分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型河南省洛阳市2020届高三英语5月第三次统一考试试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:556814
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:23
  • 大小:100.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省 洛阳市 2020 届高三 英语 第三次 统一 考试 试题 解析
    资源描述:

    1、河南省洛阳市2020届高三英语5月第三次统一考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C

    2、三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When is the show to start?A. At 7: 10. B. At 7: 20. C. At 7: 30.2 Why does the man have to miss the movie tonight?A. Hes seen the movie. B. Hes to recite the lines. C. Hes to do his task.3. What club is the man in?A. A story-telling club.B. A

    3、wildlife protection club.C. An after-school interest club.4. Where are the speakers most probably?A. At a shop. B. At a restaurant. C. In the dormitory.5. How is the price of petrol?A. Its lower. B. Its higher. C. It remains the same.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项

    4、中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man like doing?A. Watching football games.B. Playing in the open air.C. Playing football with his friends.7. What does the woman advise the man to do?A. Lose some weight. B. Learn from his father. C. S

    5、top watching TV series.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are they mainly talking about?A. An interview plan. B. An application letter. C. An education company.9. What does the man think should be included?A. Education. B. Family. C. Childhood.听第8僉材料,S答第10至l2题。10. Where does the woman see the movie Kong Fu Yoga

    6、?A. At the cinema. B. In her uncles. C. In her sons.11. What does the boy like according to the woman?A. Science fictions. B. Chinese Kongfu. C. American culture12. How does man like Jackie Chan?A. Hes great. B. Hes handsome. C. Hes humorous.听第9段材料,回答第13至16题。13. When did the woman use to get up?A. A

    7、t 6: 30. B. At 7: 00. C. At 7: 3014. What do the speakers have in the morning?A. Porridge. B. Hamburgers. C. Coffee.15. How much did the woman pay for the machine?A. $300. B. $350. C. $450.16. What is the woman most probably?A. A writer. B. A teacher. C. A saleswoman.听第10段材料,回答第n至20题。17. What does t

    8、lir speaker do with a missed flight?A. She gets extremely worried.B. She talks with the agent about it.C. She does something to make up for it.18. How should we face failed expectations?A. Angrily. B. Casually. C. Positively.19. What can we do in a traffic jam?A. Get relaxed. B. Take a walk. C. Chan

    9、ge the vehicle.20. How many pieces of advice does the speaker give?A. Three. B. Four. C. Five.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AServices covered by Healthy Smiles OntarioHealthy Smiles Ontario is a free dental program for children and youth 17 and under. Good

    10、 oral health is important to the overall health of children and youth. Its very important to start seeing a dentist when your child is 12 months old and to keep going regularly. Healthy Smiles Ontario covers regular check-ups, preventive care and treatment. With Healthy Smiles Ontario you can preven

    11、t oral health problems before they start!Getting registeredWho is eligible (符合条件)Children and youth 17 and under may be eligible if:They are residents (居民)of Ontario; and they are members of a household that meets the income eligibility requirements.How long is a client (当事人)eligible for serviceUp t

    12、o one benefit year (August 1st to July 31st) , or 12 months from the date of registration or up to their 18th birthday.How to applyVisit Ontario, ca/healthysmiles or visit your local Public Health Unit.If you have any questions f please call the ServiceOntario INFOline toll-free at:ServiceOntario to

    13、ll-free: 1-844-296-6306ServiceOntario TTY toll-free: 1-800-387-5559 416-327-4282 (TTY Toronto only)Once a childs registration has been confirmed, they will receive a Healthy Smiles Ontario dental card. The dental card must be presented to a dental provider at each visit to receive dental care under

    14、the Program.Who may apply onlineTo apply online you will have to:Enter your Social Insurance NumberSign and mail a completed Consent Form within 30 days of submitting an online Application.1. What can Healthy Smiles Ontario program offer?A. Overall physical examination.B. Prevention of dental diseas

    15、e.C. Regular check-up for babies.D. Life-long free oral treatment.2. What is the age range required by Healthy Smiles Ontario program?A. 0-12.B. 1-12.C. 0-18.D. 1-17.3. What must a client do at each visit to the dental care?A. Apply online.B. Make an appointment.C. Present the dental card.D. Enter S

    16、ocial Insurance Number.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】这是一篇说明文。安大略省的健康微笑是一个儿童和青少年的免费牙科项目。文章介绍了这个项目的相关情况,包括怎么注册,谁可以申请,和网上申请的相关要求等。【1题详解】细节理解题。根据第一段With Healthy Smiles Ontario you can prevent oral health problems before they start!可知,安大略省的健康微笑项目,可以预防口腔健康问题。由此可以看出,安大略省的健康微笑项目可以预防牙病。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Getting regi

    17、stered部分的Who is eligible (符合条件)Children and youth 17 and under may be eligible if:可知,孩子以及17岁以下符合条件。因此,安大略省的健康微笑项目的年龄要求是1-17岁。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Getting registered部分的The dental card must be presented to a dental provider at each visit to receive dental care under the Program.可知,每次就诊时,必须向牙科医生出示牙科卡。因此,病

    18、人的在牙科中心就诊时,必须要出示牙科卡。故选C。BMany students have trouble sitting quietly. They play with pencils, talk out of turn, and jump to do things before thinking. Others can sit still but find it hard to focus on classwork. They may daydream, struggle to organize their work and forget to do assignments.Most peop

    19、le feel restless or unglued from time to time, but some feel this way almost all the time. Nearly one out of ten kids have ADHD ( Attention-Deficit /Hyperactivity Disorder ). But ADHD does not have to be a roadblock to achievement. Here, two professionals in their fields share the secrets of their s

    20、uccess.Astronaut Scott Kelly has flown on four space tasks, including one that lasted close to a year. But when he was growing up, he had trouble focusing in school. As a result, he earned low grades. I read a novel in college about the space program. The book motivated me to study harder and become

    21、 a much better student and eventually, an astronaut. The lesson I learned was: Dont give up on yourself. Find something or someone that motivates you and use that to help motivate yourself.Figure skater Zachary Donohue placed fourth for ice dancing at the 2018 Winter Olympics. In elementary school,

    22、Zachary had a hard time making friends because his classmates thought lie was wild, overly excitable and lacking orderly continuity. “A lot of very successful people have ADHD, so wear it with pride. When I was 16, I realized that it was OK for me to be different than others. Now, at 27, Im learning

    23、 to understand my own feelings. I still struggle with ADHD, but Ive learned that Im responsible for more than just myself. Ive learned how important it is to be organized and to be a step ahead. “4. The author may agree that_ .A. failure is the mother of successB. nothing can stand in the way of suc

    24、cessC. the secrets of success should be sharedD. people with ADHD are more likely to succeed5. What contributes to Scott Kellys success?A. Living with ADHD.B. The lessons on astronomy.C. His great interest in space.D. The motivation from his grades.6. What does Zachary Donohue do with ADHD?A. He fac

    25、es it responsibly.B. He views it differently.C. He takes advantage of it.D. He sees it as a disadvantage.7. How is the passage mainly developed?A. By examples.B. By comparison.C. By explanation.D. By classification.【答案】4. B 5. C 6. B 7. A【解析】这是一篇说明文。文章先是说明了许多学生很难安静地坐着,大多数人会时不时地感到焦躁不安或心烦意乱,但有些人几乎一直都是

    26、这样,近十分之一的孩子患有注意力缺陷多动症。作者主要通过列举宇航员Scott Kelly和花样滑冰选手Zachary Donohue两位专业人士的例子,来说明即使天生难以在学校集中精神或患有多动症,也仍然可以通过自身努力而取得成功。【4题详解】推理判断题。根据第二段中But ADHD does not have to be a roadblock to achievement. Here, two professionals in their fields share the secrets of their success.可知但是多动症并不一定是取得成就的障碍。下面,两位专业人士分享他们各

    27、自领域的成功秘诀。结合后文作者通过列举宇航员Scott Kelly和花样滑冰选手Zachary Donohue两位专业人士的例子,来说明即使天生难以在学校集中精神或患有多动症,也仍然可以通过自身努力而取得成功。由此可推知,作者可能同意B选项“没有什么能阻挡成功”的观点。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中I read a novel in college about the space program. The book motivated me to study harder and become a much better student and eventually, an as

    28、tronaut.可知我在大学读过一本关于太空计划的小说。这本书激励我更加努力学习,成为一个更好的学生,并最终成为一名宇航员。由此可知,Scott Kelly的成功归功于他对太空有极大的兴趣。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中A lot of very successful people have ADHD, so wear it with pride.可知很多非常成功的人都患有多动症,所以要自豪地拥有它。由此可推知,Zachary Donohue认为拥有多动症值得自豪,即他对多动症有不同的看法。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第二段中But ADHD does not have

    29、 to be a roadblock to achievement. Here, two professionals in their fields share the secrets of their success.可知但是多动症并不一定是取得成就的障碍。下面,两位专业人士分享他们各自领域的成功秘诀。结合文章中作者主要通过列举宇航员Scott Kelly和花样滑冰选手Zachary Donohue两位专业人士的例子,来说明即使天生难以在学校集中精神或患有多动症,也仍然可以通过自身努力而取得成功。由此可推知,文章主要是通过举例子来展开的论述。故选A。CA designer is recent

    30、ly creating floral installations (花篮) on the streets of Manhattan, New York, that are meant to brighten the days of healthcare and other important workers.Lewis Millers most recent creation is an arrangement popping out of a rubbish can at the corner of West 58th Street and 10th Avenue. “They were v

    31、ery simple. It was just cherry branches. ” Miller said. “ We didnt disclose the location(位置) so nobody could necessarily go and find them. But plenty of people did find them and then they found his Inslagram information. A post with pictures of the “flower flash” as Miller calls them has gotten more

    32、 than 16,000 likes in less than a day. “Listen, Im kind of bored. Im a creative person. I did something new and it took off, Miller said. It still surprises me reading the comments from yesterday like really how much it feeds peopled souls.Miller has been dotting Manhattan with floral sunrises for a

    33、 few years with his arrangements popping out of those New York City hot dog carts (推车) and even construction equipment.“ And the combination of which is so hard aggressive, compared with flowers which are the exact opposite of that,” Miller said.Vogue magazine once wrote about him but its the reacti

    34、on from the public many of whom have been restricted inside for weeks that he values most.“If you can just stop, pause and just have one second of joy - thats amazing because thats one of the things thats so lacking and its hard,” Miller said.As one person on Instagram put it, New York City rubbish

    35、has never looked so pretty.8. Who are the floral installations mainly intended for?A. Medical workers.B. Busy pedestrians.C. Cleaning staff.D. Very important persons.9. What do the citizens think of Millers idea of the floral installations?A. Boring.B. Hopeful.C. Valuable.D. Admirable.10. The design

    36、 is creative because .A. it is simpleB. it is made of rubbishC. it pops out of a rubbish canD. it is the symbol of New York City11. Which of the following can be the best title for the passage?A. Street ArtB. A Big SurpriseC. Lewis Millers Creation Is AmazingD. Flower Flash Brightens Streets【答案】8. A

    37、 9. D 10. C 11. D【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了Lewis Miller在纽约曼哈顿的街道上设计花卉装置,旨在照亮医疗保健和其他重要工作人员的工作日。文章还介绍了人们对此做法表示称赞,以及Miller对自己这一行动的态度。【8题详解】细节理解题。根据第一段A designer is recently creating floral installations on the streets of Manhattan, New York, that are meant to brighten the days of healthcare and other importan

    38、t workers.可知最近,一名设计师在纽约曼哈顿的街道上设计花卉装置,旨在照亮医疗保健和其他重要工作人员的工作日。由此可知,花饰主要是为医护人员设计的。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第二段中A post with pictures of the “flower flash” as Miller calls them has gotten more than 16,000 likes in less than a day.可知一张Miller称之为“闪花”的照片在不到一天的时间里就获得了1.6万多个赞。由此可推知,市民们认为Miller的花卉装置的想法是值得赞扬的。故选D。【10题详解

    39、】细节理解题。根据第二段中Lewis Millers most recent creation is an arrangement popping out of a rubbish can at the corner of West 58th Street and 10th Avenue.可知Lewis Miller最近的作品是从西58街和第10大道拐角处的一个垃圾桶里蹦出来的东西。由此可知,这个设计很有创意,因为它是从垃圾桶里蹦出来的。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据第一段A designer is recently creating floral installations on t

    40、he streets of Manhattan, New York, that are meant to brighten the days of healthcare and other important workers.可知最近,一名设计师在纽约曼哈顿的街道上设计花卉装置,旨在照亮医疗保健和其他重要工作人员的工作日。结合文章还介绍了人们对此做法表示称赞,以及Miller对自己这一行动的态度。由此可知,故D选项“花的闪光照亮了街道”最符合文章标题。故选D。DOne of the most traditional British holidays is the seaside holiday

    41、. Typically, families travel to British seaside towns.In the late 1970s, air travel became affordable for the average family, and more and more British people started travelling abroad for their summer holidays. After all, the British weather isnt very good, even in summer.In the 1980s and 1990s, Br

    42、itish young people became wealthier. They started to go abroad in groups. Once at their destination they socialised with other young people and had one long party.British holidaying habits have begun to change, however. The UK now has a warmer climate than before, so people dont always feel they nee

    43、d to go overseas. Also, the world seems a less certain place as interconnected economies (经济) rise and fall, which means that the cost of foreign holidays is less predictable than before. The domestic (国内的) tourism industry when people go on holiday in their own country is healthier than it has been

    44、 in decades. UK newspapers have even invented a new word: a “staycation”.In some ways, therefore, the UK has come full circle. There is now an increased appreciation among Britons for the diversity of the UK. It is not just the geography, which ranges from the flat fens (沼泽) of East Anglia to the va

    45、lleys of Wales to the mountains of Scotland, which is diverse. And it is not just the diversity of climate-based activities on offer, which range from surfing in the warm southwest of England, to hillwalking and skiing in the north, it is also the diversity of the cultures in the UK that is beginnin

    46、g to be of interest to domestic tourists. People forget sometimes that there are different accents, languages, traditions, cuisines and peoples across all the parts of the UK.12. Why do more British people take their holidays in their own country?A. The Internet makes them closer.B. They are wealthi

    47、er and more sociable.C. The global climate is getting much warmer.D. The expense on foreign holidays is unsteady.13. What does the underlined word “staycation” in Paragraph 4 refer to?A. A vacation spent at home.B. A healthier style of living.C. A new way to spend holiday.D. A fashionable tourism in

    48、dustry.14. Which is the best heading that matches Paragraph 5?A. Flights of fancy.B. Sun, sea and sand.C. The length and width.D. Footloose and fancy-free.15. Whats the purpose of the author in writing the passage?A. To prove the UK has diverse scenery.B. To show the UK starts to discover itself.C.

    49、To tell the development of the United Kingdom.D. To explain why the British spend holidays inland.【答案】12. D 13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。英国最传统的节日之一是海滨度假。以前英国人选择出国游,但近些年来,受全球经济影响,更多的英国人选择国内游。因此,英国也开始在国内探索自己了。【12题详解】细节理解题。根据第四段Also, the world seems a less certain place as interconnected economies (经济)

    50、 rise and fall, which means that the cost of foreign holidays is less predictable than before.可知,随着相互关联的经济体的起伏,世界似乎是一个不那么确定的地方,这就意味着国外度假的费用比以前更不可预测。由此可以看出,更多的英国人在自己国家度假,是因为国外度假的费用不稳定。故选D。【13题详解】词句猜测题。根据划线词前面的The domestic (国内的) tourism industry when people go on holiday in their own country is health

    51、ier than it has been in decades.可知,国内旅游业,即人们在自己的国家度假,比过去几十年更健康。由此可以猜出,英国报纸发明的一个新词staycation的意思是“在国内度假”。故选A。【14题详解】主旨大意题。根据第四段There is now an increased appreciation among Britons for the diversity of the UK. It is not just the geography, which ranges from the flat fens (沼泽)of East Anglia to the valle

    52、ys of Wales to the mountains of Scotland, which is diverse. And it is not just the diversity of climate-based activities on offer, which range from surfing in the warm southwest of England, to hillwalking and skiing in the north, it is also the diversity of the cultures in the UK that is beginning t

    53、o be of interest to domestic tourists.可知,现在,英国人越来越欣赏英国的多样性。多样性不仅仅是地理上的,从东安格利亚的平原沼泽,到威尔士的山谷,再到苏格兰的群山,这些都是多样的;多样性也不仅仅是基于气候的各种活动,英格兰温暖的西南部冲浪,北部的爬山滑雪;还有国内游客开始感兴趣的文化的多样性。由此可以看出,描述的多样性包含了地理上的和文化上的。结合选项,本段最合适的标题是“宽度和广度”。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段There is now an increased appreciation among Britons for the div

    54、ersity of the UK. 可知,现在,英国人越来越欣赏英国多样性。结合前面提到,更多的英国人选择在国内旅游,说明英国开始发现自己了。由此可以推断出,文章的目的是指出,英国开始发掘自己了。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Each summer, Craig Stihler and Jack Wallace, scientists for the state of West Virginia hike to Peacock Cave to count Virginia big-eared

    55、bats. _16_. They want to see if the number of bats is going up or down.I was there to learn about the bats for my book. After we arrived at the small entrance to Peacock Cave, Craig and Jack unpacked their equipment. Crale said, “_17_ .Hibernating (冬眠)bats may be awakened and fly around and burn up

    56、the fat theyve stored in their bodies. Without that food supply, they might not live until spring when they can eat insects again. And bat mothers may drop their babies. “As night settled in,they set up a night-vision scope (观察仪器)._18_ .They also set up a radio-like bat detector outside the cave. It

    57、 picks up bat sounds that our ears cant hear. For the next two hours, Craig counted the bats by speaking into a handheld voice recorder each time five bats flew out of the cave. By the time the last bat left the cave at about 10:30 p. m., Craig and Jack had counted 1,242 bats! _19_ .Craig explained

    58、that when the first count was taken at Peacock Cave in 1983, there were only 160 Virginia big-eared bats. Projects to help protect bats have helped the bats make a remarkable comeback. Today the total number of Virginia big-eared bats there are more than 25,000._20_ .They will continue to need human

    59、s help if they are going to survive into the future.A. Why do they do so?B. It allows them to see the bats in darkness.C. Virginia big-eared bats are medium-sized.D. Bats are important because they eat insects.E. They want to catch some bats for their research.F. Bats living in caves can suffer if d

    60、isturbed by people.G. That was the most Craig and Jack had ever counted there.【答案】16. A 17. F 18. B 19. G 20. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者跟随科研人员去山洞里统计一种蝙蝠的数量,了解到近年来由于受到人类的保护蝙蝠的数量有所回升。【16题详解】空白前句指明了科学家们每年夏天会去统计蝙蝠的数量,后句则交代了这样做的意图,A选项“他们为什么要这么做呢?”承上启下,语义通顺。故选A项。【17题详解】空白处是Crale准备进洞穴进行观测之前说的一句话,下文继续说明如果蝙蝠冬眠

    61、被吵醒可能导致的一些不良后果,也就是在提醒最好不要打搅、惊扰蝙蝠,F选项“住在洞穴里的蝙蝠如果被人打搅会遭受不好的结果”符合文意。故选F项。【18题详解】空白前句指出科研人员架设了夜视的观察仪器,B选项“这使得他们能在黑暗中看到蝙蝠”解释了仪器的作用,符合文意。与接下来两句的行文结构是一致的。故选B项。【19题详解】空白前句用感叹号强调了观察到的蝙蝠数量之多,后句也在解释蝙蝠数量在人们的帮助下逐渐回升。G选项“这是Craig和Jack在那里统计过蝙蝠数量最多的一次”上下连贯,符合文意。故选G项。【20题详解】空白处置于最后一段末尾,后句表明只有在人类的帮助下蝙蝠才能继续存活,这里they就指代

    62、蝙蝠,而D选项“蝙蝠吃昆虫所以它们很重要”就以蝙蝠为主语,强调其重要性,逻辑和结构上都符合要求。故选D项。【点睛】七选五题型主要考查考生对文章的整体理解和掌握情况,相当于阅读理解和完形填空的综合。它不仅需要阅读速度,还要对文章的结构、主旨、写作意图、观点都有所了解。主要考点包括:1.考查主题句,也就是考查对文章整体内容的概括能力;2考查上下文衔接,即考查文章的过渡部分;3考查中心句,需要考生学会归纳段落大意。拿到题目时,应该先确定出题位置;读题干,再读需要填入句子的上下句,画出关键词;读文章各段落,确定段落中心句和文章主题句;通读文章确定上下句和选项之间的逻辑关系。针对不同设空位置选择不同的策

    63、略就能事半功倍。第3小题就是一个典型例子,前句+空白处的句子的结构与接下来的两句话结构是完全一致的(因其句中有also一词),先描述现象再解释原因,据此就可以推断出正确答案。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处 的最佳选项。This was what all of the training and pain was about winning. I watched TV to see the _21_ runner AVHO who had been under m

    64、y _22_ for the last few years. I would have been _23_ had it not been for the traffic problem. _24_ the young runner enter the _25_ of thousands of people, I could not help thinking of the _26_ that he had _27_ in his training.The young runner was _28_ considered to be promising when he first came t

    65、o me. There were _29_ training sessions (训练课)full of pain for him. I had seen tiredness _30_ on his face. I had been _31_ about his anger and pain. It was clear that only hard work could _32_ him success. I had _33_to myself when I found that he had too much passion (热情)to give up. And he would keep

    66、 up the training until he reached achievement. I had never forgot to _34_ him that regardless of the _35_ he had to keep on practice.The thunderous shouts and cheers _36_ me back to the _37_ . The young runner was gaining speed! He was running to the finish line. He was strong enough to _38_other ru

    67、nners. His courage, heart and discipline(纪律)together with his years of practice won him the honor. Tears _39_ down my cheeks when I found on the screen the young runner was looking around. I understood at once that he was looking for me. For years, lie had become so used to my_40_, success or failur

    68、e.21. A. slimB. youngC. successfulD. smart22. A. repairB. constructionC. assessmentD. coaching23. A. on the spotB. on the airC. in no wayD. in the meanwhile24. A. MakingB. HearingC. WatchingD. Letting25. A. alarmsB. whistlesC. whispersD. cheers26. A. conflictsB. worriesC. painsD. dangers27. A. gone

    69、throughB. put lip withC. got rid ofD. brought up28. A. eventuallyB. hardlyC. directlyD. normally29. A. countlessB. effortlessC. worthlessD. breathless30. A. stuckB. printedC. writtenD. signed31. A. unbelievableB. optimisticC. boredD. unconcerned32. A. sendB. earnC. leaveD. keep33. A. sighedB. saidC.

    70、 smiledD. thought34. A. persuadeB. remindC. commandD. scold35 A. rewardsB. chancesC. adventuresD. challenges36. A. drewB. keptC. heldD. gave37. A. screenB. classroomC. fieldD. scene38. A. competeB. affectC. beatD. shock39. A. pulledB. rolledC. pushedD. turned40. A. concernB. defeatC. importanceD. pr

    71、esence【答案】21. B 22. D 23. A 24. C 25. D 26. C 27. A 28. B 29. A 30. C 31. D 32. B 33. C 34. B 35. D 36. A 37. A 38. C 39. B 40. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述作者看到自己指导的年轻运动员获胜时,回想了他刚进入训练的疲惫不堪,到对训练充满热情不愿放弃的事情。最后该运动员在赛场上四处张望寻找作者的行为让作者感动、落泪。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:我打开电视,看到年轻的跑步运动员AVHO,在最近这几年我一直是他的教练。A. slim苗条的;B. youn

    72、g年轻的;C. successful成功的;D. smart聪明的。根据下文的the young runner enter the _5_ of thousands of people可知此处用“年轻的”符合逻辑,young是原词复现,故选B项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. repair修理;B. construction建设;C. assessment估计;D. coaching教练。根据下文的The young runner was _8_ considered to be promising when he first came to me.可知作者是该运动员的教练,

    73、故此处用“教练”符合语境,故选D项。【23题详解】考查副词短语辨析。句意:要不是因为交通问题,我就在现场了。A. on the spot在现场;B. on the air播放;C. in no way绝不;D. in the meanwhile同时。根据上文的I watched TV to see the _1_ runner AVHO可知作者没有去比赛现场,故选A项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:看着这个年轻的运动员得到上千人的欢呼声,我情不自禁地想起了他训练时经历的痛苦。A. Making制作;B. Hearing听见;C. Watching看着;D. Letting让。根据上文的

    74、I watched TV to see the _1_ runner AVHO可知此处用“看着”符合语境,watch是原词复现,故选C项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. alarms惊恐;B. whistles口哨;C. whispers耳语;D. cheers欢呼。根据上文的This was what all of the training and pain was about winning.可知该运动员赢得了胜利,故此处用“欢呼”符合语境,且下文的The thunderous shouts and cheers也有暗示,cheers是原词复现,故选D项。【26题详解】考

    75、查名词词义辨析。句意:同上。A. conflicts冲突;B. worries担心;C. pains痛苦;D. dangers危险。根据上文的This was what all of the training and pain was about winning.可知此处用“痛苦”符合语境,pain是原词复现,故选C项。【27题详解】考查动词短语辨析。句意:同上。A. gone through经历;B. put up with容忍;C. got rid of摆脱;D. brought up养育。根据句意可知,此处用“经历痛苦”符合语境,故选A项。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:当他第一次

    76、到我这里来时,这个年轻的运动员几乎没有被认为是有前途的。A. eventually最终;B. hardly几乎不;C. directly直接地;D. normally正常地。根据下文的training sessions (训练课)full of pain for him.可知训练对于该运动员来说很痛苦,由此推测他从来没有被认为是有前途的,故选B项。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:对他来说有数不尽的充满痛苦的训练课。A. countless不计其数的;B. effortless不费力气的;C. worthless没有价值的;D. breathless气喘吁吁的。根据下文的I had see

    77、n tiredness _10_ on his face.可知该运动员很疲惫,由此可知对他来说痛苦的训练课不计其数,故选A项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我看到他的脸上写满了疲惫。A. stuck粘;B. printed印刷;C. written写着;D. signed签。根据句意可知,此处用“写满了疲惫”符合语境,即他的脸上是疲惫的表情,故选C项。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:我曾经对他的愤怒和痛苦视而不见。A. unbelievable难以置信的;B. optimistic乐观的;C. bored无聊的;D. unconcerned冷淡的。根据下文的It was cle

    78、ar that only hard work could _12_ him success.可知作者认为只有通过痛苦的训练才会成功,所以他对他的痛苦和愤怒视而不见,故选D项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:很明显只有努力锻炼才能为他赢得成功。A. send发送;B. earn赚取,赢得;C. leave留下;D. keep保持,保存。根据句意可知,此处用“赢得”符合语境,故选B项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:当我发现他太热情而不愿意放弃时,我暗自笑了。A. sighed叹息;B. said说;C. smiled微笑;D. thought认为。根据句意可知,此处是指作者因为该运动

    79、员的坚持而开心,故选C项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我从来没有忘记提醒他,不管有多的大挑战他必须坚持练习。A. persuade说服;B. remind提醒;C. command命令;D. scold责骂。根据句意可知,此处是指作者作为教练总是不忘提醒自己的运动员要坚持训练,故选B项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. rewards回报;B. chances机会;C. adventures冒险;D. challenges挑战。根据句意可知,此处是指无论有什么困难/挑战都要坚持训练,这样才能成功,故选D项。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:如雷鸣般的欢呼声把我拉回

    80、了电视屏幕。A. drew拉;B. kept保持;C. held持;D. gave给。根据句意可知,此处是指电视里的欢呼声把作者从回忆拉回了现实,故选A项。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. screen屏幕; B. classroom教室;C. field赛场;D. scene场景。根据上文的I watched TV to see the _1_ runner AVHO可知作者在看电视,故此处用“屏幕”符合语境,且下文的Tears _19_ down my cheeks when I found on the screen the young runner was lookin

    81、g around.也有暗示,screen是原词复现,故选A项。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:他足够强大可以打败其他运动员。A. compete竞争;B. affect影响;C. beat打败;D. shock使震惊。根据上文内容可知,该运动员正在参加比赛,且赢得了比赛,故此处用“打败”符合语境,故选C项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:当我发现屏幕上这个年轻的运动员四处张望时,泪水顺着我的脸颊滚了下来。A. pulled拉;B. rolled滚;C. pushed推;D. turned转动。结合上下文可知,此处是指该年轻运动员在获胜时还不忘寻找自己的教练,这让作者感动地泪流满面,

    82、故选B项。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:这几年,他已经习惯了我的存在,无论成功还是失败。A. concern担心,关心;B. defeat失败;C. importance重要性;D. presence出席,在场。根据上文的I would have been _3_ had it not been for the traffic problem.可知作者这次意为交通问题没有去现场,由此推测之前他都出现在该运动员比赛的现场,故选D项。第二节(共10小题;每小题1 _5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Some people just cant

    83、keep from giving. That was the way it was with my neighbour. Although disabled, she was very active. In fact, she did more for the community (社区)every day _41_I ever do in a years time.I was always amazed at the pace she kept. On Mondays and Fridays, she worked at a college giving students guidance

    84、so that they could have a good _42_ (choose) of career. On Tuesdays and Thursdays she helped out as a volunteer to give aid to people without _43_ (home). And on the weekends, she _44_ (teach) local kids who needed extra help with their schoolwork. And most _45_ ( important) , she always had a posit

    85、ive attitude. I dont remember once _46_( hear) her complaints about her troubles. _47_ stresses of everyday life seemed to make her look for every occasion she could find _48_ ( spread) her good humor around instead _49_ bothering her. 1 remember when I had just lost my job, she spent a day with me

    86、and listened to me. She never became impatient with my complaints.What I regret now _50_ (be) not having ever really done anything for her. I suppose she never needed it.【答案】41. than 42. choice 43. homes 44. taught 45. importantly 46. hearing 47. The 48. to spread 49. of 50. is【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述了作者的

    87、邻居虽然是残疾人但她非常积极,为社区做了很多事,平时也很忙,帮了作者很多忙,但作者没能为她做过什么。【41题详解】考查介词。句意:事实上,她每天为社区做的事情比我一年来做的还要多。根据前面的比较级more可知,此处应用介词than。故填than。【42题详解】考查名词。形容词修饰名词,根据空格前的形容词good可知,此处应用名词形式choice。故填choice。【43题详解】考查名词的复数。分析句子可知,此处表示“没有住宅的人们”,home意为“住宅”时是可数名词,根据前面的people可知,这里指不止一个住宅,且home前面没有修饰词,所以应用其复数形式。故填homes。【44题详解】考查

    88、时态。根据后面的needed可知,此处也用一般过去时。故填taught。【45题详解】考查副词。分子句子可知,空格处修饰后面的整个部分,所以应用副词形式。故填importantly。【46题详解】考查非谓语动词。remember doing sth.是固定搭配,意为“记着曾经做过某事”。故填hearing。【47题详解】考查冠词。根据空格后的名词stresses可知,此处应用定冠词the,指前面提到的那些压力。故填The。【48题详解】考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处表示“寻找每一个她能找到的机会来传播她的幽默”,所以用动词不定式表目的。故填to spread。【49题详解】考查介词。i

    89、nstead of doing sth.是固定搭配,意为“而不是做某事”。故填of。【50题详解】考查时态。分析句子可知,该句的主语是名词性从句“What I regret now”,是一个整体,谓语用单数形式,空格处是整个句子的谓语,再根据now可知,时态用一般现在时。故填is。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中 共有10处语言错误,每句中最多有两处每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号( ),并在其下面写出该加的词。删除:把多余

    90、的词用斜线()划掉。修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分二My mother works as doctor in No. 1 People s Hospital. She is devoted to her work and treats her patients kind. Its said that she sometimes pay for the cost of medicine and treatment for some poor patients. Many people

    91、praise her for her great virtue or her excellent medical level, she is always busy cared for her patients and often works overtime. Sometimes I can t see her at home for several day. Once I complained to her because of she hardly had time to accompany myself. She smiles and told me that her patients

    92、 were most important than our family members.【答案】1. doctor 前 a 2. kind kindly 3. pay pays4. or and 5. cared caring 6. day days7.去掉because后的of 8. myself me 9. smiles smiled10. most more【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的母亲是一名医生,对患者非常关心,由于大部分时间在医院,所以没有太多时间陪家人。【详解】1. 考查冠词。doctor是可数名词,该句的主语是“My mother”,所以此处泛指“一名

    93、医生”,且doctor的读音是以辅音音素开头,所以用不定冠词a。故在doctor前加a。2. 考查副词。分析句子可知,此处应用副词修饰动词treats。故将kind改为kindly。3. 考查主谓一致。分析句子可知,that引导的宾语从句中主语是she,所以动词用第三人称单数形式。故将pay改为pays。4. 考查连词。句意:许多人称赞她伟大的美德和优秀的医疗水平。分析句子并根据句意可知,her great virtue和her excellent medical level之间是并列关系,所以用连词and。故将or改为and。5. 考查非谓语动词。busy doing sth.是固定搭配,意

    94、为“忙于做某事”。故将cared改为caring。6. 考查名词的复数。day是可数名词,根据前面的several可知,此处应用复数形式。故将day改为days。7. 考查连词。because是从属连词,引导原因状语从句,because of是介词短语,后接名词(短语)、代词、动名词。she hardly had time to accompany myself是一个句子,所以此处应用连词because。故去掉because后的of。8. 考查代词。分析句子可知,该句的主语是she,宾语是me,当主宾是同一个人时用反身代词,所以此处应用代词的宾格me。故将myself改为me。9. 考查时态。

    95、根据后面的and told可知,此处也用一般过去时与told并列。故将smiles 改为 smiled。10. 考查形容词的比较等级。根据后面的介词than可知,此处应用形容词的比较级more。故将most 改为 more。第二节书面表达(满分25分)52.假定你是李华,你的英语外教Mn Black打算买一些中国特色的礼物带回国送给亲友,请你给他写信,推荐礼物。要点如下:1. 写信目;2. 推荐的礼物;3. 礼物的特色。注意:1词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mr. Black,_Yours,Li Hua【答案】Dear Mr. Black!I am Li Hua

    96、. In your last letter you asked me about some Chinese gifts. I am writing to recommend some gifts to you.As is often the case, tea is your first choice because tea does good to health and there is a variety of tea for you to choose from. Another common gift is Chinese paintings, which have a long hi

    97、story and special beauty. In addition,you can choose some Chinese knots or some traditional Chinese food, like Beijing Roast Duck.I think your friends and relatives will be excited with the gifts.All the best.Yours,Li Hua【解析】【分析】本文为应用文。你的英语外教Mr Black打算买一些中国特色的礼物带回国送给亲友,请你给他写信,推荐礼物。要点如下:写信目的;推荐的礼物和礼物

    98、的特色。【详解】本文为书信体作文。书信体作文一般分为三个部分。第一部分叙述写作的目的。你的英语外教Mr Black打算买一些中国特色的礼物带回国送给亲友,请你给他写信,推荐礼物。第二部分主要叙述你要推荐的礼物及其特点。最后一段叙述你的祝愿。注意词数要100左右;可以适当增加细节,但要符合逻辑,以使行文连贯。句式要多样化,尽量运用种复句,以增加文章的档次。【点睛】本文要点完整,结构合理。语言简洁明了,通俗易懂。本文中的句式相对较灵活,其中复杂句As is often the case, tea is your first choice because tea does good to health and there is a variety of tea for you to choose from中有一个由as引导的非限制性定语从句,一个由because引导的原因状语从句;由which引导的非限制性定语从句Another common gift is Chinese paintings, which have a long history and special beauty;宾语从句I think your friends and relatives will be excited with the gifts。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省洛阳市2020届高三英语5月第三次统一考试试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556814.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1