《原创》《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破20.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 阅读理解特训:3真2模含解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家【KS5U原创】阅读理解特训:3真2模含解析2014届高三英语二轮突破20(一) 2013衡阳八中高三六次月考I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate “Yes!”. As I plan
2、ned the meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart.But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with f
3、resh dinners for weeks. A woman from the church of our community stopped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain.Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged
4、babysitting for my twoyearold daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter.Food is all about comfort. It feeds our bodies, bu
5、t it can also feed our souls. When you hear people talking about their favourite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to so
6、meone in need.1. The author has given lots of food to others because_A. she is poor at cooking Bshe is a church memberCshe is friendly to others Dshe has received others food2. We can learn from the first paragraph that the author_A. had to stay in bed for several weeks Bknew the family in need very
7、 wellCwas glad to be able to lend a hand Dwas tired of preparing food3. Which of the following is TRUE about the author?A. Her mother died when she was in hospital.B. She didnt get enough food during her pregnancy.CShe received food as well as comfort in her hard times.DShe thinks offering food is t
8、he best way to show love.4. What do we know about the authors family?A. Her family is too poor to buy enough food.B. Her family lives not far from a church.C. Her husband is not good at cooking.DShe has a babysitter taking care of her twins.5. According to the passage, which of the following conclus
9、ions can we get?A. A good beginning makes a good ending.BOne good turn deserves another.CActions speak louder than words.DEvery man has his faults.【语篇导读】 作者的母亲过世的时候,社区教堂中的女人给她带过食物;作者怀孕的时候,社区教堂中的女人也同样给她带过食物,并帮她照顾她两岁的女儿。因此,今天有人需要帮助的时候,作者也非常愿意伸出援手。1. D细节理解题。根据第二段第一句“But the truly amazing thing is that
10、I have received double over the course of my life.” 可知,作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经收到他们的许多馈赠,故选D项。2. C推理判断题。根据第一段第三句“Of course, I responded with an immediate Yes!.”可推断作者非常高兴能帮助别人,故选C项。3. C细节理解题。根据第二段第二句“When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks.”和第三段第一、二句“Later in my life
11、, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my twoyearold daughter, and brought lovely dinners to our house.”可知作者在她自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾,由此判断选C项。4. B推理判断题。根据第二段第三句“A woman from the church of our community stopped
12、by each evening with some food.”可知教堂在作者生活的社区里面,即离她家不远,故选B项。5. B推理判断题。通过上下文可知,作者在自己困难的时候接受过别人的帮助,故如今她也非常乐意帮助别人,由此可得出这么一个结论:善有善报。故选B项。(二) 2013湖南师大附中检测While you may be doing everything right, ignoring just one or two steps in the process may keep you from getting a job, especially in this fierce market
13、. Here is a checklist that covers some of the major links in the jobsearch chain.THE RESUMEMake sure it is uptodate and tailored to the types of jobs you are seeking for. Have someone else look at your resume. If you cannot afford a career coach, give your resume to friends or family members to scru
14、tinize. Have copies of your resume printed so that you are ready to hand them out at interview.COVERING LETTERSMaybe youve set up a few basic styles in advance, but thats not enough. Each covering letter should be designed to suit the job for which you are applying.THE WARDROBE(衣橱)Check your wardrob
15、e to ensure that you have the appropriate professional dress, including shoes, ready for interviews.NETWORKINGDont isolate yourself from others for days. Network through email messages, phone calls, appointments and meetings keep you in touch with the outside world and prevent you from becoming depr
16、essed.APPLICATIONA glance at huge online job sites isnt usually the best way to find a job. You are more likely to succeed through the people you know via networking.THE FOLLOWUPIt is quite common to apply for a job but never hear back from the company. Take measures, such as following up with a pho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河北省南宫市奋飞中学人教版高中语文必修五第一单元第3课边城课件 (共35张PPT) .ppt
