北京市西城区2022-2023学年高三英语上学期期末试卷(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市 西城区 2022 2023 学年 英语 学期 期末试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、北京市西城区 20222023 学年度第一学期期末试卷高三英语本试卷共 12 页,共 100 分。考试时长 90 分钟。考生务必在答题卡指定区域作答,在试卷上作答无效。 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:知识运用(共两节,30 分) 第一节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Olivia, 9, was shy at first. Shed never been on a horse before. So when she was asked to fee
2、d carrots to the reddish-brown horse named Charlie on a summer Saturday, she approached _1_ , unsure of herself at times, turning around to a group of children waiting for their turn to feed him. Olivia eventually made it to the horses mouth and Charlie licked (舔) her hands as she_2_ him his favorit
3、e treat. Olivia was amused. “Thats what I call a(an) _3_,” said Sabrina, a social worker who has teamed up with the community organization Alkebu-lan Village to help children overcome their problems and keep them on paths to_4_. “Im excited,” Olivia said smiling. “I love petting him.” The program “S
4、top Horsing Around” at Alkebu-lan Village was launched this summer with over a dozen kids signing up. They were taught how to approach, feed, brush, and mount the horses_5_ eventually they got a chance to ride them. By_6_ the programs horses with Sabrinas help and forming_7_ with them, children beco
5、me more self-aware and then begin to recognize and face negative feelings and behaviors, which can help them communicate with others and lead to significant positive changes to their_8_ skills, self-worth and behavior issues. Sabrina first taught the children that Charlie needed to become_9_ with th
6、em by smelling their hands. Once Charlie was comfortable, the kids learned how to pet his face and head, and then how to use the lead rope, clean up Charlies messes, and feed him carrots. Olivia wasnt the only kid who was nervous and shy at the beginning. But ultimately Olivia also wasnt the only ki
7、d to leave more confident. Their_10_ consistently turned into smiles, laughter and excitement.1. A. happilyB. calmlyC. slowlyD. directly2. A. fedB. leftC. madeD. threw3. A. awardB. exchangeC. negotiationD. breakthrough4. A. fameB. successC. responsibilityD. freedom5. A. beforeB. afterC. asD. though6
8、. A. taking overB. walking withC. caring forD. responding to7. A. routinesB. bondsC. judgementsD. ideas8. A. technicalB. survivalC. organizationalD. social9. A. popularB. familiarC. satisfiedD. patient10. A. resistanceB. disappointmentC. misunderstandingD. hesitation【答案】1. C 2. A 3. D 4. B 5. A 6. C
9、 7. B 8. D 9. B 10. D【解析】【导语】这是一篇夹叙夹议文。本文介绍了一个项目,旨在让那些害羞的孩子通过与马建立联系,逐渐变得自信开朗。【1题详解】考查副词词义辨析。句意:所以,当她在一个夏天周六被要求喂红褐色的马查理胡萝卜时,她慢慢地走近,有时不自信,转向一群等着喂它的孩子。A. happily高兴地;B. calmly平静地;C. slowly缓慢地;D. directly直接地。根据第一段第一句“Olivia, 9, was shy at first. Shed never been on a horse before. (9岁的奥利维亚一开始很害羞。她以前从未骑过马。
10、)”可知她很害羞,所以当她被要求喂马时,她应该是缓慢地靠近。故选C项。2题详解】考查动词词义辨析。句意:奥利维亚最终把胡萝卜放到了马口,查理舔了舔她的手,她喂了他最喜欢的食物。A. fed喂;B. left离开;C. made做;D. threw扔。通过上文可知她不敢喂马到最终把食物喂到了马的嘴里。当她把食物喂到马的嘴里时,查理舔了舔她的手。故选A项。【3题详解】考查名词词义辨析。句意:“这就是我所说的突破,”萨布丽娜说,她是一名社会工作者,与社区组织阿尔克布兰村合作,帮助孩子们克服他们的问题,让他们走上成功的道路。A. award奖项;B. exchange交流;C. negotiation
11、谈判;D. breakthrough突破。根据上文Oliver由开始的害羞不敢喂马,到最后把食物喂到马的嘴里,这是一种突破。故选D项。【4题详解】考查名词词义辨析。句意:“就是我所说的突破,”萨布丽娜说,她是一名社会工作者,与社区组织阿尔克布兰村合作,帮助孩子们克服他们的问题,让他们走上成功的道路。A. fame名声;B. success成功;C. responsibility责任;D. freedom自由。这个项目是帮助孩子突破自我走上成功的道路。故选B项。【5题详解】考查连词词义辨析。句意:他们学会了如何接近、喂马、刷马和上马,最后才有机会骑上它们。A. before在之前;B. afte
12、r在之后;C. as当时候/因为;D. though虽然。根据句意可知,在他们骑马之前需要学会接近马,喂马和刷马等。故选A项。【6题详解】考查动词短语辨析。句意:通过在Sabrina的帮助下照顾项目中的马,并与它们建立联系,孩子们变得更有自我意识,然后开始认识和面对消极的感受和行为,这可以帮助他们与他人沟通,并导致他们的社交技能、自我价值和行为问题发生重大的积极变化。A. take over接管;B. walk with与同行;C. care for照顾/关心;D. respond to回应。通过前文“they were taught how to approach, feed, brush,
13、 and mount the horses(他们学会了如何接近、喂马、刷马和上马)”可知,孩子们通过照顾马和马建立联系。故选C项。【7题详解】考查名词词义辨析。句意:通过在Sabrina的帮助下照顾项目中的马,并与它们建立联系,孩子们变得更有自我意识,然后开始认识和面对消极的感受和行为,这可以帮助他们与他人沟通,并导致他们的社交技能、自我价值和行为问题发生重大的积极变化。A. routines常规;B. bonds联系;C. judgements判断;D. ideas主意。根据句意,孩子们通过照顾马与马建立联系。故选B项。【8题详解】考查形容词词义辨析。句意:通过在Sabrina的帮助下照顾项
14、目中的马,并与它们建立联系,孩子们变得更有自我意识,然后开始认识和面对消极的感受和行为,这可以帮助他们与他人沟通,并导致他们的社交技能、自我价值和行为问题发生重大的积极变化。A. technical技术的;B. survival幸存的;C. organizational组织的;D. social社会的;社交的。根据本句“which can help them communicate with others(这能帮助孩子与他人沟通),表明孩子们的社交技能将会发生积极变化。故选D项。【9题详解】考查形容词词义辨析。句意:Sabrina首先教孩子们,查理需要通过闻他们的手来熟悉他们。A. popul
15、ar流行的;B. familiar熟悉的;C. satisfied感到满意的;D. patient有耐心的。根据下一句“Once Charlie was comfortable, the kids learned how to pet his face and head, and then how to use the lead rope, clean up Charlies messes, and feed him carrots.(一旦查理舒服了,孩子们就学会了如何抚摸他的脸和头,然后学会了如何使用牵绳,收拾查理的烂摊子,给他喂胡萝卜。)”可知,查理一开始是先从闻手上的气味开始熟悉孩子们。
16、一旦熟悉了,孩子们就可以抚摸他们的脸和头。故选B项。【10题详解】考查名词词义辨析。句意:他们的犹豫相符地变成了微笑、笑声和兴奋。A. resistance抗拒;B. disappointment失望;C. misunderstanding误解;D. hesitation犹豫。由最后一段“Olivia wasnt the only kid who was nervous and shy at the beginning. But ultimately Olivia also wasnt the only kid to leave more confident. (奥利维亚并不是唯一一个一开始就
17、紧张害羞的孩子。但最终奥利维亚也不是唯一一个离开时更加自信的孩子。)可知,孩子们由一开始的犹豫最后转变为了自信和微笑。故选D项。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) A阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写 1 个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。 Gratitude is more than just saying “thank you”. Gratitude is a deeper appreciation for someone or something. Expressing gratitude makes us f
18、eel a positive emotion. Over the past thirty years, there_11_ (be) many studies showing that writing a gratitude letter to another person offers us an opportunity_12_ (escape) from negative emotions. Even if we dont share our writing with anyone, the act of completing the exercise alone makes us hap
19、pier and_13_ (satisfied) with life. The more we express gratitude, the more positive we feel.【答案】11. have been 12. to escape 13. more satisfied【解析】【导语】本文为一篇说明文。研究发现:感恩不仅仅是给人道一声“谢谢”,感恩是对某人或某事的更深层次的欣赏,同时也对我们的健康有好处,尤其是以写感谢信来表达感恩的这个方式,能使我们逃离负面情绪的影响。【11题详解】考查时态。句意:在过去的三十年里,有许多研究表明,给别人写一封感谢信给我们提供了一个逃离负面情绪
20、的机会。根据时间状语Over the past thirty years,句子谓语用现在完成时态,此处为there be结构,主语为many studies,为复数,故助动词用have。故填have been。【12题详解】考查非谓语动词。句意:在过去的三十年里,有许多研究表明,给别人写一封感谢信给我们提供了一个逃离负面情绪的机会。此处考查名词opportunity,后接动词不定式作后置定语,故填to escape。【13题详解】考查形容词比较等级。句意:即使我们不与任何人分享我们写的内容,完成练习的行为本身就会让我们更快乐、对生活更满意。设空处与形容词happier并列,也用比较等级,作us
21、的宾补,故填more satisfied。B阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写 1 个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。 When I was in Singapore six years ago, I gave a taxi driver a card_14_ a specific address on it and asked him to take me there as quickly as possible. When we had almost reached the destination, he circled around
22、the block. His meter read $11, but he took only $10. He explained that he wasnt so familiar with this area. Before getting out of the taxi, I _15_ (tell) that the ride with the taxi driver is always an important experience_16_ creates the first impression about this country for a person.【答案】14. with
23、 15. was told 16. that#which【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了六年前作者去新加坡时,打了一辆出租车去目的地。到达目的地后,车上的计费表显示11美元,但是司机只收了10美元,司机告诉作者,乘坐出租车是重要的经历,因为它会给人们留下对这个国家的第一印象。【14题详解】考查介词。句意:六年前我在新加坡的时候,我给了一个出租车司机一张写有具体地址的卡片,让他尽快带我去那里。分析句子结构可知,and前后连接两个句子,此处表示“有”,应用介词with,构成with复合结构:with+名词+介词短语,故填with。【15题详解】考查时态语态。句意:在下出租车之前,我被告知
24、,乘坐出租车一直是一个重要的经历,因为它会给一个人留下对这个国家的第一印象。此处在主句中作谓语,主句描述过去发生的事,应用一般过去时,根据句意可知,此处表示“司机告诉我,即我被告知”,主语I和tell是被动关系,所以应用一般过去时的被动语态,主语是I,故填was told。【16题详解】考查定语从句。句意:在下出租车之前,我被告知,乘坐出租车一直是一个重要的经历,它会给一个人留下对这个国家的第一印象。空处引导限制性定语从句,先行词为experience,指物,且从句缺少主语,应用关系代词that/which来引导,故填that/which。C阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处
25、仅填写 1 个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。 When were you born? For most people this is an easy question. Even those who dont know their exact birthday can usually figure out when they were born to within a few years. Yet the Internet is full of quizzes_17_ (make) to help you determine in which decade yo
26、u were born. These are usually based on what_18_ (happen) in American pop culture at the time you first became aware of it. It sounds foolish. But many people, though_19_ (complain) about the stupid quizzes, still take them, wondering _20_ their answers generate their correct birth year.【答案】17. made
27、 18. was happening 19. complaining 20. if#whether【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了互联网上充满了帮助你确定你出生在哪个年代的测验,这些测试是基于你第一次意识到美国流行文化时所发生的事情,尽管许多人感觉这些测试很愚蠢,但是他们还是会做测试,因为他们想知道测试的答案是否符合他们正确的出生年份。【17题详解】考查非谓语动词。句意:然而,互联网上充满了帮助你确定你出生在哪个年代的测验。句中有谓语动词is,且前后无连词,此处应用非谓语动词作定语,修饰名词quizzes,动词make和quizzes是被动关系,因为make quizzes意为“
28、做测试”,此处“测试是被做”,所以此处应用过去分词made作后置定语,故填made。【18题详解】考查时态。句意:这些通常是基于你第一次意识到美国流行文化时所发生的事情。what引导宾语从句,空处在从句中作谓语,由at the time you first became aware of it可知,句子描述过去当下时间点发生的事,应用过去进行时,故填was happening。【19题详解】考查状语从句的省略。句意:但是许多人,虽然一边抱怨愚蠢的测验,但一边却仍然做测试,因为他们想知道测试的答案是否产生正确的出生年份。此处是though引导的状语从句的省略,从句主语和主句主语是同一主语,所以从
29、句省略主语和系动词,从句主语many people和动词complain是主动关系,应用现在分词形式和系动词are构成现在进行时,即完整句子为though many people are complaining about the stupid quizzes,省略句为:though complaining about the stupid quizzes,故填complaining。【20题详解】考查宾语从句。句意:但是许多人,虽然一边抱怨愚蠢的测验,但一边却仍然做测试,因为他们想知道测试的答案是否产生正确的出生年份。空处引导宾语从句,从句不缺成分,根据句意可知,此处表示“是否”,应用不做成
30、分,只起连接作用的if/whether来引导,故填if/whether。第二部分:阅读理解(共两节,38 分) 第一节(共 14 小题;每小题 2 分,共 28 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AThe Southwest MuseumThe collections of the Southwest Museum represent Native American cultures from Alaska to South America. The museum contains some of the finest exa
31、mples of Indian art and artifacts in the Unites States. EXHIBITIONSIn its permanent exhibitions, the Southwest Museum presents the remarkable cultural diversity of Americas earliest residents. The museums four main exhibit halls focus on the native people of the Southwest, California, the Great Plai
32、ns, and the Northwest Coast. Visitors may survey prehistoric Southwest painted earthenware, and enjoy temporary exhibitions and exhibitions that are moved between museums. PROGRAMSThroughout the year the museum offers a wide range of programs including: performances, classes, lectures, festivals, fi
33、lms and demonstrations by noted artists and other educational programs for members and the general public. Guided gallery tours are offered by reservation, for student and adult groups.MEMBERSHIPMuseum membership provides individuals and families with many chances to participate in the active and ex
34、citing Southwest Museum community. The membership benefits include: free admission to the Museum; invitations to exhibition openings and special events; reduced rates on programs and classes; discounts in the Museum Store; calendars of events;members newsletter and subscription to the museums magazi
35、ne, Masterkey.MUSEUM STOREThe museum store offers beautifully made Southwest silver jewelry, Pueblo earthenware, and kachina dolls. It also offers folk art from Mexico and Peru. The store carries a large selection of publications on Native American history, and on several famous Native American and
36、Western artists. Museum members receive a 10% discount on all in-store purchases and a 20% discount on all museum publications. Museum Hours: TuesdaySunday 11:00 a.m.to 5:00p.m. Telephone: 213-221-2164 Museum Location:234 Museum Drive Los Angeles, CA 9006521. The collections of the Southwest Museum
37、focus on _.A. lifestyles of American residentsB. native cultures of the AmericasC. diversity of American festivalsD. development of American arts22. What can a visitor do at the Southwest Museum?A. Interview noted artists.B. Try painting earthenware.C. Appreciate traveling exhibitions.D. Survey mode
38、rn American folk art.23. Which benefit can a museum member enjoy?A. Free classes and programs.B. A 10% discount on kachina dolls.C. The priority to reserve guided tours.D. The right to invite friends to exhibition openings.【答案】21. B 22. C 23. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了西南博物馆的展品,项目以及会员福利。【21题详解】细节理解题。根据第
39、一段中“The collections of the Southwest Museum represent Native American cultures from Alaska to South America.(西南博物馆的藏品代表了从阿拉斯加到南美洲的美洲土著文化)”以及第二段中“In its permanent exhibitions, the Southwest Museum presents the remarkable cultural diversity of Americas earliest residents.(在其常设展览中,西南博物馆展示了美国最早居民的显著文化多样
40、性)”可知,西南博物馆的藏品集中在美洲的本土文化。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据小标题PROGRAMS下的段落中“The museums four main exhibit halls focus on the native people of the Southwest, California, the Great Plains, and the Northwest Coast. Visitors may survey prehistoric Southwest painted earthenware, and enjoy temporary exhibitions and exh
41、ibitions that are moved between museums.(博物馆的四个主要展厅集中于西南部、加利福尼亚州、大平原和西北海岸的原住民。游客可以参观史前西南地区的彩绘陶器,欣赏临时展览和博物馆之间的展览。)”可知,游客在西南博物馆可以欣赏博物馆之间的巡回展览。故选C项。【23题详解】细节理解题。根据小标题MUSEUM STORE下的段落中“The museum store offers beautifully made Southwest silver jewelry, Pueblo earthenware, and kachina dolls. It also offer
42、s folk art from Mexico and Peru. The store carries a large selection of publications on Native American history, and on several famous Native American and Western artists. Museum members receive a 10% discount on all in-store purchases and a 20% discount on all museum publications.(博物馆商店提供精美的西南银饰,普韦
43、布洛陶器,和克奇纳娃娃。它还提供来自墨西哥和秘鲁的民间艺术。这家商店有大量关于美国原住民历史的出版物,以及一些著名的美国原住民和西部艺术家的出版物。博物馆会员在店内购物可享受9折优惠,购买所有博物馆出版物可享受8折优惠)”可知,博物馆会员可享受卡奇纳娃娃打九折的福利。故选B项。BA few days ago, my husband, Russ, and I lost our house of 28 years to a California wild fire. On that night, we had to leave our house and sleep in the back sea
44、t of our Ford. The next morning, we had to drive three and a half hours to find a hotel that had an available room. Only later, in the local newspaper, did we see photographs of the destruction. Our house had been consumed by the fire along with most of our neighborhood. How are we going to rebuild
45、after this? I thought, rounding a corner in the sidewalk on my walk back to the hotel. Is it even possible? I noticed something up aheada pair of nickels, shining like precious jewels. They were just nickels, but they somehow felt special. I bent down and picked them up. If these were lucky coins, I
46、 could use all the luck I could get. A few days later, I made a trip to the store to buy essentials. The enormous task of replacing everything wed lost put a heavy weight on me. I was about to leave when I felt the urge to stop and turn my head to the right. I could hardly believe itthere on nickela
47、 shelf, was a nickel! Okay, maybe this is more than luck, I thought and put the nickel in my pocket. I told myself that I had found the nickels just by chance. Then I found one next to my plate at a restauranton Thanksgiving, no less, when I was missing our house more than ever. It seemed that a nic
48、kel appeared whenever my spirits plummeted. Whenever I reached my breaking point, Id find another nickel. In the grass at the park, or near the tire of my car in a parking lot. Once, my change for a quick lunch was given entirely in nickels. “Im sorry,” the cashier said. “Its all we have.” Its all I
49、 needed! One day, I was sitting at the desk when my phone rang. It was a real-estate agent Id been working with. “I have a new listing,” she said. “When can we see it?” A few hours later, Russ and I were following the agent down the driveway toward the house. I didnt think long. Because there, in th
50、e driveway, 24. After the wild fire, the couple _.A. lived in their car for one nightB. took some photos of the destructionC. could hardly afford their Thanksgiving dinnerD. saved precious items from the burned down house25. What does the underlined word “plummeted” in Paragraph 6 probably mean?A. R
51、emained.B. Changed.C. Strengthened.D. Sank.26. What did the found nickels mean to the author?A. Luck for the foreseeable future.B. Hope during challenging times.C. Signs of a huge fortune to come.D. Reminders of what had happened.27. Which would be the best ending for the passage?A. I spotted a flas
52、h of silver in the sun, two nickels, both heads up.B. I found an old nickel, which seemed to tell a story from the past.C. I saw a mysterious locked box, and thought perhaps it was full of nickels.D. I looked up and imagined something on a cloud, a giant nickel, just for me.【答案】24. A 25. D 26. B 27.
53、 A【解析】【导语】本文是一篇记叙文。讲述了作者住了28年的房子被大火摧毁,住在外面的酒店。偶然捡到2枚镍币,后来作者发现每当她精神一落千丈时就会出现镍币的故事。24题详解】细节理解题。根据文章第二段中“On that night, we had to leave our house and sleep in the back seat of our Ford.(那天晚上,我们不得不离开家,睡在福特的后座上。)”可知,野火过后,他们是在车上过了一夜。故选A。【25题详解】词义猜测题。根据文章第七段中“Whenever I reached my breaking point, Id find a
54、nother nickel.(每当我达到临界点时,我就会发现另一个镍。)和“Then I found one next to my plate at a restauranton Thanksgiving, no less, when I was missing our house more than ever”(感恩节那天,我在一家餐馆的盘子旁边发现了一个,我比以往任何时候都更想念我们的房子。)”推断可知,每次有低落情绪(通过想家情节推出)时,就会出现镍币。划线单词plummeted大意为心情低落,心凉。故选D。【26题详解】推理判断题。根据第四段“If these were lucky c
55、oins, I could use all the luck I could get.(如果这些是幸运币,我可以用我能得到的所有运气。)”以及下文作者收到房产中介电话要带她去看房子,可以看出作者捡到硬币对作者来说是困难时期的希望。故选B。【27题详解】推理判断题。根据文章中作者总是在她心情低落时捡到镍币可以推测,接下来作者可能在车道上,户外阳光下看到了2枚镍币,这和第四段“I noticed something up aheada pair of nickels, shining like precious jewels.(我注意到前方有东西一对镍币,像珍贵的珠宝一样闪闪发光。)”第一次发现镍
56、币的情节前后呼应。故选A。COf the more than 3,000 species of mosquitoes in the world, just a small number specialize in sucking human blood. How mosquitoes track us down so effectively isnt currently known, but it matters, since they carry dangerous diseases which may cause death. “In fact, stopping these annoyi
57、ng insects in their tracks could save up to half a million lives lost to those diseases each year,” said Carolyn Gauff, a professor of ecology and evolutionary biology at the Princeton Neuroscience Institute. Thats why Gauffs team wants to understand how they find and target humans. Mosquitoes mostl
58、y choose what to bite based on odor (气味). Knowing how a potentially disease-carrying mosquito finds a person, while ignoring other warm-blooded animals, is a key question. But its not easy to answer, since any animal smell is made up of hundreds of chemicals mixed together in specific percentage. “T
59、he actual chemicals that are found in human odor are basically the same as the chemicals found in animal odorits the percentages and the relative large amount of those substances in human mixtures thats unique,” said Gauff. To investigate, researchers decided to record neural activity in the brain o
60、f mosquitoes while exposing them to natural human and animal odor samples. They collected odor samples from about 40 different animals. When they compared some of those with the 16 human samples, something jumped out. Decanal is particularly rich in human skin. Common in the natural world, in humans
61、, decanal comes from another, more complex substance. When one component of our skins natural oils, sapienic acid, breaks down, decanal is left over. This acid is only found in human beings. Its what likely leads to the high levels of decanal that help the mosquitoes smell their way to us. Understan
62、ding what the mosquitoes are targeting is only part of the story; knowing how they do it is also important. To see exactly how mosquitoes use this sense, scientists used genetically modified (转基因的) mosquitoes so that they could cut open mosquitoes heads and watch neurons firing when theyre exposed t
63、o human and animal odors. The research team already knew that mosquitoes have about 60 different types of neurons that sense odors, so when they looked in the insects brains, they thought they might see a lot of activity. But it was surprisingly quiet, meaning that the signal was perhaps quite simpl
64、e, down to just a couple types of neurons. “One type of neuron responded really strongly to both humans and animals. Another type of neuron responded to bothbut it responded much more strongly to humans than animals,” Gauff said. How to keep mosquitoes decanal signal from being transmitted will be t
65、he research teams next focus. Gauff hoped their current work could be used to make mosquito killers and attractants to prevent disease.28. Whats the final purpose of the research conducted by Gauffs team?A. To study why only certain mosquitoes suck human blood.B. To investigate the neural activity i
66、n mosquitoes brains.C. To help prevent deadly diseases caused by mosquitoes.D. To test the effectiveness of mosquito killers.29. To which substance(s) would mosquitoes mostly be attracted?A. Natural oil from human skin.B. Chemicals in the environment.C. Decanal generated in human blood.D. Remains of
67、 decomposed sapienic acid.30. What can we learn from the passage?A. Most mosquito neurons are not involved in responding to human odor.B. Genetically modified mosquitoes are not sensitive to human odor.C. Further research will focus on odor signal and neural connection.D. Chemicals found in human an
68、d animal odors are quite different.【答案】28. C 29. D 30. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章讲述了一队研究人员想通过研究蚊子为什么叮咬某一类人,找到阻止它们叮咬人类的策略,预防文字叮咬引起的致命疾病。【28题详解】细节理解题。由第二段“In fact, stopping these annoying insects in their tracks could save up to half a million lives lost to those diseases each year,” said Carolyn Gauff, a pr
69、ofessor of ecology and evolutionary biology at the Princeton Neuroscience Institute. Thats why Gauffs team wants to understand how they find and target humans. (普林斯顿神经科学研究所的生态学和进化生物学教授Carolyn Gauff说:“事实上,阻止这些烦人的蚊子在它们的轨道上活动,每年可以挽救多达50万人因这些疾病而丧生的生命。”这就是为什么Gauff的团队想要了解蚊子如何发现和瞄准人类的原因)”和最后一段中的“Gauff hope
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445435.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
重庆市万州区塘坊初级中学七年级数学下册6.1从实际问题到方程课件新版华东师大版.ppt
