河南开封市2014高考英语一轮 阅读理解训练(9).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南开封市2014高考英语一轮 阅读理解训练9 河南 开封市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 训练
- 资源描述:
-
1、开封市2014高考英语阅读理解一轮训练(9)附答案根据上单元所学技巧,完成下列读写任务TAIBEIIncreasing numbers of Taiwanese students are joining the islands “China rush”,seeking education on the Chinese mainland.According to official Chinese figures,the number of Taiwanese students admitted into college and postgraduate(研究生)programs on the m
2、ainland totaled 461 in 1996,928 in 1997 and 839 in 1998.Although no latest official numbers were available,” Netbig.Com said this number had risen between 30 to 50 percent annually in the past two years with well over 1,000 entering mainland campuses last year.The Internet site,based in the Chinese
3、city of Shenzhen,provides education service and information on Chinese mainland college and universities. “Many Taiwanese believe a Chinese education giving more knowledge about the people and culture in the mainland will increase their chances in the Chinese job market,Net.Com vicepresident Ingrid
4、Huang said.“I believe it will give me handson experience in the business field in the Chinese mainland and a better understanding of the Chinese mainland people,” said Lydia Chang,a 19yearold majoring in journalism at Shih Shin University.Chang plans to go on to get a masters degree in business admi
5、nistration in Shanghai,which she says offers the best environment for such studies.A journalism graduate student,surnamed Lin,at the National Taiwan University said he would like to study law on the Chinese mainland since “there will be better career prospects now that more Taiwanese companies are g
6、oing there”“They hope the children could build up connections which could later become useful in their business operations,” said Yang Chingyao,professor of the Chinese mainland studies.A Netbig.Com survey showed the campuses favored by Taiwan students included Beijing,Qinghua and Renmin universitie
7、s in Beijing,and Jinan and Zhongshan universities in Guangzhou.The most popular studies were law,business and Chinese medicine.At present,Chinese Taibei doesnt recognize diplomas earned in the Chinese mainland nor help with any inquiries about studying there.But recognizing the trend,education autho
8、rities are giving a final form to a policy accepting certificates(证书)from selected universities.以约30词概括短文大意_.根据所读短文,选择正确答案,说出第3题的解题思路1More Taiwanese students study on the Chinese mainland because _.ATaiwan will reunite with the mainland sooner or laterBthe fees asked for are lower than those of Taiw
9、anCwhat they have learned on the mainland will bring them a bright futureDthere are many famous universities for them to choose2Some business executives were sending their children to study in the Chinese mainland so that their children _.Acould receive better educationBcould learn more about the po
10、licy thereCcould do well in the business operationsDcould make more friends there3The underlined word “it” in the third paragraph refers to _.ANetbig.ComBa Chinese education on the mainland Cthe Chinese job marketDthe university4The author wrote the article to tell us _.Amore Taiwanese students are
11、studying on the mainlandBthe number of Taiwanese students going to universities on the mainland had been increasing year after yearCeducation on the mainland is more attractive compared with that of TaiwanDTaiwan and the mainland should cooperate with each other in every field5Which is true accordin
12、g to the passage?AChinese Taibei recognizes diplomas earned on the Chinese mainland.BThe number of Taiwanese students going to study on the mainland will surely be increasing in the next few years.CChinese Taibei doesnt help with any inquiries about Taiwanese studying in the mainland.DEducation of T
13、aiwan is far behind the mainland.参考答案Increasing numbers of Taiwanese students are seeking education on the Chinese mainland,believing a Chinese education gives them more knowledge about the mainland and more chances in the Chinese job market.(31words)1解析:细节理解题。综合文章第二、三、四自然段可知,台湾学生来中国留学是为自己以后找到好的工作创造
14、更多的机会和途径。答案:C2解析:推理判断题。通过文章第五自然段中“They hope the children could build up connections which could later become useful in their business operations,” 一句话可知。答案:C3解析:意义猜测题。通过原文可知这里“it”指的是“大陆的教育”。答案:B4解析:主旨大意题。虽然现在台湾学生来中国留学的人数在增加,但是文章并没有说大陆教育比台湾教育更吸引人,也没有谈到台湾和大陆的合作。答案:A5解析:推理判断题。通过文章最后一自然段第一句话“At present,
15、Chinese Taibei doesnt recognize diplomas earned in the Chinese mainland nor help with any inquiries about studying there.”可知台北不承认大陆学历,也不为台湾来中国留学的学生提供任何帮助;另外文章也没有说下一步台湾来中国留学的学生肯定会增加,也没有说台湾教育落后于大陆。答案:C*结束社会生活类-2012安徽卷 DWhich of the following is true according to the text?A. A hot knife is used to iron
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
