2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练26 选修6 UNIT 1 ART WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练26 选修6UNIT 1ART WORD版含解析 2022 高考 统考 英语 人教版 一轮 复习 课时 提能练 26 选修 UNIT ART WORD
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十六) 选修6Unit 1ArtA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)When Tom was a senior student, he had a 1preference (prefer) for maths. He was in 2possession(possess) of a strange way to solve maths problems. However, his teacher made a 3prediction (predict) that the 4adoption (adopt) of that way would lead him to a wr
2、ong direction and advised Tom to change. Tom followed his teachers advice 5faithfully (faithful). He worked hard at maths, and made great progress. Years later he became a wellknown expert in the maths field.B(考查动词)Jack was fond of 6carving (carve) things using wood. He was 7aimed (aim) to become a
3、sculptor sometime in the future. Since he 8possessed (possess) a very good gift, he thought he could succeed by 9attempting (attempt) to teach himself. Several years passed but Jack failed to achieve his goal. His best friend Jim suggested that he take lessons with a professional sculptor. The sugge
4、stion 10was adopted(adopt) and it didnt take a few years before Jack became a famous sculptor.C(考查句型)In front of the old temple, there 11stands (stand) a big tree. If other people had not reminded me, I would not 12have noticed (notice) that it is an old rare tree. 13In the shade of the tree often s
5、it scores of tourists during the summer holiday. Obviously, the temple 14would look (look) lonely without the existence of the tree.语境短文改错(短文中有6处错误)It is typical for old Tom to help those in need. He himself would rather to live a simple life, caring little about that is called the quality of living
6、. He has a good reputation to being kind and generous. Last month many houses in his village collapsed, left scores of children injured. Tom quickly donated a sum of money for their treatment. Dont you think the old man is good worth respecting?【答案】It is typical old Tom to help those in need. He him
7、self would rather live a simple life, caring little about is called the quality of living. He has a good reputation being kind and generous. Last month many houses in his village collapsed, scores of children injured. Tom quickly donated a sum of money for their treatment. Dont you think the old man
8、 is worth respecting?.根据提示补全句子 1山顶矗立着一座建于几百年前的古塔。(全部倒装)On the top of the mountain is an ancient tower dating back to hundreds of years ago.2Andy和Ruby 首先到达了山顶,疲惫不堪,气喘吁吁。Tired and short of breath,Andy and Ruby were the first to reach the top of the mountain3显然,Anna不能胜任那份工作。It is evident that Anna is n
9、ot equal to the job.4我宁愿去海里游泳而不愿去游泳池游泳。I would rather go swimming in the ocean than in a pool.5开网店的主意听起来不错,值得一试。The idea of opening an online shop sounds good and it is worth a tryB:能力层面.阅读理解A(2020绵阳市高中第一次诊断性考试)For art,the year 2114 will be one full of events.In May of that year in Berlin,the philos
10、opher and artist Jonathon Keats “century cameras”cameras with a 100yearlong exposure (曝光) time will be brought back from hiding places around the city to have their results developed and exhibited.Six months after that,the Future Library in Oslo,Norway,will open its doors for the first time,presenti
11、ng 100 books printed on the wood of trees planted in the distant past of 2014As Katie Paterson,the creator of the Future Library,puts it,“Future Library is an artwork for future generations.” These projects,more than a century in the making,are part of a new wave of “slow art” intended to push viewe
12、rs and participants to think beyond their own lifetimes.They aim to challenge todays shortterm thinking and the brief attention spans of modern consumers,forcing people into considering works more deliberately.In their way,too,they are fighting against modern culturenot just regarding money,but also
13、 the way in which artistic worth is measured by attention.In a similar fashion,every April on Slow Art Day,visitors are encouraged to stare at five works of art for 10 minutes at a time a tough task for the average museum visitors,who typically spend less than 30 seconds on each piece of art.Like th
14、e Future Library,the “century cameras” are very much a project for cities,since its in cities that time runs fastest and the pace of life is fastest.“Since I started living in a city,Ive somehow been quite disconnected,” Anne Beate Hovind,the Future Library project manager,who described how working
15、on the library drew her back to the pace of life she knew when she was growing up on a farm in her youth,told The Atlantic magazine.【语篇解读】本文主要介绍了慢艺术的相关内容,其鼓励人们慢慢欣赏艺术作品。1What will NOT happen in 2114 according to the first paragraph?AA camera which was produced 100 years ago will be exhibited.BThe Fut
16、ure Library will be open to the public for the first time.CPhotos with a 100yearlong exposure will be developed and exhibited.DBooks printed on the wood of trees planted in 2014 will be displayed.A细节理解题。根据第一段中的“cameras with a 100yearlong exposure(曝光) time.to have their results developed and exhibite
17、d”可知,要展览的是相机拍摄的照片,而不是相机,故选A。2What can we learn about peoples attitude towards works of art at nowadays?AThey spend little time on works.BThey pay more attention to works.CThey spend much money on works.DThey stare at works for 10 minutes at a time.A推理判断题。根据第三段中的“visitors are encouraged to stare at f
18、ive works of art for 10 minutes at a timea tough task for the average museum visitors,who typically spend less than 30 seconds on each piece of art”可推知,在当今社会,人们在欣赏艺术作品时花费的时间很少,故选A。3What is the purpose of the wave of slow art?ATo advocate creating works of art slowly.BTo protect works of art from bei
19、ng damaged.CTo promote works of art for modern culture.DTo encourage people to consider works more deliberately.D细节理解题。根据第二段第二句以及第三句中的“forcing people into considering works more deliberately”可知,这些项目是新一轮“慢艺术”浪潮的一部分,旨在鼓励人们更加从容不迫地注视这些艺术作品。故选D。4How does Anne Beate Hovind feel about the city life?AIts di
20、scouraging.BIts awful.CIts busy.DIts developed.C推理判断题。根据尾段第一句以及Anne Beate Hovind所说的话“Since I started living in a city,Ive somehow been quite disconnected”可知,在城市里,时间过得最快,生活节奏最快,Anne Beate Hovind感觉自己跟不上节奏,由此可推知,Anne Beate Hovind认为城市生活是忙碌的,故选C。B(2020贵阳市四校联考)In a journal a study published found that an
21、hourlong soak (浸泡) in hot water produced similar blood sugar response as 60 minutes of moderate physical activity.That sounds too good to be true? While the study on these effects is still preliminary (初步的),there is a plausible explanation for this.“It seems that activities that increase heatshock p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546651.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
