分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2020-2021学年新教材高中英语 单元素养评估 Unit 1 Life Choices层级练(含解析)北师大版必修第一册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445692
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:14
  • 大小:105KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 单元素养评估 Unit Life Choices层级练含解析北师大版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评估 Choices 层级
    资源描述:

    1、单元素养评估(一)Unit 1(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1What did the man do yesterday?AHe went to school. BHe went to the doctors.CHe went to a drug store.2Why doesnt the man take the sw

    2、eater?AIts too costly. BIt doesnt suit him.CIt doesnt look great.3How will the speakers get there?AIn Toms car. BBy bus.CBy train.4What are the speakers talking about?AWhat the woman did yesterday. BA movie the woman watched.CYesterdays weather.5What time is it now?A9:50. B10:00.C10:10.第二节(共15小题;每小题

    3、1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What did the man think of the supper?AGreat. BJust soso.CTerrible.7Where did the speakers have supper tonight?AAt the mans. BAt the womans.CAt a restaura

    4、nt.听第7段材料,回答第8、9题。8Why does the man call the woman?ATo ask about her plans. BTo offer some work information.CTo invite her to a language camp.9How does the woman sound in the end?AInterested. BWorried.CDisappointed.听第8段材料,回答第10至12题。10What is the woman doing?AReading news on the Internet. BSearching

    5、for new movies.CReading a newspaper.11How do the speakers think the movie will be?AFunny. BMoving.CScary.12Whats this Thursdays date?AJanuary 4th. BJanuary 5th.CJanuary 6th.听第9段材料,回答第13至16题。13On which day does the girl have English first?AOn Wednesday. BOn Thursday.COn Friday.14Which subject doesnt

    6、the girl like?AMusic. BArt.CP.E.15How often does the boy have a physics lesson?AOnce a week. BTwice a week.CThree times a week.16What do we know about the girl?AShe thinks math is boring. BShe is poor in math.CShe is busy on weekdays.听第10段材料,回答第17至20题。17When did Lisa quit her job?AOn August 22nd. BO

    7、n August 13th.COn August 4th.18Why is Mark bored after he quit his job?AHe doesnt have a car. BHe doesnt know what to do.CHe is very busy as usual.19What does Jack do now?AA teacher. BA salesman.CA repairman.20What does the speaker mainly tell us?AHow to win the lottery. BThe dreams of many people.C

    8、Stories about three lottery winners.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAre you a high school student? Then consider spending your summer at Harvard, where you can explore a variety of collegelevel courses, and live and learn with students from different coun

    9、tries.TWO CHOICES TO CHOOSE FROM:PreCollege ProgramA twoweek residential (住宿的) experience featuring noncredit coursesSESSION (期) :June 24July 6SESSION :July 820SESSION :July 22August 3The program features:A choice of over 100 noncredit courses designed for precollege students.Oncampus (校内的) housing

    10、with fellow precollege students and residential staff.Structured days, with weekday class meetings and precollege activities.The fee for the Harvard PreCollege Program session is $4,500.The PreCollege Program cost includes:CoursesHousing and all mealsOffcampus activitiestransportation and most entra

    11、nce feesSecondary School ProgramCollege courses for credits in a sevenweek session, June 23August 11The program features:College courses (over 200 to choose from), which you attend with college students, other high school students, and professionals from around the world.Credits you can transfer to

    12、a college in the future.The choice to live on campus, commute (走读), or study online.The freedom to schedule your days.For students living on campus, the average cost of attending the program is $11,900, which includes fees for two 4credit courses ($3,050 for each course) or one 8credit course ($6,10

    13、0), room and meal fees, and a health insurance fee. For those attending as a commuting or online student, the cost ranges from $3,050 to $6,100 depending on the number of courses taken.21.What do we know about the Harvard PreCollege Program?AYou dont need to gain credits. BYou are free to arrange yo

    14、ur day.CYou can live with the local family. DYou have over 200 courses to choose from.22What should you pay for besides the PreCollege Program cost?ACourses. BAll meals.COffcampus activities. DThe transportation to Harvard.23How much should you pay to take one 4credit course online?A$3,050. B$4,500.

    15、 C$6,100. D$11,900.BAfter I made it to the city center, I started to feel it might be easy for a foreigner to deal with the great size of Beijing. With growing confidence, I decided to take the subway to the hotel, not realizing that the network didnt go that far. Impressed with the cleanliness of t

    16、he station, I bought a ticket and boarded the first subway that came along.After a few minutes I asked in English a young man seated next to me where I should get off closest to the Friendship Hotel. Wearing a smart business suit and tie, he would surely speak English, wouldnt he? Unfortunately, he

    17、couldnt understand me but seemed very friendly. I showed him the room card with all the information of the Friendship Hotel in Chinese characters (汉字). He looked at it, and then his eyes moved quickly to the carriage (车厢) subway map. Next, he raised three fingers of his right hand.In Australia, rais

    18、ing fingers at someone is not usually nice, but this man wasnt smiling. At the next station he showed me two fingers. Now in Australia, thats really rude, but I got the message. When we stopped at the third station, he didnt just point to the door, but got up, took me out of the train, and led me to

    19、 the top of the stairs, and out onto the street. Then he stopped a taxi and told the driver where to take me.All this came from a man who couldnt speak my language, and I couldnt speak his. I was now speechless, especially when he refused my offer of money. I felt a little embarrassed having even th

    20、ought he would accept a tip.This experience made it clear I had to learn some Chinese quickly or my adventures might start turning into misadventures.24The author decided to take the subway because _.Ahe believed in his ability to deal with the trip Bthe network covered most of the stopsChe lived ne

    21、ar the city center Dhe had a good impression of its cleanliness25Having been shown the room card, the young man _.Astill remained puzzled Bunderstood the author wellCanswered the author directly Dpointed at the subway map26Which of the following cant be used to describe the young man?AHelpful. BRude

    22、.CWarmhearted. DCaring.27The authors purpose of writing this passage is mainly to _.Aprove the importance of being careful Bintroduce a young man who didnt know EnglishCcomplain some cultural misunderstanding Ddescribe one of his adventurous experiencesCChildren spend more time messaging each other

    23、on phones and websites than talking in person, a survey has revealed. Text messages and social networking sites have become the common mode of youngsters aged 8 to 14.A survey of modern childhood found that many youngsters are conscious that they are spending too much time on their computers and enj

    24、oy themselves the most when playing outside. But the lure (诱惑) of electronic products proves too strong for a quarter, while a fifth say their parents dont like them playing outside because they are worried about strangers and injuries.The “iGeneration report” suggested that youngsters are increasin

    25、gly healthconscious and skeptical (持怀疑态度的) of commercialization, including genderbased labelling on toys and pop videos released by singers. More than half of those questioned care about eating healthily and one in 10 lectures their own parents about the food they are eating or buying, 42 percent of

    26、 those questioned own a smartphone, with 36 percent admitting spending more time communicating with friends via instant messaging, such as texts or networking websites, than talking in person. Only one child in 100 said that being happy, having a loving family and being clever were taken as the most

    27、 crucial (决定性的) elements in their lives.Cary Cooper, the professor of organizational psychology and health at Lancaster University, said social media were contributing to youngsters becoming more independent. They had a sense of individuality due to exposure to a range of media.The survey follows ma

    28、jor statebacked research which found that youngsters are turning their back on drink, drugs and smoking. It found a dramatic drop in the number of secondary school students trying and regularly using drugs, alcohol and tobacco. Some analysts said that thanks to the rise of social media, millions of

    29、teenagers are spending their time at home in their rooms rather than out on the streets.28Why cant 25 percent of the children get away from electronic products?AThey are not allowed to hang out long. BThey are protected from strangers and injuries.CThey enjoy themselves most when playing outside. DT

    30、hey cant resist the temptation of the products.29The survey of modern childhood found that many youngsters _.Aare fans of the pop videos released by singers Bmessage each other more rather than chat in person Care doubtful about possessing the latest smartphones Dpay no attention to their lifestyle

    31、nowadays30The attitude of Cary Cooper towards social media is _.Aobjective BnegativeCsupportive Dunclear31The last paragraph is written to show _.Athe benefits of social media Bthe drop of taking drugs in youngstersCthe exposure to a range of media Dyoungsters are becoming more consciousDAbout 15 ye

    32、ars ago, when my children were still in elementary school, I was very active in the Parent Teacher Association. At one of the monthly meetings the topic of discussion was the new curriculum (课程) that the state of Michigan was presenting. Many concerns were voiced at that meeting, and one of them was

    33、 my own. My concern was that the children were being taught things that were once taught at a much later age.Lets face it:children today have to learn and adapt to (适应) a more technological society, one where if youre not a peak performer youre just not well received. Some say that the children of t

    34、oday have it so much easier than 1020 years ago. Theyre given so much more, not having to work for their toys and little extras. They sit all day long in front of a computer playing games. How hard can that be?I, for one, think that todays child is missing out on so many wonderful experiences becaus

    35、e of technology. What type of people skills are they learning? They can thumbtype faster than any other generation before them, but they cant pick up the phone and have a really deep conversation.There is an elementary school not far behind my home and I used to see children on the playground every

    36、day. Weekdays and weekends, there would be children playing,shouting with joy. But now I dont see many children there after school, nor on the weekend. Has the playground gone from our childrens life?I know many teachers, some of whom are my friends, may throw_a_shoe_at me when I say play doesnt alw

    37、ays need to have a purpose. And it doesnt always have to have a teaching module included. To compete in todays world, the children have to be experts at multitasking (多任务处理), and on top of their game at all times. I, for one, think this is a shame.32Why was the author concerned?AThe children didnt l

    38、earn much at school.BThe parents opinions were not valued by schools.CThe new curriculum was too advanced for the children.DThe children were not interested in the new curriculum.33What should children learn according to the author?AHow to adapt to a technological society. BHow to communicate with o

    39、thers.CHow to work for toys and extras. DHow to make a telephone call.34Which of the following would the author agree with?AChildrens play should be well designed. BPlay and learning should go hand in hand.CThe multitasking ability is more important than play. DChildren should be allowed to play pur

    40、poselessly.35What does the underlined part “throw a shoe at” mean in the last paragraph?ADisagree with. BLaugh at.CAccept. DHit.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When it comes to the benefit of volunteering, a lot of people think its all about the warm feeling after

    41、helping someone. _36_ As is known, charity work requires a wide variety of people to do a wide variety of things. It means that there are some surprising benefits for volunteers. For example, volunteering:Teaches you new skillsFrom helping making websites to teaching immigrant kids your native langu

    42、age, or to arranging events for charity, volunteering can really be almost anything. It means that when you get involved in charity work, a lot of the time you will face challenges. _37_Can teach you what truly mattersIts a great way to find new perspectives (角度) on life. When youve been at it for a

    43、 while, you just might find yourself reevaluating your advantages. _38_ One of my friends went from wanting to be a lawyer to discovering a true passion for teaching._39_Maybe its not so surprising, but what might surprise you is how genuine these friends are. Some of my longterm friends are people

    44、Ive met through volunteering. Im not the kind of guy that makes friends purely for connections,but sometimes its very convenient to have a broad network.Summed up in one line:volunteering helps you grow. _40_ You meet a very wide variety of people you dont have a lot in common with. You learn to get

    45、 along with people involved in many different walks of life. You learn to know what you are to do. So if youve ever considered volunteering, what are you waiting for?AHelps you make new friendsBCan help improve social skillsCYou might even decide on a completely new path to take in life.DAs it turns

    46、 out, thats far from the only benefit.EVolunteering helps you look outside yourself and your problems.FThrough overcoming the challenges, you learn completely new skills.GNot only as a person, but it helps you develop your skill set as well.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C

    47、、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。As we all know, a friend in need is a friend indeed. I really dont know the meaning of this proverb until one day something_41_ happened to me.That morning, I got up late and_42_ to school without breakfast. While crossing a street, my bike _43_ a stone and I fell on the ground

    48、, with my both knees badly hurt. I managed the _44_ and continued my riding. On my arrival at school, my teacher took us to the _45_ for a basketball match. _46_ I could hardly walk normally, I joined in the game. When I _47_ to pass the ball, I was knocked down and fell down on my back. I could not

    49、 _48_ the bad pain and cried. My classmates all started _49_ at me and continued their match. _50_ on the ground alone, hungry and painful, I couldnt stop my crying. Just at that moment, Jack, one of my teammates, _51_ towards me from the other end and helped me. He comforted me and tried all _52_ t

    50、o make me stand. He asked another classmate to take his _53_ and kept sitting beside me. He kept me company the whole day and even _54_ me home after the school was over.It was on that day that I learnt and believed the proverb “a friend in need is a friend indeed” to be _55_.41A.anxious Bhappy Csur

    51、prising Dunexpected42A.ran Bwalked Cdrove Dhurried43A.kicked Bbat Chit Dtouched44A.pain Bloss Csadness Dtrouble45A.campus Bplayground Cfield Dlab46A.Although BSince CUntil DOnce47A.decided Bhoped Cordered Dtried48A.imagine Bstand Ccontrol Dforget49A.staring Blaughing Cpointing Dshouting50A.Standing

    52、BSitting CFalling DLying51A.jumped Bfaced Cran Dmoved52A.methods Bideas Cplans Dconditions53A.seal Brole Cplace Dposition54A.put Bpicked Cdropped Dleft55A.good Btrue Cpositive Dresponsible第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Do you want to learn a foreign language? Choose one of t

    53、he most 56._ (use) languages suggested below to learn.In most countries all over the world, English is the most widely used second language. Whether a person is traveling to a foreign country or communicating 57._ people from other 58._ (country) for business purposes, English is one language which

    54、will come in handy at every step.Spanish is the language of business in about twenty countries. There are many jobs in the United States as well as in many other countries, which specially ask for people 59._ know how to speak and write Spanish.The Chinese economy is booming! In the future, China 60

    55、._ (become) the economic world leader, which makes 61._ the perfect time to learn Mandarin Chinese, a language 62._ (speak) by millions of people.French 63._ (recognize) as one of the top languages to learn,64._ (simple) because it is a chief language in northern and western Africa.Anyone trying to

    56、understand European history can benefit a lot from 65._ (learn) this language.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假定你是李华。你的学校新来一批美国交流生,学校要组织迎新晚会。请你用英语给他们写一封电子邮件,内容如下:1时间:本周五晚上79点;2地点:学校礼堂;3活动内容:文艺节目;中美学生互动。注意:1词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear friends,_Yours sincerely,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面

    57、短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I remember the first time I met Roy. He was telling a joke. When he reached the final line, everyone burst out laughing. “A popular boy,” I thought to myself. My name is Daniel. I was the new boy in the class. There were 33 students in my new class, and most people werent v

    58、ery interested in a shy new boy. Roy was kind to me. He often invited me to join his particular group, and we became good friends. We trusted each other and we could talk about personal matters.Five years later, Roy and I are still in the same class. But just under a year ago, Roys father was knocke

    59、d over by a car. He died a few days later. The family had difficulty with finance. Roy changed completely. He started losing friends, including me.About three months ago, a group of us were playing football together after school. Having left something in the classroom,_I went inside to get it, and f

    60、ound Roy going through the pockets of peoples coats. He had a wallet in his handand I knew it wasnt his! Roys face went red. “Ill put it back right now,” he said, and he did so. I turned round and walked out without saying a word. I really hoped that Roy would explain why he had been stealing, but i

    61、nstead he started avoiding me.Last week our school had a big fair in order to raise money for a charity and we made about 500. But to our surprise, the next morning, we were told that the money had been stolen. This morning I decided to ask Roy about the theft so I went to see him. Roy was out. I pu

    62、t his jacket on and put my hands in the pockets. I could feel a lot of paper notes and I pulled them out. It looked as if there was about 500 there. I was so surprised that I just stood there, holding the notes in my hand. At that moment, Roy walked in.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分

    63、为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1: Seeing me stand there with the money in my hand, Roy felt panicky (恐慌的)_Paragraph 2:We went to the headteacher Mrs Smith together._单元素养评估(一)Unit 1第一部分听力材料(Text 1)W: Why didnt you come to school yesterday?M: I had a headache. I went to see a doctor

    64、.(Text 2)W: This sweater looks great. And it only costs 18 dollars. Do you want it?M: Its too small. I need a larger size.(Text 3)W: Shall we go there by bus or by train?M: Tom said hed drive us there. Hell come to pick us up at around 11:00 am.(Text 4)M: Did you go swimming yesterday?W: I had plann

    65、ed to, but the weather didnt allow it.M: So what did you do?W: I stayed at home and watched a movie.(Text 5)W: Excuse me, sir, what time is it, please?M: My watch says its 10 oclock, but its ten minutes fast.W: Thank you, sir.M: Youre welcome.听第6段材料,回答第6、7题。(Text 6)W: How did you like the supper ton

    66、ight?M: I really enjoyed it. I especially liked the chicken. I havent had such delicious chicken for a long time.W: I liked the fish best. But I didnt like the egg soup that much.M: Yeah, it was a bit salty. So how much should I pay you?W: Its my treat today.M: Oh, thats so nice of you.听第7段材料,回答第8、9

    67、题。(Text 7)M: Hi, Alisa. This is David calling.W: Hi, David. Whats up?M: Are you still looking for parttime work?W: Yes. I wont go anywhere this summer holiday. Ill make some money by myself.M: Good. Are you interested in working at a language camp? Youll teach some Chinese students English for about

    68、 a month.W: Where is it? I dont want to go to China.M:Youre not going anywhere. The camp is in our city. Youll be paid 100 dollars a day. And you only need to work for four hours a day.W:Thats great. Ill take it.听第8段材料,回答第10至12题。(Text 8)M: What are you doing, Ann?W: Im reading todays newspaper, Dad.

    69、M: Whats new?W: Nothing new, except that a new movie is on. Dad, when was the last time we saw a movie together?M: About a month ago. Whats the name of the new movie?W: Andys Holiday. Its a comedy.M: I love comedies. Why dont we go to the cinema and have a good laugh this week?W: Great. The movie is

    70、 on from January 4th to 18th. When will we go and watch it?M: Let me check the calendar. How about January 6th? Its a Saturday and I wont need to go to work.W: OK. Im sure well have great fun this weekend. Oh, Ive finished the newspaper. Do you want to read it?M: No. Its time to go to bed.听第9段材料,回答第

    71、13至16题。(Text 9)M: Is this your timetable?W: Yes. You can see how busy I am.M: You have many English lessons and two of them are the first lessons in the morning.W: Thats on Tuesday and Thursday. Do you know what I like best?M: Of course. I know you like art best. And I see that you have two art less

    72、ons on Wednesday afternoon.W: Quite right. You see, the two music lessons are the last lessons on Monday and Thursday. You know I hate it, but when I think I can have sports after that, I dont feel too bad.M:I can find only one physics lesson in the timetable. You have it on Monday afternoon. I have

    73、 it on that day, too. The other one is on Friday morning.W:That is great. By the way, my math teacher is very good. You know, my math was poor in primary school, but now I enjoy my math lessons very much. I feel glad on Wednesday and Friday morning, because I have math lessons.M:I dont like that sub

    74、ject because it is too boring to me.听第10段材料,回答第17至20题。(Text 10)Do you dream of winning the lottery? Millions of people do. What happens if you win the lottery?Lets look at three lottery winners. Lisa wanted to be an artist, but she didnt have enough money to go to an art school. She was working at a

    75、 job she didnt enjoy. On August 1st, Lisa bought one ticket and won two million dollars. She quit her job three weeks later and now she is attending an art school. Mark was a car salesman. He worked seven days a week and had little time for his family. After he won the lottery, he quit working. Now

    76、he spends his time bowling, working in the garden, and fixing things in his house. But hes bored. He doesnt want to sell cars again, but he isnt sure what he wants to do with his life. Jack is one of the small number of winners who did not quit his job. Jack still teaches at a school near his home.

    77、But now he and his wife take their children on an interesting vacation every year. And they wont worry about the charge for their children in colleges. They say that money brings security and gives opportunities, but it doesnt bring happiness.答案:15BBAAA610ACBAC1115AABAB1620CABAC第二部分第一节A【语篇解读】本文是应用文,

    78、话题是广告类。介绍了哈佛大学为高中学生提供的两种夏季学习项目。21答案与解析:A细节理解题。由PreCollege Program中的“A twoweek residential (住宿的) experience featuring noncredit courses”可知,该项目不修学分。22答案与解析:D细节理解题。由PreCollege Program中的“The PreCollege Program cost includes”可知,该项目的收费包括课程学习、食宿以及课外活动的交通和大部分的门票费用。D项需要另付费。23答案与解析:A细节理解题。由Secondary School Pr

    79、ogram最后一段中的“.which includes fees for two 4credit courses ($3,050 for each course). For those attending as a commuting or online student, the cost ranges from $3,050 to $6,100 depending on the number of courses taken.”可知,假如你在线参加Secondary School Program,选择一门4个学分的课程,需要付款3,050美元。B【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者作为一

    80、个外国人在北京乘坐地铁到酒店时一路上的冒险经历。24答案与解析:A细节理解题。根据第一段中“With growing confidence, I decided to take the subway to the hotel, not realizing that the network didnt go that far.”可知,作者是出于自信才决定乘坐地铁的。25答案与解析:B推理判断题。根据第二段中“I showed him the room card with all the information of the Friendship Hotel in Chinese characte

    81、rs. He looked at it, and then his eyes moved quickly to the carriage subway map. Next, he raised three fingers of his right hand.”可知,作者展示房卡后,年轻人快速看了一下车厢的地铁地图,并且伸出了右手的三根手指。因此可推知年轻人理解了作者的意思。26答案与解析:B细节理解题。根据第三段中“When we stopped at the third station, he didnt just point to the door, but got up, took me

    82、 out of the train, and led me to the top of the stairs, and out onto the street. Then he stopped a taxi and told the driver where to take me.”可知,年轻人不仅提示作者下车而且帮作者打出租车并告诉司机作者要去的地方,所以这个年轻人是热心、体贴、乐于助人的,故选B。27答案与解析:D主旨大意题。通读本文可知,本文讲述了作者作为一个外国人在北京乘坐地铁到酒店时一路上的冒险经历。故选D。C【语篇解读】本文主要介绍了社交媒体对青少年的影响以及它的好处。28答案与解

    83、析:D细节理解题。根据第二段最后一句中“But the lure (诱惑) of electronic products proves too strong for a quarter”可知,25%的孩子抵制不了电子产品的诱惑。故选D。29答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“.with 36 percent admitting spending more time communicating with friends via instant messaging, such as texts or networking websites, than talking in person.”可

    84、知,对现代孩子的调查表明很多年轻人互发信息而不是当面聊天。故选B。30答案与解析:C观点态度题。根据倒数第二段可知,Cary Cooper对社交媒体是支持的。故选C。31答案与解析:A推理判断题。根据最后一段可知,本段叙述的是由于社交媒体的兴起,更多的青少年待在家里而不是外面,因此酗酒、吸毒、吸烟的青少年人数锐减。由此可知,本段讲的是社交媒体的好处。故选A。D【语篇解读】本文是一篇议论文。现在的孩子生活富足,却缺少适当的体育锻炼和玩耍;沉迷于科技,却缺少跟人交流的能力。作者通过本文呼吁,还孩子一个真正的童年。32答案与解析:C细节理解题。根据第一段中的“My concern was that

    85、the children were being taught things that were once taught at a much later age.”可知,学校新引进的课程超出了孩子的水平,这是作者感到担忧的原因。33答案与解析:B推理判断题。根据第三段中的“What type of people skills are they learning? .but they cant pick up the phone and have a really deep conversation.”可知,当今的孩子沉湎于科技,缺乏跟人深入交流的能力。34答案与解析:D推理判断题。分析最后一段可

    86、知,作者认为孩子应该多进行没有目的性的玩耍。35答案与解析:A词义猜测题。根据画线部分之后的“And it doesnt always have to have a teaching module included. To compete in todays world, the children have to be experts at multitasking.”可知,在学校里玩耍都是跟教学任务联系在一起的,所以作者提出孩子应该进行没有目的性的玩耍,很多老师一定会“不赞成”这个观点。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了做志愿者的好处。36答案与解析:D根据上文中的“its

    87、all about the warm feeling after helping someone”和下文中的“there are some surprising benefits for volunteers”可知,D项中的“far from the only benefit”符合语境,故选D项。37答案与解析:F选项F中的“overcoming the challenges”与空格前的“face challenges”相呼应,故选F项。38答案与解析:C根据上文中的“reevaluating your advantages”及下文中的“One of my friends went from

    88、wanting to be a lawyer to discovering a true passion for teaching.”可知C项符合语境。39答案与解析:A根据下文中的“how genuine these friends are”“my longterm friends”“makes friends”可知,此处讲的是做志愿者能帮助你结交新朋友,故选A项。40答案与解析:G结合语境可知,此处是对文章的总结。下文中的“You learn to get along with people. You learn to know what you are to do.”与G项中的“deve

    89、lop your skill set”相呼应,故选G项。第三部分第一节【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者一天在上学的路上意外地膝盖受了重伤,到学校后在参加篮球比赛时又被撞倒了,这时队友Jack帮助了他。Jack的帮助让作者相信“患难见真情”的真正意义。41答案与解析:D考查形容词。句意:直到有一天我发生了一件意想不到的事情,我才知道这句谚语的意义。A.anxious忧虑的;B.happy快乐的;C.surprising令人吃惊的;D.unexpected意想不到的。下文提到作者在上学的路上,意料之外地出了事故,故选D项。42答案与解析:D考查动词。句意:那天早上,我起得很晚,没吃

    90、早饭就急忙去上学。A.ran跑;B.walked走;C.drove开车;D.hurried匆忙。因为起床晚了,作者赶时间,所以很匆忙,故选D项。43答案与解析:C考查动词。句意:当横穿马路时,我的自行车撞到了一块石头上。A.kicked踢;B.beat击败;C.hit撞上,击中;D.touched触摸,接触。因为自行车撞上了石头,作者倒在地上,伤了膝盖,故选C项。44答案与解析:A考查名词。句意:我忍住疼痛,继续骑车。A.pain痛苦;B.loss损失;C.sadness悲伤;D.trouble麻烦。根据上文“with my both knees badly hurt”可知,作者的膝盖伤得很严

    91、重,应该很疼,故选A项。45答案与解析:B考查名词。句意:一到学校,老师就带我们到操场打篮球比赛。A.campus校园;B.playground操场;C.field田野;D.lab实验室。根据常理推断,篮球比赛应该是在操场上举行,故选B项。46答案与解析:A考查连词。句意:虽然我几乎不能正常走路,但是我参加了比赛。A.Although虽然;B.Since自从;C.Until直到;D.Once一旦。前后为转折关系,故选A项。47答案与解析:D考查动词。句意:当我试图传球时,我被撞倒了,然后仰面摔倒在地。A.decided决定;B.hoped希望;C.ordered命令;D.tried试图,尝试。

    92、这里是指作者试图传球给队友的时候摔倒了,故选D。48答案与解析:B考查动词。句意:我受不了剧痛,哭了起来。A.imagine想象;B.stand忍受;C.control控制;D.forget忘记。根据下文“.painful, I couldnt stop my crying.”可知因为太疼,作者难以忍受,故选B项。49答案与解析:B考查动词短语。句意:我的同学开始嘲笑我,继续他们的比赛。此处考查介词at相关的动词短语辨析。A.staring at盯着看;B.laughing at嘲笑;C.pointing at指着;D.shouting at 冲喊叫。此处指其他同学都嘲笑他仰面躺在地上,故选B

    93、项。50答案与解析:D考查动词。句意:独自躺在地上,又饿又痛,我无法停止哭泣。A.Standing站立;B.Sitting坐;C.Falling倒下;D.Lying躺。根据下文“. make me stand”可知,作者摔倒时是仰面躺在地上,其他的同学继续比赛,没人帮他站起来,他只能躺在地上,后来Jack才帮他站起来,故选D项。51答案与解析:C考查动词。句意:我的一个队友Jack从操场另一头跑过来帮助我。A.jumped跳;B.faced面对;C.ran跑;D.moved移动。根据下文“from the other end”可知,Jack在操场另一头,看到作者躺在地上起不来,他就很快跑过来,

    94、故选C项。52答案与解析:A考查名词。句意:他安慰我,想尽一切办法让我站起来。A.methods方法;B.ideas主意;C.plans计划;D.conditions条件。因为膝盖伤得很重,比赛时又摔倒了,疼痛难忍,站起来有困难,Jack想方设法让他站起来,故选A项。53答案与解析:C考查名词。句意:他让另一个同学代替他,一直坐在我旁边。A.seal印章;B.role角色,作用;C.place地点;D.position职位。短语take ones place意为取代,代替某人,故选C项。54答案与解析:C考查动词。句意:他一整天都陪着我,甚至在放学后送我回家。A.put放置;B.picked挑

    95、选;C.dropped顺便把送到某处;让下车;D.left离开。短语drop sb. home 意为顺便把某人送回家,故选C项。55答案与解析:B考查形容词。句意:就是在那一天我了解到并且相信“患难见真情”这句谚语是真实存在的。A.good好的;B.true真实的;C.positive肯定的,积极的;D.responsible负责任的,有责任心的。通过Jack对他的帮助,作者相信在生活中真的存在“患难见真情”,故选B。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。作者为想要学习外语的人介绍并且推荐了几种语言。56答案与解析:useful考查形容词。该空修饰名词languages,应用形容词,所以填use

    96、ful。57答案与解析:with考查固定短语。句意:无论是一个人去外国旅游,还是出于商业目的,和其他国家的人交流,英语是迟早会派上用处的一门语言。communicate with sb.意为“与某人交流”,是固定搭配。所以填with。58答案与解析:countries考查名词单复数。country是可数名词,前面有other修饰,故用名词复数,所以填countries。59答案与解析:who/that考查定语从句。分析句子可知设空处引导定语从句且在从句中作主语,people是先行词,指人,所以填who或that。60答案与解析:will become考查时态。根据时间状语In the futu

    97、re可判断出设空处指发生在将来的事情,应用一般将来时,所以填will become。61答案与解析:it考查形式宾语。make后面跟it作形式宾语。不定式to learn Mandarin Chinese是真正的宾语,所以填it。62答案与解析:spoken考查非谓语动词。a language与speak之间是被动关系,所以设空处用过去分词作定语,所以填spoken。63答案与解析:is recognized考查时态和语态。分析时态可知,此处介绍的是一般事实。应用一般现在时,又因French和recognize之间是被动关系,故用一般现在时的被动语态。64答案与解析:simply考查副词。该空

    98、修饰because引导的整个句子,应用副词,所以填simply。65答案与解析:learning考查动名词。from是一个介词,后面接v.ing形式,所以填learning。第四部分第一节One possible version:Dear friends,My name is Li Hua. Warmly welcome to our school. We are going to have a party on this Friday evening in our school hall, which lasts from 7 pm to 9 pm.In the party, we will

    99、 put on performances, such as singing and dancing. At the same time, you are welcome to introduce yourselves to us. And we can ask each other questions so that we will have a better understanding. May you have a good time.We are looking forward to seeing you.Yours sincerely,Li Hua第二节One possible ver

    100、sion:Paragraph 1:Seeing me stand there with the money in my hand, Roy felt panicky (恐慌的). I became very angry, asking him if it was the money that we raised last week. His face went red, admitting that he had stolen it in a low voice. I slowly calmed down and hugged him, telling him that I would be

    101、willing to help him overcome his difficulty. He wept and then we had a sincere talk face to face. At last we agreed to return the money.Paragraph 2:We went to the headteacher Mrs Smith together. In the teachers office, Roy returned the money to Mrs Smith, and guaranteed not to do such things again. Though Mrs Smith was so surprised that she couldnt believe her eyes, she praised him for his courage and correction and told him if he had difficulty with finance she would be ready to help him.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 单元素养评估 Unit 1 Life Choices层级练(含解析)北师大版必修第一册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445692.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1