安徽省亳州市第二完全中学2022-2023学年高一英语下学期期末试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 亳州市 第二 完全 中学 2022 2023 学年 英语 学期 期末 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、亳州二中2022-2023学年第二学期期末教学质量检测高一英语试题本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题),共150分考试时间120分钟。请考生按规定用笔将所有试题的答案涂写在答题纸上。第卷(选择题部分共95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shi
2、rt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1. Where does the conversation probably take place?A. In a supermarket. B. In the post office. C. In the street. 2. What did Carl do?A. He designed a medal. B. He fixed a TV set. C. He took a test. 3. What does the man do?A. Hes a tailor. B. Hes a waiter. C. Hes a
3、 shop assistant. 4. When will the flight arrive?A. At 18:20. B. At 18:35. C. At 18:50. 5. How can the man improve his article?A. By deleting unnecessary words. B. By adding a couple of points. C. By correcting grammar mistakes. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选
4、项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does Bill often do on Friday night?A. Visit his parents. B. Goto the movies. C. Walk along Broadway. 7. Who watches musical plays most often?A. Bill. B. Sarah. C. Bills parents. 听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does David want
5、to speak to Mike?A. To invite him to a party. B. To discuss a schedule. C. To call off a meeting. 9. What do we know about the speakers?A. They are colleagues. B. They are close friends. C. Theyve never met before. 听第8段材料,回答第10至12题。10. What kind of camera does the man want?A. A TV camera. B. A video
6、 camera. C. A movie camera. 11. Which function is the man most interested in?A. Underwater filming. B. A large memory. C. Auto-focus. 12 How much would the man pay for the second camera?A. 950 euros. B. 650 euros. C. 470 euros. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is Clifford?A. A little girl. B. The mans pet.
7、C. A fictional character. 14. Who suggested that Norman paint for childrens books?A. His wife. B. Elizabeth. C. A publisher. 15. What is Normans story based on?A. A book. B. A painting. C. A young woman. 16. What is it that shocked Norman?A. His unexpected success. B. His efforts made in vain. C. Hi
8、s editors disagreement. 听第10段材料,回答第17至20题。17. Who would like to make small talk according to the speaker?A. Relatives. B. Strangers. C. Visitors. 18. Why do people have small talk?A. To express opinions. B. To avoid arguments. C. To show friendliness. 19. Which of the following is a frequent topic i
9、n small talk?A. Politics. B. Movies. C. Salaries. 20. What does the speaker recommend at the end of his lecture?A. Asking open-ended questions. B. Feeling free to change topics. C. Making small talk interesting. 第二部分:阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAn Amazing
10、Explorers Club In 2023 SummerParticipants: Full day club for children who aged 615. Time: MondayFriday, July 10th28th, 8:30 am3:30 pm. We have weekends off. Schedule:WEEK July 10th 2023 (Monday)July 14th 2023 (Friday)WEEK July 17th 2023 (Monday)July 21th 2023 (Friday)WEEK July24th 2023 (Monday)July2
11、8th 2023 (Friday)Fees: $415 per cycle Tips:1 Register for a single week or multiple weeks. 2 If you want to cancel your reservation and receive a full refund, please submit your application at least two weeks in advance. Club Structure:The day is divided into two thematic sessions per age group. Clu
12、b members have a three-hour morning class engaging with a morning theme (8:30am to 11:30am) and a one-hour lunch break, followed by another three-hour class engaging with an afternoon theme (12:30pm to 3:30pm). Snack periods are held throughout the day. All club members should bring their own bagged
13、 lunch and snacksClub Content:Explorers Club organizes engaging arts, history and science-related activities in every! class, and focuses on a range of topics that emphasize active learning, exploration and, most of all, fun! All club sessions are created with age-appropriate activities that are tai
14、lored to the multiple ways that kids learn. Club Staff:Club members enjoy a staff-to-child ratio ranging from 1:4 to 1:7 depending on the age group. Instructors are passionate educators who are experts in their fields and have undergone training and a background check.1. Which of the following dates
15、 are you able to cancel your registration with a full refund?A. July 10th.B. June 22th.C. July 9th.D. June 26th.2. How are club members separate into different groups?A. By age.B. By awareness.C. By gender.D. By nationality.3. How many hours of class will you have altogether if you register for a si
16、ngle week?A. 42.B. 30.C. 21.D. 15.【答案】1. B 2. A 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍探险家俱乐部在2023年夏天的活动安排。1题详解】细节理解题。根据Time:中的“MondayFriday, July 10th28th, 8:30 am3:30 pm. We have weekends off. (周一至周五,7月10日 28日,上午8:30 下午3:30。我们周末休息。)”和Tips:中的“2 If you want to cancel your reservation and receive a full refund,
17、please submit your application at least two weeks in advance. (2如果您想取消预订并获得全额退款,请至少提前两周提交申请。)”可知,提前两周取消注册可获得全额退款,所以6月22日是在两周之前。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Club Structure:中的“The day is divided into two thematic sessions per age group. (白天按每个年龄组分为两个专题会议。)”可知,俱乐部成员按照年龄分成不同的小组。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Schedule:中的“July 1
18、0th 2023 (Monday)July 14th 2023 (Friday) (2023年7月10日(星期一) 2023年7月14日(星期五)”和Club Structure:中的“Club members have a three-hour morning class engaging with a morning theme (8:30am to 11:30am) and a one-hour lunch break, followed by another three-hour class engaging with an afternoon theme (12:30pm to 3:
19、30pm). (俱乐部成员有三个小时的上午主题课程(上午8:30到11:30)和一个小时的午餐休息,然后是另外三个小时的下午主题课程(下午12:30到3:30)。)”可知,一周5天课程,一天6个小时课程,所以如果你注册一个星期,你总共有30课时。故选B。BMy name is Linda. I am from Isla de Maipo, Chile. I live with my dad, my mom and a rabbit happily. But I was born with a cleft lip (唇裂). I dont remember anything about my f
20、irst years with my cleft lip. All I know is that when I was young, my parents found Fundacin Gantz in Santiago, where I had been for free treatment. Every time when I went to Fundacin Gantz, my heart was full of thanks to my parents. It was not easy to arrive on time for medical examination. We had
21、to get up at six in the morning to drive for more than an hour and be careful not to get hit by other cars, but my parents never complained about such busy and tiring days. Doctors at Fundacin Gantz helped me a lot. First, they healed my cleft lip. Then, with orthodontic treatment (正畸治疗), they manag
22、ed to correct my bite, and later they performed an operation on my jawbone. I thank the doctors there who treated me, and Dr. Angus is my favorite he has known me since I was born. When I was in the waiting room waiting for my operation on my jawbone, I was sweating all over in fear. Dr. Angus came
23、to my side and talked to me endlessly about the things I was interested in, such as Kayros music and Bolanos books, making me feel relaxed. In the past, before the treatment, I had no confidence, and children made jokes on my cleft lip at school. I started training in Taekwondo (跆拳道) at the age of f
24、our in a gym next to my kindergarten and it was just what I needed at that time. It changed me and the children around me before, children played tricks on me, but later they respected me. Today, when people talk about something on my lip, I will tell them the little mark never bothers me because it
25、 is so small that it can hardly be seen. I want to tell the medical experts at Gantz to keep it up because their work is admirable, and they help a lot of people in need.4. Which of the following can best describe the authors parents?A. Selfless.B. Impatient.C. Fair.D. Outgoing.5. How did Dr. Angus
26、help the author reduce her fear of the operation?A. He read to her.B. He talked about interesting things with her.C. He played music for her.D. He changed her operation plan.6. How did Taekwondo change the 4-year-old author?A. It made her school time colorful.B. It built her confidence.C. It improve
27、d her school performances.D. It prepared her for her future career.7. What does the underlined word “something” refer to in paragraph 6?A. The color.B. The cost.C. The operation.D. The mark.【答案】4. A 5. B 6. B 7. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。 文章作者主要介绍了Dr.Angus等医生对她的帮助和影响并对他表示感谢。【详解】1. 推理判断题。根据第三段“It was not eas
28、y to arrive on time for medical examination. We had to get up at six in the morning to drive for more than an hour and be careful not to get hit by other cars, but my parents never complained about such busy and tiring days.(要准时到达体检地点并不容易。我们必须早上六点起床,开车一个多小时,小心不要被其他车撞到,但我的父母从来没有抱怨过这样忙碌和劳累的日子)”可推断,作者的
29、父母是无私的。故选A。2. 细节理解题。根据第五段“When I was in the waiting room waiting for my operation on my jawbone, I was sweating all over in fear. Dr. Angus came to my side and talked to me endlessly about the things I was interested in, such as Kayros music and Bolanos books, making me feel relaxed.(当我在候诊室等待颚骨手术时,我
30、吓得满头大汗。安格斯医生走到我身边,没完没了地和我聊我感兴趣的事情,比如凯拉斯的音乐和波拉尼奥的书,让我感到放松)”可知,Angus医生通过跟作者谈论她感兴趣的事情让她减少对手术的恐惧。故选B。3. 细节理解题。根据第六段“In the past, before the treatment, I had no confidence, and children made jokes on my cleft lip at school. I started training in Taekwondo(跆拳道)at the age of four in a gym next to my kinder
31、garten and it was just what I needed at that time.(在过去,在接受治疗之前,我没有自信,孩子们在学校拿我的唇裂开玩笑。我四岁的时候就开始在幼儿园旁边的一个健身房练跆拳道训练,这正是我当时所需要的)”可知,作者在4岁时所学的始拳道课程帮她建立了信心。故选B。4.词句猜测题。根据第六段“It changed me and the children around me before, children played tricks on me, but later they respected me. Today, when people talk a
32、bout something on my lip, I will tell them the little mark never bothers me because it is so small that it can hardly be seen.(它改变了我和我周围的孩子以前孩子们对我开玩笑,但后来他们尊重我。今天,当人们谈论我嘴唇上的东西时,我会告诉他们这个小标记从来不会困扰我,因为它几乎看不见)”可知,something指代的是术后嘴唇上留下的小疤痕。故选D。CWhat could be perfect for the partner, who embarrasses you on
33、the dance floor? Smart socks, which can teach people to dance, may be the answer for anyone with two left feet.Initially, the socks have been developed as a running tool to help runners improve their skills. Thanks to the socks, users can accurately record not only how far and fast they run but also
34、 how well. It means the user maximizes their performance, and reduces damage to body and prevents hurt. The hi-tech socks are made of special fibers that watch the movements of your feet. They look, feel and can be washed like normal clothes.Sensors record each movement and send it by an ankle trans
35、mitter (脚踝发射器) to a smart phone. Then a “virtual coach” application shows the information and can tell the user what they are doing wrong, and help to improve skill in any task with feet.The socks should be useful to athletes and weekend joggers. “People think running is so easy and of course everyb
36、ody can do it but not necessarily safely and well,” Dr Davide Vigano said. A recent study showed that between 60 and 80 percent of runners got hurt per year. This is petty much more than any other human activity. Researchers say the technology can also be developed to teach people how to dance, play
37、 sports such as golf, or even to help to teach women to walk better in high heels.Mr. Vigano said, “People could all benefit from the idea. We have had interest from all sorts of sports, like skiing, football, cycling and golf. Anything where you have to use your feet can use it. It could even be pu
38、t in high heels to help women walk in them safely.”Socks are just the start, and the technology could be used in gloves, hats and boots. The socks, anklet and software package, are expected to be sold for around 120, which will go on sale in March.8. What does the underlined part “anyone with two le
39、ft feet” refer to in paragraph 1?A. People who are disabled.B. People who are poor at dancing.C. People who are good at dancing.D. People who do not like dancing.9. Why were smart socks developed in the beginning?A. To improve runners performance.B. To teach people to dance.C. To help women walk saf
40、ely.D. To record dance movement.10. Whats special about fibers that the socks are made of?A. They feel much softer than normal clothes.B. They can monitor the movement of feet.C. They should be washed in a special washing machine.D. They are expensive to produce.11. What can be inferred from the tex
41、t?A. Only professional athletes can benefit from the technology.B. The technology has been widely used in all sorts of sports.C. All people can run safely and well thanks to the socks.D. The technology could bring a potential market.【答案】8. B 9. A 10. B 11. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种即将上市的高科技袜子,它可以帮助
42、人们进行跳舞、走路、跑步等各种体育活动。【8题详解】词句猜测题。根据划线部分所在句的前半部分“What could be perfect for the partner, who embarrasses you on the dance floor? Smart socks, which can teach people to dance(对于在舞池里让你难堪的舞伴来说,什么才是最完美的呢?智能袜子可以教人们跳舞)”可推知,智能袜子是不会跳舞的人的福音,由此可知,划线部分指的是“不擅长跳舞的人”。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第二段“Initially, the socks have
43、been developed as a running tool to help runners improve their skills.(起初,这种袜子被开发成一种跑步工具,帮助跑步者提高技能。)”可知,开发智能袜子的最初原因是为了提高跑步者的技能。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第二段“The hi-tech socks are made of special fibers that watch the movements of your feet.(高科技袜子由特殊纤维制成,可以观察你的脚部运动)”可知,制成这种袜子的纤维的特殊性是能够监控脚部移动。故选B项。【11题详解】推理
44、判断题。根据最后一段“Socks are just the start, and the technology could be used in gloves, hats and boots. The socks, anklet and software package, are expected to be sold for around 120, which will go on sale in March.(袜子只是个开始,这项技术可以用于手套、帽子和靴子。这款袜子、脚链和软件套装预计售价约为120英镑,将于明年3月上市。)”可知,除了袜子,这项技术还可用于其他产品,市场潜力很大。故选D
45、项。DWe always hear that texting, which refers to the communicative practice of sending brief messages on cell phones or other personal digital devices, is a disaster. The idea is that texting leads to the fall of writing ability among young people because it is full of informal language. As a matter
46、of fact, it isnt true. In order to see that texting is actually a whole new way of writing that young people are developing, we have to look at what language really is. Basically, if we think about language, it has existed(存在)for centuries, and it appears as speech. W. talked. Thats what were probab
47、ly genetically determined. Thats how we use language most. Writing is something that came along much later. But writing has its advantage, When you write, you can make the content smooth, colorful and elegant with language, which is much less likely if youre just talking. It is because writing is a
48、conscious(有意识的)process and you can look backwards. Informal speech is something quite different. Linguists have actually shown that when were speaking informally in an unmonitored way, we tend to speak in words 7 to 10 as a group. Youll notice this if you ever have an occasion for recording yourself
49、 or a group of people talking. Thats what speech is like. Speech is much looser and less reflective(反思的)-very different from writing. Texting is a new way of writing, because texters use writing skills before texting. People will process information in more creative uses of language during texting.
50、When they use informal language in their texts, many understand there are different communicative situations. They try shortening language for correct spelling of a word or a phrase. Texting also allows texters much time to form their thoughts and provides many opportunities for them to revise their
51、 ideas Moreover, texting positively exercises texters rhetorical(修醇的)skills. Since texts are written in various styles, people must know how to match the style of a text with its message. Now we have an overall understanding of texting.12. How does writing differ from speech?A. It came before talkin
52、g.B. It is an unconscious process.C. Its style is less strict.D. It can be improved again and again.13. What does the underlined word “looser” in paragraph 3 mean?A. Stricter.B. Richer.C. Freer.D. Harder.14. What is paragraph 4 mainly about?A. What is speech exactly.B. How texters learn to write.C.
53、How texters send message successfully.D. The relationship between writing and texting.15. Which statement about texting does the author agree with?A. It is another form of writing.B. It is less reflective.C. It is the same as speaking.D. It is a disaster.【答案】12. D 13. C 14. D 15. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文
54、章主要介绍了发短信实际上是年轻人正在发展的一种全新写作方式。【12题详解】细节理解题。根据第二段“But writing has its advantage. When you write, you can make the content smooth, colorful and elegant with language, which is much less likely if youre just talking. It is because writing is a conscious(有意识的)process and you can look backwards.(但是写作也有它的
55、优势,当你写作时,你可以用语言使内容流畅,丰富多彩和优雅,如果你只是说话,这是不太可能的。这是因为写作是一个有意识的过程,你可以回顾过去。)”可知,书面表达的内容可以不断地被优化。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据第二段“It is because writing is a conscious(有意识的)process and you can look backwards.(这是因为写作是一个有意识的过程,你可以回顾过去。)”和画线词后“and less reflective(反思的)-very different from writing.(反思少得多,这与写作非常不同。)”可知,演讲要
56、宽松得多。画线词looser为“宽松的”之意。故选C。【14题详解】主旨大意题。根据本段第一句“Texting is a new way of writing,because texters use writing skills before texting.(发短信是一种新的写作方式,因为发短信的人在发短信之前会使用写作技巧。)”可知,本段主要分析了发短信与书面表达之间的关系。故选D。【15题详解】细节理解题。根据第一段“As a matter of fact, it isnt true. In order to see that texting is actually a whole ne
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452044.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
