2020秋高中英语 专项强化训练训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 专项强化训练训练与检测含解析新人教版选修6 2020 高中英语 专项 强化 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、专项强化训练.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Earthquake can strike without warning.But many injuries and deaths from this kind of natural disaster can be prevented if people follow these safety tips.If youre inside a building, stay there! One of the most dangerous things to do in an earthquake
2、 is try to leave a building._1.G_Drop to the ground.Get under an object that is not easily damaged.Hold on to it until the shaking stops.You can also get to a corner formed by two walls with your arms over your hand.If youre in bed when the quake hits, stay there and protect your head with a pillow.
3、_2.B_Dont take shelter under a tree, streetlights, electric poles or tall buildings.If you are driving, stop as quickly as possible and stay away from overpasses, buildings, bridges or anything else that might fall or collapse beneath you._3.D_If you are trapped in ruins, cover your mouth with a han
4、dkerchief or a piece of clothing.Use your cell phone to call for help if possible.Dont shout. _4.C_Tap on a pipe or the wall so rescuers can find you.Be prepared for aftershocks._5.F_However, sometimes they even happen months later.Therefore, if you are not in a safe position after the first shock,
5、you should move quickly but carefully to a safer place.ADont move about or kick up dust.BIf youre outside, go to an open space.CShouting can cause you to breathe in dust.DDont park your car under a tree or any tall object.ETake a good hold of your cell phone in the building.FThey can happen in the f
6、irst hours after the earthquake.GMost injuries happen when people inside buildings try to go out.文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了在自然灾害中如何阻止受伤和死亡的一些安全知识。解析:1考查语义衔接。根据前文“One of the most dangerous things to do in an earthquake is try to leave a building.(地震中做的一个最危险的事情是尽力离开一栋建筑物。)”与G(许多的伤害发生在建筑物内的人尽力出来的时候。)符合语义。故选G。
7、2考查主旨概括。根据文中“Dont take shelter under a tree, streetlights, electric poles or tall buildings.(不要在树下,街灯和电线杆下避难。)”,而B(如果出去,就到空旷的地方。)概括准确。故选B。3考查语篇逻辑。根据前文“If you are driving, stop as quickly as possible and stay away from overpasses, buildings, bridges or anything else that might fall or collapse beneat
8、h you.(如果你开车,尽快停下来,而且要远离天桥,建筑物,桥或者其他任何可能倒塌或坍塌的下面。)”与D(不要把你的车停在树下或任何其他地方。)逻辑一致。故选D。4考查语义衔接。根据前文“Dont shout.(不要大叫。)”与 C大叫可能会让你吸入灰尘。符合语义。故选C。5考查语义衔接。根据前文“Be prepared for aftershocks.(为余震做好准备。)”与F(他们可能发生在地震后的最初几小时候。)符合语义。故选F。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Now a lot of young people like _1.drinking
9、_(drink) coffee or cola, but last year some scientists _2.found_(find) a bad thing about cola:Its bad for our bones, especially _3.womens_(women) bones.If cola is bad for us, you may want _4.another_(other) popular drink, for example,_5.an_ energy drink. But wait._6.To_ keep you awake,_7.most_(much)
10、 energy drinks have a lot of caffeine (咖啡因). They are like a strong cup of coffee _8.or_ tea. If you drink a lot of them, your heart will beat _9.faster_(fast)You will feel nervous. You could also have sleeping _10.problems_(problem) and find it hard to live without them. So we shouldnt drink too mu
11、ch caffeine.文章大意:研究表明,可乐对人的骨骼有害,同样很多能量型饮料中也含有咖啡因,饮用太多会导致睡眠问题。解析:1考查非谓语动词。设空处在句中作宾语。like doing sth.喜欢做某事(强调重复性动作);like to do sth.(强调一次性动作)。此处指习惯性或重复性动作,故填动名词。2考查动词时态。根据时间状语last year可知谓语动词用一般过去时态。3考查名词所有格。句意:它对我们的骨骼有害,尤其是妇女的骨骼。此处修饰名词bones,故填所有格形式。4考查限定词。句意:如果可乐对我们有害,你也许想饮用另一种很受欢迎的饮料,如某种能量型饮料。other后接可数
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
