2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测 Unit 1 Face values(含解析)外研版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测 Unit Face values含解析外研版选择性必修第三册 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)APlanning a cruise on a budget often involves searching for the best cruise deals and specials.While its true that one of the best ways to save on cruises is to choose major lines seasonal promotional offers,there are other ways to significantly reduce the cost o
2、f your trip.You might even be able to enjoy a cruise on as little as $100 a day.We consulted with Colleen McDaniel,senior executive editor of Cruise Critic,to get even more moneysaving tips.Read on to discover how you can enjoy cruises for cheap.Purchase an allinclusive packageAn easy way to rack up
3、(增加)a high cruise bill is by taking advantage of every extra that a cruise line has to offer without knowing which extras are included in the package youve purchased.If youre worried about spending too much on activities,beverages,food and accommodations,book an allinclusive package,which could help
4、 you save money in the long run.Seek unadvertised discountsThough they dont always advertise them,many cruise lines offer special prices for certain groups.Royal Caribbean,for example,extends special pricing on all cruises to airline employees.Call the cruise line to find out if it offers discounts
5、for any groups,employers or organizations you are affiliated(加入)with,and you could save up to $100 or more a day on your booking.Use an app to track pricesIf you can be flexible with your travel dates,you might be able to get a great deal on a cruise by using an app like Cruise Critic.The app lets y
6、ou monitor prices of upcoming cruises and informs you of any major changes on prices as the days go by.If the price on your cruise drops after youve booked,you can contact the cruise line to negotiate the difference.The cruise line might refund you in the form of an onboard credit that you can use f
7、or cruise activities and other amenities(便利设施)during your trip.Look for local dealsMany cruisegoers extend their vacations by booking stays and planning activities in port cities before and after the cruise.If this is your plan,save money on dining and adventures by looking for local deals ahead of
8、time.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要阐述了在选择游艇旅行时如何节省成本,并向我们介绍了相关游艇旅游项目以及具体的节约费用的信息等。1According to the passage,who might get unadvertised discounts of Royal Carribbean?ASenior editors.BRoyal members.CAirline employees. DLocal cruisegoers.C细节理解题。根据第四段最后一句“Royal Caribbean,for example,extends special pricing on all cr
9、uises to airline employees.”可知,Royal Caribbean会给航空公司的员工提供unadvertised discounts。故C项正确。2The main purpose of the passage is to _Aadvertise a cruise appBpresent the advantages of a cruiseCinform people of what to do on a cruiseDoffer tips on saving money for a cruise tripD写作目的题。根据第二段最后一句“Read on to dis
10、cover how you can enjoy cruises for cheap.”可知,读者可以通过阅读本文发现更省钱的游艇旅游的建议。故D项正确。3The passage is most probably taken from a _Asailing blog Bscience journalCtravel brochure Dfinance magazineC文章出处题。本文是一篇关于在选择游艇旅行时如何节省成本的文章,向我们介绍了相关游艇旅游项目以及具体的节约费用的信息等。所以本文最有可能摘自一本旅游手册。故C项正确。BYears ago,a woman named Geneviev
11、e Piturro began doing volunteer work that wouldnt just change her life,but would also have a lifechanging influence on lots of children throughout the country.And it all began with some kids pajamas(睡衣).Always being interested in reading,Genevieve focused her new volunteer work on sharing her love o
12、f books with children.She only had free time after work,so she decided to spend her evenings reading to kids in homeless shelters.Genevieves story could have ended there,but what she noticed happening after those nighttime readings is what soon gave her a lifechanging idea.Seeing those children clim
13、b into their beds without any pajamas to sleep in brought tears to Genevieves eyes.“I said to one of the workers there,Next time,can I bring pajamas?And she said,That would be great.Nobody thinks of that.”Genevieve told Oprah during a 2007“Oprah Show”interview.For her next visit,Genevieve returned a
14、rmed with 12 pairs of pajamas.Some kids in the shelter quietly asked,“Whats the use of them?”but it soon became clear that Genevieve had found a special need that had to be filled.Her Pajama Program was born.Over the next five years,Genevieve and her Pajama Program collected 85,000 pairs of pajamas
15、for children in need.Then,during her“Oprah Show”interview,Genevieve received a big surprise of her own:Oprah and the show producers asked the audience to bring as many pajamas as they could to donate to Genevieves organization.That final count totaled 32,046 pairs.“Hours after the show,thousands of
16、our children in shelters received boxes of pajamas and books,thanks to everyone who watched,”says Genevieve.All that help has continued over the years,and for homeless children,Pajama Program offers so much more than just a pair of clothes to sleep in.【语篇解读】本文是记叙文。吉纳维芙在晚上给收容所的孩子们读完书之后发现孩子们睡觉没有睡衣,于是她
17、产生了给孩子们提供睡衣的想法并创立了睡衣项目。该项目为孩子们送去的不仅是睡衣,还有希望和关爱。4What volunteer work did Genevieve do in shelters?AShe read to kids.BShe taught kids life skills.CShe gave her books to kids.DShe shared her reading experience.A细节理解题。由第二段中的“focused her new volunteer work on sharing her love of books with children”和“spe
18、nd her evenings reading to kids”可知,吉纳维芙在收容所和孩子们一起阅读。5How did Genevieve feel about the things happening at bedtime?AAngry. BSad.CCurious. DImpatient.B细节理解题。根据第三段第一句“Seeing those children climb into their beds without any pajamas to sleep in brought tears to Genevieves eyes.”可知,当她看到收容所里的孩子没有睡衣穿的时候感到很难
19、过。6What led to the birth of Genevieves Pajama Program?AAn“Oprah Show”interview.BThe wish of the homeless kids.CThe request of a shelter worker.DThe great need for night clothes.D细节理解题。第三、四段介绍了睡衣项目的诞生原因:吉纳维芙在晚上给孩子们读完书之后发现孩子们睡觉没有睡衣,孩子们甚至不知道睡衣是什么,这让吉纳维芙意识到世界上无数无家可归的孩子们对睡衣的需求,睡衣项目由此诞生。7What was peoples
20、reaction after the“Oprah Show”?AThey offered some advice to Genevieve.BThey expressed their thanks to Genevieve.CThey helped to raise money for the program.DThey provided heartwarming support for the program.D推理判断题。由最后两段可知,节目播出后,吉纳维芙的睡衣项目获得了人们的热心支持:大家给该项目捐赠了很多睡衣和书籍。CThe Australian beach town of Byro
21、n Bay has a traffic problem,especially during holidays,when local streets are full of cars.But now its changed.The worlds first fully solarpowered train runs on a restored(修复)train line that was out of use for more than a decade.The solar systems on the roof of the train send power to a set of batte
22、ries that replace one engine;the other engine is still in place and can provide backup power in an emergency.As the train brakes,it generates more electricity,like a hybrid car.At a train station,the train can be plugged in to pull more power from solar systems on the platform roof.If theres a long
23、period without sunsomewhat unlikely in this part of the worldthe train can also plug in to get renewable energy from the local electricity supply.“The large solar systems on the platform roof coupled with the solar systems on the train roof produce more solar energy per day than is required to opera
24、te an hourly return service,”says Holmes,development director of the nonprofit Byron Bay Railroad Company,which runs the train.With one full charge,the train can make 12 to 15 trips.Volunteers fully restored the train to its old condition to attract more riders,which should take more cars off city s
25、treets of the beach town.The train fits 100 seated passengers,with room for more to stand,and also has a luggage room for bikes and surfboards.A ride costs a little more than $2.The nonprofit thinks its a model that could be replicated(复制)elsewhere.“Our service has had no government support or fundi
26、ng at all,but for this to be replicated or improved upon,the key is for government to work with enterprises on the program,”Holmes says.“Our service provides an example of how the suns energy can be used for sustainable transport solutions.”【语篇解读】本文介绍了世界上首辆全太阳能火车在澳大利亚海边小镇拜伦湾运行,并可以在其他地方得以推广。8Why is t
27、he solar train brought into use in Byron Bay?ATo attract visitors.BTo reduce traffic.CTo fight pollution.DTo use solar energy.B细节理解题。根据文章第一段第一、二句“The Australian beach town of Byron Bay has a traffic problem,especially during holidays,when local streets are full of cars.But now its changed.”可知,太阳能火车在
28、拜伦湾小镇的使用是为了改变该镇的交通拥堵问题。故选B。9Where does the train get energy on sunless days?AFrom its engines.BFrom a hybrid car.CFrom the platform roof.DFrom the local electricity supply.D细节理解题。根据文章第二段最后一句“If theres a long period without sunsomewhat unlikely in this part of the worldthe train can also plug in to g
29、et renewable energy from the local electricity supply.”可知,没有阳光期间,太阳能火车可以从当地的电力供应系统得到能源供应。故选D。10How does Holmes feel about solar energy equipment?AIt is laborsaving.BIt is easily operated.CIt is timeconsuming.DIt is power guaranteed.D推理判断题。根据文章第三段霍尔姆斯说的话可知,火车站站台屋顶的太阳能系统和火车顶部的太阳能系统都可以为火车提供充足的电,从而推断出火车
30、的电量可以得到保证。故选D。11What can be inferred about the solarpowered train from the last paragraph?AIt may be popularized in the future.BMore scientific research should be done about it.CIt could be of little use in solving energy problems.DFinancial support from the government is badly needed.A推理判断题。根据文章最后一
31、段第一句“The nonprofit thinks its a model that could be replicated (复制)elsewhere.”和最后一句“Our service provides an example of how the suns energy can be used for sustainable transport solutions.”可以推断出,太阳能火车可以在其他地方得到推广。故选A。DWhen it comes to mental illness,many people often find it tough to get the help they
32、 need.This is especially true for young students making the transition(过渡)to college life.“Sometimes,students dont realize how hard it is to adjust to college,”said Laura Smith,associate dean of students at the University of Texas at Dallas.“Youre not the big fish in your classes anymore;you have al
33、l kinds of personal stress;youre away from home.Dealing with these things is not easy.”Students who are going through these problems sometimes want to reach out.But if students dont feel comfortable seeking help,many feel that its the responsibility of their university to help them.“I really wish th
34、at there was more importance placed on how counseling(咨询)centres help students,”said Connie Trinh.“Counseling services are just as important as academics and sports.”Trinh,27,graduated from Texas Womans University in 2015.During college,she hosted various workshops on how to handle mental health con
35、ditions.Trinh used her own story to connect with students who might be facing similar problems.High academic pressures,cultural differences as an Asian American and stressful social situations stood out as some of the most common causes of Trinhs anxiety.It was only after years of personal problems
36、that she could admit that reaching out isnt a sign of weakness.“If you feel you cant connect with other people around you,you should address the issue without shame,”Trinh said.“Youll find that there are a lot of people out there who sincerely want to help you.”【语篇解读】本文主要讲了当遇到精神健康问题时,很多人发现获得需要的帮助很困难
37、,对于刚上大学的学生来说尤其如此。实际上,勇敢地寻求帮助并不是软弱的表现。12The passage can be seen as the authors reflections upon _Acollege life Bcounseling serviceCmental health Dcultural differencesC主旨大意题。由第一段可知本文主要谈论了精神健康问题,故选C。13Whats Trinhs preferred solution to the problems mentioned?AMaking selfcriticism.BHandling the problems
38、 actively.CSolving the problems on your own.DFinding the causes of the problems.B推理判断题。根据最后一段Trinh说的话可推断出,她倾向的问题解决方案是积极地解决问题,故选B。14What does the underlined phrase“connect with”in the last paragraph probably mean?AGet along with. BJoin together with.CBe related to. DGet through to.A词义猜测题。画线词组所在句句意为:如
39、果你感觉你不能和你周围的其他人和睦相处,你不应该觉得羞于处理这个问题。connect with意思是“与和睦相处”,故选A。15What can we learn from the passage?ACounseling service helps doing research.BAdjusting to college life is a piece of cake.CHosting workshops improves students ability.DBeing brave to get help is not a sign of weakness.D推理判断题。由倒数第二段“It w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445728.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
