分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022版高考英语一轮复习 练案5 必修1 Module 5 A Lesson in a Lab练习(含解析)外研版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553264
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:51KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高考英语一轮复习 练案5 必修1 Module Lesson in Lab练习含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 Lab 练习 解析 外研版
    资源描述:

    1、必修一Module 5A Lesson in a Lab.阅读理解A(2020郑州市第三次质检)US student Vanessa Tahay stands out from the other teenagers in her school. Her skin is dark and her accent is thick.If you ask her, she will tell you these are the things she is proudest of.Tahay is a poet, and at 18 she was considered among the best

    2、in Los Angeles.When she is on the stage, audiences often go silent.They also laugh, shout and cry. But this doesnt come easily for someone who comes from a village that sits at the base of a huge mountain range in Central America.When she first appeared at school, she was teased by others for being

    3、short and different.She never spoke, so they called her “mouse”“How do I defend myself?” Tahay thought.“I dont know how.”“Keep going,” her mother would tell her.“At some point,youll learn.”She spent hours after school and on weekends watching the same DVD: English Without Barriers.Tahays elder broth

    4、er, Elmer, persuaded her to go to the afterschool poetry club. In the last six years, her English teacher Laurie Kurnick has turned Cleveland Charter High Schools poetry program into one of the most respected in the city.Her team draws from the likes of DH. Laurence, Pat Mora and Kendrick Lamar to c

    5、reate poems about their own lives.The poems focus on many thingssome funny, some painful.The first time Tahay read the groups poems, she was wild with joy.“I wish I could write like that,” she thought.“I want to say something.”She wrote her first poem about her first year in America.She called it In

    6、visible.The day her turn came to recite poems in front of the team, she broke down crying. She cried for 15 minutes.“I had so much held in,” Tahay said. “I couldnt even finish it.”But she kept at it despite her lessthanperfect grammar, spelling and diction (措辞)Still, she wouldnt tell her friends abo

    7、ut her poetry because she worried they would make fun of her.But with time, her poems changed her. “They gave me pride,” Tahay said.“They told me that Im worth something.”“She had this innocence,” Kurnick said. “This willingness to be genuine shows you things you dont ever see.”文章大意:本文是一篇记叙文。主要讲述了美国

    8、学生Vanessa Tahay的故事:她通过自己的努力战胜了别人的嘲笑,并找到了自己的人生价值。1What did Tahays mother suggest she do when she was teased by others? C AFight with them bravely.BReport them to her teachers.CIgnore them and keep going.DTry hard to make friends with them.解析:细节理解题。根据第四段中的“Keep going, her mother would tell her.”可知,本题答

    9、案为C。2What are the themes of Tahay and her teams poems? D ATheir admiration for the great poets.BTheir appreciation of natural beauty.CTheir expectations of a better future.DFunny and painful stories about their lives.解析:细节理解题。根据第六段中的“to create poems about their own lives.The poems focus on many thin

    10、gssome funny, some painful.”可知,他们的诗歌主题是他们生活中有趣的和痛苦的故事。故本题选D。3How did Tahay probably feel when she first read the groups poems? B AShe was cold.BShe was excited.CShe was nervous.DShe was frightened.解析:细节理解题。根据第七段中的“she was wild with joy.I wish I could write like that,she thought.I want to say somethi

    11、ng.”可知,她很兴奋,她希望她能像他们一样写诗。故选B。4How did Tahay benefit from writing poems? A AShe felt more confident about herself.BShe won many national poetry competitions.CShe became the first student poet in the city.DShe improved her grammar and spelling greatly.解析:推理判断题。根据倒数第二段“But with time, her poems changed

    12、her.They gave me pride, Tahay said.They told me that Im worth something.”可知,随着时间的流逝,诗歌改变了她,给了她信心,告诉她她是有价值的。故本题选A。B(2021黑龙江哈三中月考)TravelerMy fifteenyearold son has just returned from abroad with rolls of exposed film and a hundred dollars in uncashed travelers checks, and is asleep at the moment.His b

    13、lue duffel(粗呢) bag lies on the floor where he dropped it.Obviously, he postponed as much sleep as he could: when he walked in and we hugged, his electrical system suddenly switched off, and he headed directly for the bed, where I imagine he beat his old record of sixteen hours.It was his first trip

    14、overseas, so weeks before it, I pressed travel books on him, and a tape cassette of useful French phrases; drew up a list of people to visit; advised him on clothing and other things.At the luggage store where we went to buy him a suitcase, he headed for the duffel, saying that suitcases were more f

    15、or old people.During the trip, he called home three times: from London, Paris, and a village named Ullapool.Near Ullapool, he climbed a mountain in a rainstorm that almost blew him off.In the village, a man spoke to him in Gaelic, and, too polite to interrupt, my son listened to him for ten or fifte

    16、en minutes, trying to nod in the right places.The French he learned from the cassette didnt hold water in Paris.The French he talked to shrugged and walked on.When my son called, I sat down at the kitchen table and leaned forward and hung on every word. His voice came through clearly, though two of

    17、the calls were like shiptoshore communication.When I interrupted him with a “Great!” or a “Really?”, I knocked a little hole in his communication.So I just sat and listened. I have never listened to a telephone so attentively and with so much pleasure.It was wonderful to hear news from him that was

    18、so new to me.In my book, he was the first man to land on the moon, and I knew that I had no advice to give him and that what I had already given was probably not much help.The unused checks are certainly evidence of that.Youth travels light.No suitcase, not much luggage and a slim expense account, a

    19、nd yet he went to the scene, and came back safely.I sit here amazed. The night when your child returns with dust on his shoes from a country youve never seen is a night you would gladly turn into a week.文章大意:本文中作者主要叙述了自己的儿子独自一人外出度假,并安全归来,也没有使用到自己提供给他的东西。由此说明新一代的年轻人更为自信独立的特点。5During the trip, the aut

    20、hors son B .Aran out of moneyBhad inadequate sleepCforgot to call his motherDfailed to take good pictures解析:细节理解题。根据第一段最后一句“when he walked in and we hugged, his electrical system suddenly switched off, and he headed directly for the bed, where I imagine he beat his old record of sixteen hours.”可知我的儿

    21、子到家就倒在床上睡觉了。我认为他会打破自己睡了16个小时的记录。这一切都说明他很疲惫。故B选项正确。6According to the passage, which of the following could best describe the authors son? C APolite and careless.BCreative and stubborn.CConsiderate and independent.DSelfcentered and adventurous.解析:推理判断题。根据第三段的“too polite to interrupt, my son listened t

    22、o him for ten or fifteen minutes”,由此可推断作者的儿子的其中一个性格是considerate(体贴的,考虑周全的);又根据文章说作者的儿子自己去旅行,很多事情都一个人去处理,也可推断他是一个独立的(independent)的人。结合各个选项的意思,可知选C。7What does the underlined word “that” in the last paragraph refer to? D AIt is important to listen to your childs story.BIts easy to interrupt the chat wi

    23、th your child.CThe author is proud of her son landing on the moon.DThe son no longer needs much help from his mother.解析:细节理解题。根据文章第四段最后一句“In my book, he was the first man to land on the moon, and I knew that I had no advice to give him and that what I had already given was probably not much help”可知我

    24、知道我已经没有什么建议可以给儿子了,我给他的东西对他也没有什么帮助。本句“The unused checks are certainly evidence of that.”没有使用的支票就是证明。其中的that就是指上段最后一句“what I had already given was probably not much help”。故D正确。8What can we infer from the passage? C AGood parents should protect their children from potential dangers.BThe world is a book

    25、 and those who do not travel read only one page.CIts a winwin choice to give a child space to experience and explore.DCommunication between parents and children is extremely important.解析:推理判断题。纵观全文,根据作者对他儿子这次去旅游之前,去的时候给家里打电话以及回来之后的一连串的分析和思考,可知作者认为给予自己孩子足够的自由空间让他们自己去经历和体验是一种双赢的选择。故选C。.七选五根据短文内容,从短文后的

    26、选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。(2020湖南省高三六校联考)Gardening 380 Kilometers above EarthAstronauts have to go through physical, psychological, and technical training.They also go through training in how to care for plants.These “astronaut gardeners” share their work and living space with plants.Taking seeds

    27、and plants along on a trip isnt a new idea.As space trips become longer, it will be necessary to grow food in space. 1.D Because of this, its not practical to send everything needed for a long journey, only to be used once and thrown away.Plants can serve many uses on a space journey.They can provid

    28、e more fresh things. 2.F Also, plants can help to make air quality better because they produce oxygen.They can improve the quality of the air inside the spacecraft the only air the astronauts can breathe. 3.B Due to the lack of gravity in space, the oxygen that the plants produce stays around the pl

    29、ants.This can actually kill them, so fans are needed to circulate the air.Without gravity, roots dont “know” to grow down, leaves dont “know” to grow up, and water doesnt easily travel up the roots to the leaves. 4.E Besides, soil is too heavy to send to space, and special liquid gels (凝胶) are used

    30、to help plant growth.Scientists are also working on the plants themselves.They are trying to make plants grow more rapidly and grow with less water and light in space, and they are looking for ways to make plants more resistant to disease. 5.C Imagine that deserts may one day provide lots of fresh f

    31、ood for local people, saving transportation costs.Similarly, plants that are resistant to disease could provide an important food supply.With the worlds population now at about 7.7 billion people, our astronaut gardeners may help discover ways to feed those billions.AEvery plant grown in space must

    32、have several uses.BHowever, there are challenges with growing plants in space.CSuch methods may result in improvements back here on Earth.DThe cost of taking anything into space is about $22,000 per kilogram.ESpecialized containers are being developed to help the plants grow correctly.FAstronauts wi

    33、ll welcome the addition of fruits and vegetables to their diet of dry foods.GCurrently all oxygen is taken aboard in tanks.文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了宇航员在太空种植的原因和好处以及种植方法。解析:1空后是说将所有所需东西带上太空是不切合实际的。据此可推知,空处应是介绍空后一句的原因。故D项“带任何东西到太空的花费大约是每千克22 000美元。”符合语境。2根据空前一句可知,植物可以为宇航员提供新鲜的东西。根据空后一句可知,植物还可以改善太空站的空气质量,因为其

    34、可以产生氧气。据此可推知,空处应是介绍太空种植植物的好处,即宇航员也喜欢在他们的干粮中有新鲜的果蔬食物。故F项正确。3上文介绍了太空种植的好处,即为宇航员提供新鲜的果蔬、改善太空站的空气质量等。结合下文可知,种植太空果蔬有一定的困难。据此可知,空处承上启下,与上文形成转折关系。故B项正确。4根据上文可知,在失重的情况下,植物的根和叶不知道如何生长,水分也不容易从根部传到叶子上。而空后一句介绍了关于土壤的解决方法。据此可推知,空处应是介绍解决上述问题的方法。故E项“正在研制专门的容器去帮助植物正确地生长。”符合语境。5根据空前一句可知,科学家们正在寻找各种让植物少使用水,在太空快速生长,而且可以

    35、抵抗病害的方法。且下文又提到改良后的植物对地球的影响。据此可推知,空处应是说明这些方法可以在地球上运用以带来改善。故C项正确。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2021南昌市一模)By good fortune, I was able to drift down the Motu River in New Zealand 1.twice (two) during last year.The first journey 2.was led (lead) by Buzz, an American guide with a lot of raftin

    36、g experience.The first half day was spent 3.developing (develop) teamwork.The discipline of following commands 4.without/beyond question was necessary.In rapids, we 5.fought (fight) against the river and overcame it.We took the raft exactly 6.where Buzz wanted it to go.At the end of the journey, we

    37、were all excited and happy 7.because/since we won.The guide on the second journey was very softlyspoken.It seemed that it would be 8.impossible (possible) to hear his voice above the noise of the rapids.He didnt try to take command of us or the river.At the end of the journey, the river became our f

    38、riend, but not our enemy.The quiet guide was not our leader, but only the person whose sensitivity was more developed than 9.ours (we) 10.Given (give) the opportunity to choose a leader, everyone would have chosen someone like Buzz.However, at the end of the second journey, we had a different vision

    39、.文章大意:本文主要介绍了作者的两次新西兰Motu河之旅。解析:1考查副词。根据语境可知,此处表示两次的含义。故用副词twice在句子中作状语,与下文“on the second journey”呼应。2考查动词的时态和语态。根据语境及介词by可知,此处表示被动的概念,又根据上文“last year”可知,应用一般过去时。故用一般过去时的被动语态。3考查固定用法。spend time doing sth.意为“花费时间做某事”为固定用法。故此处填developing。4考查介词。without/beyond question“毫无疑问”,为固定用法。5考查动词的时态。根据其后的overcame

    40、可知,此处是在陈述过去发生的事情。故用一般过去时。6考查连词。where引导状语从句,在从句中作地点状语。7考查连词。根据语境可知,前后句表示逻辑上的因果关系,前果后因。故用连词because/since。8考查词形转换。根据上文“The guide on the second journey was very softlyspoken.”可推知,此处表示导游说话温和,在急流的噪音下不可能听到他的声音。故填impossible。9考查代词。空处与“whose sensitivity”呼应。故此处用名词性物主代词作宾语。10考查非谓语动词。分析句子结构可知,give和句子everyone之间构成

    41、逻辑上的动宾关系。故用过去分词。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2021广州市综合测试)Flowing through the centre of Guangzhou, the Pearl Riverplays an important ro

    42、le in the life of city. Each day, boats takepeople in and from work, and ships transport goods to factory andmarkets. The river is also a great source of entertain. Along theriverbanks, where you can see people walking, exercising andenjoy beautiful views. In recent years, locals had worked hard toi

    43、mprove the river environment. Among their efforts are plantingtrees along the banks or creating several new parks. Mostimportant, theyve reduced river pollution, making the water so clean as people can now fish in the river.答案:Flowing through the centre of Guangzhou, the Pearl Riverplays an importan

    44、t role in the life of city. Each day, boats takepeople and from work, and ships transport goods to and markets. The river is also a great source of . Along the riverbanks, where you can see people walking, exercising and beautiful views. In recent years, locals worked hard to improve the river envir

    45、onment. Among their efforts are plantingtrees along the banks creating several new parks. Most , theyve reduced river pollution, making the water soclean people can now fish in the river.解析:1考查冠词。此处city指的是上文提到的Guangzhou,表示特指,应该用定冠词修饰,故在city前加the。2考查介词。表示“到(某处)”应用介词to。3名词的单复数误用。factory是可数名词,又其前没有限定词修

    46、饰,且根据语境可知,此处应用复数形式,故用factories。4entertain改为entertainment考查名词。介词后一般跟名词、代词或动名词作宾语,故此处应用entertain的名词形式entertainment。5考查关系副词。分析句子结构可知,“you can see people walking.views”是主句,而非where引导的非限制性定语从句,因此删除where。6考查动词形式。根据句中的and可知,此处与walking、exercising并列,作宾语补足语,故用enjoying。7考查动词的时态。根据句中的“In recent years”可知,此处应用现在完成时,又主语locals为复数形式,故用have。8考查连词。根据语境可知,此处表并列关系而非选择关系,故用and。9important改为importantly考查副词。分析句子结构可知,此处应为副词,修饰整个句子,故用importantly。10考查固定搭配。so.that.“如此以至于”是固定搭配,引导状语从句,故用that。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮复习 练案5 必修1 Module 5 A Lesson in a Lab练习(含解析)外研版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553264.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1