2020-2021学年高中英语 Unit 3 A taste of English humour单元加餐练课时作业(含解析)新人教版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit taste of English humour单元加餐练课时作业含解析新人教版必修4 2020 2021 学年 高中英语 humour 单元 加餐 课时 作业
- 资源描述:
-
1、Unit 3 A taste of English humour单元加餐练.完形填空Before my year abroad, everyone advised me to say yes to everything. They werent _1_. However, here in Germany, “I dont mind” doesnt seem to be an acceptable _2_. Neither does “Ill do whatever you want to do” or “Really, either way is fine by me.” It really
2、is _3_yes or no.Despite having a huge smile on your face, most _4_ will look at you as if youre incapable of _5_a decision, which of course isnt true and were just being really typically British. My first encounter of this was when I _6_ my hotel for the first two nights in Germany. The _7_ asked wh
3、en I would like my breakfast in the morning. Being typically British, I replied saying whenever was _8_ for her. She gave me a confused _9_ and asked again. “No, when do you want to have _10_?” “Er, OK.er.8 am?” she smiled and I _11_ quickly, “Only if that is _12_ for you though.” I knew about the B
4、ritish stereotype of _13_ before I came abroad. However, I didnt _14_ how much so until I arrived here and began experiencing it on a daytoday basis. _15_ give you funny looks in restaurants when you say thank you repeatedly when they _16_ all kinds of services. But thats just right for the British
5、and for everyone else, being so polite is totally _17_.And when it comes to me _18_ questions, its even worse. “Would you be able to do that for me if its not too much trouble please?” just doesnt work here. You have to be _19_ and say what you want. The first time I said “Pass that here” , my heart
6、 was _20_ and I could almost hear my mum screaming in my head about manners.作者通过与周围人的交流发现,德国人的交流方式和英国人的交流方式有很大的不同,前者直截了当,后者委婉曲折,这代表了不同的语言文化特色。1A.wrong Bspecial Cclever Dkind答案:A解析:根据下文中However所表示的转折意义可以推知,他们的话没什么错(wrong)。2A.excuse Bsentence Creward Danswer答案:D解析:上文中引入了I dont mind,该句的意思说明,在德国这种说法好像不是
7、能够接受的回答(answer)。3A.also Bstill Cjust Deven答案:C解析:上文引入的两种说法都不好,那么就只有(just)“是或不”了。4A.Germans BChinese CBritish DAmericans答案:A解析:联系上文中的here in Germany可知,作者现在在德国,所以此处应该指大多数德国人(German)。5A.explaining BmakingCunderstanding Dcorrecting答案:B解析:结合第一段中针对回答方式的讨论,作者的回答方式让德国人感到你不能做出决定(make a decision),也就是优柔寡断,态度不明
8、确。6A.chose Bordered Cleft Dreached答案:D解析:下文中提到的早餐问题说明,此处指作者到达(reach)旅馆。7A.customer Bowner Ccook Demployer答案:B解析:作者住在旅馆,所以询问早餐时间的应该是旅馆的主人(owner)。8A.cheapest Blongest Ceasiest Dhardest答案:C解析:对于旅馆主人的询问,作者说任何最方便的时候都可以,该题选easiest,意思是“最容易的,最轻松的”。9A.look Battitude Csmile Dvoice答案:A解析:上文作者给出的回答并不具体,所以她的脸上露出
9、了疑惑的表情(look)。10A.lunch Bsupper Cbreakfast Ddinner答案:C解析:根据上文中的when I would like my breakfast in the morning可知,主人再次问什么时候用早餐(breakfast)。11A.stated Bagreed Capologized Dadded答案:D解析:联系下文中的“Only if that is _12_ for you though.”可知,作者说了上面的话,又补充说(add)了之后的话。12A.appropriate Bridiculous Cconvenient Dabstract答案
10、:C解析:作者在上文中说了具体的时间,但是又说,方便的时间就可以,这句话仍然体现了作者的语言文化特色。13A.business Bpoliteness Cweakness Dhappiness答案:B解析:根据上文的语言特色以及与旅馆主人交流的情况可知,作者在出国前知道英国人在礼貌方面的旧框框。14A.realize Bbelieve Cexpect Dforget答案:A解析:作者到了德国才意识到英国人在礼貌方面是多么繁琐,同样没有想到德国的语言是多么直率。15A.Farmers BOfficers CActresses DWaiters答案:D解析:根据下文中的in restaurants
11、可知,此处指餐馆里面的服务员(waiter)。16A.accept Boffer Csell Dintroduce答案:B解析:当餐馆里的服务员提供(offer)服务的时候,作者总是反复地表达谢意。17A.unfortunate BunsatisfyingCunnecessary Duninteresting答案:C解析:作者的语言表达方式适合英国人,可是对其他人来说则没有必要(unnecessary)。18A.asking Blisting Cdesigning Dsolving答案:A解析:根据下文中的“Would you be able to do that for me if its
12、not too much trouble please?”可以推知,此处指作者询问(ask)各种问题。19A.clever Bdirect Ccreative Dhonest答案:B解析:在英国,表达要委婉,可是在德国,你就需要直言不讳,不必绕圈子。20A.beating Bmoving Cjumping Dracing答案:D解析:作者第一次说“Pass that here”这样直接明了的语言的时候,作者的心跳加速。.阅读理解Zhang Hexian, who is 94 years old this year, has been protecting the members of her
13、village and fighting injustice for decades. She has recently become a star in Chinese social media. After photos and videos of “Kung Fu Granny” practicing kung fu appeared on the Internet, the stereotype(刻板印象) of inactive old women was overturned.According to her son, Feng Chuanyin, she has never be
14、en to the hospitaland never takes vitamins or supplements. Zhang began learning kung fu from her father at the age of 4 and has not stopped practicing her skills. She has even become the teacher herself, according to her students in Zhejiang Province who called her “wingfooted.”According to Xinhua N
15、ews, Zhang met three robbers on a mountain and challenged them, asking, “Dare you come and fight me?” Before they could respond, two robbers felt the anger of the kung fu Granny and were immediately taken down. The third reportedly escaped knowing he would not stand a chance.Because of her ability t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452710.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
