2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 5 Writing Workshop课时作业 北师大版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 Unit The Admirable Period Writing Workshop课时作业 北师大版必修第二册 2022 新教
- 资源描述:
-
1、UNIT 6Period Five题组A基础练(建议用时:5分钟).单句语法填空1He is an expert _ the field of Chinese medicine.2They are trying to find a cure_ Alzheimers.3Some students have no concept of participating in doing _ (experiment)4Zhong Nanshan took _ (effect) measures to prevent COVID-19 from getting bad to worse.5After the
2、 president made an official announcement, she expressed her _ (person) opinion.【答案】1.in2.for3.experiments4.effective5personal.完成句子1He _ _ a medal _ his struggling against COVID-19.他因抗击新冠肺炎而获得表彰。2Please _ _ the police _ _ when you get into trouble.当你遇到困难时请向警察求助。3They _ _ take a bike trip.他们更愿意去骑自行车旅行
3、。4He came to China _ _ _ learn Chinese.他来中国是为了学习汉语。5The scientist _ _ _ _ his honesty.那位科学家因诚实而获得赞誉。【答案】1.was awarded; for2turn to; for help3.prefer to4in order to5.gained a reputation for题组B提升练 (建议用时:30分钟).阅读理解Katherine Johnson, a brilliant mathematician at NASA (美国宇航局), began working on the space
4、program in the 1950s.Many of NASAs first missions were made possible by her amazing calculations (计算)As a child, she loved to count.Her father placed great importance on education and insisted all four of his children go to college, working overtime to pay for it.Johnson said this atmosphere was imp
5、ortant to her success.“I was always around people who were learning something.I liked to learn.” She said.Johnson graduated from high school at 14 and college at 18.In 1953, Johnson started to work for NASA, doing the math that powered engineers work.Then, because of her outstanding talent, she was
6、moved to work on rockets with an all-male flight research team.As for Johnson, her calculations contributed to many of NASAs most important projects.In 1961, with the help of Johnsons work, Alan Shepherd became the first American to go into space.Johnson also lent her unbelievable talent to the succ
7、ess of the Apollo 13, which had trouble getting back to earth.She worked hard to calculate a safe path back to Earth for the astronauts.Johnson retired in 1986, but her huge contribution to the space program has only been reaching the public attention for the past few years.Part of that is because,
8、as she is the first to admit, science is based on collaboration.“I never took any credit because we always worked as a team, it was never just one person,” she said in a 2010 interview.Earlier this year, NASA named a new data center after her.She was also given a Silver Snoopy award, which recognize
9、s “outstanding performance, contributing to flight safety and mission success.”()1.The author explains Johnsons help to NASA by _.Acomparing differencesBproviding examplesCshowing numbersDgiving reasons()2.What does the underlined word in paragraph 4 mean?AExperience.BResearch.CTeamwork. DTalent.()3
10、.What can we infer from the passage about Johnson?AShe travelled to space with the Apollo 13.BShe lived a rich life when she was young.CShe has been widely-known since her retirement.DShe used to be the only lady in the research team.()4.What is the passage mainly about?AJohnsons great contribution
11、to NASA.BRespectable awards honored to Johnson.CThe importance of education for Johnson.DNASAs achievements in exploring space.【语篇解读】这记叙文讲述了杰出的数学家凯瑟琳约翰逊为美国宇航局(NASA)所做的贡献。1B推理判断题。根据第三段可知,作者列举了两个例子:1961年,在约翰逊的帮助下艾伦谢泼德成为第一个进入太空的美国人;约翰逊还为阿波罗13号的成功返回地球贡献了她令人难以置信的天赋。通过这两个例子作者说明了约翰逊对NASA所做出的贡献很大,故选B项。2C词义猜
12、测题。根据后文可知,约翰逊在2010年的一次采访中说:“我从来没有获得过任何荣誉,因为我们一直是一个团队,从来不只是一个人。”说明她很看重团队合作,由此推测她认为科学是建立在团队合作上的,collaboration意为“合作”,故选C项。3D推理判断题。根据第三段可知,由于她杰出的才能,她被调到一个全由男性组成的火箭飞行研究团队里。由此可以得出她过去是那个研究团队唯一的女性,故选D项。4A主旨大意题。本文主要讲述的是约翰逊对NASA的贡献,B,C项只是在文中被提及,只是文章的部分内容,不能概括全文。D项没有提到,故选A项。阅读加油站place great importance on高度重视;认
13、为非常重要work overtime加班;逾时工作contribute to有助于;促成;捐献;带来reach the public attention for引起公众的注意name after以命名I was always around people who were learning something.I liked to learn.我总是和喜欢学习的人在一起。我很喜欢学习。I never took any credit because we always worked as a team, it was never just one person.我从来没有认为是我的功劳,因为我们是
14、一个团队在努力,(功劳)从来就不只是一个人的。.语法填空Bees are major pollinators (传粉者) of fruits, vegetables and nuts.Without these helpful buzzing insects, our food supply would be 1._ trouble.But bees can help humans in another way.2._(research) say the act of beekeeping may help people with mental health problems such as
15、stress, anxiety and depression.Many call 3._ “beekeeping therapy.” One group of people is especially getting help from such therapy: military veterans (老兵)Many soldiers returning from military service have trouble 4._(deal) with the experiences of war.They may also find it difficult to create a 5._(
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554288.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年高中语文人教选修《外国小说欣赏》配套课件:第四单元 素芭 .pptx
