河南省2020-2021学年高二下学期6月联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省2020-2021学年高二下学期6月联考英语试题 WORD版含解析 河南省 2020 2021 学年 下学 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、九师联盟2020-20学年下学期高二6月联考英语考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每
2、段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why will the man visit Professor Green?A. To discuss his paper. B. To invite him to see a film. C. To inform him to teach Jane.2. What earned the woman most in the past?A. Her advertising work. B. Her popular concerts. C. Her recordings.3. What was the woman
3、 doing just now?A. Attending a meeting. B. Taking a shower. C. Making the bed.4. Who will pay for the mans education?A. His company will pay all the fees.B. He will pay for it all by himself.C. His company will pay half for it.5. When does the womans train leave?A. At 6:00. B. At 7:00. C. At 7:10.第二
4、节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man do during the match?A. He scored. B. He hurt Toms leg. C. He helped Tom add goals.7. How was Toms performance in the match?A. Disappoi
5、nting. B. Satisfying. C. Annoying.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the conversation take place?A. At the police station. B. In the mans company. C. In a restaurant.9. Why was the man arrested?A. He drove after drinking.B. He sold the womans car out.C. He was accused of stealing a car.听第8段材料,回答第10至12题。10
6、. How does the man feel about the news?A. Terrified. B. Astonished. C. Regretful.11. Who gave the woman two tickets?A. Her colleague. B. Her husband. C. Her brother.12. When will the speakers meet on Saturday?A. At 8:00 a.m. B. At 8:15 a. m. C. At 8:30 a. m.听第9段材料,回答第13至16题。13 What is the possible r
7、elationship between the speakers?A. Customer and bank clerk. B. Mother and son.C. Husband and wife.14. Whats the womans attitude towards the idea of traveling?A. Worried. B. Unconcerned. C. Favorable.15. What will the speakers do next?A. Plan their money. B. Go to the hank. C. Go to the travel agenc
8、y.16. What are the speakers mainly talking about?A. What house to buy. B. Whether to take a trip. C. How to use their money.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long had the speaker planned to stay abroad?A. For six months. B. For one year. C. For two years.18. What made the speaker quit the job in the family?
9、A. Her dislike of their children.B. Her desire to try something else.C. Her strong wish to go back home.19. Why was the job in the bakery hard for the speaker at the beginning?A. She had to get up early.B. She had to work late at night.C. She couldnt speak the language fluently.20. What do the speak
10、ers parents want her to do?A. Make a living by herself. B. Learn a foreign language. C. Find a proper job.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACAC GALLERIESIn 2020, CAC GALLERIES offer the citys hottest new rental spaces for your next meeting, or
11、 special event.Capacity: 300(reception style)Hours: Early mornings and evenings4 hours minimumPrice:January-April $ 1, 000 per hourMay-December $ 1, 200 per hour (Sun. -Tue.)$1, 500 per hour(Wed. -Sat.)Details:When you rent the CAC galleries, youll have private access to more than 8, 000 square feet
12、 of interactive(交互的)galleries on two floors. Your guests will love the opportunity to explore all the CACs exhibitions at their own pace and making a tour to the Buck Atrium and Lobby. This open space on the first floor has enough room for a bar and a few cocktail tables. The CAC Galleries rental in
13、cludes the Chicago Gallery on the first floor, which features the impressive Chicago City Model Experience, as well as the Drake Skyscraper Gallery on the second floor, with supersized models of famous skyscrapers. Wonderful views of the Chicago River and icons like Tribune Tower and the Wrigley Bui
14、lding can be seen through 40-foot-tall windows. The second floor also includes the Usher Lambe Rotating Gallery, with regularly changing exhibits. Hosting your event in the CACs exhibit spaces is truly a memorable experience.Payment Policies:A non-refundable(不可退还的), 50% deposit(定金)of the total cost
15、is due when submitting the rental contract(合同). Full payment must be made no later than six weeks ahead of the event.Security is required for all rentals taking place outside the CACs normal business hours. The cost of security is based on the number of attendees and number of hours the space is ren
16、ted. Contact food forthoughtarchitecture.org for more information.1. During which of the following time does renting CAC GALLERIES cost most?A. Wednesdays in February.B. Thursdays in June.C. Sundays in October.D. Tuesdays in November.2. What is the main attraction on the first floor?A. Tribune Tower
17、 Model.B. Drake Skyscraper Gallery.C. Chicago City Model.D. Usher Lambe Rotating Gallery.3. When signing the rental contract, you should _.A. take back the depositB. buy a security serviceC. pay half of the total costD. make sure full payment is made【答案】1. B 2. C 3. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。主要介绍了CAC画廊的一些情况
18、,其中包括租用此画廊的时间,费用以及画廊的优势等。【1题详解】细节理解题。根据Price中“January-April $ 1, 000 per hour May-December $ 1, 200 per hour (Sun. -Tue.) $1, 500 per hour(Wed. -Sat.)”(1月至4月,每小时1000美元 5月至12月 每小时1,200美元(周日到周二)。每小时1500美元(周三到周六)。)可知,最贵的时间段是六月份的周四,故选B。【2题详解】细节理解题。根据Details中“The CAC Galleries rental includes the Chicago
19、 Gallery on the first floor, which features the impressive Chicago City Model Experience,”(CAC画廊的租金包括一楼的芝加哥画廊,它以令人印象深刻的芝加哥城市模型体验为特,)可知,一楼有Chicago City Model,故选C。【3题详解】细节理解题。根据Payment Policies中“A non-refundable(不可退还的),50% deposit(定金) of the total cost is due when submitting the rental contract(合同).”(
20、50%定金的总成本是由于当提交租赁合同)可知,在签订租赁合同的时候,需要支付总费用的50%作为定金,故选C。BMichael Evans was standing in line at the Wayne County Treasurers Office in Detroit last August, waiting to pay his taxes when he heard a disturbing sound ahead of him. The elderly woman at the window was crying and so was the cashier helping he
21、r. Then Evans learned why: He heard the cashier inform the woman that her house was headed for auction(拍卖). He also heard the woman tell the cashier that her daughter had recently died.Evans, a businessman who had just buried his father, couldnt stomach the idea of this woman losing her home right a
22、fter losing her child. He approached the window. I dont mean to cut in, he said to the cashier, but if you can get her house back, Ill pay for her taxes. The amount due: $ 5, 000.The two women were shocked. Their despair turned to disbelief. The cashier left for a moment to confirm the amount and th
23、at it was all right for Evans to pay it. Evans went straight to the bank and came right back with the money. But when he returned to the treasurers office, he asked someone else waiting in line to hand the $ 5, 000 check to the cashier. Evans was trying to slip away quietly. I didnt want this attent
24、ion. he explains.He is the boss of M2E Investments. The firm owns a variety of businesses, from restaurants to a portable restroom company. His Premium Driving School gives driving lessons to teenagers, often for free. In 2015, when he saw a story on the news about a local boy with an incurable bone
25、 disease, Evans held a fund-raiser at his Detroit Shrimp & Fish restaurant to help pay for the boys wheelchair and van. He also donated much money to the boys family.4. Why did the elderly woman cry?A. Her daughter sold her house.B. The cashier treated her rudely.C. Her father passed away recently.D
26、. She was going to lose her house.5. What is the meaning of the underlined word stomach in paragraph 2?A. Remember.B. Forget.C. Tolerate.D. Ignore.6. Why did Evans let another man give the money to the cashier?A. To free himself of standing in line.B. To avoid being paid attention to.C. To spare tim
27、e for his own business.D. To give others a chance to be praised.7. Which of the words can be used to describe Evans?A. Rich and generous.B. Determined and creative.C. Considerate and brave.D. Kind and confident.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了迈克尔埃文斯在底特律韦恩县财务办公室外排队缴税的时候,听说一个上了年纪的妇女因为没钱交税
28、导致房子将被拍卖。他找到收银员主动为那名老妇人交税从而使她拿回了她的房子。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Then Evans learned why: He heard the cashier inform the woman that her house was headed for auction(拍卖). (埃文斯了解到原因:他听到收银员告知老妇人她的房子被拍卖)”可知,那名老妇人因为将失去自己的房子而伤心痛哭。D. She was going to lose her house.(她将失去房子)由此可知D符合语境,故选D.。【5题详解】词义猜测题。根据第二段中“Evans, a
29、 businessman who had just buried his father(埃文斯,一个商人,他刚刚失去了自己的父亲)”和“He approached the window. but if you can get her house back, Ill pay for her taxes.(他靠近窗口.但是如果你能把房子还给她,我将为她交税)”,可知他对那位老妇人的遭遇很同情,他走到窗口主动为老妇人交税。由此可推断,他无法忍受看到老妇人失去自己的孩子后又要失去自己的房子,因此画线单词的意思是“忍受”。A. Remember.记住;B. Forget. 忘记;C. Tolerate.
30、 忍受;D. Ignore.忽略。由此可知,C项符合语境。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“I didnt want this attention.he explains. (我不想被关注)”可知,他让别人交钱是为了不引起别人的关注。A. To free himself of standing in line.(使自己免于排队); B. To avoid being paid attention to.(避免被关注);C. To spare time for his own business.(为自己的生意节约时间);D. To give others a chance to be
31、 praised.(给其他人被表扬的机会)。由此可知,B 项符合语境。故选B 。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“He is the boss of M2E Investments. The firm owns a variety of businesses, from restaurants to a portable restroom company. He also donated much money to the boys family.(他是一个投资公司的老板。这家公司拥有各种各样的生意。他也给患病的男孩家里捐助了许多钱)”可知,他是一个既富有且慷慨仁慈的人。A. Rich a
32、nd generous. (既富有且慷慨);B. Determined and creative.(有决心有创造力);C. Considerate and brave.(思虑周全且勇敢);D. Kind and confident.(友善且自信)。由此可知,A项符合语境。故选A。CAs the coronavirus disease (冠状病毒) takes hold and causes lockdowns (禁闭) in major urban centers, researchers studying air pollution data are recording significan
33、t improvements in air quality levels. The change is so huge that some believe these short-term reductions could end up saving many more lives than those who are lost to the virus itself.These are quite great times, Francois Gemenne, director of The Hugo Observatory, an environmental research center,
34、 said during an appearance on France 24s The Debate. What surprises me most is that the measures that we are ready to take to face this coronavirus are much severer than the measures we would be ready to take to face climate change or air pollution. According to the World Health Organization (WHO),
35、around 91% of the worlds population live in places where air quality levels are beyond acceptable limits. Globally, this results in nearly 4.2 million deaths annually, according to 2016 statistics.Recent data from the European Space Agencys (ESA) Copernicus Sentinel-5P satellite have shown marked re
36、duction over Italy in the amount of nitrogen dioxide (二氧化氮), a gas produced from road traffic and other processes, during the countrys nationwide lockdown.Although there could be slight variations in the data due to cloud cover and changing weather, we are very confident about the improvement of air
37、 quality because of less traffic and industrial activities, said Josef Aschbacher, esas Director of Earth Observation Programmes.People living in Venice have noticed how much clearer the water has become now that the city is in lockdown. Fishes have been seen in the canals, which is unusual for wate
38、rs normally full of mud caused by so much can canal traffic, reports CNN. In some cities, animals are cautiously exploring new areas, especially in urban areas.8. What can we learn from what Francois said?A. Air pollution is not serious as we imagine.B. We will meet with huge change of climate.C. De
39、aling with the coronavirus will be very toughD. What we do to beat the coronavirus is surprising.9. What do the data in paragraph 3 mainly indicate?A. There is little air pollution in the world.B. Air pollution is very severe globally.C. Most people will die from air pollution.D. The earth is too te
40、rrible for people to live on.10. What does the last paragraph want to tell us?A. Traffic jam will not be seen from now on.B. We have solved the problem of water pollution.C. The environment has improved due to the lockdown.D. Staying at home is the only way to beat the coronavirus.11. Where is this
41、text most likely from?A. A textbook.B. A guidebook.C. A novel.D. A newspaper.【答案】8. C 9. B 10. C 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了由于冠状病毒爆发期间人们外出活动大大减少,结果改善了全球的环境。【8题详解】推理判断题。根据第二段中的What surprises me most is that the measures that we are ready to take to face this coronavirus are much more severer than the
42、 measures we would be ready to take to face climate change or air pollution.(最让我惊讶的是,我们为应对新冠病毒准备的措施,要比我们为应对气候变化或空气污染准备的措施要严格得多。)由此推测,对抗冠状病毒并不是一件容易的事情。C. Dealing with the coronavirus will be very tough(对抗新冠将会非常困难)符合以上推测,故选C项。【9题详解】推理判断题。根据第三段的around 91% of the worlds population live in places where a
43、ir quality levels are beyond acceptable limits. Globally this results in nearly 4.2 million deaths annually, according to 2016 statistics.(世界大约91%的人口居住在空气质量超过可接受限度的地方。根据2016年的数据,在全球范围内,这几乎导致每年420万人死亡。)可知,全球每年因为空气污染死去的人多达420万。由此推测,全球空气污染非常严重。B. Air pollution is very severe globally.(全球空气污染非常严重)符合以上推测
44、,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段People living in Venice have noticed how much clearer the water has become now that the city is in lockdown. Fishes have been seen in the canals, which is unusual for waters normally full of mud caused by so much can canal traffic, reports CNN. In some cities, animals are ca
45、utiously exploring new areas, especially in urban areas.(居住在威尼斯的人注意到封城后水变得更加干净、清澈了。运河里可以看到鱼,这对于通常满水的水域来说是不寻常的,CNN报道。在一些城市,动物们正在小心翼翼地探索新的地区,尤其在城市地区。)可推断由于冠状病毒的爆发,人们外出活动减少,环境变好了。C. The environment has improved due to the lockdown.(由于禁闭环境变好了。)符合以上推测,故选C项。【11题详解】推理判断题。根据文章主要内容可知,本文主要介绍了在冠状病毒爆发期间,人们外出活动大
46、大减少,结果改善了全球的环境,所以本文最有可能会出现在报纸上。D. A newspaper.(报纸)符合以上说法,故选D项。DJigsaw puzzles(拼图游戏)arent just fun. They can also make you feel less anxious, especially when you put them well together.While out shopping for Christmas presents, I bought myself a jigsaw puzzle. It was an unusual buy, one that I now re
47、cognize as an attempt at dealing with that particular stress many of us experience during the holidays. Dont get me wrong-I love seeing my wife and family. But holiday get-togethers have a way of putting any personal shortcomings at center stage.Robyn Breen, a dance instructor knows the feeling. Bre
48、en suffered from anxiety and she turned to puzzles. It worked, and jigsaws have since become a necessary part of her daily routine. I thought, Whoa, I feel really good when Im doing this, she says.Susan Vandermorris is a clinical neuropsychologist and a global leader in brain health. Any type of puz
49、zle is good for the brain and points to the stress-relieving benefits of jigsaws, in particular, she says. If youre doing a puzzle, you are, free from the interruptions and stresses of day-to-day life, she explains.Vandermorris believes that doing puzzles with others has even more health benefits th
50、an doing them on your own, adding that it provides a rare opportunity for intergenerational engagement(参与). Get the teenagers off their smart phones and working on a puzzle with Grandma, and suddenly youve got a really nice family interaction that seems to be harder and harder to come by these days,
51、 she adds.The 23-year-old Jack from Marshfield, Massachusetts, has autism(自闭症)and first took to puzzles as a kid because they gave him a break from the demands of socializing, says his mother. As Jack grew, so did his puzzling talent and its benefits. In 2014, while still in high school, he complete
52、d a 32, 256-piece puzzle(then the largest in the world). When I completed my first huge puzzle, I invited friends and family to share my achievement, he says.12. The author bought a jigsaw puzzle to _.A. avoid communicating with his familyB. fight against some stress during holidaysC. present it to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
