江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测二十三阅读理解D篇专练一.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2020 高考 英语 二轮 复习 专题 限时 检测 十三 阅读 理解 篇专练一
- 资源描述:
-
1、专题限时检测(二十三)阅读理解D篇专练(一)(共2篇,限时20分钟)A(2019镇江一模)No one knew Prince Edward Street as well as Pierre Dupin.He had delivered milk to the families on the street for thirty years.For the past fifteen years a large white horse named Joseph pulled his milk wagon.Joseph was a gentle horse with beautiful spirit
2、 shining out of its eyes, so Pierre named him after Saint Joseph.Every morning at five, Pierre arrived at the milk companys stables to find Joseph waiting for him, Pierre would call, “Good morning, my old friend.”, as he climbed into his seat, while Joseph turned his head toward the driver.And the t
3、wo would go proudly down the street.Without any order from Pierre, the wagon would roll down three streets.Then it turned right for two streets, before turning left to Saint Catherine Street.The horse finally stopped at the first house on Prince Edward Street.There, Joseph would wait perhaps thirty
4、seconds for Pierre to get down off his seat and put a bottle of milk at the front door.Pierre knew every one of the forty families that got milk.The cooks knew that Pierre could not read or write; so, instead of leaving orders in an empty milk bottle, they simply sang out if they needed an extra bot
5、tle.Pierre also had a wonderful memory.When he arrived at the stable he always remembered to tell Jacques, the foreman (领班) of the stables, “The Pacquins took an extra bottle this morning; the Lemoines bought a pint of cream . ” Most of the drivers had to make out the weekly bills and collect the mo
6、ney.But Jacques, liking Pierre, never asked him to do this.One day the president of the milk company came to inspect the early morning milk deliveries.Jacques pointed to Pierre and said:“See how the horse listens and how he turns his head toward Pierre? See the look in that horses eyes? You know, I
7、think those two share a secret.I have often felt it.He is getting old.Maybe he ought to be given a rest, and a small pension.”“But of course,” the president laughed.“He has been on this job now for thirty years.All who know him love him.Tell him it is time he rested.He will get his pay every week as
8、 before.”But Pierre refused to leave his job.He said his life would be nothing if he could not drive Joseph every day.“We are two old men,” he said to Jacques.“Let us wear out together.When Joseph is ready to leave, then I too will do so.”Then one cold morning Jacques had terrible news for Pierre.Ja
9、cques said,“Pierre, your horse, Joseph, didnt wake up.He was very old, Pierre.” Jacques said softly.“He is over in his stall, looking very peaceful.Go over and see him.” Pierre took one step forward, then turned.“No. no . I cannot see Joseph again.You . , you dont understand, Jacques.”For years Pier
10、re had worn a large heavy cap that came down low over his eyes.It kept out the bitter cold wind.Now,_Jacques_looked_into_Pierres_eyes_and_he_saw_something_that_shocked_him.He_saw_a_dead,_lifeless_look_in_them.“Take the day off, Pierre,” Jacques said.Pierre walked to the corner and stepped into the s
11、treet.There was a warning shout from the driver of a big truck.there was the screech (尖锐的刹车声) of rubber tires as the truck tried to stop.But Pierre heard nothing.Five minutes later a doctor said, “Hes dead. , killed instantly.”“I couldnt help it,” the truck driver said.“He walked in front of my truc
12、k.He never saw it, I guess.Why, he walked as though he were blind.”The doctor bent down.“Blind?Of course, this man has been blind for five years.”He turned to Jacques, “Didnt you know he was blind?”“No . no . ” Jacques said softly.“None of us knew.Only one. only one knew a friend of his, named Josep
13、h . It was a secret, I think, just between those two.”语篇解读:本文主要描述了Pierre和他的马之间的故事。Pierre瞎了5年,仍然每天由他的马带着他去给村民送奶,但是大家都不知道这个秘密。1According to the first three paragraphs, we can know that _.AJoseph was named after an unknown manBPierre knew all the small streets in the city better than anyone elseCJoseph
14、 managed to deliver milk by itself even without Pierres companyDPierre and Joseph seemed to understand each other and cooperated very well解析:选D推理判断题。前三段中我们可以很明显的看到不需要主人Pierre Dupin的口令,Joseph也知道他们要去的地方。所以他们的配合非常的默契,合作得很好。2Why did Pierre refuse to leave his job?AHe thought he was not old enough to ret
15、ire.BThe pension was too small to support his life.CHe was unwilling to be separated from Joseph.DHe wanted to get promoted to foreman.解析:选C细节理解题。根据第七段第二句“He said his life would be nothing if he could not drive Joseph every day.”可知,他不肯离职是因为他不愿意和Joseph分开。3Which of the following can best describe Pier
16、re?Awellreceived and trustworthyBcruel and greedyCsensitive and humorousDcreative and enthusiastic解析:选A推理判断题。根据全文的内容,特别是第六段的第二句“He has been on this job now for thirty years.All who know him love him.”以及Pierre对待老同事的态度可以看出Pierre是一个受欢迎,值得信任的人。4The underlined sentences imply that _.AJacques had known th
17、e fact that Pierre was blind for a long time Bthe death of Joseph drove Pierre to despair of lifeCPierre wanted to commit suicide because of his blindnessDJacques was afraid to see Pierres empty eyes解析:选B句意理解题。根据画线的这个句子的内容可知听到Joseph的死讯之后,别人从Pierre的眼睛里看到了死亡和没有生命,所以约瑟夫的死使皮埃尔对生活感到绝望。5Which of the follo
18、wing does NOT indicate Pierres blindness?APierre knew every one of the forty families that got milk.BYou know, I think those two share a secret.I have often felt it.CI cannot see Joseph again.You dont understand, Jacques.DFor years Pierre had worn a large heavy cap that came down low over his eyes.解
19、析:选A细节理解题。选项B、C、D中都有明显的表明Pierre是盲人的词汇,比如:I have often felt it;I cannot see Joseph again;a large heavy cap that came down low over his eyes。所以只能选A。6What is the best title for the passage?AA caring friendBA caring milk companyCA secret of a horseDA secret for two解析:选D标题归纳题。通篇文章主要描写了Pierre和他的马Joseph每天形
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
