四川省绵阳市涪城区东辰国际学校2020-2021学年高二英语下学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳市 城区 国际 学校 2020 2021 学年 英语 下学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳市涪城区东辰国际学校2020-2021学年高二英语下学期第一次月考试题(含解析)(本试卷共8页。总分150分。考试时间120分钟。)第I 卷 选择题(共三部分,满分100分)注意事项:1. 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。2. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号写在本试卷相应的位置。3. 一卷填涂在答题卡上完成,二卷写在答题纸上。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
2、每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the speakers do tonight?A. Play video games.B. Walk in a park.C. Study at home.【答案】B【解析】【原文】M: Can you come to my house tonight, Maria? Ive got a new video game.W: I dont like video games, Joe. But I want to hang out with you in the park after I finish my home
3、work.M: Sounds like a good idea.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man trying to do?A. Cross the road.B. Learn about traffic lights.C. Explain the traffic rules in America.【答案】C【解析】【原文】M: Remember, when you go to America, you must wait until the light turns green before you cross the road.W: So I cant
4、 cross, even if the road is clear of traffic?M: No, otherwise you can be fined.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much time does it take the man to get to the airport?A. 1 hour.B. 2 hours.C. 3 hours.【答案】A【解析】【原文】W: If your flight is at 3:00, you need to be at the airport 2 hours earlier to check in.M: Yes, I
5、know. I want to leave the house at 11:30. That way I can arrive at the airport at 12:30.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does Linda live now?A. In a house near Nicks.B. In a downtown house.C. In a house on Main Street.【答案】A【解析】【原文】M: Hi, Linda! What are you doing in this neighborhood? Dont you live on Mai
6、n Street downtown?W: Hi, Nick! My husband and I just moved to a house not far from you. Thats a lot bigger than our old downtown apartment. I was going to visit you tomorrow.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man think of storms?A. He thinks theyre exciting.B. He doesnt mind driving in them.C. He fe
7、els safe about them while in a house.【答案】C【解析】【原文】W: Did you see that lightning? A big storm is coming. I love storms. Theyre so exciting!M: I dont mind them as long as Im already inside a house! (But I have to drive home from work later. I hope it doesnt rain too hard when Im on the road.第二节 (共15小题
8、;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why wont the man return to the restaurant?A. The service was bad.B. The food tasted awful.C. The plates and forks were dirty.7. Where is t
9、he conversation happening?A In a car.B. In a restaurant.C. In the womans house.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: I dont think Ill ever go back to that restaurant again.W: Do you think the service was bad? Even if it was, the food was good.M: No. Its not that. Honestly, I just cant get over the fact that we ha
10、d to ask for new plates and forks. Neither was washed correctly. W: I think its just a new restaurant. I am going to leave an honest review online, but I will still say some good things. M: Its good to be honest. Were almost arriving at your house. Should I park in the driveway? W: Yes, theres room
11、behind my car.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. For which class is the woman reading a book?A. History.B. Social studies.C. English literature.9. What does the woman think of the story she is reading?A. It is too long.B. It is confusing.C. It is very exciting.10. What does the man suggest the wo
12、man do?A. Read the whole book.B. Write a short story herselfC. Borrow a copy of the book.【答案】8. C 9. B 10. A【解析】【原文】W: I cant stand it!M: Whats wrong? Did you fail the history test again?W: No, not that. Were reading a part of Hard Times in English literature class. I cant understand any of it. Ther
13、e are so many people in the story, and I cant remember who is who! M: Thats one of Charles Dickens greatest stories! It reflects English society of the era. I cant believe the teacher is only making you read one small part. You wont be confused if you read the whole book. I can lend you my copy.W: T
14、hanks, but how can I find the time to read the whole book?M: The story is quite exciting, and you will read quickly unconsciously. Just try it. Then you will remember everything about it.W: OK. Thanks for your advice.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Who might the man be?A. The womans bossB. Th
15、e womans father.C. The womans customer.12. How will the woman go to the station?A. By bus.B. By car.C. By subway.13. What time will the meeting be held this morning?A. At 8:30.B. At 9:30.C. At 10:00.【答案】11. A 12. B 13. C【解析】【原文】W: Hello, Mr. Brown. This is Shirley. I wonder if it would be possible f
16、or me to come in a bit late today.M: Whats up? Is your car broken down on the way or was your bus late? W: No, no. Its just that my parents are returning from a long trip, and Id like to go and pick them up at the train station. Would you mind if I came in at 9:30?M: What time are your parents comin
17、g? W: The train gets in at 8:10. It means Ill be about one hour late for work. Would that be all right? M: Well, Shirley, you know this mornings meeting with our customers at 9:30 is very important. Isnt there anyone else in the family who could go?W: No, Im afraid there isnt. Im the only one with a
18、 car. I hope you dont mind.M: All right, I suppose youll have to go, then. Ill put off the meeting for half an hour. Try not to be late.W: OK, thank you very much. Goodbye.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What are the speakers mainly talking about?A. Happy news.B. A new neighborhood.C. A video
19、 of a zookeeper.15. How did the woman feel about the national news?A. Happy.B. Upset.C. Interested.16. What was the womans favorite story about?A. Animals.B. Sports.C. Charity.17. What did the kids perform for their neighbor?A. Some music.B. A play.C. A dance.【答案】14. A 15. B 16. C 17. A【解析】【原文】M: I
20、stopped watching TV because the local news and international news were upsetting me. I want to stay informed, but not at the cost of extra anxiety.W: I understand what you mean. I was getting frustrated with the national news. Then I found the Good News Network. They only show happy news. M: Really?
21、 Like what?W: There are many things. They have videos of animals seeing their owners again after a long time away. There was also a story about people opening a new stadium in their neighborhood.M: Was that your favorite? I know you love sports.W: No, actually. My favorite story was about these two
22、children in Ohio. Apparently, their neighbor was too sick to leave her home. The kids wanted to do something nice so they put on a performance for her. M: What did they do, dance in the street or something? I cant imagine two kids could manage a show like a play.W: No. They played the classical musi
23、c on their violins. Theres a video on the Internet if youd like to see. Let me show you on my phone.M: Sounds good.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. How many floors does the stadium have in total?A. 2.B. 5.C. 7.19. Why is the stadium like a forest?A. It has been painted green.B. It has been made
24、out of wood.C. It has been built to look like trees.20. How does the stadium make people feel cool inside?A. By electricity.B. By wind power.C. By solar power.【答案】18. C 19. B 20. B【解析】【原文】Japan has built a new stadium for the 2020 Tokyo Olympic Games which took over 3 years to make. The stadium is b
25、ig enough to hold 60,000 people and has 5 floors above ground and 2 underground floors. It has a great design which is environmentally friendly, meaning it will not cause damage to the surrounding area and its materials can be taken apart and rebuilt in the future. The idea is to make the stadium be
26、 like a forest stadium, because it is made out of wood from trees from all over Japan. It will also become greener in the summer, not because of the color it has been painted, but because about 50,000 plants have been planted around the stadium to make it look more natural. The stadiums main space d
27、oes not have any air conditioners but instead lets the wind cool the stadium down, which saves money on electricity. The 2020 Tokyo Olympics were supposed to start in July 2020, but the delay was announced due to the coronavirus. It will be the first summer Olympic event held in Asia since the Beiji
28、ng Olympics in 2008 and the Seoul Olympics back in 1988.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhile it remains debatable whether animals really feel what we call love, hate and happiness, the following might be yet more proof that humans are not the only creatu
29、res capable of emotions.A friend in needWhile some cats might spot a helpless baby chicken and think “lunch, an orange kitten in Russia saw a friend in need of a helping paw. Baby chickens are particularly vulnerable to attacks from rats and other vermin (害兽), but this little chick stayed safe thank
30、s to its energetic feline (猫科的) bodyguard.Weve got each otherOn an island off the coast of China, a little macaque (猕猴) was seen resting its head on a dove. Having got lost, the macaque was found and taken in by the staff of an animal protection center. It soon became friends with the white dove, wh
31、ich had also been adopted by center staff. For two months they ate together and slept together.Fast friendsWhen baby elephant Thembas mother died, the veterinary (兽医的) team at Shamwari Game Reserve in South Africa hoped another elephant would adopt the orphan, but none would feed him. The team took
32、the baby elephant in, giving him constant care and attention, but Themba was too distressed to eat. Fearing he would starve to death, the team introduced him to a sheep called Albert, who they hoped could provide companionship for Themba. Despite some initial tension, the two quickly became insepara
33、ble and Themba finally started eating.A strong bondKoko the gorilla, one of the most studied primates (灵长类动物) in history, communicated in American Sign Language. Koko asked for a cat in 1984. She chose a grey kitten and called it All Ball. Koko took care of All Ball as if it were a baby gorilla, and
34、 would appear distressed when parted from it. When All Ball was hit and killed by a car, Koko was seen mourning (哀悼) the cats death.21. Why did Themba remained hungry in the beginning? Because_.A. the staff members were unable to feed him.B. he didnt get on well with his new friend.C. he lost his pa
35、rent and was too sad.D. he got lost from his mother.22. Which of the following is true?_.A. Koko formed a close relationship with All BallB. All Ball suffered attacks from other vermin.C. All Ball got parted from its mother gorilla.D. Koko liked communicating with All Ball in sign language.23. What
36、do we know from the text? _.A. Animals are not capable of emotions.B. Friendship actually knows no boundaries.C. kittens are most likely to make friends with other animals.D. None of the friends in the passage liked each other at first.【答案】21. C 22. A 23. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章告诉我们友谊其实是没有界限的,动物之间也是存在友谊
37、的。【21题详解】推理判断题。根据第四段“When baby elephant Thembas mother died(当小象Themba的母亲去世时)”和“ The team took the baby elephant in, giving him constant care and attention, but Themba was too distressed to eat. (研究小组把小象带了进来,不断地照顾它,但Themba很伤心,吃不下东西。)”可知,因为 Themba失去了亲人,过于悲伤,所以开始它拒绝进食。故选C。【22题详解】细节理解题。根据最后一段“Koko took
38、care of All Ball as if it were a baby gorilla, and would appear distressed when parted from it. (Koko把All Ball当作一只大猩猩幼崽来照顾,当它离开时,它会显得很痛苦。)”可知,Koko与All Ball之间建立了亲密的关系;由此可知,选项A的描述正确。故选A。【23题详解】推理判断题。阅读文章内容,并根据第一段“While it remains debatable whether animals really feel what we call love, hate and happin
39、ess, the following might be yet more proof that humans are not the only creatures capable of emotions.( 虽然动物是否真的能感受到我们所说的爱、恨和快乐还存在争议,但下面的研究可能进一步证明,人类并不是唯一有情感的生物。)”可知,通过这篇文章,我们知道友谊其实是没有界限的,动物之间也是存在友谊的。故选B。BRecently Ive had two good roles on television. But when I was just getting started in theater w
40、ork 17 years ago, I never thought Id make it. Back then I was recovering from surgery and had been off work for six months. Even worse, as a single mother with three youngsters, I had no place to live in. I felt hopeless.One Sunday morning I saw actor Robert Young on the television talking about his
41、 faith: Believe yourself! If we confidently take that first step well take the next, until we reach our goal.The first step was scary. After I went working part-time, I looked for an apartment. The ones I saw were either too expensive, or I couldnt raise my children in them. I knew a house, not an a
42、partment, was more suitable for me. However, after seeing several houses, my confidence was shaken. I found two seemed right, but when I was about to make an offer, someone else had ordered.I remembered a saying, “When one door closes, a better one opens.” I wouldnt just sit staring at the closed on
43、e but got up and struggled on. In a real estate (房地产) agent, I found a small house with proper price. To buy it, I had to borrow $ 3,000 for a down payment and get a mortgage (按揭). Common sense argued that a mortgage for a single mother working part-time was impossible. But I had enough self-confide
44、nce without following common sense.After getting the house, my new self-confidence grew. Later , when I began filling small parts in television productions, that self-confidence showed. Id always played the role as the director wanted. Now I find myself freer to interpret (演绎) it.Self-confidence has
45、 made it through life. Trouble can be scary at first but each time I take that step, I believe I will win the next.24. How did the author feel when entering television industry at first?A. Hopeful.B. Embarrassed.C. Pessimistic.D. Aggressive.25. Why does the author mention her experience of finding a
46、 house?A. To show the value of self-confidence.B. To share her different life experiences.C. To introduce her toughest part of life.D. To tell us her ways to get over difficulty.26. What mainly helped the author perform well in her later acting?A. Her sense of confidence.B. The difficulty in her lif
47、e.C. The directors good direction.D. Her success in her first attempt.27. What may be the best title for the text?A. Appear on the StageB. Struggle with LifeC. Stick to Your PlanD. Believe in Yourself【答案】24. C 25. A 26. A 27. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者通过讲述自己凭着自信战胜了生活中的困难的故事,告诉我们自信的重要性。【24题详解】推理判断题。根据第一段中“B
48、ut when I was just getting started in theater work 17 years ago, I never thought Id make it. Back then I was recovering from surgery and had been off work for six months. Even worse, as a single mother with three youngsters, I had no place to live in. I felt hopeless.(但17年前,当我刚刚开始戏剧工作时,我从没想过我会成功。当时我
49、刚做完手术,休养了六个月。更糟糕的是,作为一个带着三个孩子的单身母亲,我没有地方住。我感到绝望)”可知,作者刚进入演员行业时穷困潦倒,从未想过能取得成功,所以那个时候她是悲观的。故选C项。【25题详解】推理判断题。阅读第三段和第四段作者买房的经历,尤其根据第四段结尾“But I had enough self-confidence without following common sense.(但我没有遵循常识,也有足够的自信)”以及第五段开头“After getting the house, my new self-confidence grew. Later , when I began
50、filling small parts in television productions, that self-confidence showed.(得到房子后,我的自信心增强了。后来,当我开始在电视节目中扮演小角色时,那种自信就显露出来了)”可知,作者描述买房的经历,意在表明自信心的作用。故选A项。【26题详解】细节理解题。根据第五段中“After getting the house, my new self-confidence grew. Later , when I began filling small parts in television productions, that s
51、elf-confidence showed.(得到房子后,我的自信心增强了。后来,当我开始在电视节目中扮演小角色时,那种自信就显露出来了)”可知,作者后来的表演中表现得很好都源于她的自信。故选A项。【27题详解】主旨大意题。通读全文,尤其根据最后一段“Self-confidence has made it through life. Trouble can be scary at first, but each time I take that step, I believe I will win the next.(自信贯穿一生。麻烦一开始是可怕的,但每走一步,我就相信自己会赢下一步)”可知
52、,本文通过讲述自己的亲身经历表达了自信心的重要性,选项D“相信你自己”突出主题,简明扼要,适合做标题。故选D项。CNext time you go on holiday, its going to feel pretty different. You may have to wear a face mask. And that means getting your point across in an unfamiliar languageall while keeping your mouth coveredcould become a bit of a problem.Thats wher
53、e the C-mask, by Japanese company Donut Robotics, comes in. Its a smart, Internet-connected mouth covering that can make calls, raise the wearers voice, and most helpfully for travelers, translate conversations into eight different languages.If need be, you simply place it over a standard face mask
54、and connect it via Bluetooth to a smartphone. A special app will then allow you to record live conversations, turn them into text and translate them into English, Chinese, French, Korean, Thai, Indonesian, Spanish or Vietnamese (currently only from Japanese)making it easy to understand what people a
55、re saying. It wont actually speak the translated phrases for you, but it does have a built-in amplifier(扩音器)to help you make yourself heard.“We worked hard for years to develop a robot and we have used what weve researched to create a product that responds to how COVID-19 has reshaped society, Donut
56、s CEO recently told reporters. The firm has already raised more than 28 million yen via crowdfunding to develop the product, which will go on sale for 3 ,980 yen in Japan.There are all manner of fashionable, eco-friendly masks you can now get your hands on check out these in London, Singapore and Ba
57、rcelona. But in creating an affordable, high-tech mask, Donut could well be on to something.28. The C-mask is developed to _.A. seek fashion.B. reshape society.C. replace cellphones.D. promote communication.29. Whats the main idea of Paragraph 3?A. How the C-mask speaks.B. How the C-mask works.C. Wh
58、at advantages the C-mask brings.D. What languages the C-mask translates.30. What does the underlined phrase be on to something in the last paragraph mean?A. take a look.B. earn a living.C. make a difference.D. issue a warning.31. In which column of a website do we probably read this text?A. Health.B
59、. Tourism.C. Fashion.D. Technology.【答案】28. D 29. B 30. C 31. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了日本Donut Robotics研发的一种可以促进交流的高科技智能口罩,包括它的工作原理和市场等。【28题详解】推理判断题。根据一段的“You may have to wear a face mask. And that means getting your point across in an unfamiliar languageall while keeping your mouth coveredcould becom
60、e a bit of a problem. ”(你不得不带上口罩。那就意味着要用一种不熟悉的语言表达你的观点同时你的嘴要捂住这可能是一个问题。)以及第二段的“Thats where the C-mask, by Japanese company Donut Robotics, comes in.”(这就是日本Donut Robotics公司生产C-mask发挥作用的地方。)可推知,研发C-mask主要是为了促进交流。故选D。【29题详解】主旨大意题。根据第三段的“If need be, you simply place it over a standard face mask and conn
61、ect it via Bluetooth to a smartphone. A special app will then allow you to record live conversations, turn them into text and translate them into English, Chinese, French, Korean, Thai, Indonesian, Spanish or Vietnamese (currently only from Japanese)”(如果有需要,你只需要将它戴在标准的口罩上,并通过蓝牙连接到智能手机上。然后,一个特殊的应用程序将
62、允许你记录现场对话,把它们转化成文本和翻译成英语、中文、法语、韩语、泰语、印尼语、西班牙语或者越南语(目前只限日语)可知,本段主要讲述了C-mask的工作原理。故选B。【30题详解】词句猜测题。根据最后一段的“There are all manner of fashionable, eco-friendly masks you can now get your hands on check out these in London, Singapore and Barcelona. But in creating an affordable, high-tech mask, Donut coul
63、d well be on to something.”可知,你可以在伦敦、新加坡和巴塞罗那买到各种时尚、环保的口罩。但开发一个负担得起的、高科技的口罩,Donut可能非常be on to something。根据句意可知,上下文为转折意义,上文说时尚环保的口罩随处能买,故推测Donut公司研发价格合理的高科技口罩真的是非常了不起的,能给人们带来了很大的影响。即划线部分的意思是“有影响”。故选C。【31题详解】推理判断题。根据文章第二段“Thats where the C-mask, by Japanese company Donut Robotics, comes in. Its a smar
64、t, Internet-connected mouth covering that can make calls, raise the wearers voice, and most helpfully for travelers, translate conversations into eight different languages.”(这就是日本Donut Robotics公司生产C-mask发挥作用的地方。这种智能联网的口罩可以打电话、提高佩戴者的声音,同时也为旅行者提供了帮助,可以将谈话翻译成八种语言。)可知,文章主要介绍了一种高科技的智能口罩,属于科技范畴,因此本文很有可能出现
65、在网页的科技版面。故选D。DIn a study published in Nature Machine Intelligence, researchers at Ohio State University show how artificial intelligence(AI)can follow clinical trials to identify drugs for repurposing, a solution that can help advance innovative treatments.Repurposing drugs is legal and not unusual.
66、 When doctors prescribe(开处方)drugs that have been approved by the Food and Drug Administration(FDA)for purposes different from what is printed on the labels, the drugs are being used “off-label” Just because a drug is FDA-approved for a specific type of disease does not prevent it from having possibl
67、e benefits for other purposes.For example, Metformin, a drug that is FDA-approved for treating type 2 diabetes, is also used to treat PCOS(a disease of women), and other diseases. Trazodone, an anti-depressant with FDA-approval to treat depression, is also prescribed by doctors to help treat patient
68、s with sleep issues.The Ohio State University research team created an AI deep learning model for predicting treatment probability with patient data including the treatment, outcomes, and potential confounders(干扰因素).Confounders are related to the exposure and outcome. For example, a connection is id
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447003.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
