2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价24 选择性必修第一册 Unit 6 Nurturing nature(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价24 选择性必修第一册 Unit Nurturing nature含解析外研版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 24 选择性
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(二十四)选择性必修第一册Unit 6Nurturing natureA组基础巩固. 语法填空A(2021北京大学附属中学质量检测)Plastic has made the world 1. _ easier place to live in. Just look around you right now and you are likely to see at least a few things that are made from it. 2. _ plastic brings us convenience, its also endangering the planet.
2、Around the world, 300 million tons of plastic 3. _ (create) each year, of which about 10 percent ends up in the sea, according to The Washington Post.Realising the seriousness of this issue, it is recently reported that the UKs Queen Elizabeth has ordered plastic straws (塑料吸管) and bottles 4. _ (ban)
3、 in all the countrys royal 5. _ (building), including Buckingham Palace and Windsor Castle. 6. _, glass bottles or cups will be used. The move comes at a time 7. _ wider efforts to deal with the problems caused by plastic 8. _ (global) are being made. The European Union is aiming to make all plastic
4、 in its member countries 9. _ (recycle) or reusable by 2030. And last month, China 10. _ (issue) a new national standard that encourages express delivery (快递) companies to use recycled packing materials to reduce plastic waste.【语篇解读】塑料给世界带来了便利,同时也带来了污染。许多国家已经开始采取措施减少塑料垃圾。1. an考查冠词。此处表泛指,应用不定冠词限定,又因e
5、asier以元音音素开头,故填an。2. Although/Though/While考查连词。根据语境可知,设空处引导让步状语从句,应填转折连词,故填Although/Though/While。3. is/are created考查动词的时态、语态和主谓一致。设空处描述的是现在的客观事实,故用一般现在时,而且create和plastic之间为被动关系,应用被动语态,“数词复数量词of不可数名词”作主语,谓语动词用单数或复数形式均可,故填is/are created。4. (should) be banned考查动词的时态和语态。order后面跟宾语从句,此时从句应用虚拟语气,谓语动词用(sho
6、uld) do,且主语和谓语ban之间为被动关系,故填(should) be banned。5. buildings考查名词的单复数。building意为“建筑物;房子”时为可数名词,根据上文中的“all”可知,此处指不止一处建筑物,应用复数形式,故填buildings。6. Instead考查副词。句意:将使用玻璃瓶或玻璃杯取而代之。根据句意可知,设空处应填副词instead,意为“代替;反而”。故填Instead。7. when考查定语从句。设空处引导定语从句,在从句中作状语,先行词为time,故填when。8. globally考查词性转换。设空处作状语,应用副词,globally意为“
7、全球地”,故填globally。9. recyclable考查词性转换。or前后词性一致,应填形容词形式,故填recyclable。10. issued考查动词的时态。设空处前有明显的时间状语last month,谓语应用一般过去时。BIt used to be common to see US teenagers busy at fastfood restaurants cooking burgers and 1. _ (clean) tables, especially during the summer vacation. 2. _, the scene is becoming less
8、 common.Instead of finding summer jobs, many US teenagers are spending 3. _ (they) free time taking classes. According to The Atlantic, this change partly results 4. _ the low teen earnings paying little toward the costs of college. For many students who are going to attend college, the money from s
9、ummer jobs doesnt live up to their 5. _ (expect) at all. Meanwhile, US teenagers increasing interest in education 6. _(account) for this as well. They go to summer school to learn 7. _ they might not have time for after they leave school, which 8. _ (consider) as a wise choice.Despite this, a summer
10、 job is still believed to benefit teenagers. Early work experience is 9. _ human activity that develops peoples social skills. When kids are working, they gradually gain 10. _ (practice) knowledge and understanding of the labour market.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要叙述了美国青少年暑期生活的变化。1. cleaning考查非谓语动词。根据空前的并列连词a
11、nd可知,空处与前面的cooking并列作be busy(in) doing sth.结构的宾语。2. However考查副词。由上文中的“It used to be common”以及空后的“the scene is becoming less common”可知,此处前后句构成转折关系,故用However。3. their考查代词。根据语境可知,空处修饰名词free time,故应用they的形容词性物主代词their在句中作定语,表示“他们的”。4. from考查固定搭配。这种变化一部分是由青少年得到的薪水低,难以支付大学的费用造成的。result from为固定搭配。5. expect
12、ations考查词性转换和名词的单复数。根据语境及空前的“their”可知,空处应用expect的名词复数形式,表示“他们的那些期望”。6. accounts考查动词的时态和主谓一致。根据语境可知,文章叙述的是一般的情况,且主语是US teenagers increasing interest,因此谓语动词用一般现在时的第三人称单数形式accounts。7. what考查宾语从句。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,作动词learn的宾语,指物,因此填what。8. is considered考查动词的时态和语态。根据语境可知,文章叙述的是一般情况,应用一般现在时,此处表示“这被认为是一个明智
13、的选择”,应用被动语态,故用一般现在时的被动语态。9. a考查冠词。根据空前的“is”和空后的“human activity”可知,此处表示泛指“一项人类活动”,且human以辅音音素开头,故用不定冠词a。10. practical考查词性转换。修饰名词应用形容词,故用practical。. 根据提示补全句子1. 保罗第一个到达山顶,其次是爸爸,妈妈则是最后一个。(不定式作后置定语)Paul was the first to reach the mountaintop, the next was his father, and his mother was the last.2. 对他所做的事
14、情很满意,老师在班上表扬了他。(过去分词作状语)Satisfied with what he did, the teacher praised him in class.3. 我还没来得及说话他就冲出了房间。(before引导时间状语从句)He rushed out of the room before I could say a word4. 这个男孩太小,不知道遇到麻烦时怎么办。(疑问词不定式结构)The boy was too young to know what to do in trouble.5. 随着时间的推移,天气更加糟糕了。(as引导时间状语从句)As the time we
15、nt on, the weather got worse.B组能力提升. 阅读理解Ive been a volunteer in the Macmillan Glasgow Libraries programme for just over a year. I got involved because I was looking for something to volunteer for after I retired from work. I thought being a Macmillan Cancer Information and Support Volunteer might b
16、e a good way to do that by using some of the skills I learned at work.At one time, I felt I made a real difference when a lady came in to use the service. She was very upset, but she was not the person with cancer. It was her partner. She had lots of things on her mind. We, together with a counselor
17、, had a chat about her to help deal with all the emotions (情感) she felt. We knew we could arrange something, so we discussed with her what could be done for her family. She was relieved that we could get something arranged for her and liked the fact that we managed to get the ball rolling during her
18、 visit.The good thing about having the services in the library is that the environment is nonclinical and therefore more relaxing than the hospital or doctors surgery. The team in the library are not medically trained. That means we do not use big words or medical terms very often.Its great that the
19、 people who volunteer all work well together, helping each other to get a resolution for people who come in. Its good to have the team at the other end of the phone whenever we get something unusual. It is a pleasure to be able to help as a volunteer.1. What can we infer about the author?A. He is a
20、retired doctor.B. He is volunteering in a hospital.C. He is a counselor in cancer.D. He has fought against cancer before.2. Why did the lady feel upset?A. Because she was affected by cancer.B. Because her husband suffered from cancer.C. Because she didnt know how to treat cancer.D. Because she had a
21、 poor relation with her husband.3. What do we know about the volunteers?A. They do well in teamwork.B. They receive medical training.C. They all used to be helped.D. They often meet unusual things.4. Why does the author write this text?A. To call on readers to do voluntary work.B. To show us how to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550095.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
