吉林省白城市通榆县第一中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 白城市 通榆县 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省白城市通榆县第一中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)1.本试卷分第卷(选择题,100分)和第卷(非选择题,50分)两部分,共150分;2.本试卷各试题答案必须在答题纸上规定的答题区域内作答,否则无效。考试结束后,将答题纸交回。第I卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How did the man go to the local shop during
2、his holiday?A.By car.B.By bike. C.By boat.2.What will the man do on Sunday?A.Meet his aunt.B.Write the diary.C.Visit Sarah.3.What is the probable relationship between the speakers?A.Colleagues.B.Classmates.C.Neighbors.4.What does the man want to see least?A.The horses.B.The tigers.C.The deer.5.What
3、are the speakers talking about?A.What questions to ask.B.When to attend the quiz.C.How to prepare for the quiz.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第五段材料,回答第6和第7两个小题。6.What did the woman think of the film?A.Disappointing.B.Surpri
4、sing.C.Encouraging.7.What does the man think the film failed to do?A.Make the audience laugh.B.Show Tanias acting ability.C.Include more old actors.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8.What has the woman been doing?A.Shopping online.B.Making a shopping list.C.Decorating the kitchen.9.What did the mans brother break
5、?A.A juicer. B.A mixer.C.A coffee maker.听第8段材料,回答第10至12题10.Who will join the speakers?A.Peter and Maria.B.David and Allie.C.David and Jennifer.11.Where is Walter?A.In London.B.In Paris.C.In New York.12.What will Michael probably do during the holiday?A.Stay at home.B.Visit his relatives.C.Go to the
6、desert.听第9段材料,回答第13至16题。13.How long has the man been singing on stage?A.For two years.B.For three years.C.For four years.14.Where did the company know the man?A.From a music festival. B.From a talent competition. C.From a TV program.15.How does the man feel when he sees his performance videos?A.Prou
7、d.B.Nervous.C.Embarrassed.16.What does the man find it difficult to do?A.Travel alone.B.Leave his mother.C.Talk to strangers.听第10段材料,回答第17至20题。17.How much is a family ticket if its bought ahead of time?A.35.B.40.C.48.18.Which film is unavailable to see at the museum now?A.The Stars.B.Long Journey.C.
8、On the Moon.19.What can visitors do in the Blue Room?A.Attend a lecture.B.See a model spaceship.C.Learn about the universe online.20.When does the cafstop serving snacks?A.At 2 pm.B.At 4 pm.C.At 5 pm.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AFOUR BEST BOOKSHOPS IN LONDONLooking for
9、something to read while in London? If so, youre in luck: the British capital happens to have an incredible collection of bookshops.Daunt BooksAre you going on a trip and want to read a novel or nonfiction book set in the place youre headed? This bookshop arranges books by country, so its easy to fin
10、d anything by place. (83 Marylebone High Street. Monday-Saturday: 09:00-19:30; Sunday: 11:00-18:00.)Foyles BooksDig, if you will, the picture: four miles of shelves holding up to 200,000 books. This legendary (传奇的) bookshop is impossible to leave empty-handed. It was once listed in the Guinness Book
11、 of World Records as the biggest bookshop on the planet. (107 Charing Cross Road. Monday-Saturday: 9:00-21:00; Sunday: 11:30-18:00.) HatchardsIn the year 1797, this London bookshopthe oldest in the city todayfirst flicked on its lights. It stocks an excellent selection of fiction, nonfiction, histor
12、y and other genres. (187 Piccadilly Street. Monday-Saturday: 09:30-20:00; Sunday: 12:00-18:30.)London Review BookshopTheres an excellent selection of history, philosophy, politics, new fiction and many other genres here. Plus, theres a nice cafe in which you can crack open that tome (巨著) for the fir
13、st time and start reading. (14 Bury Place. Monday-Saturday 10:00-18:30; Sunday 12:00-18:00.)1. Which bookstore was listed in the Guinness Book of World Records?A. Daunt Books.B. Foyles Books.C. Hatchards.D. London Review Bookshop.2. What is special about Hatchards?A. It has a long history.B. It has
14、200,000 books.C. It has a cafe.D. It has both fiction and nonfiction books.3. Which place should you go to if you want to enjoy reading with a coffee?A. 83 Marylebone High Street.B. 107 Charing Cross Road.C. 187 Piccadilly Street.D. 14 Bury Place.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了伦敦最好的四个书店。【1题详
15、解】细节理解题。由第三段中It was once listed in the Guinness Book of World Records.可知,Foyles Books被列入Guinness Book of World Records之中。故选B。【2题详解】细节理解题。由第四段中In the year 1797, this London bookshopthe oldest in the city todayfirst flicked on its lights.可知,Hatchards,这座城市最古老的的书店,1979年第一次营业。所以Hachards的特别之处是它历史悠久。故选A。【3
16、题详解】细节理解题。由最后一段theres a nice cafe in which you can crack open that tome (巨著) for the first time and start reading (14 Bury Place. Monday-Saturday 10:00-18:30; Sunday 12:00-18:00.)可知,在14 Bury Place。你可以边喝咖啡边看书。故选D。【点睛】在做有小标题的阅读时,可以用“找读”的办法,省时而且准确。比如第一小题根据题干中的the Guinness Book of World Records可以找到答案区域在
17、第三自然段,而后可以找到正确选项B。BDo you want to live another 100 years or more? Some experts say that scientific advances will one day enable humans to last tens of years beyond what is now seen as the natural limit of the human life span.“I think we are knocking at the door of immortality(永生),” said Michael Zey,
18、 a Montclair State University business professor and author of two books on the future. “I think by 2075 we will see it and thats a conservative estimate(保守的估计).”At the conference in San Francisco, Donald Louria, a professor at New Jersey Medical School in Newark said advances in using genes as well
19、 as nanotechnology(纳米技术) make it likely that humans will live in the future beyond what was possible in the past. “There is a great effort so that people can live from 120 to 180 years,” he said. “Some have suggested that there is no limit and that people could live to 200 or 300 or 500 years.”Howev
20、er, many scientists who specialize in aging are doubtful about it and say the human body is just not designed to last past about 120 years. Even with healthier lifestyles and less disease, they say failure of the brain and organs will finally lead all humans to death.Scientists also differ on what k
21、ind of life the super aged might live. “It remains to be seen if you pass 120, you know; could you be healthy enough to have good quality of life?” said Leonard Poon, director of the University of Georgia Gerontology Centre. “At present people who could get to that point are not in good health at al
22、l.”4. By saying“we are knocking at the door of immortality”,Michael Zey means_.A. they have got some ideas about living foreverB. they believe that there is no limit of livingC. they are able to make people live past the present life spanD. they are sure to find the truth about long living5. Donald
23、Lourias attitude towards long living is that_.A. the human body is designed to last past about 120 yearsB. it is possible for humans to live longer in the futureC. it is still doubtful how long humans can liveD. people can live from 120 to 1806. The underlined word“it”(in Paragraph 4)refers to_.A. a
24、 great effortB. the conservative estimateC. the idea of living from 200 to 300 yearsD. the idea of living beyond the present life span7 What would be the best title for this text?A. No Limit for Human LifeB. Living Longer or notC. Science,Technology and Long LivingD. Healthy Lifestyle and Long Livin
25、g【答案】4. A 5. B 6. D 7. B【解析】这是一篇议论文。人类是否能够获得更长更健康?科学家对此有不同的看法。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段“I think we are knocking at the door of immortality(永生),” said Michael Zey, a Montclair State University business professor and author of two books on the future. “I think by 2075 we will see it and thats a conservative
26、 estimate(保守的估计).” 我认为我们正在敲永生的门,” 蒙特克莱尔州立大学的商业教授迈克尔说, “我认为,到2075年我们将会看到这种现象,这是一个保守的估计。”这里教授表明到2075年就可以实现永生,由此判断出这里的含义是科学家们对如何获得永生有了一些想法。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第三段“At the conference in San Francisco, Donald Louria, a professor at New Jersey Medical School in Newark said advances in using genes as well as
27、 nanotechnology(纳米技术) make it likely that humans will live in the future beyond what was possible in the past.”唐纳德教授说使用基因以及纳米技术的进步表明人类将生活在超越过去可能的未来是很可能的。所以这里教授觉得人类在未来会活的更久是有可能的,故选B项。【6题详解】词义猜测题。根据第三段末尾“Some have suggested that there is no limit and that people could live to 200 or 300 or 500 years.”
28、有些科学家表明,人类可以活到200年,300年或者500年都是没有限制的,但是许多专攻衰老方面的科学家对此抱有疑问。所以这里it指代前一段提到的人类可以活到200年或300年,故选D项。【7题详解】主旨大意题。文章第二段“I think we are knocking at the door of immortality(永生),” 教授迈克尔表明到2075年就可以实现永生,第四段“However, many scientists who specialize in aging are doubtful about it and say the human body is just not d
29、esigned to last past about 120 years.” 然而,许多专门研究衰老问题的科学家对此表示怀疑,他们说,人的身体设计不适合活过大约120年,提出人类永生的质疑,所以整篇文章是围绕着人类是否永生展开。故短文的最佳标题为“人类是否能够获得更长更健康”。故选B项。CPlastic-Eating WormsHumans produce more than 300 million tons of plastic every year. Almost half of that winds up in landfills(垃圾填埋场), and up to 12 million
30、 tons pollute the oceans. So far there has been no effective way to get rid of it, but a new study suggests an answer may lie in the stomachs of some hungry worms.Researchers in Spain and England recently found that the worms of the greater wax moth can break down polyethylene(聚乙烯), which accounts f
31、or 40% of plastics. The team left 100 wax worms on a commercial polyethylene shopping bag for 12 hours, and the worms consumed and broke down about 92 milligrams, or almost 3% of it. To confirm that the worms chewing alone was not responsible for the polyethylene breakdown, the researchers made some
32、 worms into paste(糊状物) and applied it to plastic films. 14 hours later the films had lost 13% of their massapparently broken down by enzymes(酶) from the worms stomachs. Their findings were published in Current Biology in 2017.Federica Bertocchini, co-author of the study, says the worms ability to br
33、eak down their everyday food beeswax also allows them to break down plastic. “Wax is a complex mixture, but the basic bond in polyethylene, the carbon-carbon bond, is there as well,” she explains. “The wax worm evolved a method or system to break this bond.”Jennifer DeBruyn, a microbiologist at the
34、University of Tennessee, who was not involved in the study, says it is not surprising that such worms can break down polyethylene. But compared with previous studies, she finds the speed of breaking down in this one exciting. The next step, DeBruyn says, will be to identify the cause of the breakdow
35、n. Is it an enzyme produced by the worm itself or by its gut microbes(肠道微生物)?Bertocchini agrees and hopes her teams findings might one day help employ the enzyme to break down plastics in landfills. But she expects using the chemical in some kind of industrial processnot simply “millions of worms th
36、rown on top of the plastic.”8. What can we learn about the worms in the study?A. They wind up in landfills.B. They can consume plastics.C. They are newly evolved creatures.D. They take plastics as their everyday food.9. According to Jennifer DeBruyn, the next step of the study is to_.A. increase the
37、 breakdown speedB. confirm the research findingsC. find out the source of the enzymeD. identify other means of the breakdown10. It can be inferred from the last paragraph that the chemical might_.A. be produced in factories in futureB. be used to clean the oceansC. help make plastic bagsD. help to r
38、aise worms11. What is the main purpose of the passage?A. To explain a study method on worms.B. To present a way to break down plastics.C. To introduce the diet of a special worm.D. To propose new means to keep eco-balance.【答案】8. B 9. C 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一种吃塑料的虫子,它胃中的酶能够降解塑料,这为解决塑料污染提供了新的途径
39、。文章还介绍了科学家对这种虫子的研究过程,以及预测未来这种虫子产生的酶的应用。【8题详解】细节理解题。根据第三段中Federica Bertocchini, co-author of the study, says the worms ability to break down their everyday food beeswax also allows them to break down plastic.可知该研究的合著者Federica Bertocchini说,这种蠕虫分解它们日常食物蜂蜡的能力也使它们能够分解塑料。由此可知,研究结果发现,蠕虫可以消耗塑料。故选B。【9题详解】细节理
40、解题。根据第四段The next step, DeBruyn says, will be to identify the cause of the breakdown. Is it an enzyme produced by the worm itself or by its gut microbes(肠道微生物)?可知下一步,DeBruyn说,将是确定分解的原因。是蠕虫自身还是肠道微生物产生的酶呢?由此可知,根据Jennifer DeBruyn的说法,研究的下一步是找出这种酶的来源。故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中But she expects using the chemi
41、cal in some kind of industrial processnot simply “millions of worms thrown on top of the plastic.”可知但她希望在某种工业过程中使用这种化学物质,而不是简单地“在塑料上扔上数百万条蠕虫”。由此可推知,工厂将来可能生产这种化学品。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第一段中So far there has been no effective way to get rid of it, but a new study suggests an answer may lie in the stomachs
42、 of some hungry worms.可知到目前为止还没有有效的方法去除它,但是一项新的研究表明答案可能在一些饥饿的蠕虫的胃里。以及最后一段But she expects using the chemical in some kind of industrial processnot simply “millions of worms thrown on top of the plastic.”可知但她希望在某种工业过程中使用这种化学物质,而不是简单地“在塑料上扔上数百万条蠕虫”。结合文章介绍了一种吃塑料的虫子,它胃中的酶能够降解塑料,这为解决塑料污染提供了新的途径。文章还介绍了科学家对
43、这种虫子的研究过程,以及预测未来这种虫子产生的酶的应用。由此可以推知,文章的写作意图为介绍一种分解塑料的方法。故选B。DVolunteering Is FunOne afternoon I was sitting at home feeling so bored. Instead of feeling sorry for myself, I wanted to meet people and have new experiences so I decided to start volunteering. I searched on my computer and found a website
44、 where I could volunteer on a farm in France.My time working on a farm was a new experience for me. It was basically a free holiday as food and accommodation were provided. However, it was not my typical holiday as I had to look after fifteen horses and sleep at the top of a tower in a castle! I was
45、 an awful farmer but it did not matter because I made some great friends. However, you do not need to go abroad to volunteer. I have had plenty of adventures at home as volunteering can become a hobby. For example, I love singing so I had a good laugh waving my arms in an attempt to conduct my local
46、 choir. I did slowly improve and it felt great to conduct the choir in a concert. At university, I organized a concert for charity with my friends. It was really fun finding bands and raising money for a cause we believe in.It is true that you feel good volunteering but there are also other advantag
47、es. I once volunteered as a server at a charity sports event where the organizers gave me cupcakes to thank me for my services. I also volunteered in a charity shop so I found loads of nice cheap clothes to update my wardrobe(衣柜).While this is all fun, my favorite aspect of volunteering is creating
48、and sharing stories. My terrible attempts at farming have given me hilarious stories to tell! Talking to volunteers from different countries and backgrounds has also helped me learn more about the world. I feel thankful to have had so much fun with many nice people thanks to volunteering.12. Why did
49、 the author want to be volunteer?A. He wanted to taste new life and make friends.B. He felt ashamed of himself.C. He wanted to be a farmer.D. He wanted to go abroad.13. The underlined word“hilarious”in the last paragraph is closest in meaning to“_”.A. sadB. criticalC. awfulD. funny14. What volunteer
50、ing work did the author do?A. Taking care of sheep.B. Helping in an Italian farm.C. Helping in a charity shop.D. Conducting a choir in a sports event.15. How does the author feel according to the last paragraph?A. Curious.B. Anxious.C. Grateful.D. Cautious【答案】12. A 13. D 14. C 15. C【解析】本文是一篇夹叙夹议的文章,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447217.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
