河北省黄骅中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 黄骅 中学 2020 2021 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省黄骅中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷两部分。第卷1至 8 页,第卷 9 至11 页。共150分。考试时间120分钟。第卷(客观题 共 95 分)注意事项:答第卷前,考生务必将自己的姓名、学号、班级及准考证号等分别写在试卷相应位置和涂在答题卡上;不能将题直接答在试卷上。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅
2、读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What sport does the man do now?A. TennisB. CyclingC. Jogging【答案】C【解析】【原文】W: Whats your favorite sport?M: I used to love football, but I dont have time for that now. However, I do manage to go jogging sometimes.W:You used to do quite a lot of cycling, didnt you?M: Yeah, and t
3、ennis as well. I might take that up again when I have time.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How was the traffic problem caused?A. A lorry broke down.B. The traffic lights dont workC. A motorist broke the traffic rules.【答案】A【解析】【原文】W: The traffic lights have changed to green, Why is traffic still moving slowly?M
4、: Due to a broken-down lorry. The radio has just reported. And motorists are asked to avoid this area if possible.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. A roomB. A SofaC. A picture【答案】C【解析】【原文】W: Is it your family?M: Yes, my friend painted it when I was 8. My father, my m
5、other, my little brother and me.W: Yes. I can see you havent changed! And it matches the sofa well, hanging here.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man move his computer?A. To get rid of the noiseB. To avoid the sunlightC. To work overtime easily【答案】B【解析】【原文】W: Wheres your computer?M: I moved it. I wa
6、s sitting opposite the window and the sun got in my eyes. So Ive moved it into the bedroom.W: Oh, that will be noisy when you work overtime at night.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the speakers have for lunch?A. Tomato soup and sausages.B. Sausages and cheese sandwiches.C. Cheese sandwiches and tomat
7、o soup.【答案】C【解析】【原文】M: Lets have a quick lunchI have to go out half an hour.W: OK. Some tomato soup? And then cheese sandwiches? Therere sausages in the fridge but theyll take longer to cook.M: Sausages would be nice but I really dont have time.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给
8、的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How does the woman feel about the result of the match?A. AnnoyedB. HappyC. Worried7. Why is the man upset after the match?A. The goalkeeper in his team got injured.B. There
9、isnt a replacement for him.C. Hes going to miss a big match.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W: Im so glad that you won the match, David. But why do you look annoyed?M: Yeah. At least we won.W: So, whats the matter? Arent you happy with the result?M: Kind of. Our goalkeeper hurt his shoulder. Im so worried, as
10、hes going to miss our big match next weekend. One of our players had to take his place today and the other team almost scored a goal.W: Oh dear.请听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What will the boy do to help the woman?A. Make the bedB. Clean the houseC. Prepare some food.9. Whats the probable re
11、lationship between the speakers?A. Teacher and studentB. Sister and brother.C. Mother and son.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】W: Gavin, have you finished your project? You know your grandma and grandpa are coming today? We need to get the spare room ready for them and get some food. Ill need your help.M: Sure,
12、 I dont mind getting the sheets and quilts on. The house is pretty clean though, isnt it?W: No, not really!M: Well, I did some cleaning like you asked last week and Ive got homework you know. Also I have to go to shop to get a pen. You know my pen broke just now. So Im quite busy.W: OK, then.请听下面一段较
13、长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why is the woman grateful to the man?A. He recommended a good film to her.B. He treated her to a meal.C. He got tickets in time.11. What is the woman dissatisfied with about the film?A. The sound effectsB. The actorsC. The story.12. What does the man think of the mus
14、ic?A. NoisyB. SuitableC. Unpleasant【答案】10. C 11. A 12. B【解析】原文】W: Well, I really enjoyed that film. And you?M: Yeah, it was worth seeing, and you can thank me for getting online so quickly to book before it sold out.W: I know, I know. Im very grateful! Anyway, Jessie Young was amazing as the main ac
15、tressshe gave a really authentic performance.M: So did James Green as her husband. The story was a bit difficult to follow though. Did you understand all the scenes in the garden?W: It wasnt that hard. I realized what was happening all the way through. Mind you. I wasnt so fond of the sound effects.
16、 I think some of them were too loud.M: Well. I think they were perfect to create such a scary atmosphere. And the music was just right, Anyway, lets go and get something to eat. Im starving!W: All right. But its your turn to pay!请听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the woman?A. A hostessB
17、. A cookC. A company owner14. What does Maya make more effort to do about shopping?A. Take her own bags.B. Go to little shops more often.C. Avoid things in plastic containers.15. How did Mayas family react to her decision to live waste-free?A. They were worried that she would regret it.B. They did n
18、ot believe that she really meant it.C. They did not think that she was likely to succeed.16. In which way do Mayas cooking and eating habits change?A. She uses leftover food creativelyB. She cooks more often for her friends.C. She develops her own cooking skills.【答案】13. C 14. B 15. B 16. A【解析】【原文】M:
19、 My guest this week Maya Gardi, has recently started her own company selling environmentally-friendly products. First let me ask you, Maya, what living waste-free includes on a daily basis?W: Well, when Im shopping I dont buy things in plastic packages and I take my own bag. My shopping habits are a
20、lready pretty environmentally friendly. However, I find a thing I have to make more of an effort to do. Thats to go to lots of little shops where I could choose smaller amounts more often rather than do a single big supermarket shop every week.M: What did your family think about your decision?W: Wel
21、l, they knew I was concerned about the environment, of course, but they still thought I was joking at first. They know how determined I am when I put my mind to something, though.M: So have you changed the way you prepare meals?W: Well, Ive never been what youd call an expert cook, as my friends wil
22、l confirm. But Im constantly dreaming up new ways of using bits and pieces in the fridge. I often pass on these recipes to my friends, and theyre always grateful for ways to save money.请听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Which school is the university most famous for?A. Social sciencesB. MedicineC
23、. Law18. What is required for degree courses?A. At least two group discussion.B. Up to twenty seminars.C. A long essay.19. What do we know about the university?A All students are school-leavers.B. The university year is going to change.C. Vacations are longer in spring than in summer.20. Who is the
24、talk most probably intended for?A. Students in senior high school.B. Graduates in universities.C. Postgraduates in universities.【答案】17. B 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】W: Welcome to visit the university. It covers an area of 200 acres. There are four schools- Science and technology, Social sciences, Law,
25、 and Medicine, for which our university is best known - and they are divided into departments like geography, art history, etc. Now you can pick up a brochure and decide which tour you want to go on, according to your subject of interest.Your tour will begin with a talk by one of the lectures, who w
26、ill tell you more about the courses. All our courses consist of a mixture of formal lectures, seminars in groups of up to twenty students, and at least two group discussions of two or three students per term. You can choose seminars or group discussions according to your own schedule. All degree cou
27、rses require students to write a long essay of at least 6000 words on a particular subject in their last year.Our undergraduate courses all begin in October and most of our students are school-leavers - just four percent are mature students of 21 and over. At present the university year consists of
28、three terms but we are changing to two a year in three years time. We will have different vacations as a result: slightly longer in spring and shorter in summer.Besides open days for you, we have separate open days for graduates who want to go on to do a postgraduate course. Your application to our
29、university is always welcome.第二部分 阅读理解(共两节,满分 35 分)第一节:(共 10 小题;每小题 2.5 分,满分 25 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf youre a college student looking for part-time jobs to make extra money,there are plenty of perfect choices for you.Graphic Design(平面设计)You can become a graphic desig
30、ner to make money online it you have some basic graphic design skill. You can do lots of different tasks like creating business cards,or designing websites for businesses and individuals.Pay rates can vary anywhere from$50 to150 per hour,depending on your skills and experience Online TutoringOnline
31、tutoring is one of the best part-time jobs for students.You can tutor students of all ages in any subject you have knowledge in.Pay rates for tutoring jobs online vary.You can earn anywhere from$10 to$50 per hour based on your skills,experience and the subject you teach.Remote Data EntryRemote data
32、entry jobs are simple to do.These jobs dont require any degree or special skills to get started.The main skills you need to have are accuracy and fast typing.Pay rates for online data entry jobs can vary.You can earn around$10-$16 per hour.Fast typing Is necessary for earning more per hour.Video Edi
33、tingIf you can create attractive videos,you may as well edit videos.Video editors with experience are in high demand as websites like YouTube need high quality videos to gain more views.If you have some experience in video editing then you can make good money as a video editor.You can earn anywhere
34、from$25 to$50 per hour,depending on your skills.Yo can do these jobs at any time convenient for you,meaning they can be managed along with your study.21. If you want to get a relatively well-paid job,you should apply to beA. a video editorB. an online tutorC. a data entry clerkD. a graphic designer2
35、2. Which of the following jobs needs no special skills?A. Remote data entry.B. Online tutoring.C. Graphic design.D. Video editing.23. What do the four jobs share?A. They offer a fixed pay.B. They dont require experience.C. They dont require relevant skills.D. They offer flexible working hours.【答案】21
36、. D 22. A 23. D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四种适合在校大学生做的兼职工作。【21题详解】细节理解题。根据文章对四份兼职工作时薪的介绍对比以及第一份Graphic Design(平面设计)的工作中介绍“Pay rates for tutoring jobs online vary. You can earn anywhere from$10 to$50 per hour based on your skills, experience and the subject you teach.”可知,薪水相对更高的是平面设计师,每小时高达$50 to150,故选D。【22题
37、详解】细节理解题。根据Remote Data Entry部分的 “These jobs dont require any degree or special skills to get started. The main skills you need to have are accuracy and fast typing.”可知,做远程数据录入对专业知识与技能没有要求,只要打字速度既快又准,故选A。【23题详解】细节理解题。根据最后一段中的 “You can do these jobs at any time convenient for you ”可知,这四种兼职工作都拥有弹性的工作时间
38、。故选D。BMost human beings are kind,good-natured beings who will hep someone out in need if they are able to,especially if that someone is a little kid.Travis Sattler is one of those human beings.The 18-year-old didnt think twice about helping a little boy who walked up to the counter at Freddys Frozen
39、 Custard where hed been working for a year.The little boy named Johnny Smith had just finished eating with his mother when he walked up to the counter where Travis was working as the cashier(收银员)。He ordered an ice cream.Once I told him the total, he was counting his change and all of his money, and
40、then he handed everything to me.But he didnt have enough money to pay for it. He was maybe $2 short,Travis said. But Travis wasnt about to let this boy walk out of the restaurant without his ice cream.So,he pulled out his credit card and told the boy to take the ice cream away.He had a big smile and
41、 the widest eyes when he ran back to his mom and told her what happened,Travis said.About 30 minutes later,the little boy walked up to Travis and handed him a note before walking out of the restaurant with his mom.It says,Thank you for being so nice and paying for my ice cream.We need more people li
42、ke you.The note also had a $100 bill folded in it.I think I brightened up their day,Travis said.And Traviss boss couldnt be more proud of him. He gave him an extra $100 bill as well and sent him some goodies.24. How did Johnny feel when Travis paid for the ice cream?A. Worried.B. Delighted.C. Nervou
43、s.D. Confused.25. Which of the following can best describe Travis?A. Curious.B. Humorous.C. Hard-working.D. Kind-hearted.26. What can we learn from the text?A. Johnnys mother couldnt afford the ice cream.B. Travis has helped many people in the restaurant.C. Travis Sattlers boss praised him for his b
44、ehaviour.D. Johnnys mother wrote to Travis and sent him a $2 bill.27. What does the author want to show through Traviss story?A. What goes around comes around.B. Kindness does need to be rewarded.C. A small act of kindness makes a big difference.D. Happiness is more than the mere possession of money
45、.【答案】24. B 25. D 26. C 27. A【解析】本文是一篇记叙文。小男孩Johnny Smith独自到收银台区买冰激凌,收银员Travis Sattler发现他还差两美元后,主动刷自己的信用卡补足了差额。而这位收银员的善行也带来了回报。【24题详解】细节理解题。根据第三段的最后一句“He had a big smile and the widest eyes when he ran back to his mom and told her what happened, Travis said.”,当Johnny跑回妈妈身边时,他脸上露出了灿烂的笑容,眼睛睁得大大的。 由此可知,
46、Travis的善举让Johnny非常开心。故选B项。【25题详解】推理判断题。通读文章可知,Travis主动刷自己的信用卡帮Johnny补足了他买冰激凌所差的钱,由此可知,他是一个心地善良的人。故选D项。【26题详解】细节理解题。根据文章最后一段“And Traviss boss couldnt be more proud of him. He gave him an extra $100 bill as well and sent him some goodies.”可知,Travis的老板对他的行为感到很骄傲,并多给了他一张100美元的钞票,并送给他一些好吃的东西。由此可知,Travis
47、Sattler的老板表扬了他的行为。故选C项。【27题详解】推理判断题。通读全文可知,小男孩Johnny Smith独自到收银台区买冰激凌,收银员Travis 帮小男孩付了买冰激凌的差额,最后小男孩的母亲感谢他,老板也为他感到骄傲。 作者通过讲述Travis的故事主要想告诉我们:善有善报。故选A项。CPeople feel good about recycling, maybe even more so when it comes to electronics. While electronics recycling isnt bad, making it a panacea(万能药) for
48、 the e-waste problem we currently have certainly is. Unfortunately, thats how we think of recycling and companies are eager to jump on that trend to appear more “green”.A case in point: Apple. In 2016, there was lots of report on Liam, a robot able to dismantle(拆解) an iPhone in just 11 seconds- a go
49、od way to recycle 1.2 million units a year. That sounds amazing until you take into account the fact that Apple had actually sold 231 million new iPhones the year before. Actually, Liam is the perfect symbol for recycling in the field of high-tech: a drop of green water in an ocean of pollution.Acco
50、rding to a recent UN report, the US produces about 6.3 million tons or 14% of the worlds electronic waste. Worldwide, almost 45 million tons of electronic waste were produced in 2016. Among them, only 20% has been recycled in some shape or form. The remaining 80% made its way to a more environmental
51、ly damaging end at the landfill(垃圾清理场).Of course, we can say its time to double our recycling efforts. However, the huge amount of e-waste is impossible to deal with. The UN report points out that while there is an increased focus on recycling today compared to the past, the efforts to reuse used de
52、vices simply cant keep pace with the high consumption rates for new devices.And in their environmental responsibilities report, Apple admits that 77% of the carbon footprint of their electronics comes from its actual use. The environmental effect of replacing a device, even if it is recycled after,
53、remains significant.28. Whats the author concerned about according to Paragragh 1?A Some recycling turns out to be harmfulB. People have too much faith in recyclingC. Companies bear a high cost to be greenD. The e-waste problem is out of control29. What may worsen the e-waste problem?A. Few reports
54、on the issueB. Low quality of equipmentC. Difficult recycling progressD. High demand for new electronics.30. What does the author want to tell us?A. The ways to lead a green life.B. The limitation of electronics recyclingC. The responsibilities Apple should take onD. The importance of protecting the
55、 environment.【答案】28. B 29. D 30. B【解析】本文是一篇议论文。文章讨论了电子产品的回收。尽管人们对于电子产品的回收感到满意,但是现在电子产品的回收却有很大的局限性。【28题详解】推理判断题。根据第一段“While electronics recycling isnt bad, making it a panacea for the e-waste problem we currently have certainly is.(虽然电子产品回收利用并不坏,但我们现在将它作为解决电子垃圾问题的灵丹妙药)”可知,电子产品回收利用是个好事,但人们过度看重电子产品回收利用
56、对解决垃圾电子问题的作用,甚至将其奉为了解决问题的灵丹妙药。因此作者担心的是人们对电子回收利用的过度信赖。故选B项。【29题详解】推理判断题。根据第四段“However, the huge amount of e-waste is impossible to deal with. (然而,大量的电子垃圾是不可能处理的。)”以及“the efforts to reuse used devices simply cant keep pace with the high consumption rates for new devices(回收再利用电子产品的效率跟不上对新电子产品的高消费率)”可知,
57、在无法大量处理电子垃圾的情况下,人们对新电子产品的需求却很高,因此对新电子产品的强烈需求会使电子垃圾问题进一步恶化。故选D项。30题详解】推理判断题。根据最后一段“77% of the carbon footprint of their electronics comes from its actual use. The environmental effect of replacing a device, even if it is recycled after, remains significant.(他们的电子产品77%的碳足迹来自于实际使用。即使被回收利用,更换电子设备对环境的影响仍
58、然是显著的。)”可知,电子垃圾的重要源头是电子设备的实际使用,所以即使有些电子产品得到了回收利用,但是大量电子产品的实际使用依然会对环境造成很大影响。作者通过不断的例证向我们证明了电子产品回收利用对环保的作用远非我们所想的那样有效,它自身存在很大的局限性。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Did you know that some people dont do their reading tasks? Its shocking, but its true. Some students dont
59、 even read short texts that they are assigned in class. There are many reasons for this. They may be distracted or bored. They may be unwilling to focus._31_ Whatever the reason is, it has to stop today. Heres why.Reading stimulates your mind. It is like a workout for your brain. When people get old
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
