山西省2020届高三英语考前适应性测试试题(二)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 2020 届高三 英语 考前 适应性 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省2020届高三英语考前适应性测试试题(二)(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑o 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡 上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,请先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答 案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的
2、A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15。. B. 9.18. C. 9.15.答案是C.1. How will the speakers probably go on their trip?A. By cat. B. By train. C. By plane.2. What did the woman study at university?A. Journalism. B. Geography. C. International affairs
3、.3. What will the man do?A. Dry the clothes. B. Walk the dog. C. Buy some food.4. Where does the conversation probably take place?A. In a supermarket. B. In the man s house. C. In a post office.5. When does the woman want to celebrate the end of their exams?A. On the 15th. B. On the 16th. C. On the
4、17th.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题海小题5秒钟;听 完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is the man talking to the woman?A. To give a warning.B. To make an invitation.C. To cancel an appointment.7. What will the woman do tomorro
5、w night?A. Enjoy a concert. B. See a friend. C. Practice football.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man want to do?A. Exchange a model. B. Demand a refund. C. Have his product repaired.9. What will the woman do next?A. Fetch a new model. B. See the man s receipt. C. Call the manager over.听第8段材料,回答第10至
6、12题。10. What is Karen s attitude towards the man s idea now?A. Supportive. B. Hesitant. C. Negative.11. What is the main reason for the man s moving?A. To reduce the living cost.B. To have more living space.C. To develop his interest.12. What will the man miss about the city life?A. Plentiful shops.
7、 B. Varied entertainment. C. Good public transport.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the Vegetarian Society?A. In room A10. B. In room A12. C. In Room A14.14. Who is in charge of the Diet Society?A. Paul. B. Peter. C. Catherine.15. What exercise does the man like doing?A. Cycling. B. Swimming. C. Runnin
8、g.16. Which society is Neal responsible for?A. The Road Running Society.B. The Push and Pull Society.C. The Healthy Eating Society.听第10段材料,回答第17至20题。17. What season is it probably now?A. Spring. B. Summer. C. Winter.18. What is the highest temperature in northern France?A. 19 degrees. B. 15 degrees.
9、 C. 24 degrees.19 What is the weather like in the south of Spain?A. Wet and windy. B. Stormy and rainy. C. Warm and sunny.20. Where will there be some rain?A. In France and Holland.B. In England and Wales.C. In Northern Ireland and Switzerland.第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题海小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、
10、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Best Destinations for Cheap Flights In 2020Cheap flights are the secret sauce of travel. Whether it s a luxury destination or a backpackers paradise, finding airfare for less means you can spend more on the road, so use this list as a jumping off point for your 2020 travels.De
11、stinationWhere to find cheap airfareHawaiiAs Southwest continues to expand routes to Hawaii, fare competition is continuing to increase to this tropical island in 2020. Traditionally there are more deals from the West Coast.Buenos Aires,ArgentinaScotts Cheap Flights is seeing great prices out of Mia
12、mi, with airlines like American, LATAM, GOL and Aerolineas Argentinas.Nairobi, KenyaThis East African nation is seeing an increase in deals thanks to Kenya Airways joining the Air France/KLM partnership in 2018 which lead to more connecting flights from hubs of Paris and Amsterdam.AlaskaAs Alaska Ai
13、rlines and Delta Air Lines battle for dominance from Seattle, travel hackers are seeing tons of bargains on flights from US Delta hubs to Alaska.Kuala Lumpur,MalaysiaThanks to All Nippon Airways as well as United, look for deals to this Southeast Asian hub from Chicago, New York City, Washington, D.
14、C., Houston, Los Angeles, Seattle, San Jose and San Francisco via Tokyo.FijiAlthough this archipelago often spells luxury travel, in 2019 there were some amazing flight deals to the island paradise that experts expect to continue into 2020.Look for deals from the West Coast, as well as smaller airpo
15、rts like Eugene, Boise, Kalispell and Reno. There are also some 2-in-l deals with Australia which offer stops in both countries on the same ticket.1. If you intend to travel to Hawaii, which airline should you check?A. West Coast.B. Aerolineas Argentinas.C. American.D. LATAM.2. If you travel from Se
16、attle, which destination can you choose to go to?A. Nairobi.B. Buenos Aires.C. Kuala Lumpur.D. Fiji.3. Which airline offers tickets accessible to stops in both countries?A. United.B. Eugene.C. Kalispell.D. Australia.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】本文是应用文。文章以表格形式介绍了2020年到最美目的地的便宜机票信息。【1题详解】细节理解题。根据表格Hawaii
17、中Traditionally there are more deals from the West Coast.可知传统上说,西海岸有更多的交易,如果你打算去夏威夷旅游,要查看西海岸航班。故选A。【2题详解】细节理解题。根据表格Kuala Lumpur,中look for deals to this Southeast Asian hub from Chicago, New York City, Washington, D.C., Houston, Los Angeles, Seattle, San Jose and San Francisco via Tokyo.得知经由东京转机从芝加哥、纽
18、约、华盛顿特区、休斯顿、洛杉矶、西雅图、圣何塞、圣弗朗西斯科飞往新加坡的吉隆坡,可知如果你从西雅图出发可以选择去吉隆坡,故选C。【3题详解】细节理解题。根据Fiji中There are also some 2-in-l deals with Australia which offer stops in both countries on the same ticket.得知,澳大利亚航线提供可以在两个国家停留的机票。故选D。【点睛】对于直接信息题此类题型,可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项
19、与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。例如:小题2题干问如果你从西雅图出发可以选择去哪一个目的地?在文章中找到相关的句子,由根据表格Kuala Lumpur,中look for deals to this Southeast Asian hub from Chicago, New York City, Washington, D.C., Houston, Los Angeles, Seattle, San Jose and San Francisco via Tokyo.得知经由东京转机从芝加哥、纽约、华盛顿特区、休斯顿、洛杉矶、西雅图、圣何塞、圣弗朗西斯科飞往新加坡
20、的吉隆坡,关键词是Kuala Lumpur,中from Seattle,故选C。BAt first, Michael Surrell didnt see the black smoke or flames shooting from the windows of his neighbors home. He had just parked around the comer from his own house when he got a call from his daughter: The house next door is on fire! He went to look. Thats
21、when he saw an old woman crying outside.The babys in there! she cried. Though the fire department had been called, Surrell, then 64, ran inside without hesitation. Entering the burning house was like running into a bucket of black paint, Surrell says. The thick smoke burned his eyes and made it impo
22、ssible to breathe. The conditions would have been dangerous for anyone, but for Surrell, who had lung disease, they were life-threatening.After a few minutes in the smoke - filled house, he retreated outside to catch his breath. Where is Tiara? he asked desperately.“The second floor, the old woman s
23、houted back.Taking a deep breath, Surrell went in a second time. Because the house had a similar layout to his, he found the stairs and made it to the second floor.“Baby girl, where are you?”His throat and lungs burned as if hed breathed fire instead of the smoke in the air. He couldnt open his eyes
24、. All he could hear was the crackling (破裂声)of burning wood. Then a soft sound came out. Still unable to see, Surrell fell to his knees on the hot wood floor and climbed toward the sound, feeling around for any sign of the girl.Finally, he touched something. A shoe, then an ankle. He pulled the baby
25、toward him. Her body was weak and she wasnt breathing. He carried her into his arms and ran blindly into the blackness. The next thing he knew, he was at the front door, then outside.4. Why was the old woman crying outside?A. She lost the baby in the fire.B. The baby was hurt in the fire.C. The baby
26、 was in the burning house.D. She couldnt call the fire department.5. What can be learned from the first two paragraphs?A. Surrells daughter worked in a fire department.B. Surrell would probably have been killed by the fire.C. The smoke blanketed Surrell s house from next door.D. A bucket of black pa
27、int blocked Surrells way to the house.6. How did Surrell find the baby on the second floor?A. By searching on his knees.B. By opening the back door.C. By shouting repeatedlyD. By turning on the light.7. Which of the following best describes Surrell?A. Determined and patient.B. Independent and devote
28、d.C. Generous and reliable.D. Courageous and caring.【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。邻居的房子着火了,但是一个婴儿被困在房子里。Surrell冒着生命危险,勇敢的冲进房子里,跪在地上摸索着,最终找到了婴儿,将她带了出来。【4题详解】细节理解题。根据第一和第二段中的“he got a call from his daughter: The house next door is on fire! He went to look. Thats when he saw an old woman cryin
29、g outside. The babys in there! she cried.”可知,隔壁房子着火了,但是一个婴儿还在着火的房子里,所以那个老妇人在外面哭。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第二段中的“The thick smoke burned his eyes and made it impossible to breathe. The conditions would have been dangerous for anyone, but for Surrell, who had lung disease, they were life-threatening”可知,着火的房子浓烟
30、滚滚,使人无法呼吸,这对于患有肺病的Surrell来说是致命的。由此推知,大火可能会导致他死亡。故选B。【6题详解】细节理解题。根据最后两段中的“Still unable to see, Surrell fell to his knees on the hot wood floor and climbed toward the sound, feeling around for any sign of the girl. Finally, he touched something. A shoe, then an ankle. He pulled the baby toward him.”可知
31、,苏雷尔在看不见的情况下,跪在炽热的木地板上,爬到声音传来的地方,四处寻找女孩的踪迹。最后,他碰到了婴儿的鞋子和脚踝。由此可知,他是通过跪在地上四处摸索找到婴儿的。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第二段“Surrell, then 64, ran inside without hesitation.”当时64岁的萨里尔毫不犹豫地跑了进去,所以短文主要讲Surrell冒着生命危险冲进着火的房子里去救一个婴儿,这体现了他勇敢,有爱心的特点。故选D。【点睛】根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内
32、容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。例如在第4小题中,根据第二段“Surrell, then 64, ran inside without hesitation.”当时64岁的萨里尔毫不犹豫地跑了进去,所以短文主要讲Surrell冒着生命危险冲进着火的房子里去救一个婴儿,这体现了他勇敢,有爱心的特点。故选D 。CShanghai, the first Chinese mainland city to carry out a compulsory garbage classifica
33、tion regulation in July, is using intellectual platforms that can count the amount of garbage residents dump(倒)to promote recycling.A residential area in Shanghais Baoshan district is using 10 sets of such smart bins. Through data shown on the screen, staff of the platform will know the amount of ga
34、rbage collected and when and who dumped them. The smart bin can also help social workers. For example, for elderly people living alone, a social worker will go to their home to check if the elderly people failed to dump garbage.The green fortune can! issued in 2016 by Shanghai environmental authorit
35、ies is the base of the big data platform. The card is meant to encourage daily garbage sorting and to build an eco-friendly way of life in the city, according to the city governments website. Residents can swipe (刷)the card after selecting the waste type on a screen above the smart bins, and the bin
36、 will open automatically. After the trash is dumped, residents will receive corresponding points which they could exchange for small gifts.The city government said more than 7.28 million Shanghai families have joined the project, and 6.31 million cards have been distributed. Residents and experts we
37、lcomed the use of high-tech equipment in garbage recycling, saying it is more convenient than expected.But proper garbage handling and necessary construction should catch up to avoid such a good idea from becoming a formalism project, Luo Yameng, a Beijing-based urban-planning and eco-city expert, t
38、old the Global Times on Thursday.In the future, the communitys management company would also issue garbage bags attached with QR codes, which would make it convenient for management departments to track residents who break garbage recycling regulations.The Global Times reporter found that similar me
39、asures have been applied in some areas in Beijing, which is drafting its own garbage recycling regulations.8. How does the smart bin help social workers?A. By signaling when garbage is dumped.B. By offering data about where garbage is put.C. By tracing the people who dumped garbage.D. By showing how
40、 much garbage is collected.9. Which of the following is the first step for residents to use the dustbin?A. Swiping the card.B. Dumping the garbage.C. Selecting the waste typeD. The bin opens automatically.10. What can be learned from the expert Luo Yameng?A. More and more families will be likely to
41、join the project.B. Garbage classification needs to be open to further discussion.C. The use of high-tech equipment is much better than expected.D. Follow-up measures should be taken to guarantee the success.11. What is the best title for the passage?A. Green fortune card一a card for your familyB. Sh
42、anghai gets tough with incorrect trash sortingC. Big data, smart devices help Shanghai sort garbageD. Compulsory garbage classification regulation in Shanghai【答案】8. C 9. C 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。上海,中国大陆第一个实行强制垃圾处理的城市,正在使用能够统计居民垃圾倾倒量的智能平台促进循环利用。【8题详解】细节理解题。根据第二段Through data shown on the screen, staff
43、 of the platform will know the amount of garbage collected and when and who dumped them.根据屏幕上显示的数据,平台工作人员可以知道,收集的垃圾数量、以及倾倒垃圾的时间和人员。因此,智能垃圾箱可以帮助社会工作者追踪倒垃圾的人。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段Residents can swipe (刷)the card after selecting the waste type on a screen above the smart bins, and the bin will open auto
44、matically.可知,在智能垃圾箱上方的屏幕上选择垃圾类型后,居民可以刷卡,然后垃圾箱就会自动打开。由此可知,使用垃圾箱的第一步是选择垃圾类型。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第五段But proper garbage handling and necessary construction should catch up to avoid such a good idea from becoming a formalism project, Luo Yameng, a Beijing-based urban-planning and eco-city expert, told the
45、 Global Times on Thursday.可知,适当的垃圾处理和必要的建设应该跟上,以避免这样的好主意成为形式主义项目,Luo Yameng,北京城市规划与生态城市专家,周四告诉环球时报。由此可以看出,Luo Yameng的意思是,应采取后续措施确保成功。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段Shanghai, the first Chinese mainland city to carry out a compulsory garbage classification regulation in July, is using intellectual platforms th
46、at can count the amount of garbage residents dump(倒)to promote recycling.可知,七月,上海,中国大陆第一个实行垃圾强制分类管理的城市,正在使用能够统计居民垃圾倾倒量的智能平台促进循环利用。由此可以看出,文章的标题可以是,“大数据和智能平台助力上海垃圾分类”,故选C。DIve been teaching college for many years, long enough to note the steady relaxation of attention in matters of student dress. Ive
47、long grown used to the tom jeans, flip-flops, shorts in the dead of the Maine winter, and ball caps worn backward. Still, I took note recently when one of my students showed up in pajama bottoms. I couldnt help stopping him and remarking, “Did you just roll out of bed?”His response: “Five minutes ag
48、o.”Im familiar with the school of thought that says that how students dress is irrelevant, so long as theyre learning. I deposit it in the same category as “Grammar and spelling dont matter, so long as theyre expressing themselves.” Perhaps. But I also wonder about the wisdom of confusing the line b
49、etween bed and desk. I should think that dressing properly before entering a formal environment, such as a college lecture hall, is a sort of visible reminder to oneself (and ones teachers) that impressions are important and that we have come together to get down to business.I smile when I think bac
50、k on the occasions that my parents associated with needing to look presentable. Once, when I was 11 and my brother 9, my father announced that he was taking us into Manhattan (just a subway ride away) to see the film of “2001: A Space Odyssey.” My brother and I were happy at the prospect, but were s
51、oon deflated when my father directed us to put on our best clothes, including jackets and ties. “But why?” I begged, not wanting to change out of my comfortable jeans, T-shirt, and sneakers.“Because,” he said, “were going to New York. Other people would observe and assess us based on our appearance.
52、”So yes, Im all for freedom of choice in matters of dress, and yes, I do want my students to be comfortable. But I also want to pay my respects to those students who believe that appearances count.12. Why did the author stop the student?A. He got up too late.B. He was late for class.C. He disobeyed
53、the rules.D. He wore pajama bottoms.13. What does the underlined word “deflated” in the fourth paragraph mean?A. Discouraged.B. Relaxed.C. Surprised.D. Worried.14. Why does the author mention his childhood experience?A. To introduce the topic.B. To entertain the reader.C. To remember his father.D. T
54、o support his argument.15. What does the author argue in the passage?A. Students should have a dress code.B. Pajama bottoms should be banned.C. Bad behavior leads to poor learning.D. School uniforms matter to students.【答案】12. D 13. A 14. D 15. A【解析】这是一篇夹叙夹议类的文章。作者以自己的经历告诉读者:着装虽然是个人的自由选择,但是在正式的场合应该着装
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2020-2021学年高中苏教版数学必修2课件:13-2-3-2 直线与平面垂直 .ppt
