型的童年活动,这是一件令人遗憾的事情。动词miss意为“错过”,和逻辑主语children构成主动关系,所以应用现在分词作后置定语。故填missing。【20题详解】考查名词。句意:这主要是因为他们的父母害怕受伤,尤其是这些父母在成长过程中可能已经享受过这样的活动。在of后作宾语应用名词injury表示“伤害”。故填injury。第二部分:阅读理解(共两节,38分)第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASevenhugs HugOneDo you want to improve
24、 the quality of your sleep? Sevenhugs has created HugOne that tracks different sleep patterns to help families consistently rest better. There are dozens of devices and tools devoted to monitoring the sleep. But, HugOne is the worlds first family smart home sleep system, which integrates a calculati
25、on rule for sleep patterns of children and adults.HugOne is a well-designed product, full of a sense of science and technology. It connects to a number of smaller sensors called “minihugs”, which are placed on the edge of each bed. They monitor the sleep patterns and other data coming from the perso
26、n sleeping in that bed. The data are then sent to an app on the smartphone. The benefits of HugOne include:* Having a smart alarm clock on the app as HugOne learns your sleep cycle and automatically sets and sounds to when the best moment in your sleep cycle is identified.* Monitoring temperature an
27、d humidity in your bedroom as well as indoor air quality for the main living space.* Linking with smart lamps and thermostats, allowing users to fall asleep with sunset light and preferred nighttime temperatures, and wake up to sunrise light and preferred daytime temperatures.* Ensuring safety from
28、electronic transmissions when you sleep-when the minihug senses a presence in bed, it shuts off its electronic transmissions and starts recording sleep data and sending them to the app. The following are selected from customers comments:I prefer HugOne, since its convenient to use. I simply place th
29、e minihug in the corner of my bed under the sheet and it goes to work monitoring my sleep cycle. Its really good.Robert Compton HugOne available for purchase includes:I think HugOne is a humanized product. Its shareable, and Ive connected eight minihugs to the HugOne base in my house. All my family
30、members think highly of it.Chris HanawaltHugOne will provide maximum protection for your sleep. If you want to get more detailed information, please call the sellers at 1-800-576-1899 or visit .Style: Sleep Tracking System 2 Sleep SensorsColour: Blue Rose21. How does HugOne effectively work?A. It co
31、ntrols sleep patterns automatically.B. It creates smart systems for a better sleep.C. It collects sleep data through the minihugs.D. It makes a calculation of the data sensors need.22. According to the passage, HugOne can _.A. adjust temperature, humidity and air quality in bedroomsB. update the sle
32、ep cycles by aid of an alarm clock on the appC. record sleep data when there are electronic transmissions in bedD. help users fall asleep and wake up naturally with preferred temperatures23. The passage is made more believable by _.A. providing statisticsB. drawing a comparisonC. giving a demonstrat
33、ionD. using recommendations【答案】21. C 22. D 23. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一款名为HugOne产品,可以提供人们的睡眠质量。介绍了HugOne的好处、用户评价和联系方式等信息。【21题详解】细节理解题。根据第二段中“It connects to a number of smaller sensors called “minihugs”, which are placed on the edge of each bed. They monitor the sleep patterns and other data coming
34、from the person sleeping in that bed. The data are then sent to an app on the smartphone.(它与许多被称为“minihugs”的更小的传感器相连,这些传感器被放置在每张床的边缘。他们监测睡在那张床上的人的睡眠模式和其他数据。数据随后被发送到智能手机上的应用程序)”可知,HugOne通过minihugs收集睡眠数据来有效工作。故选C。22题详解】细节理解题。根据The benefits of HugOne include部分中“* Linking with smart lamps and thermostat
35、s, allowing users to fall asleep with sunset light and preferred nighttime temperatures, and wake up to sunrise light and preferred daytime temperatures. (*连接智能灯和恒温器,让用户在日落光线和喜欢的夜间温度下入睡,在日出光线和喜欢的白天温度下醒来)”可知,HugOne可以帮助用户在理想的温度下自然入睡和醒来。故选D。【23题详解】推理判断题。根据The following are selected from customers comme
36、nts(以下是从客户意见中选择的)部分中“I prefer HugOne, since its convenient to use. I simply place the minihug in the corner of my bed under the sheet and it goes to work monitoring my sleep cycle. Its really good.(我更喜欢HugOne,因为它使用起来很方便。我只是把这个minihug放在床的角落里,然后它就开始监测我的睡眠周期。它真的很好用)”以及“I think HugOne is a humanized pro
37、duct. Its shareable, and Ive connected eight minihugs to the HugOne base in my house. All my family members think highly of it.(我认为HugOne是一个人性化的产品。它是可以分享的,我已经把8个minihugs连接到我家里的HugOne中心。我所有的家人都对它评价很高)”可知,文章通过用户推荐来让文章变得更加可信。故选D。BMy Biggest ChallengeAs a writer on an adventure sports magazine, Id alway
38、s fought shy of doing the adventurous stuff myself, preferring instead to observe the experts from a safe distance and relay their experiences to readers in the form of written language. Thus, when I was challenged to take part in a mountain climb in aid of raising money for charity-and to write abo
39、ut it afterwards-I was unwilling, to say the least.I was lucky enough to have a brilliant climbing coach called Keith, who put me through my paces after my daily work. He gave me knowledge about everything from the importance of building muscle groups to how to avoid tiredness through nutrition. It
40、quickly became apparent that the mechanics of climbing were more complex than I had imagined. There was the equipment and techniques Id never even heard of, all of which would come in handy on the snow-capped peak Id be climbing.Aware of the challenge, Keith made a detailed action plan and I forced
41、myself to stick to it, doing a daily workout at the gym and going on hikes with a heavy pack. I perfected my technique on the climbing wall and even went to climb the mountains to get vital experience. My self-belief increased alongside my muscle power and I became confident about finishing the clim
42、b.All too soon I was on a plane to my destination. On that day, when I looked up at the mountain, I thought of abandoning it. But then I remembered all the hard work Id done and how disappointed Keith would be if I gave up at the last minute-not to mention letting down the charity and the sense of f
43、ailure Id experience myself. With a deep breath I gathered my equipment and headed out into the sunshine to meet the rest of the group.And as I sit here now, tapping away on my laptop, Im amazed at the details in which I can recall every second of the climb: the burning muscles, the tiredness, the m
44、inor problems along the way. Could I have been better prepared? Possibly. Would I be back for another go? Thankfully not. The feeling of being excited when I stood on top of the world is a never-to-be-repeated experience but one I will enjoy forever nevertheless.24. At the beginning of the activity,
45、 the author revealed his _.A. disappointment in the coming adventure.B. expectation of writing about his experience.C. lack of enthusiasm for the challenge hed been offered.D. curiosity about taking part in the mountain climb for charity.25. What did the author realise during his climb training?A. T
46、he knowledge about climbing was really confusing.B. The equipment was the key factor to reach the peak.C. Climbing was much more complicated than expected.D. Hard training was far more important than making plans.26. How did the author feel after he succeeded in climbing the mountain?A. He was relie
47、ved that he wouldnt have to do it again.B. He was well satisfied that he had done his best for it.C. He was surprised that he had managed to complete it.D He was regretful that it wasnt as smooth as imagined.【答案】24. C 25. C 26. A【解析】这是一篇记叙文。作者被要求参加一次为慈善筹款的爬山活动,内心很不情愿。在经过训练后,作者成功爬上了山顶,作者很兴奋,但依然庆幸自己以后
48、再也不用爬山了。【24题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“Thus, when I was challenged to take part in a mountain climb in aid of raising money for charity-and to write about it afterwards-I was unwilling, to say the least.”(因此,当我被要求参加一次为慈善筹款的爬山活动,并在活动结束后将其写下来时,至少可以说,我是不愿意的。)可知,在活动一开始,作者就表现出了对所接受的挑战缺乏热情。故选C。【25题详解】细节理解题。根据第二段第
49、三句“It quickly became apparent that the mechanics of climbing were more complex than I had imagined.”(很快我就发现攀岩的技巧比我想象的要复杂得多。)可知,在他的攀岩训练中,作者意识到攀岩比预想的要复杂得多。故选C。【26题详解】推理判断题。根据最后一段最后三句“Would I be back for another go? Thankfully not. The feeling of being excited when I stood on top of the world is a neve
50、r-to-be-repeated experience but one I will enjoy forever nevertheless.”(我会再来一次吗?值得庆幸的是没有。当我站在世界之巅时那种兴奋的感觉是一种永远不会重复的经历,但我将永远享受这种感觉。)可知,成功地爬上了那座山后,作者很欣慰他不用再这样做了。故选A。CThe Rise of Voice TechnologyVoice technology has come a long way. Just a few years ago, it would have been unusable. But now, those who
51、follow the technology know that it has got considerably better.Writing with your voice raises several interesting questions. How difficult is it actually? Human speech involves a lot more starting and stopping with errors and the need for repairing broken sentences than you may think. Even gifted sp
52、eakers make mistakes. To turn the spoken word into reasonable writing requires lots of planning. Youll need some kinds of notes or other organisers to make it work.Another question turning speech into writing raises is the style. How would writing make the change that people speak their writing rath
53、er than type? Chances are that it would come up with many more short sentences and more concrete language, which is good. It would probably also rely on prepared phrases a lot more often, which is not available when you are speaking quickly.To confirm this, a column was not written, but dictated (听写
54、). It was composed from brief notes written down for structure only, and it was edited for length, with all of the original errors kept in. Here were the results. The first was that the literal accuracy was extremely high. There werent many cases where the software had heard one word incorrectly and
55、 written down another. But the other result was that the readability of this column was rather bad. Obviously, the blame is not with the technology at all, which turns out to be rather good. Speaking into writing relies on a better human brain than the one we currently possess. Writing is hard. Ther
56、es a reason it cant be done at the speed of speech, in real time.To clarify the matter, this time paragraph breaks were added after the whole writing. Punctuations (标点) had to be spoken aloud, and after a full stop, the first word in the new sentence was capitalized automatically. Some minor punctua
57、tion marks were added to make it clearer. To improve accuracy, people “trained” the software beforehand, reading a prewritten passage aloud. Actually it turns out to be more effective. All of these ensure the satisfactory completion of turning speech into writing.Language is the most important tool
58、for human interaction, and voice is one beautiful part of language. With the maturity of modern technology, it has given birth to a great change in the human-computer voice interaction.27. According to the passage, which helps to turn speech into writing in terms of style?A. There is careful plannin
59、g in advance.B. Errors and broken sentences are avoided.C. People type words as fast as they say them.D. The writing contains more prepared phrases.28. To achieve better results, the author mentions some changes for _.A. processing errors in a column.B. adding minor punctuation marks.C. increasing t
60、he number of brief notes.D. integrating short paragraphs in writing.29. The author suggests that _.A. human brains are responsible for poor dictated writing.B. writing with voice promises to improve the quality of writing.C. writing is an unnatural act that can hardly be learned and improved.D. tech
61、nology has a long way to go in the human-computer voice interaction.30. What is the passage mainly about?A. Why people fully intend to turn speech into writing.B. What role voice technology plays in improving readability.C. Where the human-computer voice interaction is at an advantage.D. How voice t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
