江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十七阅读理解A篇专练二.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2020 高考 英语 二轮 复习 专题 限时 检测 十七 阅读 理解 篇专练二
- 资源描述:
-
1、专题限时检测(十七)阅读理解A篇专练(二)(共4篇,限时25分钟)A(2019南京、盐城一模)Company Names That Have Secret MeaningsCofounder Larry Page was at a brainstorming session at Stanford for a new massive data indexing website.Someone suggested “googolplex” one of the largest describable numbers.Page shortened it to “googol”When he lat
2、er checked for the availability of the domain name, he made a mistake and typed in “google” instead.But he liked the name and registered it for himself and cofounder Sergey Brin.This luxury car maker combined elements from the Ford and Oldsmobile companies when it was started in 1902 and later becam
3、e known for its innovation and high quality.The company was named for the French explorer Antoine Laumet de la Mothe Cadillac, who founded the city of Detroit in 1701.Company cofounder Gordon Bowker has said that while brainstorming names, someone brought out a map that featured the old mining town
4、of Starbo.That may have led him to think of Starbuck, the first mate in Herman Melvilles famous novel, Moby Dick.Not only the company name but also the origin of its logo has aroused great curiosity.The inventor of Rolex, Hans Wilsdorf, was looking to make an elegant, yet precise, wristwatch.He want
5、ed a name that was easy to say, worked in different languages, and looked good on the watches.He settled on Rolex in 1908.语篇解读:本文讲述了四家公司名背后蕴藏的故事。1Which company name has a close relationship with literature?AGoogle.BCadillac.CStarbucks. DRolex.解析:选C细节理解题。根据原文中星巴克联合创始人由小镇名Starbo,联想到了Herman Melville的白鲸
6、可得知答案选C。2Which of the following statements is True?AGoogle was adopted because “googol” was not available then.BCadillac was named after the founding father of the company.CStarbucks was used due to the cofounders love for his town.DHans Wilsdorf intended Rolex to be universally accepted.解析:选D细节理解题。
7、根据Rolex中的“He wanted a name that was easy to say, worked in different languages, and looked good on the watches.”可得知答案选D。B(2019常州一模)WIPO is the global forum for intellectual property services, policy, information and cooperation. We are a selffunding agency of the United Nations, with 191 member stat
8、es.Our mission is to lead the development of a balanced and effective international intellectual property(IP) system that enables innovation and creativity for the benefit of all. Our mandate, governingbodies and procedures are set out in the WIPO Convention, which established WIPO in 1967.We run wo
9、rkshops and seminars throughout the year. The presentations and meeting documents are made available for downloading wherever possible here.Current and upcomingCase Study Workshop on Support for Intellectual Property Management in SMEs (IP Advantage)Meeting codeWIPO/SMES/TYO/19Date andvenueJanuary 2
10、9 to January 31, 2019(Tokyo, Japan)Topic(s)Small and MediumSized Enterprises, Workshops and SeminarsNational Workshop on Intellectual Property Policies for Universities and Research InstitutionsMeeting codeWIPO/IP/UNI/AMM/19Date andvenueMarch 19 to March 20, 2019(Amman, Jordan)Topic(s) Intellectual
11、Property, Workshops andSeminarsConsultation Meetings with the Industrial Property Protection Directorate of the Ministry of Industry, Trade and Supply and the Main Relevant InstitutionsMeeting codeWIPO/IP/MIN/AMM/19Date andvenueMarch 21, 2019(Paris, France)Topic(s) Intellectual Property, Workshops a
12、ndSeminarsNational Seminar on Collective ManagementMeeting codeWIPO/CCM/TLV/18Date andvenueApril 19, 2019(Tel Aviv, Israel)Topic(s)Collective Management of Intellectual Property(Copyright), Workshops and Seminars语篇解读:本文主要介绍了世界知识产权组织“WIPO”的一些情况。3We can know from the passage that _.Ait is an article f
13、rom the handbook of WIPOBgoverning bodies of all member states pay for the running of WIPOCit is intended for those interested in the knowledge of intellectual propertyDthe mission of WIPO is to develop an effective system of innovation and creativity解析:选C细节理解题。根据第一段第一句“WIPO is the global forum for
14、intellectual property services, policy, information and cooperation.”可知,本文意在吸引那些对于IP知识感兴趣的人。4If one is interested in IP management, he can attend a seminar in _.AJordan or Israel BIsrael or FranceCAmman or Tokyo DTel Aviv or Tokyo解析:选D细节理解题。据题目中定位词IP management,可找到文中提到management的是在Tokyo和Tel Aviv的这两个
15、地方举办的培训班。C(2019苏、锡、常、镇二模)Improve Your Craft With These Helpful GuidesDIY MFABy Gabriela PereiraITEM: # T7995RETAIL: 19.99ONLINE PRICE: 8.99DIY MFA is the doityourself alternative to a Master of Fine Arts in creative writing.By combining the three main components of a traditional MFAwriting, reading
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
