2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY训练(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT THE VALUE OF MONEY训练含解析新人教版必修第三册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 MONEY 训练 解析 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 THE VALUE OF MONEYA卷小题夯基练.语境填词1The accident brought police, fire crews and an ambulance to the scene(现场), with crowds watching the rescue taking place.2In March, Japanese organizers and the International Olympic Committee agreed to postpone(推迟)the Games amid(在气氛中) the severe COVID19 pandemic.
2、3We all have our own life to pursue (追求) and our own kind of dream to be weaving, as long as we keep believing.4American President Abraham Lincoln was known for his efforts to maintain(维持) national unity during the Civil War.5The original intention(意图) of developing AI is to build machines that can
3、act the way humans can, but AI is currently showing the potential of actually outperforming mankind.6As far as Im concerned, it is not wise for us to be addicted to playing with smartphones because we may ignore(忽视)other important things in life, such as friendship and taking physical exercise.7(202
4、0全国卷)Its hard to tell exactly how many people agree with him, but research indicates(表明;暗示) that the numbers have been rising for some time.8Glad to learn that you are coming to China for a visit, I am willing(乐意的) to recommend some historic sites that may interest you.9Beethoven was one of the grea
5、test musicians(音乐家) and left us a large number of works.10Its discussed as though it were an optional(可选择的) and largely irrelevant part of biology.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020浙江卷7月)Then, for eight years, the scientists asked the same group to come back to the lab every 18 months to take the same
6、sorts (sort) of tests.2(2020新高考山东卷)She chose the UWEau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue(pursue) her fouryear degree close to home.3(2020天津卷7月)Before Vinnie could say yes, the President hurried on, a shade of apology(apologise) in his voic
7、e.4(2020江苏卷)If you see humor as an optional(option) form of entertainment, youre missing some of its biggest benefits. 5(2019北京卷)If a student gets hungry on the long drives to and from school, Wilson never hesitates to buy (buy) them a meal.6(2018北京卷)Sometimes ignorance(ignore) and negative(消极的) out
8、looks on situations can create anger.7(2018浙江卷6月满分作文)And I treasure this as a good chance to broaden(broad) my view as well as improve my spoken English.8I found myself increasingly unwilling(willing) to drag myself to dance performances, so I quit.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1On the basis of those facts,
9、 we can reach the following conclusion. 2You use polite words; in return, these words will provide you with magic power.3When criticized for being thoughtless, she immediately made an apology on her blog and explained what had happened.4Yesterday when I was wandering on the pavement near a park, I m
10、et an old neighbour by accident.5He goes on duty at 8 am. and comes off duty at 5 pm.6The local authorities will urge the company to handle the issue in a fair and lawful manner.选词填空in return, as a matter of fact, by accident, to be honest, in case, on duty, be willing to do1He appears to be strong
11、and healthy, but, as a matter of fact, he suffers from a very weak heart.2Hearing the calling for help, the lifeguard on duty rushed toward the coast, dived into the water without any hesitation and swam to the drowning girl.3His gestures of kindness are out of sincerity and he is not looking for an
12、ything in return4If you are trapped in a disabled vehicle in a car crash, remember to stay still in case you may injure your neck. 5As China becomes more open and developed, more countries now are willing to offer visafree treatment to Chinese citizens.完成句子/一句多译1我正准备关电脑的时候,收到了一封电子邮件。(be about to do
13、sth.)I was about to turn off my computer when I received an email.2如果有任何问题,不要犹豫,随时问我。(hesitate)Dont hesitate to turn to me if you have any questions.3我们最应该感谢的是我们的父母和老师。(强调句型)Its our parents and teachers that we should be most grateful to.4我们不仅可以更好地了解我们的传统文化,而且可以开阔我们的视野。We can not only have a better
14、understanding of our traditional culture, but we can also broaden our view.(not only.but also.)Not only can we have a better understanding of our traditional culture, but we can also broaden our view.(部分倒装)B卷大题提能练.阅读理解A(2021湖南四校高三调研)Sasha Olsen, a fourthgrader at Pine Crest School in Fort Lauderdale
15、, is working on releasing a book this summer to illustrate how the state of the ocean affects children.The 10yearold went on a trip last summer with her family to Vietnam and Japan.She was horrified at the oceans pollution levels and dying sea animals.Back home, she grew even more disturbed after le
16、arning about the ocean conditions in South Florida.She sought help from her cousin Narmina Aliyev.Together, they started a nonprofit group, Iwantmyoceanback, in October.Originally, the group started small, with friends coming together on the weekends to clean the beaches in Bal Harbour.Recently, how
17、ever, it has hosted events to raise funds for beach cleanups and donate to conservation groups.The nonprofit group is also trying to broaden its base by tapping into the social media.Sasha has started a channel where she posts videos from events and has begun a web series called Table Talks.In it, s
18、he interviews people from different professions about the ocean.After the interview she and her guest will create a painting,signed by the guest, which will be auctioned (拍卖) off to raise money to donate to conservationbased organizations.Jencarlos Canela, a popular Cuban American singer and telenov
19、ela star, was one of Iwantmyoceanbacks first followers and Sashas first guest.Canela, who has 3.4 million followers on Instagram, posted about the experience.“Sasha, you can count on me from now on for anything and congratulations on the work youre doing to keep our ocean clean.You are so special an
20、d very talented!” he wrote.Sasha and Aliyev hope to extend their work to neighboring cities such as Hollywood and Miami Beach.“We really want to make ourselves visible and accessible to all,” said Aliyev, the nonprofit groups vice president.【解题导语】本文是一篇记叙文。萨沙奥尔森在越南和日本旅游时对海洋污染程度和濒临死亡的海洋动物感到震惊,她和纳尔米娜阿利
21、耶夫一起成立“Iwantmyoceanback”,为清理海滩筹集资金,向环保组织捐款,通过社交媒体推广环保公益活动。她们的善举赢得了许多名人嘉宾的支持。1What do we know about Iwantmyoceanback?AIt was set up by Sashas cousin.BIt aims at ocean protection.CIt was inspired by Sashas domestic travel.DIt organizes cleanup activities in the neighborhood.B解析:细节理解题。根据第三段中的内容并结合该组织的名
22、称“Iwantmyoceanback(I want my ocean back)”可知,该组织旨在保护海洋,故B项正确。2. How does Sasha raise money on social media?ABy calling on friends and relatives to donate.BBy starting a channel and Table Talks.CBy interviewing people from different professions.DBy selling paintings signed by her guests.D解析:细节理解题。根据第四
23、段尾句可知,采访结束后,她和她的嘉宾将创作一幅画,嘉宾在画上签名,该画将被拍卖,以筹集资金捐赠给环保组织。故D项正确。3What can we infer from Canelas post on Instagram?AHe is proud of being Sashas first guest.BHe is one of Iwantmyoceanbacks first followers.CHe is willing to make contributions to Sashas project.DHis followers on Instagram posted about their
24、cleanup experiences.C解析:推理判断题。根据第五段中的“Sasha,you can count on me.so special and very talented!”可知,卡内拉对萨沙的行为持肯定态度。他表示萨沙可以依靠自己做任何事。据此可以推断,卡内拉愿意为她的项目贡献力量,故C项正确。4What is the best title of the text?ASasha:A Popular Girl on the Social MediaBFourthgraders:Devoted to Beach CleanupsCA 10yearold:Making a Diffe
25、rence to the OceanDA 10yearold:Working on Releasing a Book This SummerC解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了十岁的萨沙在越南和日本旅游时对海洋污染程度和濒临死亡的海洋动物感到震惊,她和纳尔米娜阿利耶夫一起成立“Iwantmyoceanback”,为清理海滩筹集资金,向环保组织捐款,通过社交媒体推广环保公益活动。据此可知,C项最适合作文章标题。B(2021广州综合检测二)Texas rancher (牧场主) Charles Goodnight had a problem.He needed skilled cowb
26、oys to drive his herd of two thousand longhorn cattle to New Mexico to be sold.He couldnt offer high wages.He couldnt promise easy jobs or even nice weather.But he thought that decent, hot meals might entice men to work for him.In the midtolate 1800s, cattle drives sometimes took three to four month
27、s, and once the drive began, there were no stores for hundreds of miles.All the food and supplies needed for the trip were carried on twowheeled carts.Usually, the cowboys food was boring and unappetizing.Goodnight went to work and solved the problem.His invention of a mobile kitchen, the chuck wago
28、n (炊事用车), got its name from the cowboy word for food“chuck”Goodnight took an old army wagon and rebuilt it with the Osage orange,which is so tough that Indians used it to make bows.The wagons iron axles were stronger than the wooden ones found on standard wagons, and the wider wheels lasted longer.B
29、esides food and eating utensils, it held everything from firstaid supplies to needles and thread.It even contained a cooking stove.The first chuck wagon was an instant success.Eighteen cowhands joined Goodnight and his partner, Oliver Loving, to drive the cattle to New Mexico, earning the pair a han
30、dsome profit.The route they tooklater called the GoodnightLoving Trailbecame one of the most heavily used cattle trails in the Southwest.The chuck wagon soon was the backbone of all successful cattle drives.Other ranchers created their own moving kitchens,and eventually the Studebaker Company produc
31、ed chuck wagons that sold for $ 75 to $100 apiece, about $1,000 today.The chuck wagon was much more than a mobile kitchen.Sometimes called “the trail drives mother ship”, it was like a magnet that drew the men together.The wagon and the ground around it were the cowboys home.There he enjoyed hot mea
32、ls,a warm fire, and good companionship.He could also get a bandage, a haircut, or liniment for his sore muscles.And there, under the stars and around the chuck wagon, he crawled into his bedroll each night.【解题导语】本文是一篇说明文。在十九世纪,得克萨斯州的牧场主查尔斯古德奈特认为提供像样的热饭菜可能会吸引牛仔们为他工作,帮助他把牛赶到新墨西哥州。为此,他发明了炊事用车,让赶牛的人能在沿途
33、吃到像样的热饭菜、享受到温暖的炉火和良好的友谊。这种车不仅仅是一个可移动的厨房,它更为牛仔们提供了一个“家”。5What does the underlined word “entice” in paragraph 1 mean?AInform. BDirect.CEnable. DAttract.D解析:词义猜测题。根据第一段中的“He couldnt offer high wages.He couldnt promise easy jobs or even nice weather.But he thought that decent, hot meals might entice men
34、 to work for him.”和语境可知,他不能提供高工资,也不能保证会有容易的活儿或好天气;但他认为,像样的热饭菜可能会吸引别人为他工作。据此可以判断,画线词的含义与D项的含义最为接近。6Why were cattle drives in the midtolate 1800s so tough?AAll the cattle were carried on twowheeled vehicles.BFresh food supplies were hard to find on the drive.CThere were not enough cowboys to drive the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547696.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
