分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:545562
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:53.05KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题9 广西 南宁市 2022 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
    资源描述:

    1、南宁市2022高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(9)及答案【阅读理解推理判断】Passage * Is it possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient practice which has existed for at least six thousand years. It was always bad and usually foolish, but in the past, the human race managed to live with it. Modern cleverness ha

    2、s changed this. Either Man will end the existence of war, or war will end the existence of Man. For the present, it is nuclear weapons (核武器) that cause the most serious danger, but bacteriological or chemical weapons may, before long, offer an even greater threat. If we succeeded in ending the exist

    3、ence of nuclear weapons, our work will not be done. It will never be done until we have succeeded in ending war. To do this, we need to persuade mankind to look up on international problems in a new way not as contests of force, in which the victory goes to the side which is most skillful inkilling

    4、people, but by settling in accordance with agreed rules of law. It is not easy to change very old mental habits, but this is what must be attempted. There are those who say that the acceptance of this or that ideology (意识形态) would prevent war. I believe this to be a big mistake. All ideologies are b

    5、ased upon dogmatic statements (强词夺理) which are, at best, doubtful, and at worst, totally false. Their supporters believe in them so deeply that they are willing to go to war in support of them.The movement of world opinion during the past few years has been very largely such as we can welcome. It ha

    6、s become a commonplace that nuclear war must be avoided. Of course very difficult problems remain in the world, but the spirit in which they are coming nearer to is a better one than it was some years ago. It has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die,

    7、that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory. It has begun to be understood that the important struggle nowadays is not between different countries but between Man and the atom bomb. 1. This passage implies that war is now_. A. worse t

    8、han in the past B. as bad as in the past C. not as dangerous as in the past D. as necessary as in the past 答案: A 指导:由文中第一段第六行Forthepresent, it isnuclear weapons thatcausethemost seriousdanger,but bacteriological or chemical weapons may,before long,offer and even greater可知A为正确答案。2. In the sentence To

    9、 do this, we need to persuade mankind. ( Paragraph 1 ) ,this refers to_. A. to end the existence of war B. to improve weapons C. to solve international problems D. to live a peaceful life 答案: A 指导:由this的指代作用,要么是上面提到的东西,要么是下文马上要提到的东西,所以在此处应该是上文提到的endingway,因此A为最佳选项。3. From Paragraph 2 we learn that t

    10、he writer of the Passage_. A. is a supporter of some modern ideologies B. does not think that the acceptance of any ideologies could prevent war C. believes that the acception of some ideologies could prevent war D. does not doubt the truth of any ideologies 答案: B 指导;由文章第二段第二行“Ibe lievet his to Leab

    11、igmis take可知作者持怀疑态度,故B为最佳选项。4. According to the writer,_. A. war is the only way to solve intemational arguments B. war will be less dangerous because of the improvement of weapons C. it is impossible for people to live without war D. war must be ended if man wants to survive (生存) 答案:D 指导:由文中第一段第五行E

    12、itherManwillendtheexis tence of war,orwarwill end the existence of Man可知D为正确答案。*结束阅读理解-细节事实Passage1 Tired ot Working Your Country ! With over 500 instructors and 20 years of experience , we are the leader in the field of teaching foreign languages. We now have positions open in Osaka starting Septem

    13、ber / October 20典型例题instructors of English, German, Spanish and French. Teach many different kinds of classes using the latest technology in small classes of up to 3 students. Accommodation (住宿) , and other necessary documents (文件) will be ready before you leave. Applicants will teach their first la

    14、nguage only. Excellent teacher training programs. If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures, apply (申请) now. Experience in teaching is an advantage but not specially required. Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills

    15、 and practical computer knowledge are basic requirements. Apply with C. V. and send letters to. NOVA France, Mr. Sampy (IHT3 / 2 ) 34, BE). Haussmann, 75009 Paris, France Fax. 33148典型例题题isit our website:www, teachjp, com The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris in Jun

    16、e and July. 1. What 15 the purpose of the text ? A. To introduce a language school in Japan. B. To hire language teachers to work in Japan C. To describe working conditions in Japan. D. To make clear the requirements for Japanese teachers 答案: B 指导:根据第一段WenowhavepositionsinOsakastartingSeptemberOctob

    17、er 20典型例题nstructionOfEnglish,Getman,SpanishandFrench”可判断出这是一个招聘广告,目的是招聘在日本工作的语言教师。2. We know from the text that those who are going to Japan will_. A. teach English only in Osaka B. receive a degree from a university C. have free accommodation D. get trained for the job 答案: D 指导:广告中的Excellent teache

    18、r training programs告诉我们,到日本教学的教师将受到培训。3. Before going to Japan, you need _. A. to see the manager of NOVA France B. to take some computer courses C. to write a letter to Japan D. to find a place to live 答案: A 指导:从广告的最后一句话The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris inJune

    19、 and July可知在去日本前,应聘者要与NOVA France的经理见面。4. If you want to work in Japan you should_. A. have some working experience B. know how to use computers C. present good teaching plans D. speak several languages Passage 答案: B 指导:根据广告中的“Knowledge Of the Japanese language is not necessary but good English skil

    20、ls and practical computer know ledge and basic requirements可判断出应聘者必须知道如何使用计算机。*结束【阅读理解推理判断】Passage * What do literary greats Sir Arthur Conan Doyle and Robert Bums have in common? They both lived and wrote in Edinburgh, along with many other big names in the field of literature. This fact helped UNE

    21、SCO (联合国教科文组织) award the city the tide of worlds first City of Liter ature on October 14. Edinburgh left a lasting impression on Arthur Conan Doyle (1859 1930). Although he was bom there, he went to school in England but retumed home for medical school. After graduating, he moved to London and began

    22、 writing his Sherlock Holmes stories. His inspiration for the character came from one of his professors at university. Holmes methods were so clever that they actually furthered the advance of the study of criminology (犯罪学) ? Robert Bums (1759-1796) is still regarded as Scotlands national poet, more

    23、 than 200 years after his death. He is cele- brated all over the world through translations of his works and the annual Bums Night supper on his birthday. One of his songs, My Love Is Like A Red Red Rose ranks among the finest love songs ever written and Auld Lang Syne (友宜地久天长) is sung all around th

    24、e world.As one of the first literary societies in Europe, the Scottish Parliament passed the worlds first compulsory (有义务) education law in 1496. By the 1790s, almost all Scots could read. Visitors to Scotland often observed that even the lowest members of society had copies of Bums poems and other

    25、books. 1. Edinburgh was awarded the title of worlds first City of Lit erature because_. A. the first award ceremony of literature was held there B. many literary greats like Sir Arthur Conan Doyle and Robert Bums were born thereC. it left a deep impression on many literary greats like Sir Arthur Con

    26、an Doyle D. many literary greats like Sir Arthur Conan Doyle and Robert Bums often wrote about it 答案: B 指导:根据短文第一段所表述的:文坛巨匠亚瑟科南 道尔和罗伯特伯恩斯以及文学界的其他一些名人,他们都出生在爱丁堡,笔耕于爱丁堡。在这座城市里产生了许许多多的作家,正由于这浓厚的书香氛围,联合国教科文组织于10月14日把“世界首座文学城市”的荣誉授予爱丁堡。2. Arthur Corian Doyle was remembered mainly for his _. A. detective

    27、stories B. love poems and songs C. contribution to the study of criminology D. clever writing skill 答案:A 指导:根据短文第二段中的内容:科南道尔创作了福尔摩斯系列故事,其探案方法被描绘得非常奇妙,这让犯罪学研究也获益匪浅,并使其得到了进一步的发展。由此推断他是以“侦探小说”而出名。3. In the last paragraph, the writer mainly discussed _. A. the impression of visitors to Scotland B. how B

    28、ums poems are popular in Scotland C. the possible history reasons for many literary greats in Scotland D. how the worlds first tcompulsouy education law was made 答案:C 指导:段意推测题。最后一段所表述的意义为:苏格兰之所以产生这么多的文学巨匠有其历史渊源。短文中列举了 三个事实,苏格兰议会于1496年通过了世界上第一个义务教育法。到18世纪90年代的时候,几乎所有的苏格兰人都 能识字了。许多去苏格兰游览的人发现,就连苏格兰的市井小民也在读伯恩斯的诗以及其他一些书。*结束- 6 -

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西南宁市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545562.html
    相关资源 更多
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1