河北省石家庄市2020届高三模拟考试(二)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省石家庄市2020届高三模拟考试二英语试题 WORD版含解析 河北省 石家庄市 2020 届高三 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020届高三五月模拟考试(二)英语试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名.准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相
2、应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1. What was the weather like this morning?A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny.2. Where was the grey bird when the man saw it?A. Beside a river. B. On top of a house. C. In a tree.3. What is the womans opi
3、nion about writing an English story?A. Its unpleasant. B. Its interesting. C. Its creative.4. How much will the speakers pay for the shoes?A. 15. B. 25. C. 35.5. What program will be shown on TV tonight?A. The singing competition. B. The talk show. C. The street dancing.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面
4、5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where will the woman go tomorrow?A. To a market. B. To a farm. C. To a museum.7. What does the man plan to do for the weekend?A. Make apple pie. B. See an exhibition. C. Watch a movie.听第7段材料,
5、回答第8至10题。8. What happened in the late 1970s?A. Return of the Jed appeared.B. Science fiction movies became popular.C. There was a long gap in movie releases.9. When did The Phantom Menace come out?A. In 1980. B. In 1984. C. In 1999.10. What are the speakers discussing?A. How Star Wars movies were ma
6、de.B. What effects Star Wars movies have.C. When Star Wars movies were released.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the possible relationship between the speakers?A. Customer and receptionist B. Colleagues. C. Husband and wife.12. How will the speakers go to the airport?A. By taxi. B. By bus. C. By undergr
7、ound.13. What does the woman remind the man to do at last?A. Avoid the rush hour. B. Bring business cards along. C. Keep the receipts.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where are the speakers?A. At home. B. In the office. C. At the recycling center.15. What waste will the man take care of?A. Plastic bottles. B. P
8、aper. C. Cans.16. What do the speakers decide to do?A. Reduce the use of paper, plastic and cans.B. Prepare boxes for different wastes.C Try to reduce the waste.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker talking to?A. University students. B. Club members. C. Guest speakers.18. What does the speaker su
9、ggest doing?A. Comparing the clubs before choosing one.B. Remembering to bring the library card.C. Trying to join a free club.19. What information is on the registration document?A. A book list for each course.B. The names of the departmental heads.c. The classroom numbers for each class.20. Where s
10、hould one fix any accommodation problems?A. The secretary office.B. The academic department.C. The university administration.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ABeing the worlds most trusted volunteer abroad organization, IVHQ (International Volunteer Headqu
11、arters)offers volunteer programs in more than 50 destinations. Here are a few of them.Marine Conservation ProgramVolunteers of this program work in Queensland, Australia. You will join conservation efforts like collecting sea rubbish.Requirements: Volunteers need to be 18 years or over. Able to swim
12、. Speak fluent English. Present a police check. Have travel insurance. Complete our free pre-departure training.Fees: 1 week $1,010, 2 weeks $2,020, 3 weeks $2,980Shriners Hospitals for Children ProgramVolunteers in Shriners Hospitals for Children in Honolulu, Hawaii need to pick up patients, delive
13、r supplies and tutor patients.Requirements: Volunteers must be at least 16 years old. Available to volunteer two hours per week for at least five months. Agree to a police check and a drug test. We offer free training upon your arrival.Fees: No fees are needed.Youth Support ProgramVolunteers are pla
14、ced in community centers of New Orleans, Louisiana, USA to provide tutoring and positive activities for the youth. You can also help organizations by beautifying spaces, re-organizing classrooms and preparing materials.Requirements: Volunteers need to be 18 years or over. Have travel insurance and p
15、rovide a police check. The training fee is included in the program fee.Fees: 1 week $520, 2 weeks $825, 3 weeks $1,125Pre-School English ProgramVolunteers working in Cusco, Peru will teach English in pre-schools with younger children of 4 to 5 years old.Requirements: 18 years and over. No previous t
16、eaching experience is required, but a basic understanding of Spanish is. Emergency contact, police check and resume (简历)are required. Training will be conducted online for free.Fees: 1 week, $320,2 weeks $550, 3 weeks $7351. Which program suits a 17-year-old volunteer?A. Marine Conservation Program.
17、B. Shriners Hospitals for Children ProgramC. Youth Support Program.D. Pre-School English Program.2. What should the volunteers do in Youth Support Program?A. Collect sea rubbish.B. Pick up and tutor patients.C. Re-organize classrooms.D. Teach the English language.3. What is required for the programs
18、 in Australia and Peru?A. Police check.B. Travel insurance.C. Drug test.D. Emergency contact.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】本文是应用文。文章介绍了IVHQ(国际志愿者总部)提供的志愿者培训计划。文章详细地介绍了招募志愿者的信息。【1题详解】细节理解题。根据Shriners Hospitals for Children Program中的“Volunteers must be at least 16 years old.”可知,这个项目(Shriners Hospitals for Chi
19、ldren Program )的志愿者必须年满16岁。其他三个项目都要求18岁或以上。即Shriners Hospitals for Children Program适合一名17岁的志愿者。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Youth Support Program中的“You can also help organizations by beautifying spaces, re-organizing classrooms and preparing materials.”可知,在Youth Support Program计划中你还可以通过美化空间,重新组织教室和准备材料来帮助组织进行工
20、作。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第一个项目中的要求“Present a police check.”和最后一个项目中的要求“Emergency contact, police check and resume (简历)are required.”可知,澳大利亚和秘鲁的计划要求提供无犯罪记录证明。故选A。BMacinley Butson was just 16 years old when she first had the idea to try and protect women from more than necessary radiation during breast can
21、cer treatmentsand now, her invention could be a game-changer in the medical field.Butson, whose father works in medical physics, has always been interested in science. But she only began researching the harmful side effects of radiation treatment after her father discussed his experience with ineffe
22、ctive cancer treatments in his work. Since Butson had also recently lost a relative to breast cancer, she felt inspired to conduct her own research on the subject. She tried to begin her medical research by consulting scientific journals, but she found their academic terms almost impossible to under
23、stand.She then turned to the Internet to find videos that taught how to read scientific journals. As she went deeper in her research, she stumbled upon a key bit of information: copper (铜)has been shown to be effective at protecting skin from radiation. An idea hit this Australian teen as she was vi
24、ewing a film on medieval wars in her 10th grade history class. When she saw the scaled (鳞片) patterns of the mail (盔甲),she was inspired to create a wearable protective tool out of copper. She then headed back online and watched videos on how to put together tiny scales. She made her own flexible scal
25、e-mail which she now calls SMART: Scale Mail for Radiation Therapy.When her invention was tested in a laboratory setting, it reduced surface exposure to unnecessary radiation by 75%. And now Butson is working on getting her SMART into clinical settings for use.4. Why did Macinley Butson start her re
26、search?A. To assist her father with his work.B. To save her relative from cancer.C. To publish some articles in journals.D. To find effective ways to treat cancer.5. What does the underlined phrase “stumbled upon in Paragraph 3 probably mean?A. Came across.B. Missed.C. Passed on.D. Required.6. Where
27、 did Macinley Buston get inspiration for her invention?A. Videos online.B. Scientific journals.C History textbooks.D. Soldiers defensive clothes.7. Which of the following best describes Macinley Buston?A. Stubborn.B. Creative.C. Selfless.D. Considerate.【答案】4. D 5. A 6. D 7. B【解析】本文是记叙文。文章讲述了当时只有16岁的
28、Macinley Butson用铜制成了一种可穿戴的防护工具,使乳腺癌症患者在接受检查时能够减少受到不必要的辐射。现在Butson正在努力将她的发明投入到临床使用。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的“But she only began researching the harmful side effects of radiation treatment after her father discussed his experience with ineffective cancer treatments in his work.”可知,但在她的父亲讲述了自己在工作中治疗癌症无效的经历后,
29、她开始研究放射治疗的有害副作用。因此判断出Macinley Butson开始她的研究的原因是寻找治疗癌症的有效方法。故选D。【5题详解】词句猜测题。根据第三段中的“She then turned to the internet to find videos that taught how to read scientific journals. An idea hit this Australian teen as she was viewing a film on medieval wars in her 10th grade history class. When she saw the
30、scaled (鳞片) patterns of the mail, she was inspired to create a wearable protective tool out of copper.”可知,她到网上找到可教如何阅读科学期刊的视频。这位澳大利亚青少年在10年级历史课上观看一部有关中世纪战争的电影时,心中产生了一个念头。当她看到盔甲的鳞片图案时,她受到启发,用铜制成了一种可穿戴的防护工具。因此划线句子的意思是“随着研究的深入,她偶然发现了一些关键信息:铜被证明可以有效保护皮肤免受辐射。”由此可知,划线短语的意思是“偶然发现”。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的“A
31、n idea hit this Australian teen as she was viewing a film on medieval wars in her 10th grade history class. When she saw the scaled (鳞片) patterns of the mail (盔甲),she was inspired to create a wearable protective tool out of copper.”可知,这位澳大利亚青少年在10年级历史课上观看一部有关中世纪战争的电影时,心中产生了一个念头。当她看到盔甲的鳞片图案时,她受到启发,用铜
32、制成了一种可穿戴的防护工具。因此Macinley Buston的发明灵感来自士兵的防护铠甲。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第三段“When she saw the scaled (鳞片) patterns of the mail (盔甲),she was inspired to create a wearable protective tool out of copper.可知,文章讲述了当时只有16岁的Macinley Butson用铜制成了一种可穿戴的防护工具,使癌症患者在接受检查时能够减少受到不必要的辐射。现在Butson正在努力将她的发明投入到临床使用。因此B项(有创造力的)最能
33、描述Macinley Buston。故选B。CYoga is an ancient physical and spiritual practice originating in India. The word“yoga” comes from Sanskrit (梵文)and means to join or to unite, symbolizing the union of body and mind. Today it is practiced in various forms around the world and continues to grow in popularity. R
34、ecognizing its universal appeal, the United Nations declared 21 June as the International Day of Yoga in 2014 to raise awareness worldwide of the many benefits of practicing yoga.Yoga is an invaluable gift from an ancient tradition. Its not just about exercise but a way to discover the sense of onen
35、ess with yourself nature and the world. There is no written record of who invented yoga. Yoga practitioners (从业者)passed down the principles to their students. The earliest written record of yoga is generally believed to have been written by Patanjali, an Indian master who lived somewhere between 2,0
36、00 and 2,500 years ago.Various yoga types give you multiple choices. Hatha yoga is the most widely practiced type and is excellent for beginners. It is gentle with slow and smooth movements. Kundalini yoga combines a singing session besides body and mental control. Bikram yoga is practiced in a heat
37、ed room. It is to loosen muscles and to sweat to clean the body and remove symptoms of disease and pain. Ashtanga yoga is taught as a difficult workout where you move quickly from one gesture to another to build strength and patience.In recent years, the World Health Organization has urged countries
38、 to help their citizens reduce physical inactivity, which is among the top ten leading causes of death worldwide, and a key risk factor for non-communicable diseases, such as cancer and diabetes. Yoga is a proper exercise. It is known for its ability to ease stress and anxiety. It may also help redu
39、ce several risk factors for heart diseases and promote a better sleep.8. Why did the United Nations set the International Day of Yoga?A. To promote the research into Sanskrit.B. To help people know more about India.C. To popularize Yoga practice worldwide.D. To give a declaration on cultural diversi
40、ty.9 What is Paragraph 2 mainly about?A. The principles of yoga.B. The history of yoga.C. The benefits of yoga.D. An Indian yoga master.10. What will you choose if youre looking for a challenging exercise?A. Hatha yoga.B. Kundalini yoga.C. Bikram yoga.D. Ashtanga yoga.11. What can we infer from the
41、last paragraph?A. Physical inactivity causes deadly diseasesB. Yoga can help prevent communicable diseases.C. Little or no exercise puts peoples health at risk.D. Yoga can be a cure for many kinds of diseases.【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】本文是说明文。文章讲述了瑜伽的起源、种类及做瑜伽运动的好处。世界卫生组织WHO敦促各国公民要加强运动。瑜伽是一个很好的选择。
42、【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“Recognizing its universal appeal, the United Nations declared 21 June as the International Day of Yoga in 2014 to raise awareness worldwide of the many benefits of practicing yoga.”可知,联合国认识到瑜伽对如此多的人们产生了吸引力,其宣布6月21日为2014年国际瑜伽日,以提高全世界对练习瑜伽的诸多益处的认识。因此判断出,联合国设立国际瑜伽日是为了在全世界推广瑜伽练习。故选C。
43、【9题详解】主旨大意题。根据第二段“Yoga is an invaluable gift from an ancient tradition. Its not just about exercise but a way to discover the sense of oneness with yourself nature and the world. There is no written record of who invented yoga. Yoga practitioners (从业者)passed down the principles to their students. Th
44、e earliest written record of yoga is generally believed to have been written by Patanjali, an Indian master who lived somewhere between 2,000 and 2,500 years ago.”可知,瑜伽是来自古老传统的宝贵礼物。这不仅是运动,还是发现自己与自然和世界的一体感的一种方式。谁发明的瑜伽并没有书面记录。瑜伽从业者将原理传给了学生。人们普遍认为,最早的瑜伽的书面记录是由居住在2000至2500年前的印度大师Patanjali撰写的。即第二段讲的是瑜伽的历
45、史。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段中的“Ashtanga yoga is taught as a difficult workout where you move quickly from one gesture to another to build strength and patience.”可知,Ashtanga瑜伽被认为是一项艰苦的锻炼,你可以从一种姿势快速移至另一种姿势,以增强力量和耐心。因此如果你正在寻找具有挑战性的锻炼,你可以选择 Ashtanga瑜伽。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“In recent years, the World Hea
46、lth Organization has urged countries to help their citizens reduce physical inactivity, which is among the top ten leading causes of death worldwide, and a key risk factor for non-communicable diseases, such as cancer and diabetes.”可知,近年来,世界卫生组织(WHO)敦促各国帮助公民减少运动的不足,而运动不足是全世界十大主要死因之一,也是导致非传染性疾病(如癌症和糖
47、尿病)的关键风险因素。因此从最后一段我们可以推断出很少或不做运动会使人们的健康受到威胁。故选C。DAround 45% of plastic waste is recycled annually in the UK and is on the increase. However, one of the problems with present plastic recycling methods is that you end up with a lower-quality plastic with worse properties (特性)than the original. This me
48、ans that plastic drink bottles cannot simply be recycled into new drink bottles continuously, but instead are used for other lower-grade products like park benches.Now, British scientists have developed a new method of chemical recycling. They use lower temperatures and more environmentally-friendly
49、 starting chemicals than previous methods to turn plastics back into their constituent chemical molecules (分子).In this way, they can be used to make new plastics of the same quality as the original.Most plastic is now recycled using mechanical methods, where they are transformed into liquids before
50、being made into something new, said a professor named Matthew Jones. The problem is, melting plastic changes its properties and reduces the quality. Out method of chemical recycling overcomes this problem. Then plastics can be used all over again without losing any properties?The researchers are rec
51、ycling some kinds of plastics, including plant-based PLA, a plastic used for food packaging and PET, which is used for drink bottles. So far, the technology has only been demonstrated on a small range. However, scientists are now working to produce larger quantities of starting chemicals.There is no
52、 single solution to the problem of plastic waste the approach has to be a combination of reducing, reusing and recycling. Our method of chemical recycling could allow carbon to be recycled endlessly rather than digging more up from the ground in the form of fossil fuels, or letting it into the atmos
53、phere as a greenhouse gas, said Dr. Paul McKeown from the University of Bath.12. What is the problem with the present plastic recycling?A. The quality of recycled plastics declines.B. Plastic drink bottles cannot be recycled.C. The amount of plastic waste is increasing.D. Recycled lower-grade produc
54、ts sell badly.13. How do scientists recycle plastic waste with the new method?A. By transforming it into fuels.B. By heating it into liquid state.C. By keeping its original properties.D. By changing its molecule structure.14. What can we learn from what Dr. Paul McKeown said?A. Fossil fuels are endl
55、ess resources.B. The plastic waste problem has no solution.C. Recycled carbon leads to greenhouse gases.D. The chemical recycling is environment-friendly.15. In which part of the website can we find the text?A. Business.B. Tech & Science.C. Lifestyle.D. Arts & Culture【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】本
56、文是新闻报道。文章讲述了当前塑料回收方法的问题之一是最终会得到质量比原来低的劣质塑料。英国科学家已经开发出一种新的化学回收方法,可以用来制造质量与原始塑料相同的新塑料,而且对环境是有好处的。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“This means that plastic drink bottles cannot simply be recycled into new drink bottles continuously, but instead are used for other lower-grade products like park benches.”可知,但是,当前塑料回收
57、方法的问题之一是最终会得到质量比原来低的劣质塑料。即目前的塑料回收的问题在于再生塑料的质量下降了。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第三段中的“Most plastic is now recycled using mechanical methods, where they are transformed into liquids before being made into something new. The problem is, melting plastic changes its properties and reduces the quality. Out method of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
