分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2021高考英语二轮专题复习题型组合练(二) 阅读综合练(Ⅱ) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:525408
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:78.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高考英语二轮专题复习题型组合练二 阅读综合练 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 专题 复习 题型 组合 阅读 综合 WORD 解析
    资源描述:

    1、题型组合练(二)阅读综合练().阅读理解(2020北京市适应性测试)AHow Does a Hoverboard Work?If youre looking to buy a gift for your children,why not keep up with the trend and get the best hoverboard?The device may have many designs,but the mechanism itself isnt complicated.Basically,a standard hoverboard contains:Battery: store

    2、s the electrical power.Almost all hoverboards use a highwatt lithiumion battery.Gyroscope(one for each wheel): allows riders to tilt(倾斜) the hoverboard while maintaining balance and adjusting their direction.Motor ( one in each wheel): provides the power to the wheels to keep the rider balanced and

    3、upright.Logic board:functions as the hoverboard brain.It processes datayour speed,tilt,etc.and sends information to the motors. This unit controls the power of the board so riders can adjust their speed.All the above components work together to control the power and tilt of the hoverboards so the ri

    4、der is balanced,upright and moving at a controlled speed.Why Buy a Hoverboard?Undoubtedly,hoverboards are cool.Youve probably seen kids riding one around the house.Theyre a phenomenon and everybody wants in.So,why deny your kids and prevent them from being part of this trend?Where Is a Hoverboard Le

    5、gal?Despite their wild popularity,hoverboards have yet to become “streetlegal”Currently,some places prohibit anyone under 16 from using these devices,and hoverboards are banned in academic institutions and public places,like campus buildings,parks,shopping malls and subway stations.Some places have

    6、also put speed limits on the devices and restricted their use to bike paths.However,open areasincluding your yardare free of these restrictions.1The logic board of a hoverboard can_Astore electricityBpower the wheelsCsend information to the ridersDreceive data and give command2According to the passa

    7、ge,a hoverboard can be used_.Aon campusBin parksCon bike paths Din shopping malls3What is the main purpose of this passage?ATo evaluate a gifts quality.BTo recommend a gift choice.CTo compare new hoverboard models.DTo clarify functions of the latest hoverboards.【语篇解读】文章介绍了一种在孩子中非常受欢迎的新式礼物平衡车,并说明了它的使

    8、用方法、工作原理等相关内容。1解析:细节理解题。根据题干中的关键词logic board可以找到How Does a Hoverboard Work?的相关内容。根据“It processes data.and sends information to the motors.”可知,logic board可以收集数据并将信息传给发动机,故正确答案是D。答案:D2解析:细节理解题。根据文章最后一段中的“.hoverboards are banned in academic institutions and public places,like campus buildings,parks,sho

    9、pping malls and subway stations.”可知,A、B、D项都不正确,故正确答案是C。答案:C3解析:写作意图题。根据文章第一段“If youre looking to buy a gift for your children,why not keep up with the trend and get the best hoverboard?”可知,文章主要是为小朋友推荐一件礼物,故正确答案是B。答案:BB(2020长沙四校高考模拟)Josh Morrison,17,dreamed of raising $100,000 to build a home for a l

    10、owincome family.After years of hard work,his dream has come true.The house is now in the early stages of building.Six years ago,Josh and his dad went into a Habitat for Humanity ReStore,a home improvement store and donation center run by the nonprofit organization.They were there to buy a sink.Josh,

    11、then 11,also noticed a collection of pennies.“I instantly felt the urge to help out with that,”he said.Josh set a fundraising (筹款) deadline of four years.Many people doubted whether he could reach his goal of$100,000,but it didnt shake his faith.He raised money at his school and other nearby schools

    12、.He collected money from neighbors,got publicity from local newspapers,and placed cans in stores so that people could donate extra change.Joshs fundraising efforts began to produce results.Still,there were challenges.Four months before his deadline,he was$30,000 short.He decided to hold a Family Fun

    13、 Fair and Spaghetti Dinner in Uxbridge,which is in the province of Ontario.The event raised$19,000.“I didnt care how long it took me,”Josh said.“I would raise$100,000.”With three weeks left,a company called Joshs house,offering to donate $18,000.Eventually,Josh reached a total of$124,000 before his

    14、deadline,“The momentum just kept going,and we decided to do more,”he said.“Joshs Penny House”is being built by Habitat for Humanity in the city of Oshawa,along with 24 new townhouses.Josh has helped with some of the construction,as have other volunteers.He will choose the family that moves into the

    15、unit.Next year,the 17yearold will head to college in British Columbia,Canadas westernmost province.As a 11yearold kid when starting fundraising,Josh was able to send a powerful message across the world.No matter how old you are,if you have a dream and are willing to do anything to achieve it,it can

    16、come true.4Which word can best describe Josh Morrison in Paragraph 2?AStraightforward. BOpenminded. CDetermined. DCautious.5Why was the Family Fun Fair and Spaghetti Dinner event in Uxbridge held?ATo call for more attention.BTo attain his goal.CTo win approval from the locals.DTo find sponsors for a

    17、 family.6What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?AHis project became more popular.BHe received continuous donations.CThe result was beyond expectations.DHe got more support from the company.7What will be the best title of the text?AAn Astonishing FundraiserBA Boy with a Warm HeartCKind

    18、ness from a CompanyDThe Penny House Dream【语篇解读】本文是一篇记叙文。一个11岁的少年因一次偶然的经历决定为低收入家庭募捐建房,经过数年的不懈努力,实现了这一梦想的故事。4解析:推理判断题。结合文中对Josh Morrison筹款过程的描述以及第二段中的“Many people doubted whether.but it didnt shake his faith”可知,尽管很多人怀疑他是不是能在四年中完成这件事,但是他信念坚定。由此可见他是“意志坚定的”。答案:C5解析:细节理解题。根据第二段中的“his goal of$100,000”和第三段中

    19、的“Still,there were challenges.He decided to hold a Family Fun Fair.$19,000”可知,在截止日期前的四个月,离他的筹款目标还差30 000美元,于是他决定举办这个活动来达到目标。答案:B6解析:句意理解题。根据下文中的“we decided to do more”以及“Joshs Penny House is being built.some of the construction”可知,捐款势头一直保持下去,他收到了比最初目标多的钱,于是打算做更多,他帮助建造Joshs Penny House以及24所新住宅来帮助需要的人

    20、,所以画线处应意为“他继续收到捐款”。答案:B7解析:标题判断题。文章主要讲述了一个11岁的少年经过几年不懈的努力,实现为低收入家庭募捐建房的梦想的经历。本文提到的“Joshs Penny House”是解题的暗示。钱是Josh一分分筹来的,因此本文最佳标题是D。答案:DC(2020宁波高三适应性考试)People may set an alarm on the phone or clock that sounds like this: beep beep beep.That hard,unpleasant sound may be making it harder to shake off

    21、the sleepy feeling in the morning known as grogginess.So,is there a better way to wake up? A recent study says yes.The answer is music. The study,carried out by researchers in Australia,involved 50 people.The researchers found that people who wake up to musical alarms reported feeling more awake and

    22、 alert.Stuart McFarlane,a lead writer of the study stated,“We are very surprised by these findings as one might expect a harsh beeping sound to be more successful at waking up a person.”Sleep inertia is another term for grogginess.It means a person has a heavy feeling when waking up,and has trouble

    23、getting moving again after sleeping.McFarlane said people need to better understand sleep inertias harmful effects on human performance later in the day.Not everyone will experience the full effect.But for those who do,“care should be taken” when performing duties that require a top performance with

    24、in this period,he said.This includes dangerous tasks like driving or riding our bikes shortly after waking up.The same is true for people who work in dangerous situations shortly after they wake,including firefighters and pilots. So,what makes musical alarms better for waking up? The researchers thi

    25、nk the music may be more successful in reducing sleep inertia because it has several tones,compared to the single tone of a “beeping” alarm.McFarlane said that the changes over time between the music tones may help increase a persons attention when waking from sleep. And is there a kind of music tha

    26、t is best to wake up to?“There may be,”McFarlane said.“We could suggest alarm sounds that are tune full and easy to hum or sing along with.The current sounds I have been using include Close to me by the Cure and Borderline by Madonna.”No matter how you wake up,experts say,the amount of sleep you get

    27、 also mattersa lot.8Which of the following might be the best title for the text?AWhat Is Grogginess?BWhy Are Musical Alarms Better?CWhich Music Is the Best? DHow Can We Overcome Grogginess?9Which of the following statements is TRUE according to the passage?ASleep inertia is another cause for groggin

    28、ess.BHow long a person sleeps is of great importance.CThe beeping alarm is not effective mainly because of its noisy tone.DIt is dangerous for everyone to drive or ride bicycles shortly after waking up.10The paragraph following this passage is likely to focus on_Aexamples of good musical alarmsBmore

    29、 findings of the application of musicCexplanations about why music is more helpfulDsuggestions on how to sleep well and feel fresh each morning11In which section of a magazine may you find the passage?AHealth. BFiction.CTechnology. DEntertainment.【语篇解读】本文主要介绍了一项研究发现:用音乐做闹钟铃声来叫醒人们会更好。因为音乐声能让人们更清醒。8解析

    30、:主旨大意题。根据全文内容和第五段中的“So,what makes musical alarms better for waking up?”可知,本文主要介绍了一项研究发现:用音乐做闹钟铃声来叫醒人们的效果会更好。因此本文的最佳标题是“为什么音乐闹钟更好呢?”。故选B。答案:B9解析:细节理解题。根据最后一段中的“No matter how you wake up,experts say,the amount of sleep you get also mattersa lot.”可知,人们睡眠的时长很重要。故选B。答案:B10解析:推理判断题。根据最后一段“No matter how yo

    31、u wake up,experts say,the amount of sleep you get also mattersa lot.”可知,文章最后一段说明了睡眠充足的重要性,因此接下来的段落可能会讨论如何拥有优质的睡眠以及每天早上都神清气爽。故选D。答案:D11解析:文章出处题。根据全文内容,尤其是第一段中的“That hard,unpleasant sound may be making it harder to shake off the sleepy feeling in the morning known as grogginess.”及文章最后一段的内容可知,本文主要介绍了一项

    32、研究发现:用音乐做闹钟铃声可以改善人们起床后昏昏沉沉的状态。因此本文最有可能出自杂志的健康版块。故选A。答案:AD(2020东莞模拟自测题)Next time you throw away rotten lettuce or smelly berries you should think about this.Globally,we waste more than a third of the food we produce.That is according to the Food and Agriculture Organization. A group of Swedish gradua

    33、te students is working to fight that fact.They are in the Food Innovation and Product Design program and have come up with a way to use produce that is about to go to waste.They turn the food into nonperishable (不易腐烂的)powder.It may help people who have limited access to food.They are calling it FoPo

    34、 Food Powder.It is exactly what it sounds like.It is dried,powdered,shelfstable fruits and vegetables.The powder can be dropped into relief efforts after natural disasters.Or it can be given out in lowresource areas where fresh food and refrigeration are hard to come by. Ngo,one of the students who

    35、developed it,says they are not making something groundbreakingPowdered food has been around since the early days of astronauts.But they are rethinking the waste and delivery channels.Their development team reached out to farmers and retailers to source fruit. “Today a relief bag for humanitarian dis

    36、asters contains various foods such as strawberry jam,peanut butter and peas in tomato sauce.We think that an easily transported pack of cheap dried food powder with high nutritional value would fit in perfectly,”Ngo says.The team has been trying to keep its prices down,too.That would aid lowbudget h

    37、umanitarian groups and nongovernmental groups. Freezedried food keeps most of the nutritional benefits of raw food.It loses some vitamins and minerals in the drying process.But it is still a good way to get fiber and nutrients. The group are about to start working with the UN.s Initiative on Food Lo

    38、ss and Waste.They want to try and reach more people and countries that could benefit.12Why did the group of Swedish graduates develop the FoPo Food Powder?ATo reduce food waste.BTo cut the cost of food.CTo replace the traditional food.DTo improve the flavor of the food.13What does the underlined wor

    39、d “groundbreaking” in Paragraph 4 mean?AAdditional. BReasonable.CCreative. DWorthwhile.14What can we learn about powdered food?AIt is very popular in some poor areas.BIt is an effective way to lower food prices.CIt keeps the nutritional benefits of raw food.DIt provides aids for people in lowresourc

    40、e areas.15What will the group do according to the last paragraph?AThey are about to cooperate with the UN.BThey are about to write an Initiative for the UN.CThey will visit and help more people worldwide.DThey will make great profits from their product.【语篇解读】本文是一篇科普说明文。主要介绍了一种将多余食物干燥打磨成粉末,制成“food po

    41、wder”的方式。这种方式能减少粮食浪费,并且能帮助缺乏粮食的人们。12解析:推理判断题。根据文章第二段“A group of Swedish graduate students is working to fight that fact.”(一群瑞典研究生正在努力战胜这一事实),其中that fact,指的是上一段提到的食物浪费,他们研发产品是为了减少食物浪费,故选A。答案:A13解析:词义猜测题。从“Powdered food has been around since the early days of astronauts.”可以知道,将食物研磨成粉末的工艺早已有之,并不是他们开创的,

    42、有此可以推断上文“they are not making something groundbreaking”他们并没有做出什么突破性的东西,其中的groundbreaking同creative意思相近,故选C。答案:C14解析:推理判断题。根据文章第三段“The powder can be dropped into relief efforts after natural disasters.Or it can be given out in lowresource areas where fresh food and refrigeration are hard to come by.”(这

    43、些粉末可以投入自然灾害后的救援工作中。或者,它可以在新鲜食品和冰箱很难得到资源匮乏的地区发放),由此推断出powered food可以为资源匮乏的地区提供援助,故选D。答案:D15解析:推理判断题。文章最后一段“The group are about to start working with the UN.s Initiative on Food Loss and Waste.They want to try and reach more people and countries that could benefit.”(该组织即将开始与联合国组织在粮食损失和浪费问题上合作。他们希望努力惠及

    44、更多可能受益的人和国家),由此推断他们将和联合国进行合作,故选A。答案:A.阅读七选五(2020广东深圳高三统一测试)Imagine you are on a long car trip.It is night and you take a wrong turn onto a dark country road.With a sinking feeling,you realize that you have no idea where you are. _1_,and the answer is written in light.A shining compass face,with nort

    45、h,south,east and west at the four points,and a big needle are pointing at north.What a relief!You turn your car around and head in the right direction guided by the sky. For migrating birds,finding their way over long distances through the darkest nights is their second nature._2_directions written

    46、by light and magnetism (磁力)Some birds journey thousands of miles in their twiceyearly journeys._3_,like mountain ranges and rivers,to help decide the directions;but birds may also navigate using the stars,and by sensingor even “seeing”the Earths invisible magnetic field.For many years,scientists hav

    47、e been studying whats behind the strong ability of migrating birds to find their way to their winter and summer homes.Here is one thing that they agree on._4_This compass leads them to make their very first autumn flight in the direction that has been longtravelled by the rest of their species._5_AT

    48、hen you glance up at the skyBSo birds are born knowing which way home isCThey do it in part by reading directions in the skyDMagnetism is important for all animals,especially birds and fishesEWhen theyre on the way,they take the advantage of familiar landmarksFMigratory baby birds are already equipp

    49、ed with a kind of present inner compassGIn birds,migration means twoway journeysonward journey and backward journey【语篇解读】文章主要讲的是,迁徙的鸟类是如何找到回家的路的。1解析:空处所在句是段落的主旨句。根据空后的“and the answer is written in light”及该段内容可知,该段主要是说,天空可以帮你找到回家的路。且A选项中的the sky和该段最后一句中的the sky为原词复现,故选A。答案:A2解析:根据上文“For migrating bir

    50、ds,finding their way over long distances through the darkest nights is their second nature”可知,下文应说明鸟是怎么找到方向的。分析各选项可知,C项符合该处语境。答案:C3解析:根据下文“like mountain ranges and rivers,to help decide the directions;but birds may also navigate using the stars,and by sensingor evenseeingthe Earths invisible magneti

    51、c field.”可知,该段主要是讲鸟类如何在迁徙途中记住回家的路的,且E项中的landmarks指代的就是下文中的mountain ranges and rivers,故选E。答案:E4解析:根据下文“This compass leads them to make their very first autumn flight in the direction that has been longtravelled by the rest of their species.”可知,该段提到了一种“指南针”。This compass指代的是F项中的inner compass,且该选项中的Migratory baby birds和上文中的strong ability of migrating birds相呼应,故选F。答案:F5解析:空处应填总结该段的主要内容的句子。根据上文“This compass leads them to make their very first autumn flight in the direction that has been longtravelled by the rest of their species.”可知,空处所在句是说,鸟类从出生开始就知道回家的路是哪条。故选B。答案:B

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语二轮专题复习题型组合练(二) 阅读综合练(Ⅱ) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525408.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1