2022届高考英语(人教版)一轮总复习练习:选修6 UNIT 1 ART WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语人教版一轮总复习练习:选修6 UNIT ART WORD版含解析 2022 高考 英语 人教版 一轮 复习 练习 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、练案26选修六Unit 1Art.完形填空(2020河南省阶段性考试三)One night in 2003,Jans and his wife Sherrie were walking the dog Dakotah near their house. Suddenly, a young 1.C appeared and began running in their direction. Amazed and 2.B ,the couple immediately broke Dakotah loose to protect them. “However, the two animals st
2、opped yards apart and 3.B stared at each other as if each were looking at an almost-forgotten face and trying to remember something,”recalls Jans in his book A Wolf Called Romeo.Over the next week, the Janses always 4.A the wolf playing with the dogs in the neighborhood. They 5.C that when the wolf
3、saw a dog, he would make a fool of himselfwagging, pacing, and even striking some dog poses. Because of the wolfs 6.D ,Sherrie named him Romeo. The 7.A extended from dogs to locals quickly. 8.D ,crowds of locals started coming to 9.B the wolf, and some liked him so much that they seemed to forget th
4、at wolves are 10.A .For the next five years, Romeo 11.C to the area in fall and winter. “He would be in the same place every morning to 12.D people going to work or walking their dogs, 13.B hed set with a time clock”,writes Jans. As the only wolf in the area,Romeo had 14.D creatures to eat,a large o
5、pen space to live in, and little 15.A from other animals. However, some critics felt Romeo was a(n) 16.C ,and there was a talk about driving him out of the area.Romeo came again in September 2009,but later that month, he 17.D again. After some searching, a supporter found he had been 18.A by Park an
6、d Jeff. Both men were arrested later. They ended up paying fines according to the local law, losing hunting 19.B . In late November 2010,a memorial service was held for Romeo.“Nothing can take away the years we spent in his 20.C ,”writes Jans.“Well remember the happiness he brought to us forever.”文章
7、大意:本文是记叙文。文章主要讲述了一只混入人迹的狼渐渐地受到当地人的喜爱。虽然后来这只狼被人猎杀,但是当地人发起纪念它的活动,由此展现了人与动物和谐共处的美好画面。1A.woman BboyCwolf Ddog解析:考查名词。根据下文语境可知,这对夫妻在遛狗时突然发现了一只狼(wolf)。2A.curious BterrifiedCdisappointed Dcontent解析:考查形容词。根据下文“这对夫妇立即松开了他的狗Dakotah来保护他们”可知,Jans夫妇感到惊讶和害怕(terrified)。3A.anxiously Btentatively Cangrily Dhardly解析:
8、考查副词。根据下文关键词“as if”和上下文语境可知,两只动物试探性地(tentatively)盯着对方,好像彼此在看着一张几乎被遗忘的脸,并且在努力回忆着什么。4A.spotted Bprevented Cprotected Dimagined解析:考查动词。根据上下文可知,在随后的几周,Jans夫妇总是发现(spotted)这只狼和附近的狗一起玩耍。5A.hated BbelievedCobserved Dwarned解析:考查动词。根据上下文可知,Jans夫妇观察到(observed)当狼看到狗的时候,他会像个傻瓜一样摇来摇去,踱来踱去,甚至摆出一些狗的姿势。6A.experience
9、 BviolenceCcompanion Dbehavior解析:考查名词。根据上文可知,这只狼摆出各种姿势来吸引狗的注意,正是由于他的这种挑逗的举止(behavior),Sherrie为他取名为Romeo。7A.friendship BchallengeCcampaignDfreedom解析:考查名词。根据上下文可知,很快狼与狗的友谊(friendship)延伸到了狼与人之间。8A.Approximately BGenerallyCImportantly DGradually解析:考查副词。根据下文可知,逐渐地(Gradually),成群的当地人都来观看(have a look at) Ro
10、meo。9A.keep a record of Bhave a look at Cmake an example ofDtake advantage of解析:考查动词词组。解析同8题。10A.aggressive Bkind Cstubborn Dlonely解析:考查形容词。根据上文“有些人非常喜欢它”可知,大家都几乎忘记了狼具有攻击性(aggressive)。11A.reacted Badapted Creturned Dreferred解析:考查动词。根据上文语境可知,Romeo在秋天和冬天回到(returned)这个地区,他每天早上都会在同一个地方去遇见(meet)那些去上班或遛狗的
11、人,就像(as though)他设置了一个时钟。12A.attack Bstop Cinform Dmeet解析:考查动词。解析同11题。13A.even ifBas though Cso that Din case解析:考查固定搭配。解析同11题。14A.offensive Blimited Ccommon Dabundant解析:考查形容词。根据上下文可知,作为该地区唯一的狼,Romeo有丰富的(abundant)动物可以吃,有很大的户外空间可以住,很少与其他动物竞争(competition)。15A.competition BacquaintanceCcooperation Dacqui
12、sition解析:考查名词。解析同14题。16A.pride Bpity Cdanger Daccomplishment解析:考查名词。根据上下文可知,反对者认为Romeo是个危险(danger),要把它赶走。17A.burst Barose Cchanged Ddisappeared解析:考查动词。根据上文中的关键词“came again”和but后的转折可知,Romeo再次消失 (disappeared)。18A.shot Bhidden Cfooled Draised解析:考查动词。根据下文“两个男人被捕”可知,Romeo已经被Park和Jeff猎杀(shot)。19A.methods
13、Bprivileges Cpartners Dhabits解析:考查名词。根据上下文语境可知,Park和Jeff由于猎杀了Romeo,失去了打猎的特权 (privileges)。20A.hand Bdirection Ccompany Dopinion解析:考查名词。Jans写到“没有什么能夺去我们在他陪伴下(company)度过的岁月”。in ones company意为“在某人的陪伴下”。.阅读理解(2020吉林省吉林市高中毕业班第一次调研测试)Albert Einstein was an extraordinary physicist, but no artist. Pablo Pica
14、sso could paint anything, but he had no talent for science. Lionel Messi is great at soccer, but nobody talks about his singing ability.This specialization of talent may seem normal, but it may be a modern phenomenon. In English, we have a term for people with broad knowledge and skills: “Renaissanc
15、e man (or woman)”. It refers to the European Renaissance, a time when it became common to study a wide range of subjects. This led to complex works of art, invention and philosophy that transformed European culture.The classic Renaissance man was undoubtedly Leonardo da Vinci, who died 500 years ago
16、. Even today, he is regarded as one of the great creative minds of the Italian Renaissance. “He was hugely influential as an artist and sculptor but also greatly talented as an engineer, scientist and inventor,” says the BBC.At 14, Da Vinci became an apprentice (学徒) of the popular sculptor and golds
17、mith Andrea del Verrocchio. Young Leonardo learned how to draw and paint in his workshop, but he was also introduced to chemistry, metallurgy and carpentry. He acquired so many skills that it became natural for him to try new things. The man who would design a flying machine and a military tank set
18、his life course during these early years.It is interesting to note that his skills as a draftsman (画师) were important in both his artistic and his scientific activities. For instance, he made marvelously detailed drawings of moving water, but not really for artistic reasons. As The Conversation note
19、s, Da Vinci wanted to learn about moving water so he could benefit people. For this purpose, he eventually drew up plans for canals.Da Vinci was also fascinated by anatomy (解剖学). He dissected (切开) bodies and drew detailed pictures of what he saw. These drawings anticipated the future of scientific m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546970.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
