河北省正定县2015高考英语暑假练习(5)(答案或解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 正定县 2015 高考 英语 暑假 练习 答案 解析
- 资源描述:
-
1、河北省正定县2015高考英语暑假练习(5)(答案或解析)阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案。 Disposing(处理)of waste has been a problem since humans started producing it.As more and more people choose to live close together in cities,the waste-disposal problem becomes Increasingly difficult. During the eighteenth century,it was u
2、sual for several neighboring towns to get together to select a faraway spot as a dump site.Residents or trash haulers(垃圾拖运者)would transport household rubbish,rotted wood,and old possessions to the site.Periodically(定期的)some of the trash was burned and the rest was buried.The unpleasant sights and sm
3、ells caused no problem because nobody lived close by. Factories,mills,and other industrial sites also had waste to be disposed of.Those located on rivers often just dumped the unwanted remains into the water.Others built huge burners with chimneys to deal with the problem. Several facts make these c
4、hoices unacceptable to modern society.The first problem is space Dumps,which are now called landfills,are most needed in heavily populated areas.Such areas rarely have empty land suitable for this purpose.Property is either too expensive or too close to residential(住宅区的) neighborhoods.Long-distance
5、trash hauling has been a common practice but once farm areas are refusing to accept rubbish from elsewhere,cheap land within trucking distance of major city areas is almost nonexistent. Awareness(意识) of pollution dangers has resulted in more strict rules of waste disposal. Pollution of rivers,ground
6、 water,land and air is a price people can no longer pay to get rid of waste. The amount of waste,however,continues to grow. Recycling efforts have become commonplace,and many towns require their people to take part.Even he most efficient recycling programs,however,can hope to deal with only about 50
7、 Percent of a citys reusable waste.36.The most suitable title for this passage would be _.A.Places for Disposing Waste B.Waste Pollution DangersC.Ways of Getting Rid of Waste D.Waste Disposal Problem提示:第一段告诉了读者本文的中心思想。答案:D37.During the 18th century,people disposed their waste in many ways EXCEPT for
8、 _.A.burying it B.recycling itC.burning it D.throwing it into rivers提示:从文章第二、三段可知。答案:B38.What can be inferred from the fourth paragraph?A.Farm areas accept waste from the city in modern society.B.There is cheap land to bury waste in modern society.C.It is difficult to find space to bury waste in mod
9、ern society.D.Ways to deal with waste in modern society stay the same.提示:实际所使用的垃圾处理方法是烧、埋、倾倒进河里。第四段论述了这些方法在现代社会的不可接受性。文中例数了用这些方法处理垃圾的问题,可见在方法上没有进展。答案:D39.The main purpose of writing this article is to _.A.draw peoples attention to waste managementB.warn people of the pollution dangers we are facingC
10、.call on people to take part in recycling programsD.tell people a better way to get rid of the waste提示:文章介绍了过去与现在的垃圾处理方法,论述了这种方法所带来的问题和人们对这一问题的认识。最后一段强调利用回收的方法依然不能解决问题的严峻形势。文章旨在引起人们对废物管理的进一步关注。答案:APassage Four (Examinations Exert a Pernicious Influence on Education) We might marvel at the progress m
11、ade in every field of study, but the methods of testing a persons knowledge and ability remain as primitive as ever they were. It really is extraordinary that after all these years, educationists have still failed to device anything more efficient and reliable than examinations. For all the pious cl
12、aim that examinations text what you know, it is common knowledge that they more often do the exact opposite. They may be a good means of testing memory, or the knack of working rapidly under extreme pressure, but they can tell you nothing about a persons true ability and aptitude. As anxiety-makers,
13、 examinations are second to none. That is because so much depends on them. They are the mark of success of failure in our society. Your whole future may be decided in one fateful day. It doesnt matter that you werent feeling very well, or that your mother died. Little things like that dont count: th
14、e exam goes on. No one can give of his best when he is in mortal terror, or after a sleepless night, yet this is precisely what the examination system expects him to do. The moment a child begins school, he enters a world of vicious competition where success and failure are clearly defined and measu
15、red. Can we wonder at the increasing number of drop-outs: young people who are written off as utter failures before they have even embarked on a career? Can we be surprised at the suicide rate among students? A good education should, among other things, train you to think for yourself. The examinati
16、on system does anything but that. What has to be learnt is rigidly laid down by a syllabus, so the student is encouraged to memorize. Examinations do not motivate a student to read widely, but to restrict his reading; they do not enable him to seek more and more knowledge, but induce cramming. They
17、lower the standards of teaching, for they deprive the teacher of all freedoms. Teachers themselves are often judged by examination results and instead of teaching their subjects, they are reduced to training their students in exam techniques which they despise. The most successful candidates are not
18、 always the best educated; they are the best trained in the technique of working under duress. The results on which so much depends are often nothing more than a subjective assessment by some anonymous examiner. Examiners are only human. They get tired and hungry; they make mistakes. Yet they have t
19、o mark stacks of hastily scrawled scripts in a limited amount of time. They work under the same sort of pressure as the candidates. And their word carries weight. After a judges decision you have the right of appeal, but not after an examiners. There must surely be many simpler and more effective wa
20、ys of assessing a persons true abilities. Is it cynical to suggest that examinations are merely a profitable business for the institutions that run them? This is what it boils down to in the last analysis. The best comment on the system is this illiterate message recently scrawled on a wall: I were
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
