河南省平顶山市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 平顶山市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省平顶山市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)考生注意:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力第一节 听下面段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Whe
2、n should the speakers board the bus?A.At 7:30. B.At 7:50. C.At 8:00.2.What are the speakers talking about?A.Their hobbies. B.The plan for the weekend C.Seeing a movie together.3.Where are the two speakers?A.In a market. B.In a clinic. C.In a library.4.What will the man do in Alaska?A.Go skiing. B.Go
3、 hunting. C.Go sightseeing.5.Whats the womans attitude to Tom?A.Envious. B.Angry. C.Sympathetic.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the lowest price related to?A.The travel time. B.The destination. C.T
4、he airline.7.What does the woman want to know?A.Travel companions. B.Luggage limits. C.The holiday length.听第7段材料,回答第8至10题。8.Who advised the man to settle his accommodation?A.His parents. B.His friends. C.His teachers.9.How did the man feel when hearing the womans reply?A.He was calm. B.He was deligh
5、ted. C.He was a bit surprised.10.What might the man do later?A.He might drop out. B.He might live on campus. C.He might live off campus.听第8段材料,回答第11至13题。11.When does the conversation take place?A.In the morning. B.At noon. C.In the afternoon.12.Why does the woman want to buy the dress?A.It is fashio
6、nable B.It is very attractive. C.It is a lot cheaper.13.How does the woman pay?A.By MasterCard. B.By Discover. C.By Visa card.听第9段材料,回答第14至16题。14.Whats the probable relationship between the speakers?A.Colleagues. B.Teacher and student. C.Customer and saleswoman.15.What does the woman want to talk ab
7、out?A.The deadline. B.The word limit. C.The word source.16.What is a writing technique according to the man?A.Making writing briefer. B.Grasping the writers points. C.Using advanced vocabulary.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did Brown do before retiring?A.Teaching. B.Gardening. C.Engineering.18.Why does B
8、rown drive a taxi?A.To make friends. B.To keep healthy. C.To help others.19.What is Browns daughter?A.A student. B.A professor. C.An IAS officer.20.What does Brown value most?A.Friendship. B.Quality. C.Education.第二部分阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe USAs Best Drive-in Movie TheatresGathe
9、r your friends, pile into the car, and enjoy an evening of America at these classic theatres.Fort Lauderdale Swap Shop-Fort Lauderdale, FloridaThe Fort Lauderdale Swap Shop holds the title for the worlds largest drive-in theatre. The drive-in theatre opened on 22 November 1963 with one screen. Now,
10、the theatre has 13 new screens and nearly 12 million people visit it annually. The original screen is still up in running, although its now called screen nine. Thanks to Floridas amazing weather, the theatre is open 365 days a year.Harvest Moon Twin Drive-In-Gibson City, IllinoisBuilt in 1954, this
11、two-screen drive-in is making a name for itself thanks to a decision to switch to wind power. The owners at Harvest Moon Twin Drive-In started using wind power as a way of keeping the costs of running the theatre down. By doing so, the drive-in is able to keep their prices consistent and if you want
12、 to catch a film at this green theatre, its open from March until October.Coyote Drive-In-Fort Worth, TexasOpened in 2013, Coyote Drive-In was built with the goal of bringing back the drive-in magic to the community (社区). One ticket will give you access to nightly double features-two movies back to
13、back- available on four different screens. A unique feature of the theatre is that pets of all shapes and sizes are welcome, including horses.Field of Dreams-Liberty Center, OhioPaying honour to the film Field of Dreams, Rod and Donna Saunders built the Field of Dreams drive-in theatre on their farm
14、land in Liberty Center, Ohio in 1989. The Saunders project provides cost-effective family entertainment for the locals of their countryside community.1. What is special about Harvest Moon Twin Drive-In?A. It has the most screens.B. Its ticket price is steady.C. It has a quiet environment.D. It has n
15、ewly imported equipment.2. What inspired the Saunders to build the Field of Dreams?A. A wonderful film of the same name.B. Their famous farmland in the countryside.C. The localsdemands for entertainment.D. The cultural promotion of their community.3. Which drive-in theatre has the shortest history?A
16、. Fort Lauderdale Swap Shop.B. Harvest Moon Twin Drive-In.C. Coyote Drive-In.D. Field of Dreams.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了美国几家最好的汽车影院。【1题详解】细节理解题。根据Harvest Moon Twin Drive-In-Gibson City, Illinois中“By doing so, the drive-in is able to keep their prices consistent(这样一来,免下车影院的票价就能保持始终如一。)”可知
17、,此汽车影院的票价很稳定。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Field of Dreams-Liberty Center, Ohio中“Paying honour to the film Field of Dreams, Rod and Donna Saunders built the Field of Dreams drive-in theatre on their farmland in Liberty Center, Ohio in 1989. (为了向电影梦想之地致敬,罗德和唐娜桑德斯于1989年在俄亥俄州自由中心的农田里建造了“梦想之地”汽车影院。)”可知,桑德斯夫妇建造“梦想之地
18、”汽车影院是受到电影梦想之地的启发。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Fort Lauderdale Swap Shop-Fort Lauderdale, Florida中“The drive-in theatre opened on 22 November 1963 with one screen. (这家汽车影院于1963年11月22日开业,当时只有一个屏幕。)”;Harvest Moon Twin Drive-In-Gibson City, Illinois中“Built in 1954, this two-screen drive-in is making a name for it
19、self thanks to a decision to switch to wind power. (这座建于1954年的双屏幕汽车影院由于决定改用风力发电而声名鹊起。)”;Coyote Drive-In-Fort Worth, Texas中“Opened in 2013, Coyote Drive-In was built with the goal of bringing back the drive-in magic to the community (社区). (Coyote汽车影院于2013年开业,旨在将汽车影院的魔力带回社区。)”和Field of Dreams-Liberty
20、Center, Ohio中“Paying honour to the film Field of Dreams, Rod and Donna Saunders built the Field of Dreams drive-in theatre on their farmland in Liberty Center, Ohio in 1989. (为了向电影梦想之地致敬,罗德和唐娜桑德斯于1989年在俄亥俄州自由中心的农田里建造了“梦想之地”汽车影院。)”对比四个汽车影院可知,Coyote汽车影院建立的历史最短。故选C。BAs the three of them approached the
21、waterfalls late in the afternoon of the third day of their camping trip, Curtis Whitson could tell from the increasing roar (轰鸣)of water in the narrowing valley that they were in serious trouble. Heavy snow and spring rains had turned the usually manageable falls into something fierce. There was no
22、way theyd be able to sail down the waterfall as planned.“Weve got to do something!” Whitson yelled to his wife, Krystal Ramirez, and his 13-year-old son, Hunter. Then he noticed and grabbed his bright red water bottle and carved “Help!”on it. Ramirez also reminded him that Hunter had a pen and paper
23、 in his backpack, with which they played a game. Whitson wrote “We are stuck herethe waterfall. Get help please!” on the paper, put the note into the bottle and threw it over the waterfalls.They had thought they probably werent going to get rescued that night. However, at midnight, they heard a heli
24、copter above them. Unfortunately, the pilot didnt find a good place to land. The crew announced that they would come back the next day.The next morning, the helicopter returned and lowered a crew member on a cable. Then rescuers lifted Hunter, Ramirez, and Whitson out of the valley one by one and pu
25、t them and their gear (装备)on the closest cliff (悬崖)where the helicopter could safely land.When the officers dropped them back at the campground, they learned more about the events that had saved them:Two men had seen the water bottle floating in the water. When they picked it up, they noticed the wr
26、iting on it-“Help!” -which inspired their curiosity. Then they realized there was a note inside. After they read it, they brought it to the campground, turned the bottle in, and took off without leaving their names.4. What trouble did the Whitsons meet with?A They were trapped at the top of waterfal
27、ls.B. They were lost in the travel in a small boat.C. They were flooded by the rising river water.D. They had run out of all their drinking water.5. Whitson used his water bottle to_.A. play gamesB. send a messageC. make a time reminderD. defend the family6. What can we infer about the place where t
28、he Whitsons stayed?A. It was on a flat hillside.B. It was on the wide water.C. It was between steep cliffs.D. It was at the top of a mountain.7. How were the Whitsons finally saved?A. They got back to the campground by themselves.B. They were guided to climb from the valley safely.C. They were rescu
29、ed by two passers-by accidentally.D. They were found and saved by professional rescuers.【答案】4. A 5. B 6. C 7. D【解析】本文是记叙文。文章主要讲述了Whitson一家野营时,被困在瀑布边,最终获救的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段的Heavy snow and spring rains had turned the usually manageable falls into something fierce. There was no way theyd be able to
30、sail down the waterfall as planned.( 大雪和春雨使通常可以控制的瀑布变成了某种凶猛的东西。 他们不可能按计划沿着瀑布航行)可知,他们被困在瀑布的顶部。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段的Whitson wrote “We are stuck herethe waterfall. Get help please!” on the paper, put the note into the bottle and threw it over the waterfalls.( 惠特森在纸上写道:“我们被困在瀑布这里。请帮帮忙!” 把纸条放进瓶子里,扔到瀑布上。
31、)可知,惠特森用他的水瓶发送了一个求救信息。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第三段的Unfortunately, the pilot didnt find a good place to land.(不幸的是,飞行员没有找到降落的好地方。)和第四段的Then rescuers lifted Hunter, Ramirez, and Whitson out of the valley one by one and put them and their gear (装备)on the closest cliff (悬崖)where the helicopter could safely lan
32、d.( 然后救援人员把亨特、拉米雷斯和惠特森一个接一个地从山谷中拉出来,把他们和他们的装备放在最近的悬崖上,在那里直升机可以安全着陆)可推断,惠特森一家待的地方,位于陡峭的悬崖之间。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后两段可知,两个人发现漂浮在水里的瓶子,捡起了它,发现了写的求助信息,看到了里面有纸条,读过以后把瓶子交给了宿营地,后来专业救援人员使用直升机救出了惠特森一家。由此推知,最后,惠特森一家被发现并被专业救援人员救了下来。故选D。CIf nothing is done to stop rising sea levels, the homes of 200 million peopl
33、e could be underwater by the year 2100. Thats according to a study published in the scientific magazine Nature Communications. The global sea level has been rising for more than a century, and more quickly over the last several decades. Thats because climate change is melting glaciers (冰川)and ice sh
34、eets. Higher sea levels flood coastlines. If steps arent taken to protect cities and towns, people could be forced to move inland.One European country is especially vulnerable to flooding: the Netherlands. More than a quarter of the country already sits below sea level. But the Netherlands has devel
35、oped tactics (策略)for dealing with water. For that reason, many experts believe that even though its vulnerable to rising seas, the country is well-equipped to deal with them.In the region that is now the Netherlands, people have been inventing ways to keep out water for at least 900 years. The count
36、ry is famous for its dikes (堤坝),which are long walls that prevent flooding. But in recent years, experts there have developed new techniques that go far beyond dikes, some of which are high-tech.For example, the Maeslantkering is a massive storm-surge barrier that protects the city of Rotterdam from
37、 seawater. Its controlled by a supercomputer. It closes automatically when Rotterdam is threatened by floods.Other projects look to nature for inspiration.The DakAkker is a farm located on top of an office building in Rotterdam. The buildings roof holds rainwater to prevent runoff. Another example i
38、s the Floating Farm. Its designers wanted to make room for agriculture in a waterflooded city. More than 30 dairy cows live on the farm, which floats in Rotterdams waterways.The farm generates (生产)its own energy using floating solar panels.“Its not that our solutions are the best,” says Henk Ovink,
39、who works on water issues for the Dutch government. “But we provide ideas for your countrys solutions.”8. What does the underlined word“vulnerable”in paragraph 2 probably mean?A. Heavily independent.B. Easy to be attacked.C. Experienced in solving.D. Totally unconcerned.9. What can we learn about“th
40、e Maeslantkering”?A. Its a tactic to deal with glaciers.B. Its a high-tech life-saving ship.C. Its a computer-controlled dike.D. Its a high building for escape.10. Where is the Floating Farm?A. On the river.B. Under the water.C. On the long dikes.D. On top of a building.11. What does Henk Ovink thin
41、k of Dutchs tactics to fight floods?A. An outline.B. An instruction.C. An assumption.D. An inspiration.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】本文是说明文。科学杂志“自然通讯”上发表的一项研究表明,如果不采取任何措施来阻止海平面上升,到2100年,2亿人的家园可能会被淹没。文章介绍了荷兰为应对这一现象采取的行动。【8题详解】词句猜测题。根据第一段最后一句If steps arent taken to protect cities and towns, people coul
42、d be forced to move inland.( 如果不采取措施保护城镇,人们可能会被迫搬到内陆。)可推断One European country is especially vulnerable to flooding: the Netherlands.句意是:一个欧洲国家特别容易受到洪水的攻击:荷兰。说明荷兰最有可能受到洪水的影响,“vulnerable”的意思是容易被攻击,划线词与B项意思相近。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段的For example, the Maeslantkering is a massive storm-surge barrier that pr
43、otects the city of Rotterdam from seawater. Its controlled by a supercomputer. It closes automatically when Rotterdam is threatened by floods.( 例如,Maeslantmeding是一个巨大的风暴扩张屏障,保护鹿特丹市免受海水的侵袭。它由一台超级计算机控制。当鹿特丹受到洪水威胁时,它会自动关闭。)可知,Maeslantkering是由一台超级电脑控制的堤坝。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段的More than 30 dairy cows
44、live on the farm, which floats in Rotterdams waterways.( 超过30头奶牛生活在农场上,农场漂浮在鹿特丹的水道上。)可知,漂浮农场在河上。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Its not that our solutions are the best,” says Henk Ovink, who works on water issues for the Dutch government. “But we provide ideas for your countrys solutions.”(“我们的解决方案不是最好的,”致力
45、于为荷兰政府处理水问题的Henk Ovink说。 “但我们为贵国的解决方案提供了想法。”)可推断,Henk Ovink认为荷兰应对洪水的策略是一个启发,是对未来的启发。故选D。DHow the languages of the world appeared is largely a mystery. Considering that it might have taken thousands of years, it is attractive to see how deaf people can create novel sign languages unconsciously. Inter
46、estingly, children played an important role in the development of these novel languages. However, how exactly this happened has not been documented.In a series of studies, researchers attempted to recreate exactly this process. Children were invited to stay in two different rooms and an online conne
47、ction was set up between them.After a brief familiarization with the set- up, the researchers sneakily (偷偷地)turned off the sound and watched as the children found new ways of communicating that go beyond spoken language.The childrens task was to describe an image with different themes in a coordinat
48、ion game. With concrete things-like a hammer or a fork-children quickly found a solution by imitating the matching action, for example, eating, in a gesture. But the researchers repeatedly challenged the children with new, more abstract pictures. In the course of the study, the images to be describe
49、d became more and more complex, which was also reflected in the gestures that the children produced. In order to communicate, the children invented separate gestures for actors and actions and began to combine them-thus creating a kind of small local grammar.How does a language come into being? Base
50、d on the present study, the following steps appear reasonable: first, people create reference to actions and objects through signs that resemble things. The precondition for this is a common ground of experience between interaction partners. Partners also coordinate (配合)by imitating each other so th
51、at they use the same signs for the same things. The signs thus gain interpersonal and eventually common meaning. Over time, the relationships between the signs and things become more abstract and the meaning of the individual signs becomes more specific. Grammatical structures are gradually introduc
52、ed when there is a need to communicate more complex facts. However, the most remarkable aspect of the current studies is that these processes can be observed under controlled circumstances and within 30 minutes.12. How did the researchers carry out the experiment?A. By making the communication in to
53、tal silence.B. By inferring to and copying the documented scene.C. By observing children communicate face to face.D. By listening secretly to the communication of children.13. What should children do in the studies?A. Show how to do different things with different tools.B. Take several oral examinat
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
