2022版高考英语一轮复习33人类生存社会发展与环境的关系课时提能练含解析202103172139.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 复习 33 人类 生存 社会发展 环境 关系 课时 提能练含 解析 202103172139
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十三).阅读理解A(2020湖北华师一附中4月调研,C)If plastic had been invented when the Pilgrims sailed from Plymouth, England, to North Americaand their Mayflower had been stocked with bottled water and plasticwrapped snacks,their plastic waste would likely still be around four centuries later.Atlantic waves and
2、sunlight would have worn all that plastic into tiny bits. And those bits might still be floating around the worlds oceans today, waiting to be eaten by some fish or oysters, and finally perhaps by one of us.Because plastic wasnt invented until the late 19th century, and its production only really to
3、ok off around 1950, we have a mere 9.2 billion tons of the stuff to deal with. Of that, more than 6.9 billion tons have become waste. And of that waste,a surprising 6.3 billion tons never made it to a recycling binthe figure that shocked the scientists who published the numbers in 2017.No one knows
4、how much unrecycled plastic waste ends up in the ocean, the earths last sink. In 2015, Jenna Jambeck, an engineering professor of the University of Georgia,caught everyones attention with a rough estimate:between 5.3 million and 14 million tons of plastic waste each year just come from coastal regio
5、ns.Meanwhile, ocean plastic is estimated to kill millions of marine(海洋的) animals every year. Nearly 700 species,including endangered ones, are known to have been affected by it. Some are harmed visibly, stuck by abandoned things made of plastic.Many more are probably harmed invisibly.Marine species
6、of all sizes, from zooplankton to whales, now eat microplastics, the bits smaller than onefifth of an inch across.“This isnt a problem that we dont know what the solution is,” says Ted Siegler, a Vermont resource economist who has spent more than 25 years working with developing nations on garbage.“
7、We know how to pick up garbage. Anyone can do it.We know how to deal with it. We know how to recycle. Its a matter of building the necessary institutions and systems ideally before the ocean turns into a thin soup of plastic.”【语篇解读】本文为说明文,主题语境是人与自然。文章主要介绍了如今塑料垃圾已经严重地污染了我们的环境,尤其是海洋环境,人类应该采取措施改变这一现状。1
8、Why does the author mention the Pilgrims in Paragraph 1?ATo prove plastic was difficult to invent.BTo introduce what marine animals like eating.CTo tell the Pilgrims contributed a lot to the marine protection.DTo show plastic waste has a lasting effect on the ocean.D推理判断题。根据第一段中“And those bits might
9、 still be floating around the worlds oceans today,waiting to be eaten by some fish or oysters,and finally perhaps by one of us.”可知,作者在第一段中提到Pilgrims是为了表明塑料垃圾对海洋有持久的影响。故选D项。2Whats the main trouble marine animals face according to the text?ALacking protection.BBeing stuck by plastics.CBeing caught by
10、humans.DTreating plastics as food.D细节理解题。根据第四段中“Marine species of all sizes,from zooplankton to whales,now eat microplastics,the bits smaller than onefifth of an inch across.”可知,海洋动物面临的主要问题是把塑料当作食物。故选D项。3What does Ted Siegler want to tell us in the last paragraph?ASome people dont know the solution
11、to plastic waste.BPlastics will turn the ocean into a soup of plastic.CIts time to take measures to deal with plastic waste.DPeople should avoid using plastics to protect the ocean.C推理判断题。根据最后一段中“Its a matter of building the necessary institutions and systems ideally before the ocean turns into a th
12、in soup of plastic.”可知,Ted Siegler想告诉我们是采取措施处理塑料垃圾的时候了。故选C项。4From which is the text probably taken?AA biology textbook.BA travel brochure.CAn environmental report.DA lifestyle magazine.C推理判断题。文章主要是关于海洋垃圾和海洋生物保护的,由此可推知这篇文章可能来自一份环境报告。故选C项。B(2020河北5月模拟,C)On a recent day, Katie Baldwin took a break from
13、 work to talk about moving from a wealthy neighborhood near New York City to an organic farm on Long Island. “Farming for where I grew up was a very unusual career choice,” said the 32yearold American,“but everybody belongs to the land in their own way.None of us should feel separate from it.”Katie
14、was raised in an upper middle class town outside New York,where most people never thought about working on a farm.Today, Katie grows potatoes, wheat and other crops at Quail Hill, a property in Amagansett, New York.In the United States, organic farming is a growing industry.Women operate some of the
15、 bestknown organic farms on Long Island. Women make up a little more than 37 percent of all organic farmers nationwide. That information comes from the United States Department of Agriculture (USDA). Experts predict womens share in farming is likely to continue to grow.“The new young farmers choose
16、organic farming with their desire to have an influence on society,” Katie and several farmers said. She said, “They are choosing it to protect natural resources for future generations, to fight climate change, to feed their community on good and healthy food.”“New York has about 1,000 certified orga
17、nic farms,making it the third largest in the country, and California and Wisconsin are the first and second,” the USDA says.These farms make up nearly four percent of the states farmland,compared with a national average of around 0.6 percent.Although organic farming is growing quickly, it comes with
18、 high labor costs and sometimes smaller harvests than commercial farming. So it can be a difficult business for new farmers. “When I look now at the starting of the farm, it seems really audacious,” Katie Baldwin said. “But in that environments in 2008, everybody had lost their jobs and there werent
19、 jobs. So,it didnt feel strange to start something,” she said.【语篇解读】本文为说明文,主题语境是人与社会。文章介绍了在纽约,为了促进社会发展,越来越多的年轻人开始从事有机农业生产。5What does Katie think of working at the organic farm?AIts unacceptable.BIts worthwhile.CIts unforgettable.DIts challenging.B推理判断题。根据第一段可知,Katie认为,在自己长大的地方经营有机农业是一种不同寻常的职业选择。由此可推
20、知,Katie认为在有机农场工作是值得的,故选B项。6Why do the young people want to work as farmers?ATo find a suitable job.BTo earn healthy food.CTo stop climate change.DTo help the society develop.D细节理解题。根据第四段可知,那些年轻人选择从事有机农业生产,是为了给社会带来一些影响,即为了促进社会发展。故选择D项。7Which can replace the underlined word “audacious” in the last par
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553526.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
