新疆玛纳斯县第一中学2021届高三上学期期中备考Ⅱ英语试卷 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆玛纳斯县第一中学2021届高三上学期期中备考英语试卷 WORD版含答案 新疆 玛纳斯县 第一 中学 2021 届高三上 学期 期中 备考 英语 试卷 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年上学期高三期中备考卷英 语 2注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A
2、、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation take place?A. In a restaurant.B. At home.C. In a hotel.2. How much should one pay for a dress if its normal price is $ 100?A. $100.B. $75.C. $50.3. What does the woman think of the price?A. Too low.B.
3、 Reasonable.C. Too high.4. What is the mans attitude toward the woman?A. Angry.B. Worried.C. Appreciative.5. Why does the woman learn Spanish?A. She will travel to Madrid.B. She will study in Madrid.C. She will move to Madrid.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 岀最佳选项
4、。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is the woman upset?A. Her laptop broke.B. Her desktop computer broke.C. She broke her laptop.7. What will the woman probably do?A. Repair her laptop.B. Buy a desktop computer.C. Buy a new laptop.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who g
5、ot married?A. The mans sister.B. The womans sister.C. Bettys sister.9. What is Bettys dream?A. To find a man to marry.B. To be on top of the world.C. To find her true love.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman need?A. A hand.B. A project.C. Some tape.11. What do we know about the two speakers?A.
6、They are both busy.B. They do the same project.C. They need help each other.12. What does the woman think is important?A. Getting out of hand.B. Staying in control.C. Making good preparations.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is Tom now?A. In the office.B. On the road.C. At a meeting.14. What is the probab
7、le relationship between the speakers?A. Colleagues.B. Neighbors.C. Boss and customer.15. What is the man late for?A. An interview.B. An appointment.C. A meeting.16. Who will the man call next?A. Eric.B. Sue.C. Jacks.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker mainly talk about?A. Ways to learn a lan
8、guage.B. The importance of English.C. The efficiency of regular study.18. How long do experts suggest studying every day?A. A few hours.B. 20 minutes.C. 30 minutes.19. What is the recommended way to learn a language?A. One task at a time.B. Several tasks at a time.C. Learn grammar first.20. What wil
9、l it lead to if one watches TV repeatedly?A. A good command of the language.B. Too much time wasted.C. Progress only in pronunciation.【答案】1-5 ABCBA6-10 ABBCC11-15 ABBAC16-20 CACBA第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AJoshua, Helmut, and BethlehemMic
10、helle O. DonovanISBN 9781462058679Life is not easy for nine-year-old Joshua during World War . Because of his familys Jewish background, they are sent to live in the concentration camps(集中营). Scared and alone, Joshua one day makes friends with a little mouse he calls Bethlehem who becomes his closes
11、t friend.Encourage Me!Inspirational PoetryGloria CoykendallISBN 9781412027854It is an easy-to-read collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁).Seeking the EdgeDr. Joseph L. RoseISBN 9781462031795Seeking the Edge provides the tools and te
12、chniques to find that edge in ones life driving readers to achieve success whether in your current job, finding a new job, in education, family, or even hobbies.More Things in HeavenBill BosworthISBN 9780595433582In his More Things in Heave, Bill Bosworth presents the highlights of his 83 years of l
13、ife, including his trips to India and the study of the writings of several great spiritual leaders. More Things in Heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experiences.Creation or EvolutionMichael EbifeghaISBN 9781450289023Were hu
14、mans created, or did they evolve? How old is the Earth? The debate between science and religion continues to be heated. In Creation or Evolution, Michael Ebifegha examines these two opposed world views within the structure of empirical(实证的) science.21. Who wrote the story about a little boy and a li
15、ttle mouse?A. Bill Bosworth.B. Michelle O. Donovan.C. Dr. Joseph L. Rose.D. Gloria Coykendall.22. The ISBN for the book of poems is _. A. 9781462031795B. 9781412027854C. 9780595433582D. 978146205867923. What kind of readers will probably like reading More Things in Heaven?A. Those who are searching
16、for the meaning of life.B. Those who are trying to be spiritual leaders.C. Those who study the art of writing.D. Those who like traveling abroad.【答案】21-23 BBA【解析】这是一篇应用文,介绍了五本书的一些相关信息。21.细节理解题。根据Joshua, Helmut, and Bethlehem这本书的介绍中的“nine-year-old Joshua”和“Joshua one day makes friends with a little m
17、ouse”可知,答案为B项。22.细节理解题。根据Encourage Me!的介绍中的“It is an easy to read collection of poems”可知,这是一本诗集,它的书号是ISBN 9781412027854。故选B。23.细节理解题。根据More Things in Heaven的介绍中的“More Things in Heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experiences.
18、”可知,这本书将吸引那些坚持寻找生命意义的人。故选A。BMy aunt died back in about 2003. She was eighty-four and so was my uncle. When she passed he felt miserable. They had been married for over 60 years. After my aunts death, he attended his church more frequently and his mourning was nearly unbearable to witness. His only d
19、aughter lived clear across the country in the south so he had only himself to make a comfort.My cousin talked him into selling the house that he and my aunt had built together about twenty-five years before. It was very hard to part with the home they built together. One day he called my cousin who
20、was living in Texas and told her that he reconnected with a lady from a church that he and my aunt went to forty years previously. She played the piano and his church was looking for new music. Her husband had died about seven years previously. He said he just wanted someone to go out to dinner with
21、 and spend time with. We were happy for them but had no idea how it would turn out. They were both almost eighty-seven years old.They were like lovebirds and spent as much time together as they could. They both had one child each, she a son, he a daughter.The conflict in their relationship came one
22、day when they neither wanted to leave their respective churches. Before too long they realized that they did not want to be apart. They would find a new church together. They planned to marry. When he took her to a jewelry store and bought her a diamond, the employees were so impressed that they had
23、 a big write-up in our own local paper, “The Truth for Valentines Day”. They prepared for their wedding. They moved the wedding date up because neither wanted to wait any longer to “be together”.They got married in her house, where her first marriage took place. It was such a beautiful refreshing th
24、ing to see, two people who you would have thought had pretty much lived their lives, were beginning a new one together.24. Which of the following may serve as the best title of the passage above?A. Love me, love my dogB. Love is never too lateC. Love is blindD. Love at first sight25. How many charac
25、ters are mentioned altogether in the story?A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.26. Which of the statements is true of my uncle?A. He loved church activities more than anything else all his lifetime.B. He lived in the south of the country, far away from his daughter living in Texas.C. His wedding day fel
26、l on Valentines Day when he borrowed the lady a diamond.D. His conflict with the lady arose in that they were both attached to their own churches.27. Which of the following can be concluded from the passage?A. When my aunt died, my uncle had been married for more than three score of years.B. My uncl
27、e and my aunt built their love-nest most probably in the late 1980s.C. When my uncle got to know the lady for the first time, they were already in their eighties.D. After my uncle and the lady got married, they lived in a beautiful new house.【答案】24-27 BDDA【解析】本文是一篇记叙文。文章主要描写的是两位高龄老人在晚年开始的真挚爱情故事。24.主
28、旨大意题。文章主要描写的是两位高龄老人在晚年开始的真挚爱情故事,所以用标题Love is never too late(爱永远不嫌迟)。故选B。25.细节理解题。本文中一共提及到了6位人物,即my uncle,my aunt,my cousin,a lady,her husband,her son。故选D。26.推理判断题。文章中提到my uncle经常去教堂做礼拜活动,但这并不是他一生的最爱,从文章的后面可以看出,他最渴望的还是爱情,故A不正确。My cousin住在美国南部的Texas,离my uncle很远,故B不正确。文章并没有提到my uncle婚礼的具体日期,只能判断他在这天为那位
29、lady购买了结婚戒指,故C不正确。文中提到my uncle和the lady有意见分歧是因为他们舍不得离开各自的教堂,故选D。27.细节理解题。由文章的第一段中“My aunt died back in about 2003. She was eighty-four and so was my uncle. When she passed he felt miserable. They had been married for over 60 years.”可知,他们结婚超过60年了,three score of years即60年。故选A。CTom goes everywhere with
30、 Catherine Green, a 54-year-old secretary(秘书). He moves around her office at work and goes shopping with her. “Most people dont seem to mind Tom,” says Catherine, who thinks he is wonderful. “Hes my fourth child,” she says. She may think of him and treat him that way as her son, buying his food, pay
31、ing his health bills and his taxes(税), but in fact Tom is a dog.Catherine and Tom live in Sweden, a country where everyone is expected to lead an orderly life according to rules laid down by the government, which also provides a high level of care for its people. This level of care costs money.Peopl
32、e in Sweden pay taxes on everything, so its surprised to find that owning a dog means yet more taxes. Some people are paying as much as 500 Swedish kronor in taxes a year for the right to keep their dog, money that is spent by the government on dog hospitals and sometimes medical treatment for a dog
33、 that falls ill. However, most such treatment is expensive, so owners often decide to offer health and even life premium for their dog.In Sweden dog owners must pay for any damage their dog does. A Swedish Kennel Club official explains what this means: if your dog runs out on the road and gets hit b
34、y a passing car, you, as the owner, have to pay for any damage done to the car, even if your dog has been killed in the accident.28. The money paid as dog taxes is used to .A. pay for damage done by dogsB. provide medical care for dogsC. keep a high level of care for the peopleD. buy insurance for d
35、og owners29. The underlined word “premium” possibly means .A. payment(付款) for entertainmentB. payment for foodC. payment for risksD. protection fee30. If a dog causes a car accident and gets killed, who should pay for the damage done to the car?A. The owner of the dog.B. The owner of the car.C. The
36、insurance company.D. The government.31. From the text it can be inferred that in Sweden .A. many car accidents are caused by dogsB. keeping dogs means asking for troubleC. people care much about dogs.D. dogs are welcome in public places【答案】28-31 BCAC【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在瑞典有许多社会福利制度的同时,人们也要承担各种各样的税收,
37、包括养狗也有很大的花销,如果自家的狗造成破坏,主人还要赔偿损失。28.细节理解题。根据第三段“Some people are paying as much as 500 Swedish kronor in taxes a year for the right to keep their dog, money that is spent by the government on dog hospitals and sometimes medical treatment for a dog that falls ill.”可知,在瑞典养狗的人每年要上500克朗的税,政府会将这部分税收用于宠物医院和
38、治疗方面,与B选项描述相符。故选B项。29.词义猜测题。根据第三段最后一句可知,宠物的医疗费用比较高昂,联系生活实际,这种情况下一般会选择购买医疗保险、寿命保险等,所以premium在这里意为保险费,与C选项含义最接近。故选C项。30.细节理解题。根据第四段最后一句可知,在瑞典如果狗被车撞死,狗的主人也要对车主赔偿损失。故选A项。31.推理判断题。根据第一段最后一句以及后文中瑞典人为养狗每年上500克朗的税这一事实都可以看出,瑞典人是比较爱狗、关心狗的。故选C项。DPhilo Farnsworth is not a name most people know. But his work cha
39、nged the way we learn, the way we live, and even the way we think. Philo Farnsworth is responsible for one of the 20thcentury: television.Philo Farnsworth was born in America in 1906. He was interested in science and technology at an early age. When he was twelve years old, he built an electric moto
40、r for his familys washing machine. When he was fourteen, he was already giving a lot of thought to electrons(电子). As he was driving the familys horse-drawn plowing machine, he noticed the evenly spaced rows of the potato fields. This sight gave him the idea that electrons could scan(扫描) an image one
41、 row at a time an idea that was the key to electronic television.By the time he was twenty-one years old, Farnsworth had started his own company and had managed to build the worlds first electronic television. It was a very simple device(设备). But after years of hard work, Farnsworth was able to intr
42、oduce the kind of television we now use.Farnsworth was a great inventor, but lived an unhappy life. He had a legal battle with the company, Radio Corporation of America(RCA) over who the real inventor of the TV was. He won the case, but the government stopped companies from making TVs during the war
43、, so Farnsworth didnt make much money from the invention.When Farnsworth was young, he imagined television as a convenient way for distant audiences to enjoy lectures by famous professors, or entertainment by the best symphonies(交响乐) and ballets. When he was older, television became much more popula
44、r, but he was very disappointed in the silly programs on TV. He even told his own son, “Theres nothing worthwhile on it, and were not going to watch it in this household.”32. What can we learn about Philo Farnsworth?A. He had a strong physical advantage.B. He had strong powers of observation.C. He h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550852.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
