2022高考英语一轮复习 Unit 4 Astronomy:the science of the stars训练(含解析)新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit Astronomy:the science of the stars训练含解析新人教版必修3 2022 高考 英语 一轮 复习 Astronomy stars 训练
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Astronomy:the science of the starsA卷小题夯基练.语境填词1Stephen Hawking was one of the most famous physicists(物理学家) in the world and made a great contribution to science throughout his life.2The kids on the bus seemed exhausted(精疲力竭)after the long trip to Mount Huang.3The typhoon was so violent(暴力的) t
2、hat it damaged so many houses.4(2019全国卷) For the past two years, Gordons students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity(重力)5A truck went out of control and crashed(碰撞;坠落) into the back of a bus.6The old scientist told his students that scientific theories(理论) must be based on fact
3、s.7The atmosphere(氛围) of the picnic is very friendly. Children are having fun with each other.8Accustomed to the climate(气候) in the countryside, the old couple prefer not to move to the city.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020全国卷)The popularity of these platforms is spreading globally(globe)2(2019江苏卷)St
4、eve moved to the piano and sat at the bench, hands trembling as he gently(gentle) placed his fingers on the keys.3(2019江苏卷)At some time in the past Yellowstone must have blown up with a violence(violent) far beyond the scale of anything known to humans.4The interests he is most likely(unlike) to enj
5、oy will be those which enable him to show off himself or his talents.5Many wastes produced in the producing process are harmful(harm) as well.6What puzzles(puzzle) me is why he has left the country without telling anyone.7The driver was driving when he lost control of the car by accident, crashing(c
6、rash) into a truck.8He lent a hand to us, which multiplied(multiply) our chances of success several times.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式)1As is known to us, the Peoples Republic of China came into existence(exist) as an independent country in 1949.2A new hospital has been planned to be built here,
7、 and they are going to pull down that old building.3The constitution, unlike other forms of laws, is fundamental to keeping our social system working properly.4They didnt expect that the new manager would prevent the plan from being_carried(carry) out.5Little Alice who once was bitten by a snake loo
8、ked at the snake, frightened(frighten)6During those four years, he worked day and night, thus improving(improve) his theory gradually until it was complete.7Whether their wedding ceremony will be held in the open air tomorrow depends on the weather.8They want to make it clear to the public that the
9、clean workers do an important and necessary job.9Li Hongs mobile phone looked just the same as Zhang Huas, but it cost twice as much as his.10(全国卷)I think it great fun to_learn(learn) the poems written in the Tang Dynasty with you.易错误用(改正下列语句中的错误,每句最多两处错误)1There exists so many chemical factories whi
10、ch our homeland is seriously polluted. Therefore, if we dont take action on time, it will be difficult for us to save our land.答案:第一句:existsexist; whichthat;第二句:onin2Once our playground was too small, which prevented us have enough space to play and exercise. Now, the new one is about three times la
11、rge than the old one, which even makes possible for us to hold sports meetings.答案:第一句:havehaving;第二句:largelarger; 在makes后加it3There are billion of asteroids in the space. But we human beings are still puzzling about how they came to existence.答案:第一句:billionbillions;第二句:puzzlingpuzzled; tointo.完成句子/句型
12、转换/一句多译1(2018北京卷满分作文)我详细地解释这个过程的每一步,这也许能够使他们了解如何泡茶。I explained every step of the process in detail, which_made_it_possible_for_them_to_understand how to make tea.2既然你精通英语,你就可以申请这份工作。Now_that_you_have_a_good_command_of_English,_you can apply for the job.3我的父母一天天的变老,该轮到我开始照顾他们了。My parents are getting
13、older and older, so it_is_my_turn_to_start looking after them.4互联网的发明注定要改变我们相互交流的方式。The invention of the Internet is_to_change_the_way we communicate with each other.5These travelers returned to the hotel. They are tired and sleepy.These travelers returned to the hotel, tired_and_sleepy(形容词短语作状语)6(2
14、018全国卷满分作文)这部短片讲述了我们学校的发展。现在,我们的学校是十年前的三倍大。The short film tells about the development of our school. Now our school is_three_times_as_big_as that ten years ago. (as.as)The short film tells about the development of our school. Now our school is_twice_bigger_than that ten years ago. (than)The short fi
15、lm tells about the development of our school. Now our school is_three_times_the_size_of that ten years ago. (size)B卷大题提能练.阅读理解A(2021湖北部分重点中学高三第一次考试)Step into Moving to Mars, an exhibition of Mars mission and colony design at Londons Design Museum, and immediately you have good reasons not to move th
16、ere.Frightening texts on the walls announce that Mars wasnt made for you; that there is no life and precious little water;that, dressed in a spacesuit, you will never touch, taste or smell the planet you now call “home”As Lisa Grossman wrote for New Scientist a couple of years ago,“Whats different a
17、bout Mars is that there is nothing to do there except try not to die.”It is an odd beginning for such a celebratory exhibition, but it provides a valuable, dark background against which the rest of the show can sparkle (闪耀)a show that is, as its chief manager Justin McGuirk remarks,“not about Mars;
18、this is an exhibition about people.”Moving along, there is a quick yet clear flash through what the science fiction writer Kim Stanley Robinson calls“the history of Mars in the human mind”A Babylonian clay tablet and a Greek vase speak of early ideas about the planet.A poster for the original Total
19、Recall film reminds us of Marss psychological threat.The main part of the show is our current plans for the Red Planet.There are real spacesuits and models of 3Dprinted Martian settlements and suitable clothing and furniture.Mission architecture and engineering sketches line the walls.Real hammers m
20、eant for the International Space Station are wallmounted(固定在墙上的) beside a lowgravity table that has yet to leave and may indeed never leave Earth.This, of course, is the great strength of approaching science through design:reality and assumptions can be given equal visual weight, drawing us into an
21、informed conversation about what it is that we actually want from a future on Mars.1What is the text mainly about?AHow to move to Mars.BHow to survive on Mars.CWhat preparations we made for Mars.DWhat the exhibition of Mars truly tells us.2What can we learn from Lisa Grossman?AIts impractical to liv
22、e on Mars.BIts no good settling on Mars.CYou have nothing to do when living on Mars.DYou can live on Mars in a spacesuit.3What does the exhibition focus on?AThe current plans for Mars.BThe advantages of living on Mars.CThe early ideas about Mars.DThe history of Mars in the human mind.4What does the
23、author want to tell us in the last paragraph?AA story.BAn opinion.CA fantasy.DA solution.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一个名为“移居火星”的展览的相关内容;此展览主要展示了有关火星任务及移民设计方面的情况。1D解析:主旨大意题。第一段是文章的总述部分,第二至第五段详细介绍了展览的相关内容,并结合尾段作者的观点可知,本文主要是关于“移居火星”展览真正告诉我们的信息。故选D。2A解析:推理判断题。根据第二段中的“Whats different about Mars is that there is
24、nothing to do there except try not to die.”可知,在火星上人类除了努力地活着之外,在那里什么也做不了。由此可推知,在火星上生活是不切实际的。故选A。3A解析:细节理解题。根据第五段第一句“The main part of the show is our current plans for the Red Planet.”可知,这个展览的主要部分是我们目前关于这颗红色星球的计划。故选A。4B解析:推理判断题。通读第六段可知,该段表述作者对这个展览的看法。故选B。B(2021泰安6月高考全真模拟)Alice is a senior at Sunset Hi
25、gh School (SHS) in America.The kids in her school are looking forward to senior graduation and summer vacation.And they still desire to live a significant life:doing something worthwhile and making a difference.Alice, senior class president, decides to take action by organizing a food drive.She also
26、 decides to reach out to the community in the neighborhood for support.She wrote, “Hi! My name is Alice and Im a senior at Sunset! The SHS student government is hosting a drive and collecting the canned and boxed food for needy families.I know many students in the slum (贫民窟) are not able to access r
27、egular meals without school.One hundred percent of everything donated will go to families in need.So it would be amazing if anybody could donate any extra food and lay it around the house.I would be so happy to come by and pick up any extra food that anyone has and just let me know!”So far, the comm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556034.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
