河北省邯郸市2015届高三英语1月质检试题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 邯郸市 2015 届高三 英语 质检 试题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、邯郸市2015届高三教学质量检测英 语 试 题 试卷总评:整套试卷突出了语言运用能力的考查。阅读难度不高,且试题以细节理解题为主,阅读理解题阅读量不大。完形填空内容比较简单、易懂,比较容易定位关键词,语法填空选择的材料也比较简单,所填空设计到了,名词、冠词、代词、从句、非谓语动词,可以说考查比较基础、全面。改错部分所涉及的错误比较明显,学生比较 容易确认、改正。总的来说,整套试卷的难度小,属偏易范畴,比较有利于提升高三学子的自信心。本试卷分为第I卷和第II卷,答题时间120分钟,满分150分。答题时,请将答案填写在答题纸指定位置。交卷时,只交答题纸。第 I 卷注意事项:1答题前,考生务必将自己
2、的姓名、准考证号填写在答题卡上。2选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在本试题卷上作答无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18 C. 9.15答案是C。1. When will th
3、e man most probably repair the heating?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.2. Why didnt the man sleep well last night?A. He stayed up too late.B. He prepared for an exam.C. He worried about his test.3. What will the man do next?A. Work on a report.B. Go to the airport.C. Board the plane.4.
4、 Where does the conversation take place?A. On a bus. B. At a bus stop. C. At a railway station.5. What does the man mean?A. He doesnt want any chocolate cake.B. He used to be interested in chocolate.C. He has already tried some chocolate cake.第二节听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标
5、在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What are the speakers talking about?A. A trip to Egypt. B. A TV show. C. A lucky man.7. What does the woman want to do?A. Visit the pyramids.B. Learn about Egypt.C. Watch another program.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8
6、. What is the woman doing?A. Meeting her partner. B. Introducing herself. C. Giving a job interview.9. How does the woman feel about the mans question?A. Unpleased. B. Unexpected.C. Dissatisfied.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What is the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Colleagues. C.
7、 Teacher and student.11. What did the woman do last night?A. She went to the library.B. She worked on her report.C. She watched a good program.12. Why did the woman finish her report so quickly?A. She read many books.B. She got advice from Ms Dessard.C. She got useful information on TV.听第 9 段材料,回答第
8、13 至 16 题。13. Why didnt the woman go climbing?A. She was worn out.B. She lost touch with others.C. She loved the scene at the bottom.14. What was the woman doing when she saw a dolphin?A.Relaxing on the beachB. Sailing in a boat. C. Swimming underwater. 15. What made the woman give up doing bungee j
9、umping?A. Her fear. B. Her health. C. Equipment problems.16. What did the woman like best about her vacation?A. Exploring the rain forest. B. Visiting the caves. C. Playing with the dolphin.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What do Dave and Miranda do on Tuesday afternoons?A. They show people how to make
10、kites.B. They teach people to fly kites.C. They give away free kites.18. Why are Dressed to Kill and Togged Up so popular?A. The sales assistants are young.B. They offer the top designer clothes.C. They sell clothes of high quality at low prices.19. When can people buy things at the Flea Market?A. O
11、n Sunday. B. On Saturday. C. On Tuesday.20. What should people pay attention to when shopping at the Flea Market?A. The price of the things. B. The quality of the things. C. The closing time of the market.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【题文】AA
12、 Hong Kong Disneyland park admission ticket is your passport to a full day of magical adventures. Learnthe ways to buyyour tickets now.Three types of 1-Day ticket are available:Ticket TypePriceGeneral Admission Ticket(aged 12-64)HK $499Child Ticket (aged 3-11)HK $355Senior Ticket (aged 65 or above)H
13、K $100Free admission for Child aged under 3.Book Online NowPurchase ticketsconveniently through our website, then pick up your tickets starting from 1 hour after you have purchased online.Purchase Tickets Directly at Hong Kong Disneyland Ticket ExpressYou can purchase tickets at the Hong Kong Disney
14、land Ticket Express, conveniently located at the MTR Hong Kong Station. Open from 9:00am - 8:00pm on Monday to Friday and from 9:00am - 5:00pm on Saturdays, Sundays and Public Holidays.Purchase 2 Park Tickets at one of the following locations and receive aFREE limited-edition Disney gift:Avenue of S
15、tars KiosksYou can purchase tickets at Avenue of Stars Kiosks in Tsim Sha Tsui. Open daily from 9:00am - 10:30pm.AsiaWorld-Expo Box OfficeYou can purchase tickets at AsiaWorld-Expo Box Office. Open Mondays to Fridays from 10:00am - 6:00pm .Reserve Tickets for Hotel GuestAs a hotel Guest of Hong Kong
16、 Disneyland Hotel or Disneys Hollywood Hotel, Park tickets are reserved for your purchase at front desk. Open daily from 9:00am - 8:00pm.Buy at Hong Kong Disneyland Main EntranceGuests can purchase tickets on theday of their visitat the Main Entrance Ticket Booths or Guest Relations Windows. Open da
17、ily from 30 minutes before Park opening until Park closes. 21. In which place can you get a free gift for buying two tickets?A. Hong Kong Disneyland Ticket Express.B. Hong Kong Disneyland Main Entrance.C. AsiaWorld-Expo Box Office.D. Disneys Hollywood Hotel.22. For a young couple with a 2-year-old k
18、id spending a day in the park, they have to pay at least_.A. HK $ 499B. HK $ 854C. HK $ 998D. HK $ 135323. To buy tickets at Hong Kong Disneyland Ticket Express on Sundays, you have to get there before _.A. 5:00 pmB. 6:00 pmC. 8:00 pmD. 10:30 pm【答案】【知识点】C4广告应用类 【文章综述】本文主要讲的是香港迪斯尼乐园的营业时间和票价,是广告类题材。【答
19、案解析】21.C,细节题,根据文章中句子Purchase 2 Park Tickets at one of the following locations and receive aFREE limited-edition Disney gift:可知答案选C。22.C,细节题,根据文章可知12-64岁,每人449美元,三岁以下免费,一对年轻夫妇和两岁的孩子一天共花费:449+449=998,故答案选C。23.A,细节题,根据文章中句子Open from 9:00am - 8:00pm on Monday to Friday and from 9:00am - 5:00pm on Saturd
20、ays, Sundays and Public Holidays.可知在周日售票时间最晚是下文5点,故答案选A,你在五点之前必须到达。【题文】BA British shopper, Emma Mumford, who was named “the Coupon(优惠券) Queen” has spent just 350 on a luxury(奢侈) Christmas for her and her familybut got 2,500 worth of food, drink and presents thanks to coupons and offers.Ms Mumford is
21、 a so-called “extreme couponer” and spends hours hunting out the best deals and bargains. She has been preparing for this Christmas since the end of the last one. Ms Mumford made the huge savings by checking price comparison websites and as a result collected more presents than she needed for Christ
22、mas. After sorting out gifts for all of her family, she has even been able to donate 1,000 worth of presents to her local hospital. “It has been so nice to have Christmas sorted and not having to worry about breaking the bank. I wanted to get high quality presents for my family and show that you can
23、 do it without spending a fortune. There is a misconception that everyone who does couponing only gets value products but through my careful shopping I have managed to purchase designer perfumes(香水), a high-end coffee machine .”she explained.She said “What started as a hobby to help me save money ha
24、s turned into my life and I am able to run a business helping people save money. I know what it feels like to struggle as my ex-partner had a lot of debt which I took on for him. We were in a poor situation where every penny counted. Thats what really inspired me.” She has now turned her bargain-hun
25、ting addiction into a business where she searches for the best deals and offer tips to the general public through video blogging and her Facebook Page. “I try and show people that it is just a little bit of work in the beginning but it will eventually pay off. One of the best things to do is just to
26、 be a bit forward thinking and save throughout the year.”24. How did Emma make the huge savings?She compared prices through websites.She hunted out bargains in real shops.She used coupons and offers worth 2,500.She collected more Christmas presents than needed.25. What does “breaking the bank” in th
27、e third paragraph mean?A. Buying presents of low quality. B. Spending more money than you have.C. Breaking into the bank.D. Taking out money from the bank.26. What really inspired Emma to help people save money?A. Her addiction to bargain-hunting.B. The financial difficulties she shared with her ex-
28、partner.C. The poor situation people around her were going through. D. Her experience of running an unsuccessful business.27.Which of the following can best describe Emma?A. Ambitious and creative.B. Sensitive and determined.C. Brave and lucky. D. Careful and caring.【答案】【知识点】C7 社会生活类【文章综述】如何省钱呢?让Emm
29、a Mumford交给你吧!【答案解析】24. A,细节题,根据第二段中句子:. Ms Mumford made the huge savings by checking price comparison websites可知答案。25.B,词义猜测题,根据上下文意思,本处意思是买东西不用担心没钱,据此推断答案选B。26.B,细节题,根据第四段中句子:I know what it feels like to struggle as my ex-partner had a lot of debt which I took on for him. We were in a poor situati
30、on where every penny counted. Thats what really inspired me.” 她和她朋友欠账的经济困难让她帮助人们去省钱。27.D,细节题,各网站比较价格说明细心(careful),帮助别人省钱,说明有同情心(caring)。【题文】CI love sleeping. Its something Im good at. Theres nothing better thannodding offon the sofa in front of the TV and when my headhits the pillowat night, I have
31、no problem falling into a deep sleep within minutes. There is one place where I never nap (打盹) and thats at workbut new research suggests I should!The idea of you and your colleagues heading off fora lie downin the afternoon may seem strange, but some companies such as Google and Facebookactually en
32、courage it. Because its thought thata power-napmakes them more refreshed and more focused, and this in turn makes them moreproductive. An Australian health writer called Victoria is a founder of a campaign called Nap Now which is trying to make sleeping at work more acceptable. She calls herself a“n
33、aptivist”! She says: “I think that our culture is a bit crazy not to accept it Its time to end the commonwork principlewhich is all about working longer and harder.”So should we all be taking a sleeping bag and pillow to work with us? A few years ago, research by the East of England Development Agen
34、cy found 30% of people have their best ideas in bed compared to just 11% who have them at their desk. That suggests people are more creative when they are relaxedand the agency has called for companies to put beds in the workplace.A nap in the afternoon is nothing new. In certain hot countries, such
35、 as Spain, a short rest or sleep in the afternooncalleda siestais perfectly normal. So maybe we should break from the traditionalnine-to-fivework culture and take up the siesta. The UKs Sleep Council claims the nine-to-five working day does not fit into the natural sleeping pattern of the human race
36、 and says that bosses need to introduce a more sleep-friendly working day.28. Why are the employees of Google allowed to nap in the workplace?A. They are expected to work better.B. They cant focus their attention on the work.C. They are running the Nap Now campaign.D. They have difficulty in falling
37、 sleep at night.29. The underlined word “naptivist” in Paragraph 3 probably refers to someone who _.A. takes no nap at workB. enjoys napping at workC. studies sleeping at workD. fights against working long hours30. According to the passage, what can we learn about siesta?A. It is a newly practiced p
38、attern.B. It has been taken up in Finland.C. It is sort of traditional work culture.D. It fits into the natural sleeping pattern. 31. What is the authors main purpose of writing the passage?A. To explain how to nap at work.B. To show how the new study was carried out.C. To tell us the importance of
39、sleeping at work.D. To call for the more sleep-friendly work culture.【答案】【知识点】C8 科普知识类 C5 文化教育类 【文章综述】工作时可以睡觉吗?看完本篇文章你可能会有新的认识!【答案解析】28.A,细节题,根据第二段中句子:some companies such as Google and Facebookactually encourage it. Because its thought thata power-napmakes them more refreshed and more focused, and t
40、his in turn makes them moreproductive. 小睡可以让员工精神焕发,恢复体力,更好的工作。29.B,词义猜测题,根据前一句推断本题答案:Nap Now which is trying to make sleeping at work more acceptable.据此推断:本单词意思是:在工作中睡觉。30.D,细节题,根据最后一段中句子可知答案,siesta和英国睡眠委员会的对比可知答案。31.D,推断题,目的推断题主要根据首尾段推断答案。本篇文章的写作目的就是要求更多的适合睡眠的工作文化。【题文】DSince Henry Ford turned it in
41、to a mass-market product a century ago, the car has delivered many benefits. It has promoted economic growth, increased social mobility and given people a lot of fun. But the car has also brought many problems. It pollutes the air, creates traffic jams and kills people. An astonishing 1.24 million p
42、eople die, and as many as 50 million are hurt, in road accidents each year. Drivers and passengers waste around 90 billion hours in traffic jams each year. In some car-choked cities as much as a third of the petrol used is burned by people looking for a space to park.Fortunately, a new technology pr
43、omises to make motoring safer, less polluting and less tendency to hold-ups. “Connected cars”which may eventually develop into driverless cars but for the foreseeable future will still have a human at the wheelcan communicate wirelessly with each other and with traffic-management systems, avoid walk
44、ers and other vehicles and find open parking spots.Some parts of the transformation are already in place. Many new cars are already being fitted with equipment that lets them keep their distance and stay in a motorway automatically at a range of speeds. Soon, all new cars in Europe will have to be a
45、ble to warn the emergency services if their on-board sensors(传感器)discover a crash. Singapore has led the way with using variable tolls(道路通行费)to smooth traffic flows during rush-hours; Britain is pioneering “smart motorways”, whose speed limits vary constantly to achieve a similar effect. Combined, t
46、hese new inventions could create a much more highlyeffective system in which cars and their drivers are constantly warned of dangers and showed the ways, traffic always flows at the proper speed and vehicles can travel closer together, yet with less risk of crashing.In the past, more people driving
47、meant more roads, more jams, more death and more pollution. In future, the connected car could offer mankind the pleasures of the road with rather less of the pain.32. According to Paragraph 2, the problem of parking has resulted in _.A. more time on the roadB. a great waste of fuelC. even heavier t
48、raffic jams D. increased death and injuries33. What does “a similar effect” in the Paragraph 4 refer to?A. Reducing traffic jams.B. Building smart motorways.C. Setting proper speed limits.D. Keeping steady traffic flows.34. What is the authors attitude towards connected cars?A. Curious.B. Doubtful.C
49、. Supportive.D. Disappointed.35. Which of the following can be the best title of the text?A. The Future of Cars: Wireless WheelsB. The Future Traffic Management SystemC. The Benefits and Problems of CarsD. The Promising Future of Car Production【答案】【知识点】C8 科普知识类【文章综述】汽车的发明大大促进了人类文明的发展,但同时也带来了一系列的问题:车
50、祸、污染、浪费等,据此汽车必然会踏上一个新的发展阶段,那么未来汽车会是什么样子呢?请看本篇文章为你详细解读。【答案解析】32.B,细节题,根据第一段最后一句话可知答案选B,人们在找停车位的过程中浪费了很多汽油。33.D,词义猜测题,similar effect指的是与上文相同的效果,那么指的就是控制交通,故答案选D,34.C,态度推断题 ,根据文章最后一句话:the connected car could offer mankind the pleasures of the road with rather less of the pain.可知作者是支持connected cars的。35.
51、A,主旨题,文章第一、二段是导入话题,第三段是中心,据此推断文章的标题应当是A项,未来的汽车。【题文】第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。This is the season for giving. Looking to get in touch with your generous side? Learn these four habits of truly thoughtful gift givers.1. 36 Considerate gift giving is as much about plan
52、ning as it is about how well you know the person. Take time to think about his or her personality and interests to figure out how he or she will get the most value. 2. They dont focus on cost.The practice of thoughtful giving offers a wealth of benefits, but that doesnt mean givers should focus on e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高一数学 参考答案和解析.pdf
