分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮阅读理解专练(五) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:551369
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高中英语人教版浙江专用一轮阅读理解专练五 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 阅读 理解 WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。阅读理解专练(五)(限时30分钟)AIf youre too busy to buy the latest issues of your favorite magazines, never fearhelp is at hand. With digital subscriptions available from My Favorite Magazines, you can get every issue straight to your tablet or cellph

    2、one. Below are some fantastic monthly magazines you can enjoy today. How It Works is a magazine with exciting facts about our world. Each issue is packed with interesting facts and stories on everything from science, technology and transport, to the environment and history. With easy-to-follow diagr

    3、ams, fun trivia(花絮)and all the vital answers to questions you didnt even realize you had, it cures boredom and feeds curious minds. $2. 5 per issue(standard price: $3. 5). Have you found yourself staring up at the stars in awe? All about Space discovers the mysteries of our Solar System and beyond.

    4、From the amazing technology and spacecraft that enables humans to venture(冒险) into orbit, to the complexities of space science, the All about Space team has you covered. $2. 6 per issue(standard price: $3. 7). History of War takes you through the stories, strategies, heroes and machines of armed con

    5、flict through the ages. Each issue covers some of the most astonishing and inspiring stories from battlefields across the centuries, including powerful interviews with soldiers and expert analyses from leading historians. $2. 7 per issue(standard price: $3. 8). From the plots of ancient Rome, to the

    6、 scandals(丑闻)of the Tudor Court and heroic tales from World War All about History takes you on a journey across the centuries, and leaves in all the drama and entertainment our attractive past has to offer. Each issue is full of valuable pictures and interesting stories written by historians. $2. 8

    7、per issue(standard price: $4). 【文章大意】本文是一篇应用文。文章是电子杂志月刊的订阅广告。分别介绍了关于趣味百科、宇宙天文、战争历史、历史轶事的四种杂志的相关内容和价格信息。1. How much can it save you to subscribe the first magazine for a year? A. 2. 5 dollars. B. 3. 5 dollars. C. 6 dollars. D. 12 dollars. 【解析】选D。细节理解题。 定位到原文第二段最后一句可知每期节省1美金。结合第一段“monthly magazines”月刊

    8、, 可知一年共省了12美金。2. Which of the following can satisfy astronomy lovers? A. How It Works. B. All about Space. C. History of War. D. All about History. 【解析】选B。细节理解题。结合第三段可知All about Space涵盖了航天科技和太空科学等内容, 与题意相符。3. What is special about All about History? A. It interviews soldiers from World War . B. It i

    9、s the cheapest of the four magazines. C. It tells many historical stories over the centuries. D. It solves the questions youre puzzled at. 【解析】选C。推理判断题。 定位到文章第五段 “All about History takes you on a journey across the centuries, and leaves in all the drama and entertainment our attractive past has to o

    10、ffer. ”可知All about History讲述了横跨多个世纪的历史故事。BTime TravelIf you could travel in time, where would you go? Perhaps you would watch an original performance of a Shakespeares play in Elizabethan England? What about hanging out with Laozi in the Spring and Autumn Period? Or maybe youd voyage far ahead of th

    11、e present day to see what the future holds. The possibility of time travel is indeed appealing. Stories exploring the subject have been around for hundreds of years. Perhaps the best known example is science fiction novel The Time Machine, which was written by H. G. Wells and published in 1895 for t

    12、he first time. It was adapted into at least two feature films of the same name, as well as two television versions, and a large number of comic book adaptations. It is generally credited with the popularization of the concept of time travel using a vehicle that allows an operator to travel purposefu

    13、lly and selectively. The term “time machine”, coined by Wells, is now universally used to refer to a vehicle transporting people into the far future. But could time travel actually be possible? Some scientists say yes, in theory. They propose using cracks in time and space called “wormholes”, which

    14、could be used as shortcuts to other periods. Einsteins theory of relativity allows time travel in extreme circumstances. And British physicist Stephen Hawking says you could travel into the future with a really fast spaceship going at nearly the speed of light. Though building such a spaceship would

    15、 of course be no simple task. Even if you could travel into the past, there is something called the “grandfather paradox”. It asks what would happen if a time traveler were to go back in time and have his own grandfather killed for some reason, and therefore prevent himself from being born. If the t

    16、ime traveler wasnt born, how would he travel back in time? And would you really like to visit the future? In H. G. Wells book, the main character travels into distant time where he arrives at a beach and is attacked by giant crabs. He then voyages 30 million years into the future where the only livi

    17、ng thing is a black object with tentacles(触角). If thats whats in store, maybe we are better just living in the present day after all. 【文章大意】这是一篇议论文。人类一直对时间旅行很感兴趣。从理论上来说, 时间旅行是可以的。但是, 从另一个角度而言, 时间旅行未必是好事。因此作者认为我们还是生活在现在更好。4. The novel The Time Machine mentioned in Paragraph 2 aims to show _. A. the c

    18、ontribution of H. G. WellsB. the storys different featuresC. the long history of time travelD. peoples interest in time travel【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“The possibility of time travel is indeed appealing. ”可知, 时间旅行的可能性确实很吸引人。在第二段中提到这部小说就是想说明人们对时间旅行的兴趣。5. Einsteins and Hawkings theories _. A. suggest the p

    19、ossibility to invent the time machineB. push the invention of the first spaceshipC. have proved wrong by some time travelersD. have similarities in many ways【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的“But could time travel actually be possible? Some scientists say yes, in theory. . . Einsteins theory of relativity allows

    20、time travel in extreme circumstances. And British physicist Stephen Hawking says you could travel into the future with a really fast spaceship going at nearly the speed of light. ”可知, 霍金和爱因斯坦的理论证明了时间旅行的可能性。6. In Paragraph 4, “grandfather paradox” probably refers to the idea that _. A. the traveler i

    21、s prevented from meeting his grandfatherB. the grandfathers death makes the travelers birth impossibleC. the traveler goes back in time to seek for his grandfatherD. the reunion of the traveler and his grandfather brings happiness【解析】选B。细节理解题。根据倒数第三段中的“. . . there is something called the grandfather

    22、 paradox. . . If the time traveler wasnt born, how would he travel back in time? ”可知, “grandfather paradox”提出的观点是: 祖父死亡导致时间旅行者无法出生。7. According to the passage, what is probably the authors attitude towards time travel? A. Skeptical. B. Unclear. C. Supportive. D. Unconcerned. 【解析】选A。观点态度题。最后一段作者提到: 也

    23、许我们还是活在当下更好。由此可知, 作者对时间旅行存在怀疑, 怀疑其真实的结果。CClimate change will bring and has already brought a wide variety of threatening destruction to human existence. Some of these are well-known and already operative, like the wildfires racing along Californias freeways or the permanent droughts that have been u

    24、psetting Mediterranean farmers. But are these all terrible disasters we can come up with that are brought about by climate change? Absolutely not. None of the challenges posed by our warming climate has appeared larger in the popular imagination than sea-level rise, as global populations and wealth

    25、are heavily concentrated in low-lying coastal cities. The best available models suggest that 37 million people currently live in places that will be below high tide by 2050in an optimistic low-carbon-emissions scenario (设想). Or rather, thats what such models suggested before this week. On Tuesday, a

    26、 new study revealed that those alarming statistics were wildly inaccurate. The actual impacts of sea-level rise are going to be much, much worse. Previous estimates of the impact that rising tides would have on coastal cities relied on essentially a three-dimensional map of Earth obtained from satel

    27、lite readings. But those readings were fundamentally unreliable because they often measured the planets upper surfaces such as treetops and tall buildings rather than its ground level. These mistakes led scientists to overestimate the elevation (海拔) of many regions of Earth. In a new study published

    28、 by the journal Nature Communications, scientists from Princeton University detail this methodological problem, then use artificial intelligence to determine the previous literatures error rate. Their research yields some amazing updates to our conventional understanding of what the next century has

    29、 in store for our coastlines. In its optimistic scenario, the Princeton study projects that lands currently occupied by 150 million people will lie below high tide in 2050. But as warming destroys many of the worlds agricultural regions, climate change could accelerate migration from rural areas to

    30、coastal cities. The new study does include one piece of slightly encouraging news. While previous models suggested that 28 million humans currently live in places that already lie below high tide, the actual number is closer to 110 million which means seawalls and other barriers have proven sufficie

    31、nt to keep many cities dry even as sea levels have risen around them. Still, the scale of barrier construction necessary to save low-lying cities from collapse is now, apparently, far greater than previously understood when the task already looked terribly expensive, particularly for developing coun

    32、tries. If the Princeton researchers projections are correct, avoiding mass death and suffering in the coming decades will require not only rapidly reducing carbon emissions and strengthening construction of seawalls but also furthering mass migrations away from low-lying cities and islands and towar

    33、d higher ground. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章强调了全球变暖的问题, 并介绍了全球变暖导致的海平面上升淹没沿海城市的问题。8. The first paragraph is mainly intended to _. A. introduce the topic of this passageB. show various disasters caused by climate changeC. call on people to fix attention on climate changeD. lay emphasis on the seriousness of cl

    34、imate change【解析】选A。推理判断题。根据文章第一段内容可知, 本段的目的是引出气候变化这个主题。9. We can see something encouraging from the Princeton study that _. A. its cheap to construct seawalls as well as other barriersB. the scale of barrier construction is much smaller than beforeC. developed countries have less trouble in dealing

    35、with rising sea levelsD. seawalls do have the function to prevent coastal cities being drowned【解析】选D。细节理解题。根据文章第七段. . . seawalls and other barriers have proven sufficient to keep many cities dry even as sea levels have risen around them. 可知, 海堤确实有防止沿海城市被淹的作用。10. What can be a suitable title for the passage? A. How to protect cities from rising seas. B. Rising seas are going to drown more cities. C. Climate change is endangering human existence. D. Less emission of carbon, fewer fires and droughts. 【解析】选B。主旨大意题。根据文章的主旨大意可知, 本文强调的是气候变化情况下海平面上升淹没沿海城市的问题。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮阅读理解专练(五) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551369.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1