2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE Section Ⅲ Using Language课时作业(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE Section Using Language课时作业含解析新人教版选择性必修第一册 2020 2021
- 资源描述:
-
1、课时作业7基础检测1I finished the cake.I couldnt resist(抵挡)it.2Pay attention to weather forecast (预报)before you go out.3A job interview is a very artificial(人造的)situation.4Think about your occupation(职业) honestly and decide whether if it gives you room for life balance.5I opposed (反对)her marriage to Darryl.6
2、The emphasis(重音)is on the first syllable of the last word.7The prospect (前景)of becoming a father filled him with alarm.8My watch is not very accurate(精确的)9The students put the books on the library desk, and the librarian(图书管理员)checked them in.10It was a luxury(奢侈品) if you had a washing machine in th
3、ose days.1We should train our students to speak English fluently and accurately(accurate)2Some people are very resistant(resist)to the idea of exercise.3Resistance(resist)to change has nearly destroyed the industry.4I would oppose changing(change)the law.5I enjoyed the play, particularly (particular
4、) the second half.6We are here to provide the public with a service.7If you spend more than your income, can you try to cut down? 8Houseplants requiring(require)constant attention are not suitable for working couples with little spare time.9Spaceships make it possible to_travel(travel)to the moon.10
5、As you can see, were still working.能力提升Why should mankind explore space? Why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? Why should resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth? These are questions that, under
6、standably, are very often asked.Perhaps the best answer lies in our genetic makeup as human beings.What drove our ancestors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments? The wider the spread of a species, the better its chance of survival.Perhaps the best r
7、eason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.Nearly every successful civilization has explored, because by doing so, any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for.Without knowledge, we may be completely destroyed by the danger.With knowledge, w
8、e can lessen its effects.Exploration also allows minerals and other potential resources to be found.Even if we have no immediate need of them, they will perhaps be useful later.Resources may be more than physical possessions.Knowledge or techniques have been acquired through exploration.The techniqu
9、es may have medical applications which can improve the length or quality of our lives.We have already benefited from other spinoffs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communication systems.While many resources are spent on what seems a small
10、 return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us.While space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works, it also holds dangers.The danger exists, but knowledge can help hum
11、an beings to survive.Without the ability to reach out across space, the chance to save ourselves might not exist.文章大意:本文是一篇科普类文章。文章介绍了人类探索太空的原因,介绍了太空探索的好处。1What might be the key to those questions mentioned in Paragraph 1?AHumans nature.BKnowledge.CCivilization. DPotential dangers.答案:A解析:推理判断题。根据第二段
12、“Perhaps the best answer lies in our genetic makeup as human beings.”可知,可能最好的答案就在于我们作为人类的基因图谱,故可知,第一段提及的问题的答案在于人类的天性,故选A。2Which of the following can best replace “spinoffs” underlined in Paragraph 4?AApplications. BShortcomings.CAdvantages. DGains.答案:D解析:词义猜测题。根据第四段“We have already benefited from ot
13、her spinoffs including improvements in earthquake prediction”可知我们已经从太空探索中获益,探索太空会有很多其他方面的好处,如地震预测方面的好处,故D正确。3In which situation may this text be applied properly?AA private conversation. BA class presentation.CA cartoon picture. DA fashion review.答案:B解析:推理判断题。根据第一段可知,第一段提及了几个问题,之后用These are question
14、s that, understandably, are very often asked.这句话收尾,提出问题,引起兴趣,之后继续展开自己的陈述,是属于演讲类的文章,最有可能出现在课堂演讲中,故选B。4What can be a suitable title for the text?AHow Knowledge Benefits UsBWhat Humans Spread forCWhy to Explore SpaceDHow Humans Save Ourselves答案:C解析:主旨大意题。文章介绍了人类探索太空的原因,介绍了太空探索的好处,故选C。阅读下面短文,在空白处填入1个适当的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444521.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
福建省泉州一中高二语文 伶官传序课件 新人教版.ppt
