2022版新高考英语一轮总复习提能练(八) 必修2 UNIT 3 COMPUTERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练八必修2UNIT 3COMPUTERS WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 必修 UNIT COMPUTERS WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(八)必修2Unit 3Computers.阅读理解 (2021山东省部分重点中学考试)Love the way you walkListen carefully to the footsteps,and you can work out who is walking.The features commonly used to identify people are faces and fingerprints.But the way they walk is also a giveaway.Researchers have used video cameras and comput
2、ers to analyze peoples gaits(步态).But translating such knowledge into a practical identification system can be tricky.Cameras are often visible,require good lighting and may have their view blocked by other people.A team led by Dr.Ozanyan and Dr.Scully have been looking for a better way to recognize
3、gaits.Their answer:pressuresensitive mats.Such mats are nothing new.They have been part of security systems.But Ozanyan and Scully use a complicated version that can record the amount of pressure applied in different places as someone walks across it.The researchers turn to an artificial intelligenc
4、e system to recognize such patterns.In a study in 2018,they tested the system on a database of footsteps of 127 people.They found its error rate in identifying who was who was a mere 0.7%.And Scully says even without a database of footsteps,the system can determine someones sex and a subjects age.On
5、e application of the matbased gaitrecognition system might be in health care,particularly for the elderly.A mat placed in a nursing home or an old persons own residence could monitor changes in an individuals gait that indicate certain illnesses.That would provide early warning of someone being at g
6、reater risk of falling over.Gait analysis might also be used as a security measure in the workplace,monitoring access to restricted areas,such as parts of military bases,server farms or laboratories dealing with dangerous materials.Perhaps the most interesting use of the mats,though,would be in publ
7、ic places,such as airports.语篇解读脸和指纹常被用来识别人,其实人们走路的方式也可以用来识别人。本文介绍了通过人的步态识别人的“压力感应垫”的工作原理以及使用前景等。1What is mainly talked about in Paragraph 2?AResearch equipment. BResearch background.CResearch assumptions. DResearch findings.B考查段落大意。通读第二段可知,该段说明研究人员使用过摄像机和电脑来分析人们的步态,但由于受光线和视线等因素的影响,摄像机使用很不方便。因此Dr.Oza
8、nyan和Dr.Scully带领的团队一直在寻找一种更好的步态识别方法,并给出答案:压力感应垫。据此可知,第二段介绍了“压力感应垫”的研究背景,故B项正确。2What is the mat used for?ACollecting data. BEnsuring safety.CDetermining age. DAnalyzing pressure.A考查细节理解。根据第三段第三句“But Ozanyan and Scully use a complicated version that can record the amount of pressure applied in differe
9、nt places as someone walks across it”可知,当人们走过时,这种垫子可以记录在不同地方施加的压力数据;据此可知,垫子是用来搜集压力数据的,故A项正确。3What might the gaitrecognition system be applied to?AMonitoring security work progress.BDetecting potential health problems.CKeeping track of travelling frequency.DWarning passengers of possible dangers.B考查细
10、节理解。根据尾段,尤其是该段第二、三句可知,这种垫子用在养老院或老人家里可以监测老人步态变化,从而为人们提供某些疾病的早期预警,故B项正确。4What is the main purpose of the passage?ATo compare different ways to identify people.BTo show people the importance of technology.CTo persuade people to buy the mat.DTo inform people of something about pressuresensitive mats.D考查
11、写作目的。通读全文可知,本文介绍了一种通过人的步态来识别人的“压力感应垫”;文章重点介绍了“压力感应垫”的工作原理以及使用前景等。据此可知,D项正确。.七选五 (2020南昌市高三一模)Why Walking in Nature Makes You a Better Worker?Were busy at work,distracted(注意力分散的) by technology and often live in urban environments far from wild spaces._1_The average American,for example,spends about 9
12、0% of their life indoors.But what happens if we make time for an hour outside each day?_2_Youll have to go out for a walk,which is beneficial if most of your day involves sitting in front of a screen.Research shows short breaks can improve work enthusiasm,and a quick break in natural light will deli
13、ver a shot of vitamin D.There are also a lot of mental benefits when you are in natureyou are happy and your brain can make sense of life.“When people are all out in nature,even in urban nature,people tend to have more positive emotion and energy than when they are indoors._3_,” said Lisa Nisbet,ass
14、ociate professor at Canadas Trent University.The idea that nature is good for us has been gaining grounds since the 1980s._4_Afterwards,shinrinyoku,the Japanese concept,which is the practice of taking a short,leisurely visit to a forest for health benefits,followed that.Researchers of shinrinyoku ha
15、ve since found plenty of physical and mental benefits,while global studies suggest spending time in nature can,for example,restore our ability to focus,increase our creativity,and even help us live longer.Of course,many of us live in cities with no ready access to forests or the wilderness._5_Variou
16、s studies have shown that green environments in cities have beneficial effects.AWe also dont get out muchBBut it doesnt have to be a forestCPeople can get to a forest for a hikeDIn other words,people are happier in natureEThere are some obvious benefits when being outsideFGreen and blue spaces are b
17、etter than busy city streetsGFirst came the theory that humans have a basic desire to be connected with nature语篇解读本文是一篇说明文。到户外走走,而不是一直待在室内,对人们的身体和精神健康大有裨益。1A根据空后一句“The average American,for example,spends about 90% of their life indoors”可知,普通的美国人90%的时间都是在室内度过的,由此可推知,A项符合语境。2E本空是段首句,与下一段的首句“There are
18、also a lot of mental benefits.can make sense of life”呼应,并结合对本段内容的整体理解可知,本段主要讲述了出去走走的一些明显的益处,所以E项与语境相符。3D本段表述大自然对人的精神健康有益。根据语境并结合空前的“people tend to have more positive emotion and energy than when they are indoors”可推知,D项“换句话说,人们在大自然中更开心”与此处匹配。4G根据空后一句“Afterwards,shinrinyoku,the Japanese concept.follow
19、ed that”可推知,该空陈述的应是与大自然对人类有益的理论或概念相关的内容,选项G的内容与空处相符,所以选G项。5B空处承上启下。B选项中的“it doesnt have to be a forest”与空前一句中的“with no ready access to forests or the wilderness”相衔接,且与空后一句中的“green environments in cities have beneficial effects”相呼应,所以选B项。.完形填空(2021日照市高三第一次校际联合考试)We have lived in this house in Arizona
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550472.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
