云南省罗平县第二中学2021-2022学年高二上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省罗平县第二中学2021-2022学年高二上学期9月月考英语试题 WORD版含解析 云南省 罗平县 第二 中学 2021 2022 学年 上学 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、罗平二中2021-2022学年(上)学期高二年级09月月考英语试卷试卷满分:150分 考试时间:120分钟第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman prefer to do?A. Check in the hotel. B. Find a quiet place. C. Avoid the traffic jam.2. W
2、ho is probably the man?A. An exhibition visitor. B. A policeman. C. A ticket collector.3. What subject does the boy show little interest in?A. Physics. B. Math. C. Biology.4. What is the speakers opinion about the film?A. It has a surprising ending. B. It isnt worth watching. C. It makes them puzzle
3、d.5. Where does the conversation probably take place?A. On a plane. B. At home. C. At a newspaper stand.第二节 (共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题6. What will the speakers do next
4、Saturday?A. Buy a new car. B. Look at some photos. C. Travel to China.7. Whats the relationship between the speakers?A. A couple. B. Neighbors. C. Fellow workers听下面一段对话,回答第8和第9两个小题8.How long has the restaurant served breakfast?A. About 6 years. B. About 16 years. C. About 60 years.9. What will Betty
5、 probably try?A. Fried eggs. B. Fruit salad. C. French toast.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Who is getting married?A. Grace. B. Judy. C. Clara.11. What will the man go for on Saturday?A. A birthday party. B. A picnic. C. A wedding.12. What does the man suggest the woman do?A. Attend the wedding a little
6、late.B. Call her best friend to say sorry.C. Go to the wedding and the party听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What program was put off to next week?A. A talk show . B. Some news reports. C. A football game.14. Who was badly injured?A. The teacher. B. The bus driver. C. The truck driver.15. How many students
7、 got hurt in the accident?A. 2. B. 18. C. 2016. What caused the accident?A. Drunk driving. B. Speeding. C. Bad weather.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17 What can we see in Johns photo?A. A rainstorm. B. A monkey. C. A sleeping lion.18.How much will John receive?A. $ 100. B. $500. C. $1,000.19. What can we le
8、arn about Bens photo?A. It was taken in Africa.B. It happened by accident.C. It was in black and white.20. What is the speakers advice in the end?A. Entering next months contest.B. Being careful while taking pictures.C. Checking back for more information.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读
9、下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Firegathering18-20MayThe Fire gathering festival returns to an unidentified place somewhere in the Sussex countryside this May. The ticket price is a very agreeable 40, an amount that the organisers promise covers only the costs of staging the event. As well as th
10、e night-club singers and dancers and circus performers, you can expect live performances from local stars. If this looks like it might be right for you, youd be well advised to book your ticket soon; the event has sold out every year since its beginning four years ago.Sheep Music20-22JulySheep Music
11、 started life as a garden party and has developed into a full-scale(全面的)community event. Even though the advertising has always been limited to word of mouth, the huge number of people two years ago left organisers worried that the large crowds could ruin the festivals family feel. Luckily July sees
12、 the return of this brilliant party. The climax(高潮) comes in the shape of Saturday nights full- scale parade that you just would not expect to happen in the otherwise sleepy Welsh borders.The Big Chill3-5 AugustTen years on and The Big Chill could very well be close to becoming a big pop festival li
13、ke Glastonbury. That said, the many thousands in attendance are still able to relax in the beautiful Eastnor deer park and listen to plenty of music that would otherwise pass them by. Families have always been given a warm welcome and its fair to say that The Big Chill is probably the most child-fri
14、endly of all the medium-sized festivals. If youve never been, you should certainly go.Summer Sundae10-12AugustAlthough only a year old this summer, Summer Sundae has quickly inspired the imaginations of Leicesteks music lovers. Last years event was a success, noted by more than a few mentions at the
15、 UK Festival Awards. It is set in the impressive grounds of De Montfort Hall. Although the performers are still to be confirmed, the cabins(小屋) are sure to be there. These small buildings are made from wood and carpets, storage space, and can fit a family for the night.1. If you are free only in Jul
16、y, you can choose _.A. The Fire gatheringB. Sheep MusicC. The Big ChillD. Summer Sundae2. What can we learn about The Big Chill .A. The festival will take place in a park.B. The audience will be bigger than expectedC. No profits will be made from the festival.D. A lot of national stars will perform
17、at the festival.3. What do the four festivals have in common?A. They have a long history.B. visitors need to book ticket in advance.C. visitors can enjoy musicD. They can be compared with Glastonbury.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。短文介绍了四个节日的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Sheep Music 中的“20-22July ”可知,Sheep Mu
18、sic举办的时间为7月20日至7月22日。所以你只在7月有空,可以选择参加Sheep Music。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据The Big Chill中的“That said, the many thousands in attendance are still able to relax in the beautiful Eastnor deer park and listen to plenty of music”(也就是说,数以千计的参观者仍然可以在美丽的东鹿公园里放松,聆听大量的音乐)。由此可知节日将在一个公园里举行。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据The Fireg
19、athering中的“As well as the night-club singers and dancers and circus performers, you can expect live performances from local stars.”(除了夜总会的歌手、舞者和马戏团演员,你还可以期待当地明星的现场表演)根据Sheep Music中的“Sheep Music started life as a garden party and has developed into a full-scale(全面的)community event”(绵羊音乐节起源于一个游园会,现已发展
20、成为一个全面的社区活动)根据The Big Chill中的“That said, the many thousands in attendance are still able to relax in the beautiful Eastnor deer park and listen to plenty of music”(也就是说,数以千计的参观者仍然可以在美丽的东鹿公园里放松,聆听大量的音乐)根据Summer Sundae中的“Although only a year old this summer, Summer Sundae has quickly inspired the imag
21、inations of Leicesteks music lovers.”(虽然Summer Sundae只举办过一次,但它已经迅速激发了莱斯特克斯音乐爱好者的想象力。)由此可知,这四个节日的共同之处是游客可以欣赏音乐。故选C项。BWe have written this to give you an idea of what will happen on your first day in high school. We also have a New Student Handbook that will answer many of the questions that you might
22、 have.If you come by school bus, you will arrive at school at 7:30 am, and if you are coming by car, you should be here at the same time. Registration starts at7:45 am, When you arrive, you will wait in our reception area (接待区) for a few minutes. You will be met by our Admissions Officer. You will b
23、e introduced to your buddya student in the same class is you who will be looking after you for the first few days.You will be taken to your form room by your buddy , and be introduced to your teacher who will give you your timetable and planner. When form time finishes, your buddy will take you to y
24、our first class. You will have some tests to do so that we can place you in the right group.For the first couple of days , you will mainly take lessons with your buddy as we think this helps you to settle in. After that, you will be placed in your appropriate(合适的) group for Maths, Science and Englis
25、h, which are taken by all students.At lunchtime, your buddy will show you around the school, show you how to get lunch, and make sure you are spending time with friends and are included in social activities.At the end of the day, your buddy will show you how to get on your bus or where to wait for y
26、our car. We hope you will have a really good day , and we look forward to having you here.4. What is a Student Handbook used for?A. Introduce a studentB. Introduce a teacherC. Answer some questions about the behaviors of studentsD. Introduce a book5. What can we know about from the second paragraph?
27、A. You reach school earlier by car.B. You reach school later by car.C. You reach school earlier by school bus.D. You reach school at the same time ,by car or by school bus.6. What is the meaning of the underlined word ”buddy”?A. Someone who makes plans for you.B. Someone who makes friends with you.C
28、. Someone who will take care of you .D. Someone who Invites you to visit his or her group.7. Who is the text mainly intended for?A. High school teachers.B. High school newcomers.C. Visitors to the high school.D. Parents of high school students.【答案】4. C 5. D 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。短文是校方写给新生的入学须知。【4
29、题详解】细节理解题。根据第一段“We also have a New Student Handbook that will answer many of the questions that you might have.”(我们也有一本新学生手册,会回答你可能想要问的很多问题。)由此可知,新学生手册用来回答一些关于学生行为的问题。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“If you come by school bus, you will arrive at school at 7:30 am, and if you are coming by car, you should be h
30、ere at the same time.”(如果你坐校车来,你将在早上7:30到达学校,如果你坐小汽车来,你应该在同一时间到这里。)由此可知,乘坐小汽车和校车的学生同时到达学校。故选D项。【6题详解】词句猜测题。根据划线词后“a student in the same class is you who will be looking after you for the first few days. ”(和你在同一个班级的学生,他将在最初的几天里照顾你)由此可知,划线词的意思是“一个会照顾你的人”。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第一段“We have written this to
31、give you an idea of what will happen on your first day in high school.”(我们写这篇文章是为了让你知道在你进入高中的第一天会发生什么)由此判断出,文章是写给高中新生的。故选B项。CGirls school principal sends class on new pathZhang, who was born in the northeastern province of Heilongjiang, was 17 when she moved to Yunnan in 1974.A year after her husban
32、ds death in 1996, she volunteered to teach at a middle school in Huaping. She soon found that many of the female students in her class disappeared before finishing their studies as some were forced to work or get married at a young age.“A girl can influence the next three generations “she once said.
33、 “An educated and responsible mother will never let her children drop out of school”Students enrolled at Huaping follow a strict schedule, getting up at5:30 am and going to bed after mid- night. Even their lunch break is limited to 15 minutes.Zhang keeps the same daily routine as the students, accom
34、panying them to classes and going to bed after the senior students finish their studies at midnight.One of students, Mi, said that after she did not perform well in a trial exam, Zhang showed her fingers to her, which were bound with medical tape, according to a video report by Xinhua News Agency. “
35、I need to put the tape on everyday as my fingers hurt badly every morning when I wake up Zhang told Mi, making the point that sacrifice was needed to succeed.Li Li another graduate interviewed by Xinhua, said Zhang is a role model. “Like you, I will also make contributions to people around me and to
36、 society. Thank you Mrs. Zhang”The Xinhua video was viewed almost 13 million times as of Wednesday afternoon and prompted an out- pouring of support and good wishes from netizens for Zhang.“ She is a respectable principal” wrote one netizen. Another said,“1 hope she will take good care of herself an
37、d have a good rest”.8. when was Miss Zhang born?A. In 1974B. In1996C. In 1967D. In 19579. Why is it important for girls to get education according to Miss Zhang?A. They can live a better life.B. They can make more money.C. They will influence the society.D. They can live in a big house.10. What can
38、we know about Miss Zhang from the passage?A. She makes a relaxing rules and regulations.B. She accompanied students when she is delighted.C. She is thought highly of.D. Because of beauty, her fingers are always bound with medical tapes11. The passage is _.A. encouragingB. discouragingC. subjectiveD.
39、 disturbing【答案】8. D 9. C 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文介绍了“全国优秀教师”张桂梅对教育尤其是对女子教育所做出的贡献以及学生和网民对她的评价。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Zhang, who was born in the northeastern province of Heilongjiang, was 17 when she moved to Yunnan in 1974.”(张桂梅生于中国东北的黑龙江省,1974年17岁时移居云南)由此可知,张桂梅出生于1957年(1974-17=1957)。故选D项。【9题详解】细节理解
40、题。根据第二段“A girl can influence the next three generations “she once said. “An educated and responsible mother will never let her children drop out of school”(她曾经说过:“一个女孩可以影响下三代。”一个受过教育和负责任的母亲绝不会让她的孩子辍学)由此可知,根据张老师的说法,女孩接受教育很重要是因为她们将影响社会。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段“The Xinhua video was viewed almost 13 mi
41、llion times as of Wednesday afternoon and prompted an out- pouring of support and good wishes from netizens for Zhang.”(截至周三下午,新华社发布的这段视频已经被浏览了近1300万次,网友们纷纷对张桂梅表示支持和祝福。)以及最后一段“ She is a respectable principal” wrote one netizen.”(一位网友写道:“她是一位受人尊敬的校长。)由此判断出,张桂梅受到了高度的评价。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段 “The X
42、inhua video was viewed almost 13 million times as of Wednesday afternoon and prompted an out- pouring of support and good wishes from netizens for Zhang.”(截至周三下午,新华社发布的这段视频已经被浏览了近1300万次,网友们纷纷对张桂梅表示支持和祝福。)”以及短文介绍了“全国优秀教师”张桂梅对教育尤其是对女子教育所做出的贡献以及学生和网民对她的评价。由此判断出,这篇文章是鼓舞人心的。故选A项。DCollege students without
43、 teaching qualifications are prohibited from carrying out subject-based tutoring for secondary school students in Hangzhou, capital of East Chinas Zhejiang Province, the Hangzhou education authority said, in response to parents questions over whether college students can proceed with tutoring.For th
44、ose college students obtaining teaching qualifications, they have to conduct tutoring in accordance with the countrys latest policies to ease the burden of excessive homework and off-campus tutoring for students already undergoing compulsory education, released in July this year.This topic also trig
45、gered a discussion among Chinese netizens as most of them had the experience of tutoring when they were studying in college.Some argued that the demand for private tutoring is still huge, as anxious Chinese parents are eager to hire private tutors to help their children in the fierce competition.How
46、ever, based on the latest policy, subject-related tutoring cannot be conducted on weekends, holidays and during winter and summer vacation.Most college students used their free time during holidays to provide tutoring services to teach students mainly in subjects Chinese, Math and English.12. Whats
47、the purpose of the latest policies Chinese government released?A. To ease the burden of studentsB. Dont let college students make moneyC. Let parents relaxedD. let college students concentrate on study13. What can we infer from the passage?A. Chinese parents are in favor of the policies.B. anyone ca
48、n take up tutoring.C. teachers can teach math in winter holidays.D. subject-related tutoring cannot be conducted on holidays.14. What is the meaning of the underlined word “ triggered”?A. competedB. pursuedC. trailedD. caused15. The passage is a_.A. novelB. poemC. news reportD. book review【答案】12. A
49、13. D 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。杭州市教育局在回应家长关于大学生是否可以当家教的问题时表示,在中国东部浙江省省会杭州市,没有教师资格的大学生被禁止为中学生进行科目辅导。对于那些获得教师资格的大学生,他们必须按照今年7月发布的国家最新政策进行辅导。中国政府发布最新政策的目的是减轻学生的负担。【12题详解】细节理解题。根据第二段“For those college students obtaining teaching qualifications, they have to conduct tutoring in accordance with the cou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540318.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
