2021-2022年新教材高中英语 课时练习9 UNIT 3 Back to the past 9(含解析)译林版选择必修性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 课时练习9 UNIT Back to the past 9含解析译林版选择必修性必修第三册 2021 2022 新教材 高中英语 课时 练习 解析 译林版 选择
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(九).阅读理解AScientists recently discovered that pictures on cave walls at Creswell Crags are the oldest known in Great Britain.But they didnt find out in the usual way.Archaeologists often date cave art with a process called radiocarbon dating.The technique can measure the age of carbon found in
2、charcoal (木炭) drawings or painted pictures.Carbon is an element found in many things,including charcoal and even people.But in this case,there was no paint or charcoal to test.People carved the pictures of animals and figures into the rock using stone tools.The scientists had an “aha!” moment when t
3、hey noticed small rocks stuck to the top of the drawings.The small rocks must have formed after the drawings were made.“It is rare to be able to scientifically date rock art,” said Alistair Pike,an archaeological scientist at Britains University of Bristol.“We were very fortunate that some of them w
4、ere covered by stalagmites (石笋)”When a test proved that the stalagmites formed 12,800 years ago,the scientists knew the art underneath them had to be at least that old.And some of the animals shown,like the European bison,are now extinctanother tipoff that the art is quite old.The artists came to Cr
5、eswell Crags.This place is one of the farthest points north reached by our ancient ancestors during the Ice Age.At that time,much of the North Sea was dry,so people could move about more easily.Some tools and bones found there are 13,000 to 15,000 years old.They show that the travellers hunted horse
6、s,reindeer,and arctic hare.Their artwork is similar to art in France and Germany.It tells scientists that the Creswell Crags artists must have had a close connection to the people several thousand kilometres awayanother important clue to understanding how humans spread out across the world.【语篇解读】本文是
7、一篇说明文。科学家们最近发现了英国最古老的壁画,并试图推测它们的年代、主题等。1The underlined word “Archaeologists” in Paragraph 2 probably refers to people Awho study things left behind by people in the pastBwho have rich experience in paintingCwho are interested in wild animalsDwho are good at using stone toolsA词义猜测题。文章的第二段对archaeologi
8、sts的工作内容做了描述:用放射性碳测定年代。据此可推知,其意思应是“考古学家”。2Why do scientists say the art is quite old?AThe animals carved in the stone are strange.BThe art was carved into stone with stone tools.CThe cave is one of the farthest point in the world.DSome pictures were covered by stalagmites more than 10,000 years old.
9、D推理判断题。根据第三、四段可知,一些画表面覆盖着的石笋已有12 800年的历史,据此科学家推测出此画非常古老。3What can we learn from the passage?ACarbon is a rare element.BTo date rock art in scientific methods is not very difficult.CSome animals shown on the cave walls at Creswell Crags have died out.DDuring the Ice Age,it was more difficult for peop
10、le to travel around by land than by sea.C细节理解题。由第四段第二句可知,岩石壁画里的某些动物,如欧洲野牛已经灭绝,所以C项正确。4Which of the following would be the best title for the passage?ACave Art in BritainBCave Art Found in an Unusual WayCCave Art Proved to Be Britains OldestDCave Art About Animals Is Most BeautifulC标题归纳题。本文主要讲述了已知的英国
11、最古老的壁画,内容包括年代的推测,壁画的主题、特点及其意义等,所以选C项。BThe planting or woodlands in upland areas could play a key role in preventing the flooding which has increasingly affected communities across the world in recent years.A new study by the University of Plymouth has shown that within just 15 years of being planted
12、,native broadleaf trees can have a great effect on soils response during extreme weather events.It means that the huge amount of rainwater can be more readily absorbed,rather than simply running over the surface and into rivers where it probably causes severe flooding.Scientists say their findings s
13、how planting more native woodlands in upland areas could be an effective and natural flood management tool.There have been a number of extreme rainfall and flooding events in recent years,and they are predicted to increase in both frequency and seriousness in the future as a result of humancaused cl
14、imate change.They show that in areas where new woodlands have been planted,the ability of soil to absorb water is almost double that of areas with no trees,associated with increases in soil macropores(大孔隙)and reductions in soil compaction(压实)This means the speed at which rainwater enters rivers duri
15、ng rainfall events is obviously reduced,which helps lower peak flow.However,the nature of the soil and location of the woodlands are also critical to their success,with steep hillside on the edge of upland areas providing the most effective location for tree plantations to serve as an effective floo
16、d prevention tool.Dr.Paul Lunt,Associate Professor in Environmental Science added,“There are a lot of weak upland catchment(集水)areas across the UK.However,by working with farmers and the governments farm woodland measures,this study has shown that damaged soil can recover rapidly.This is particularl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458766.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
