新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养检测 UNIT 5 POEMS PERIOD 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养检测 UNIT POEMS PERIOD WORD版含解析 新教材 2020 202
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 二十Unit 5Period 4. 阅读理解He was once referred to as the Picasso of poetry. Beloved by Chileans of all classes, he is one of the most widely read and respected poets in history. And this year is the 108th birthday of Pa
2、blo Neruda (19041973). Born with the name Neftali Ricardo Reyes Basoalto, he was a tall, shy and lonely boy. He loved to read and started to write poetry when he was ten. The American poet Walt Whitman, whose framed picture Neruda later kept on his table, became a major influence on his work. Howeve
3、r, his father did not like the idea of having a poet for a son and tried to discourage him from writing. To cover up the publication of his first poem, he took the pen name Pablo Neruda. In 1924 Neruda gained fame with his most widely read work Twenty Love Poems and a Song of Despair. Yet his rich e
4、xperience as a diplomat and exile(被流放者) made him go beyond the theme of love. His works also reflected the political struggle of the left and development of South America. He was awarded the Nobel Prize for Literature in 1971. Neruda loved the sea which he saw as creative, destructive and forever mo
5、ving. He found inspiration in the power and freedom of the waves and the seabirds on the coast. . . “I need the sea because it teaches me, ” he wrote. “I move in the university of the waves. ” He loved how the sea forever renewed itself, a renewal echoed in his work. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 介绍了智利诗人聂鲁达。1. Th
6、e underlined word “Picasso” can probably be replaced by “ ”. A. most important personB. famous person from PicassoC. freedom fighter in PicassoD. poem fan【解析】选A。 词义猜测题。根据下一句的意义“他被智利各阶层的人们爱戴着, 他的作品广为传诵, 备受尊重。”可猜测出: 他曾经被誉为诗坛“巨匠”。2. Neftali Ricardo Reyes Basoalto took the pen name Pablo Neruda because
7、_. A. literary greats usually used the pen nameB. his father encouraged him to use the nameC. he wanted to prevent his father knowing the publicationD. he was greatly influenced by other poets【解析】选C。 细节理解题。根据第三段的内容可知, 聂鲁达的父亲不赞成他当诗人, 经常想方设法阻止他创作。为了掩人耳目发表第一首诗, 他就为自己取了个笔名聂鲁达。3. Which of the following i
8、s NOT the theme of his works? A. Love. B. Political struggle. C. Social reform. D. Development of South America. 【解析】选C。 推理判断题。第四段第二、三句表述的意思: 聂鲁达有着丰富的阅历, 他当过外交官, 曾流亡国外。因此, 他的诗歌主题多样, 并不仅仅限于男女情爱。他的作品还反映了左派政治斗争以及南美洲的发展。由此可知社会改革不是他作品的主题。4. The last paragraph mainly tells us _. A. the sea gave Neruda vas
9、t writing inspirationB. the beautiful scenery along the Chile coastC. Nerudas poems were widely read overseasD. Neruda loved to write his poems near the sea【解析】选A。 段落主旨题。根据最后一段第二句和最后一句得知: 海浪磅礴的力量、自由的激荡, 海岸上展翅翱翔的海鸟, 这一切都给予聂鲁达无尽的创作灵感。他喜欢大海, 还因为大海在永不停息地更新着自己。而他的诗作也犹如大海一样, 不断地推陈出新。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中
10、选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Is there a best way to pack clothes? The following ideas are of great help to those who are always on the way. Where to start? 1 Once you see how much you lay in front of you, be brave and reduce about a third. Because the truth is like your wardrobe, you never seem to use
11、as much as you take. How to deal with clothing? Start with your shoes. Put underwear or socks inside them to hold the shape of your shoes. Thus, you can make use of every square inch of space. Once your shoes are firmly in place, fill small gaps with very soft items. 2Lay out the first clothes with
12、one end inside the suitcase and the other end dropping over the edge. Put the next clothes on top of this, but place them the other way around. 3 In this way, youll get another flat layer soon. Finally, one by one, fold the clothes back in. Where to put non-clothing? 4 These awkward shaped items are
13、 difficult to pack. Youd better put them towards the middle to give maximum protection. Remember to double bag your toiletries kit(洗漱袋) to avoid spotting your clothes. Top tips: If you take a belt, slip them along the inside of your case. 5 That will take more space. Next, use the hard shape of the
14、case to offer protection. Leave your toiletries kit in your suitcase, when you return home. Its ready for the next time you travel. A. Dont roll belts up. B. Be sure to put away socks. C. This idea will create a flat first layer. D. And then continue laying other clothes. E. That will make the job a
15、 whole lot(非常) easier. F. Lay everything you want to take with you on the bed. G. Non-clothing items are things like books, toothbrushes and cameras. 【语篇概述】本文属于说明文, 介绍打包行李的方法和注意事项。1. 【解析】选F。 根据后一句“Once you see how much you lay in front of you, be brave and reduce about a third. ”可知, 当你看到你面前摆放的东西时, 勇
16、敢一点, 减少三分之一的东西。要先把想打包的东西放在床上, 再决定最终要打包的物品。故F选项(把你想带的东西放在床上。)切题, 能引出后面的具体做法, 故选F。2. 【解析】选C。 根据前一句“Once your shoes are firmly in place, fill small gaps with very soft items. ”可知, 一旦把鞋子放置好之后, 在这些狭小的空间里塞一些非常柔软的东西。C选项(这就设置好了平整的第一层。)表示这么做的目的, 切题, 故选C。3. 【解析】选D。 根据前一句“Put the next clothes on top of this, b
17、ut place them the other way around. ”可知, 在这上面放下一批衣服, 但是放置的时候需要把方向倒置一下, D选项(之后继续放置其他衣服。)介绍放衣服的步骤, 切题, 故选D。4. 【解析】选G。 根据本段小标题“Where to put non-clothing? ”可知本段讲述怎么放置非服装类的物品的技巧, G选项(非服装类物品指的是像书籍、牙刷以及相机之类的东西。)具体解释这类物品是什么, 切题, 故选G。5. 【解析】选A。 根据前一句“If you take a belt, slip them along the inside of your cas
18、e. ”以及后一句“That will take more space. ”可知, 如果要带皮带的话, 就沿着箱子里侧边缘塞进去, 如果把皮带卷起来的话, 可能占用更多空间, 故选A。. 完形填空In life, we often succeed and fail for reasons. Sometimes they are entirely out of our 1. We can work harder than anyone else and still not be 2. We can be incredibly nice and love someone deeply, but t
19、hey may not love us 3. The truth is that life is not4. That is a tough 5 to swallow for many of us. In fact, some people 6 after being hit by even one unfair blow. But if we let lifes unfairness 7 us, we will never receive the beautiful blessings that life has 8 for us. My first 9 marriage felt very
20、 unfair to me. No matter how hard I had tried, I couldnt make the relationship 10. But I didnt let it discourage me from wanting a happy marriage. And finally, I met my Mr Right. What Ive learned over the years is that we can do all the things that 11 a good outcome, but get quite the opposite. When
21、 we face lifes seeming unfairness, our 12 needs to jump in. When life doesnt go 13 plans, we should keep trying, and doing the right thing. 14 that life is neither fair nor straightforward. If we remain confident, we can drive our unfair experiences away and use them for our 15. 【语篇概述】作者通过这篇文章向我们讲述了
22、如何看待生活中的不公平, 当我们遭遇不公平时, 作者建议我们要相信自己, 并继续做我们应该做的事。1. A. reachB. controlC. dateD. order【解析】选B。句意: 在生活中, 我们常会因不可控的原因成功或失败。 out of reach够不着, 达不到; out of control无法控制, 超出的控制; out of date过期的; out of order无序的。根据句意可知, 选B项。2. A. promotedB. paidC. pleasedD. proved【解析】选A。 分析语境可知, “我们可能比办公室其他任何人都努力工作, 但仍然没有得到晋升”
23、, 因此要用promote(晋升), 选A项。3. A. moreB. backC. enoughD. unconditionally【解析】选B。 more更多; back回来; enough足够; unconditionally无条件地。根据语境可知“我们可以非常友好并且深爱一个人, 但他们可能不会像我们爱他们那样爱我们(即把爱还回来)”。故选B项。4. A. easyB. smoothC. fairD. ideal【解析】选C。 easy 容易的; smooth光滑的, 顺利的; fair公平的; ideal理想的, 完美的。根据上文的语境可推断出, 我们付出的比得到的回报多, 所以是不
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544611.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《随堂优化训练》2014年数学(人教A版)必修2课件:2.2.3 平面与平面平行的性质.ppt
